cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

راهنمای جامع برای مراجعه به بهترین دکتر جراح تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی، عارضه‌ای شایع است که زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. درد، ضعف، بی‌حسی و مور مور شدن اندام‌ها، ناتوانی در راه رفتن و حتی فلج‌شدن، تنها بخشی از عوارض جانبی این بیماری به‌شمار می‌روند.

بنابراین، وقتی صحبت از تنگی کانال نخاع می‌شود، بی‌شک همه ما به دنبال بهترین دکتر جراح تنگی کانال نخاعی خواهیم بود تا بدون اتلاف وقت و دغدغه ارزیابی تخصص وتجربه پزشک برای این عمل ظریف و حیاتی، آماده شویم. مراجعه زودهنگام به بهترین فوق تخصص تنگی کانال نخاع، باعث کاهش عواقب جبران‌ناپذیر برای سلامتی فرد می‌شود زیرا با درنظرگرفتن علائم بیمار و سابقه پزشکی آن، علت دقیق عارضه با انجام عکس‌برداری تشخیص داده شده و بهترین روش درمانی انتخاب می‌شود.

در این مقاله به تمامی نکات ضروری برای پیدا کردن بهترین جراح تنگی نخاع پرداخته شده است تا بیماران در ابتدا انتخاب عاقلانه و هواشمندانه‌ای داشته باشند و از خطرات درمان‌ یا عوارض آن مصون بمانند.

 

راهنمای جامع برای مراجعه به بهترین دکتر جراح تنگی کانال نخاعی

آنچه در این مقاله می خوانید :

اهمیت مراجعه به بهترین جراح تنگی کانال نخاعی

مراجعه به بهترین دکتر جراح تنگی مجرای نخاع برای هر فردی که با این مشکل مواجه شده است، یک اهمیت بحرانی محسوب می‌شود. عارضه‌های مربوط به تنگی مجرای نخاعی کیفیت زندگی افراد را به شکل جدی در معرض خطر قرار می‌دهند.

به‌عنوان نمونه بسیاری از افراد دارای تنگی مجرای نخاعی از کاهش توانایی لازم برای راه‌رفتن شکایت می‌کنند. همچنین به علت دردهای خفیف و کشنده در اندام تحتانی، خیلی از بیماران دچار کاهش توانایی فرد برای انجام فعالیت‌های روزانه خود می‌شوند.

بنابراین، مراجعه به بهترین جراح به تشخیص دقیق‌تر و درمانی مؤثرتر کمک می‌کند که باعث بهبود وضعیت سلامتی و بهبود هر چه سریعتر بیمار می‌شود. نخاع یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است و هر گونه مشکل در این ناحیه تأثیرات منفی بر روی کیفیت زندگی فرد دارد. تشخیص صحیح نقص تنگی کانال نخاعی بسیار حیاتی است، بهترین جراح قدرت تشخیص بالایی دارد و از ضروری بودن عمل جراحی برای بیمار اطمینان حاصل می‌کند.

همچنین جراحی نخاعی ریسک‌های جدی را به همراه دارد؛ که اگر این کار به بهترین جراح سپرده شود، بیمار از ریسک‌های عمل و عوارض نامطلوب آن در امان می‌ماند.

از طرفی اعتماد به دکتر جراح بسیار مهم است؛ روابط مثبت بیمار-پزشک اعتمادبه‌نفس بیمار را افزایش می‌دهد و در بهبودی سریع‌تر بیمار نقشی اساسی دارد‌‌. همچنین این حس اعتماد باعث اطمینان خاطر خانواده بیمار می‌‌شود و در افزایش روحیه بیمار نقش مهمی را ایفا می‌کند.

