جراحی ناخن

جراحی ناخن

یکی از رایج‌ترین مشکلات پوستی، می‌تواندعارضه‌های مربوط به ناخن‌ها باشد. مشکلات ناخن‌هامعمولاً در مراحل اولیه بروز،بدون عمل جراحی و با انجام درمان‌های خانگی قابل‌درمان هستند، اما در صورت وجود مشکلات جدی و علی‌الخصوص آلوده شدن و احتمال عفونت، لازم است جراحی ناخن انجام شود.
اغلب اوقات ناخن‌ها به دلیل بد کوتاه شدن، رشد نامتناسب، آسیب و ضربه دیدن یا به دلایل دیگر به داخل گوشت فرو می‌روند. همچنین ممکن است ناخن‌ها به همین دلایل دچار تغییر شکل و دیگر مشکلات این‌چنینی شوند. فرورفتن ناخن به گوشت و پوست که در دنیای پزشکی به آنانیکریپتوزیس گفته می‌شود، باعث ایجاد درد و تورم در اطراف ناخن شده و ممکن است با تعلل و مراجعه دیر به پزشک، دچار عفونت شود و این عفونت به سایر نقاط نزدیک ناخن نیز منتقل شود.از هر ده‌نفری که برای مشکلات ناخن به پزشک مراجعه می‌کنند، دو نفر به اونیکو کریپتوزیس دچار شده‌اند.
جراحی ناخن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. این عمل گرچه زمان زیادی طول نمی‌کشد اما ممکن است با عوارضی همراه باشد. به همین دلیل مراجعه به یک کلینیک مجهز و پزشک متخصص و باتجربه برای جلوگیری از این عوارض بسیار مهم است. اینکه جراحی ناخن چه زمانی و به چه صورتی انجام می‌شود و همچنین عوارض و خطرات احتمالی پس از جراحی موضوعاتی است که در این مقاله به‌طور کامل برای شما بیان می‌کنیم.

جراحی ناخن

جهت مشاوره یا مراجعه به این کلینیک می‌توانید از لینک‌های موجود در سمت چپ صفحه استفاده کنید.

فهرست مطالب:
جراحی ناخن چیست؟
چه زمانی جراحی ناخن لازم است؟
علائم عفونت ناخن
انواع جراحی‌های ناخن
مدت‌زمان انجام جراحی ناخن چقدر است؟
چه اقداماتی پیش از جراحی ناخن انجام می‌شود؟
علائم پس از جراحی ناخن
مدت‌زمان بهبود ناخن
مراقبت‌های پس از عمل
جراحی ناخن چه عوارضی به دنبال خواهد داشت؟
عفونت پس از جراحی ناخن
تغییر شکل ناخن
عوارض بیهوشی
جمع‌بندی

جراحی ناخن چیست؟

جراحی ناخن یکی از عمل‌های سرپایی است که در اکثر موارد با بی حسی موضعی انجام می‌شود. در این جراحی قسمتی از ناخن یا تمام آن بسته به مشکلی که به وجود آورده برداشته می‌شود. جراحی ناخن از دقیق‌ترینجراحی‌های پوست است که نیاز به توجه زیاد به جزئیات و تجویزهای دقیق توسط متخصصی باتجربه دارد.
در طول جراحی بیمار هیچ دردی حس نمی‌کند. اما گاهی اوقات برای افرادی که اضطراب زیادی حین عمل دارند، ممکن است از داروهای خواب‌آور یا بیهوشی استفاده شود.

چه زمانی جراحی ناخن لازم است؟

ناخن انگشتان پا ممکن است به دلیل فشار ناشی از پوشیدن کفش‌های نامناسب، ضخیم شده و یا به دلیل آسیب هنگام انجام فعالیت‌ها و عفونت‌های قارچی دچار مشکلات شوند. به همین طریق ناخن‌های دست نیز گاهی به دلیل شکل نامناسب ناشی از ویژگی‌های ارثی و گاهی به دلیل نداشتن مراقبت‌های کافی ممکن است دچار عارضه‌های مختلفی گردند. این عارضه¬ها شروع به نشان دادن علائمی می¬کنند که برخی نشان‌دهنده عفونت است.