مشخصات بهترین جراح تنگی کانال نخاعی

برای انجام جراحی تنگی مجرای نخاعی باید با مشخصات یک متخصص ماهر آشنا شوید تا احتمال بروز عوارض جبران‌ناپذیر نخاعی در شما کاهش یابد. تخصص کافی یکی از مهم‌ترین مشخصات جراح تنگی نخاع است که باید در نظر داشته باشید. جراحی را انتخاب کنید که دارای تحصیلات برجسته‌ای در زمینه پزشکی و گواهینامه‌های معتبر از مؤسسات بین‌المللی است.

یک پزشک جراح ماهر با سال‌ها تجربه و تخصص در این حوزه، دانش کافی در زمینه‌های لازم را کسب کرده تا عارضه‌های نخاعی گوناگون را به‌صورت دقیق تشخیص دهد و برای انجام عمل جراحی از جدیدترین روش‌های پزشکی استفاده می‌کند.

تجربه بالای پزشک متخصص باعث افزایش رضایت بیماران از عمل جراحی تنگی مجرای نخاعی می‌شود؛ بنابراین برای شناخت یک جراح ماهر به رضایت بیماران پزشک موردنظر را پیگیری کنید.

یک پزشک جراح تنگی مجرای نخاع برای افزایش کیفیت عمل جراحی، دارای تیم پرسنل بسیار ماهری است و برای مدیریت این تیم توانایی لازم را دارد.

جراح متخصص ماهر ضمن ایجاد ارتباط مناسب با دیگر اعضای تیم اتاق عمل، پروسه جراحی را به شکل دقیق طی می‌کند و بسیار صبور است. قدرت برقراری ارتباط و تفاهم با بیماران یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دکتر جراح تنگی مجرای نخاعی است. یک پزشک متخصص مهارت‌های ارتباطی بسیار بالایی دارد و بهترین حامی عاطفی برای بیماران نخاعی محسوب می‌شود.

دلسوزی و عدم توجه به منافع مالی از دیگر مشخصات یک جراح تنگی کانال نخاع است که برای انجام عمل جراحی خود باید در نظر داشته باشید.

چه کسانی به پزشک جراح تنگی کانال نخاعی مراجعه می‌کنند؟

دلایل گوناگونی برای ابتلای به تنگی مجرای نخاعی و مراجعه به پزشک جراح وجود دارد. بیماران که دچار تنگی مجرای نخاعی هستند معمولا با نشانه‌های مانند کمر درد و ضعف عضلانی به جراح مراجعه می‌کنند. افزایش سن یک فاکتور خطرناک برای ابتلای به تنگی مجرای نخاعی است که به مراقب جدی توسط پزشک متخصص نیاز دارد. در افراد مسن، کانال نخاعی در معرض تغییرات غیرطبیعی قرار دارد و احتمال تنگی این کانال افزایش می‌یابد.

همچنین افرادی که در گذشته جراحی نخاع داشته‌اند، امکان دارد در آینده تنگی مجرای نخاعی را تجربه کنند؛ بنابراین پس از هر عمل جراحی مربوط به نخاع باید تحت‌نظر یک متخصص قرار بگیرید.

وجود فشار مداوم بر روی کمر یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به تنگی مجاری نخاعی است؛ به‌عنوان نمونه افراد دارای اضافه‌وزن باید به نشانه‌های این عارضه خطرناک اهمیت دهند. ورزشکاران یا افرادی که به دلیل شرایط شغلی خود فعالیت‌های سنگین انجام می‌دهند، به شکل جدی در معرض این عارضه قرار دارند؛ زیرا اعصاب نخاعی در این افراد به‌مرورزمان تحت‌فشار زیادی قرار می‌گیرد.

ایستادن مداوم و بدون حرکت از دیگر دلایل رایج برای ابتلا به تنگی مجراهای نخاعی است؛ در هنگام ایستادن طولانی‌مدت، فشار زیادی به کانال نخاعی وارد می‌شود. وجود عوامل ژنتیکی و نقص کانال نخاعی از دیگر دلایل موجود برای ابتلا به این عارضه است.