علائم عفونت ناخن

از اصلی‌ترین علائم عفونت می‌توان موارد زیر را نام برد:
• درد شدید
• تورم و التهاب بسیار زیاد و غیرطبیعی
• تب
• خروج چرک و ترشحات غیرعادی
• قرمزی پوست اطراف ناخن
در صورت وجود عفونت پزشک ابتدا آنتی‌بیوتیک‌هایی برای از بین بردن آن تجویز می‌کند. ممکن است فرد از نوعی آتل برای جلوگیری از رشد بیشتر و عمقی ناخن استفاده کند.اگر همچنان درمانی حاصل نشد، لازم است از راه جراحی، ناخن از پوست خارج شود.

انواع جراحی‌های ناخن

جراحی ناخن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که رایج‌ترینآن‌هاعبارت‌اند از:

ابولسیون جزئی ناخن

در این عمل بخشی از ناخن پا برداشته می‌شود تا از پیشروی در پوست و ایجاد سوراخ‌های عمیق پوستی جلوگیری شود.

ابولسیون کامل ناخن

گاهی لازم است کل ناخن پا خارج شود. این کار احتمالاً باعث تغییر شکل ناخن نسبت به حالت قبلی و تغییر مدت رشد ناخن شود. پس از انجام عمل مدت زیادی طول می‌کشد که ناخن دوباره رشد کند و حدود دو و نیم سال طول می‌کشد تا رشد ناخن به حالت طبیعی برگردد.

ماتریکسکتومی

در این عمل بافت نرمی از نوک انگشت که محل رشد ناخن است برداشته می‌شود. بعلاوه ممکن است برای جلوگیری از عفونت به دلیل آلودگی بافت و یا برای از بین بردن تورم، قسمتی از عمق بستر ناخن برداشته شود.

مدت‌زمان انجام جراحی ناخن چقدر است؟

عمل جراحی ناخن از عمل‌های سرپایی است که طولی نمی‌کشد. بااین‌وجود بسته به شرایط بیمار، نوع عمل و بیهوشی یا بی‌حسی، این مدت متغیر است. خود عمل به‌تنهایی در ساده‌ترین حالت یک ربع طول می‌کشد، اما آمادگی‌های پیش از عمل و مراقبت‌های بعد آن درمجموع حدود 45 دقیقه یا یک ساعت طول خواهد کشید.

چه اقداماتی پیش از جراحی ناخن انجام می‌شود؟

برای تشخیص دقیق و دریافت اطلاعات جزئی گاهی نیاز به نمونه‌برداری از پوست است.بر روی ناخن و پوست اطراف آن به‌طور کامل آسیب‌شناسی و بافت‌شناسی انجام می‌شود.در صورت وجود برخی علائم ممکن است نیاز به آزمایش تشخیص قارچ باشد.

علائم پس از جراحی ناخن

بعد از به هوش آمدن یا از بین رفتن بی‌حسی دردی در انگشت و خصوصاً اطراف ناخن خواهید داشت. احتمال دارد برای مدت کوتاهی خونریزی زخم ادامه داشته باشد.معمولاً به مدت دو تا چهار هفته التهاب کمی خواهید داشت. در این مدت ناخن دچار رطوبت نسبی‌ خواهد بود که طبیعی است و به‌تدریجاز بین می‌رود.

مدت‌زمان بهبود ناخن

مدت‌زمان بهبود ناخن نیز طبیعتاً بستگی به مواردی مانند نوع عمل، سن و شرایط سلامتی هر فرد دارد.پس از جراحی ابولسیون جزئی ناخن، بین یک تا دو هفته طول می‌کشد تا به بهبودی کامل برسید.در ابولسیون کامل ناخن، دوره نقاهت از شش تا دوازده هفته هم ممکن است طول بکشدو برای سایر عمل‌ها این مدت‌زمان طولانی‌ترمی‌شود.