همچنین، بارداری از دیگر عوامل خطرساز برای تنگی مجراهای نخاعی در زنان محسوب می‌شود که در صورت عدم پیگیری زندگی فرد را تهدید می‌کند. بیماری‌های التهابی مربوط به نخاع مانند مالتیپل اسکلروزیس احتمال تنگی این کانال را افزایش می‌دهد.

برخی بیماران به دلیل واردشدن ضربه‌های ناگهانی به علت تصادف یا سقوط به پزشک متخصص تنگی کانال نخاعی مراجعه می‌کنند تا عارضه خود را به شکل صحیح درمان کنند.

علائم مراجعه به بهترین جراح تنگی کانال نخاعی کدامند؟

لازم است بدانید که تنگی مجراهای نخاعی با نشانه‌های متنوعی بروز می‌کند و عملکرد دیگر اندام‌های بدن را نیز تخت تأثیر خود قرار می‌دهد. در صورت وجود تنگی کانال نخاعی به نشانه‌های این عارضه اهمیت دهید و هرگونه تغییر غیرطبیعی را به پزشک متخصص اطلاع دهید.

  • احساس درد در ستون فقرات به هنگام راه‌رفتن یا انجام فعالیت‌های سنگین یکی از بارزترین نشانه‌های تنگی مجاری نخاعی است که برای انجام فعالیت‌های روزانه فرد محدودیت ایجاد می‌کند.
  • انتشار درد ستون فقرات به سایر قسمت‌های بدن از دیگر نشانه‌های خطرناک تنگی کانال نخاعی است‌. باتوجه‌به موقعیت مهره آسیب‌دیده در ستون فقرات امکان دارد که بیمار نشانه‌های درد را در دست یا پاها گزارش کند‌.
  • تنگی مجراهای نخاعی می‌تواند باعث ضعف عضلانی در بخش‌های مختلف بدن شود و افراد ممکن است اختلالات حسی مانند سوزش یا خارش را در اندام تحتانی تجربه کنند.
  • تنگی مجاری نخاعی تأثیر منفی بر روی عملکرد حواس مثل بینایی و شنوایی دارد (درصورتی‌که مهره‌های بالایی نخاعی آسیب‌دیده باشند).
  • اختلال در کنترل دفع مدفوع از دیگر نشانه‌های رایج در میان بیماران دارای تنگی مجراهای نخاعی است‌.
  • در بسیاری از بیماران دارای تنگی مجراهای نخاعی، اعصاب مثانه تحت‌فشار است و فرد از عدم کنترل دفع ادرار خبر می‌دهد.
  • بیماران مبتلا به این عارضه محدودیت در انعطاف‌پذیری را تجربه می‌کنند؛ این محدودیت انجام فعالیت‌های روزمره مثل خم‌شدن و تغییر وضعیت را دشوار می‌کند.

افراد دارای تنگی مجاری نخاعی از کاهش تعادل در هنگام راه‌رفتن خبر می‌دهند که باعث سقوط یا حوادث خطرناک می‌شود.

  • احساس درد در قسمت‌های پایینی کمر، ران و ساق پا به علت ایستادن طولانی‌مدت از رایج‌ترین نشانه‌های تنگی مجراهای نخاعی در قسمت کمر است.

جراح تنگی کانال نخاعی چگونه علت عارضه را تشخیص می‌دهد؟

پروسه تشخیص تنگی مجاری نخاعی یکی از مهم‌ترین مواردی است که جراح متخصص جهت بهبود وضعیت بیمار باید انجام دهد. تشخیص صحیح تنگی مجراهای نخاعی برای درمان اصولی این عارضه اهمیت بالایی دارد و باید توسط یک پزشک متخصص و ماهر انجام شود. در ابتدا، پزشک تاریخچه بالینی بیمار را بررسی می‌کند که علائم اصلی و مدت زمان بروز عارضه می‌شود.

در این مرحله امکان دارد که پزشک تاریخچه بیماری‌های قبلی و داروهای مصرفی بیمار را نیز مورد بررسی قرار دهد تا از وجود عارضه‌های التهابی در ستون فقرات آگاه شود. همچنین جراح متخصص اطلاعات لازم در مورد عوامل خطر مانند تصادفات یا جراحی‌های پیشین را بررسی می‌کند.

مرحله بعد برای بررسی علت این عارضه، تست‌های مخصوص فیزیکی صورت می‌گیرد. متخصص برای این کار، دامنه حرکتی بیمار را بررسی می‌کند تا از هرگونه محدودیت حرکتی در ستون فقرات وی آگاه شود.

همچنین جراح تنگی مجاری نخاعی وضعیت کنترل دفع ادرار و مدفوع بیمار را معاینه می‌کند تا هر گونه آسیب عصبی در وی را مورد بررسی قرار دهد.

همچنین انجام آزمایش‌های خون معمولاً برای بررسی تنگی مجاری نخاعی مرتبط با وجود التهاب در ستون فقرات انجام می‌شود. تست‌های عصب‌شناختی شامل اندازه‌گیری سرعت انتقال عصبی و آزمون‌های رفلکس عضلانی است که پزشک برای تشخیص میزان تنگی مجراهای تجویز می‌کند.

تشخیص تنگی مجاری نخاعی به تجزیه‌وتحلیل دقیق علائم و استفاده از ابزارهای تشخیصی پیشرفته نیاز دارد. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب این عارضه به بهبودی بیمار کمک می‌کند و باعث جلوگیری از بروز عوارض جبران‌ناپذیر می‌شود.

راهکار درمانی مناسب برای درمان تنگی کانال نخاعی

مصرف قرص‌های خوراکی یکی از روش‌های درمان تنگی مجاری نخاعی است که برای کاهش علائم و بهبودی بیمار تجویز می‌شود. پزشک متخصص این راهکار را معمولاً در ترکیب با دیگر روش‌های درمانی مانند فیزیوتراپی یا جراحی تجویز می‌کند تا التهاب بیمار بهبود یابد.

داروهای مسکن مانند اکسیکودون یا ترامادول برای کاهش درد و تسکین علائم تنگی مجاری نخاعی استفاده می‌شوند؛ اثرات درمانی این قرص‌های مسکن به شکل موقتی است. در برخی موارد پزشک متخصص داروهای استروئیدی مثل پردنیزون را برای درمان موقتی تنگی مجاری نخاعی تجویز می‌کند.

این داروها میزان التهاب ستون فقرات بیمار را به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌دهند و باعث تخفیف درد کمر می‌شوند. درصورتی‌که پزشک متخصص نشانه‌های افسردگی و کاهش روحیه را در بیمار دارای تنگی مجاری نخاعی مشاهده کند، مصرف قرص‌های ضدافسردگی را پیشنهاد می‌دهد.

ترکیبات موجود در این داروها روحیه فرد را تقویت می‌کند و در افزایش انرژی بیمار در طول روز نقش مهمی دارد. همچنین ممکن است که پزشک مصرف داروهای ضدتشنج را برای کنترل تنش‌های عصبی بیمار تجویز کند؛ زیرا ترکیبات موجود در این داروها باعث کنترل فعالیت‌های عصبی بیمار می‌‌شود.

بسیاری از بیماران دارای تنگی مجاری نخاعی از ضعف شدید ماهیچه‌های ناحیه کمر خبر می‌دهند؛ از طرفی ضعیف‌بودن عضله‌های این قسمت باعث تشدید علائم تنگی مجاری نخاعی می‌شود. دکتر متخصص جهت تقویت عضله‌های کمر و جلوگیری از روند تنگ شدن کانال عصبی، مصرف قرص‌های خوراکی لازم جهت تقویت عضلات کمر را تجویز می‌کند.

همچنین مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین سی و ای در کاهش التهاب و آسیب‌های ناشی از تنگی مجاری نخاعی نقش مهمی دارد. مصرف هر یک از داروهای خوراکی جهت کنترل و بهبود تنگی مجاری نخاعی به علت این عارضه و نشانه‌های ظاهری بیمار وابسته است.