مراقبت‌های پس از جراحی ناخن

بیمار پس از جراحی با انجام برخی از مراقبت‌ها و خودداری از بعضی فعالیت‌هامی‌تواند به افزایش سرعت روند بهبودی زخم ناخن خود کمک کند.
اگر اثر بی‌حسی و یا بیهوشی شما به‌طور کامل از بین نرفته رانندگی یا فعالیت‌های غیر واجب انجام ندهید.
معمولاًمی‌توانید از یک روز بعد فعالیت‌های عادی روزانه خود را از سر بگیرید. فقط حتماً توجه کنید که از انجام کارهایی که باعث ایجاد فشار بر روی ناخن می‌شوند، خودداری کنید. در غیر این صورت ممکن است زخم خونریزی کرده یا روندترمیم به تأخیر بیفتد.
اگر جراحی ناخن پا انجام داده‌اید، نباید کفش‌های تنگ و آزاردهنده بپوشید. سعی کنید از صندل یا دمپایی‌هایی استفاده کنید که به ناخن فشار کمتری وارد می‌کنند.
احتمالاً پزشک داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای جلوگیری از افزایش درد و تورم و همچنین پماد آنتی‌بیوتیک برای جلوگیری از عفونت تجویز کند. داروها را سرموقع و طبق همان تجویزی که پزشک انجام داده مصرف کنید.
خیساندن زخم در آب گرم و نمک از روش‌های جلوگیری از عفونت است که می‌تواند در جلوگیری از عفونت کمک‌کننده باشد. (بهتر است قبل از انجام این کار، از پزشک خود اجازه بگیرید.)
تا زمانی که زخم بهبود پیدا کند، برای تمیز و خشک نگه‌داشتن آن را باندپیچی کرده و مراقبت‌های لازم را انجام دهید.
از هیچ کرم و یا پماد دیگری که قبل از عمل در مراقبت‌های روتین پوستی خود استفاده می‌کردید، بدون در جریان گذاشتن پزشک استفاده نکنید.

جراحی ناخن چه عوارضی به دنبال خواهد داشت؟

جراحی ناخن معمولاً عوارض متعددی به وجودمی‌آورد، اما خوشبختانه این عوارض اکثراً ساده بوده و عوارض جدی کمتر دیده می‌شوند.از این عوارض می‌توان موارد زیر را نام برد:
عفونت پس از عمل
درنتیجه انجام جراحی یک زخم باز به وجود می‌آید. هر زخم باز یک محل ورود بسیار مناسب برای باکتری‌ها و سایر میکروب‌هاست. درنتیجه زخم دچار عفونت می‌شود. در تمیز نگه‌داشتن و ضدعفونی کردن زخم خود بسیار توجه کنید. افزایش درد ناگهانی نشانه‌ای از ایجاد عفونت است. در صورت بروز این درد شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید؛ چراکهعفونت‌های کوچک، روند بهبود را کند می‌کند و عفونت‌های جدی در مواردی ممکن است به قطع عضو منجر شوند.

جراحی ناخن

 

تغییر شکل ناخن
پس از درآمدن دوباره ناخن ممکن است متوجه تغییر شکل یا نامتناسب بودن حالت آن شوید.حتی گاهی ناخن جدید خیلی کند رشد کرده و به طول ناخن قبلی نمی‌رسد. در صورت بروز علائم جدی از این قبیل، احتمال دارد فرد نیاز به یک یا چند جراحی دیگر برای درمان دوباره داشته باشد.
عوارض بیهوشی
اگر برای انجام عمل از روش بی‌هوش کردن استفاده شود، دچار عوارض معمولی بیهوشی می‌شوید.اگرچه جراحی ناخن عوارضی را ایجاد می‌کند، اما درد شدید و دیگر ناراحتی‌های ناشی از مشکلات ناخن را تا حد زیادی کم کرده و به‌تدریج از بین می‌برند.
جمع‌بندی
یکی از بیشترین بیماری‌های پوستی، مشکلات مربوط به ناخن‌هابه ویژه ناخن‌های پاست. این مشکلات اگر در مراحل اولیه و با درمان‌های خانگی از بین نروند و یا درمان آن‌ها جدی گرفته نشود، آنگاه نیاز جدی به جراحی ناخن به وجودمی‌آید. جراحی ناخن با توجه به شرایط هر بیمار و پیشرفت و نوع مشکل ناخن متفاوت خواهد بود. دوره نقاهت پس از انجام عمل از یک ماه تا حداکثر سه چهار ماه متغیر است. این جراحی از عمل‌هایی است که پس‌ازآن عوارض و مشکلاتی به وجودمی‌آید که با مراقبت‌های لازم و انجام این کار نزد یک پزشک باتجربه قادر به کنترل آن‌ها خواهید بود.
خوشبختانه در کلینیک تخصصی ما تیمی از متخصصین بسیار باتجربه در این زمینه فعال هستند که می‌توانند شما را به طور کامل ارزیابی کرده و درمان‌های لازم را انجام دهند.
جهت مشاوره یا مراجعه به این کلینیک می‌توانید از لینک‌های موجود در سمت چپ صفحه استفاده کنید.