چگونه عمل جراحی تنگی کانال نخاع انجام می‌شود؟

درصورتی‌که علائم ناشی از تنگی کانال نخاعی ضمن مصرف داروهای خوراکی کاهش نیابد، پزشک متخصص انجام عمل جراحی را تجویز می‌کند. جراحی تنگی مجاری نخاعی یک فرآیند پیچیده است که به‌منظور تسهیل جریان مایع نخاعی و کاهش فشار بر روی نخاع انجام می‌شود. برای انجام این عمل به بهترین فوق‌تخصص تنگی کانال نخاع مراجعه کنید تا عارضه نخاعی شما به شکل صحیحی درمان شود.

درصورتی‌که داروهای خاص (مانند آسپرین) را مصرف می‌کنید، این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید؛ زیرا باعث تداخل در روند عمل می‌شود‌. پیش از انجام عمل جراحی تنگی مجاری نخاعی باید به مدت چند روز در بیمارستان بستری شوید تا تحت مراقبت‌های لازم قرار بگیرید.

۲ جراحی رایج برای تنگی مجاری نخاعی شامل دیسکتومی و لامینکتومی است که پزشک بر اساس وضعیت بیمار و میزان تنگی مجراهای نخاعی، جراحی مناسب را انتخاب می‌کند. در عمل دیسکتومی قسمتی از دیسک بین مهره‌ای بریده می‌شود تا فشار موجود بر روی اعصاب نخاعی کاهش یابد.

در جراحی لامینکتومی بخشی از استخوان لامیا (میان مهره‌ها قرار دارد) برداشته می‌شود تا اعصاب موجود در ناحیه تخت فشار نباشند. پزشک در مرحله بعد، محل موردنظر در ناحیه ستون فقرات را به‌اندازه مناسبی برش می‌دهد.

پس از ایجاد برش و دسترسی به نخاع، پزشک عاملی که به اعصاب نخاعی فشار وارد می‌کند را برش می‌دهد تا جریان مایع نخاعی در کانال تسهیل شود. در نهایت ناحیه مورد به شیوه استریل بخیه می‌شود؛ انجام این پروسه برای جلوگیری از خونریزی و عفونت در ناحیه موردنظر ضروری است.

پس از پایان مراحل جراحی تنگی مجراهای نخاعی، بیمار به مدت چند روز بستری می‌شوید تا احتمال بروز عوارض جانبی پس از عمل کاهش یابد. همچنین متخصص، مراقبت‌های لازم را به بیمار گوشزد می‌کند تا زندگی خود پس از این عمل را به شیوه صحیحی مدیریت کند. این مراقبت‌ها شامل دوری از فعالیت‌های سنگین ورزشی و مصرف داروهای خوراکی است.

تمرینات ورزشی برای رفع عارضه تنگی کانال نخاعی

انجام تمرینات ورزشی مناسب برای تقویت عضله‌های کمر یکی از مهم‌ترین مواردی است که جراح پس از انجام عمل به شما پیشنهاد می‌دهد. متخصص با درنظرگرفتن نوع عارضه نخاعی و شدت پیشرفت آن، تمرینات ورزشی مناسبی را تجویز می‌کند. این تمرینات ضمن تقویت عضلات ناحیه کمر باعث تسریع روند درمان پس از عمل جراحی می‌شود‌.

تمرینات کششی مناسب برای مدیریت تنگی مجراهای نخاعی را تحت‌نظر یک فیزیوتراپیست ماهر انجام دهید. فیزیوتراپ ضمن درنظرگرفتن شرایط جسمانی شما و نوع عمل جراحی، تمرین مناسبی را پیشنهاد می‌دهد. همچنین فیزیوتراپیست ضمن بررسی شیوه زندگی شما، عادات اشتباهی که باعث تشدید تنگی مجراهای نخاعی می‌شوند را اصلاح می‌کند. شنا و راه‌رفتن در آب یکی دیگر از تمرینات ورزشی است که متخصص برای تقویت ماهیچه‌های شکم و فیله کمر توصیه می‌کند.

برای این کار به‌آرامی درون آب گام بردارید تا عضلات شما تقویت شوند و فشار موجود بر روی مفاصل ستون فقرات کاهش یابد. انجام تمرینات ورزشی با تحرک بالا مانند پیاده‌روی و دوچرخه سواری از دیگر راهکارهای ورزشی است که باعث کاهش عوارض ناشی از انجام عمل جراحی تنگی مجراهای نخاعی می‌شود. برای پیاده‌روی کفش‌هایی با کفی نرم بپوشید و مسیرهای صاف (بدون شیب) را انتخاب کنید تا عارضه نخاعی شما تشدید نشود.

همچنین دوچرخه سواری در مسیرهای کوتاه را به‌آرامی شروع کنید تا قدرت عضله‌های کمر شما به‌خوبی افزایش یابد. از ایجاد فشار زیاد بر روی ستون فقرات بپرهیزید؛ استراحت مناسب باعث بهبودی بدن و جلوگیری از افزایش آسیب‌های نخاعی می‌شود. درصورتی‌که ضمن انجام تمرینات ورزشی شدت درد کمر شما افزایش یافت؛ در اولین اقدام به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

نکات تکمیلی پس از جراحی تنگی کانال نخاعی

درصورتی‌که پزشک متخصص قرص‌های خوراکی خاصی را برای شما تجویز کرده است؛ داروهای خود را طبق نسخه پزشک مصرف کنید. در ادامه دیگر نکات لازم برای مدیریت زندگی پس از انجام عمل جراحی تنگی مجراهای نخاعی را بررسی می‌کنیم.

  • برنامه تمرینی فیزیوتراپی به افزایش انعطاف‌پذیری و کنترل قدرت عضلانی کمک می‌کند؛ بنابراین انجام تمرینات ورزشی مناسب را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
  • مصرف مقادیر کافی از پروتئین‌های گیاهی و حیوانی را فراموش نکنید تا قدرت عضلانی شما حفظ شود.
  • استفاده از سبزیجات سبز تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا از خواص آنتی‌اکسیدانی این ترکیبات جهت کاهش درد کمر بهره‌مند شوید.
  • ضمن مشورت با پزشک متخصص از مکمل‌های معدنی و ویتامین‌های ضروری استفاده کنید.
  • وزن خود را ضمن انجام تمرینات ورزشی و رعایت رژیم غذایی کنترل کنید؛ زیرا چاقی غیرطبیعی باعث افزایش کمردرد و تنگی مجراهای نخاعی می‌شود.
  • جهت مدیریت تنگی مجراهای نخاعی، از انجام فعالیت‌های شدید ورزشی و بلندکردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • به مدت چند هفته پس از انجام عمل جراحی استراحت مطلق داشته باشید تا ناحیه آسیب‌دیده به شکل کامل بهبود یابد.
  • برای کاهش درد در ناحیه آسیب‌دیده ستون فقرات از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید‌.
  • مصرف برخی داروهای گیاهی طب سنتی مانند زردچوبه باعث تسکین درد ناشی از تنگی کانال نخاعی می‌‌شود.
  • برای استراحت طولانی‌مدت، بهتر است به پشت دراز بکشید تا مهره‌های ستون فقرات شما در معرض فشار قرار نگیرند.‌
  • برای حفظ میزان حجم مایع نخاعی به میزان مناسبی آب بنوشید.
  • مصرف سیگار و نوشیدن مایعات حاوی الکل را کنار بگذارید تا درد کمر ناشی از تنگی مجراهای نخاعی کاهش یابد.

عوارض عدم مراجعه به بهترین دکتر جراح تنگی کانال نخاع

عدم مراجعه به بهترین دکتر تنگی مجاری نخاعی یا بی‌توجهی به درمان می‌تواند عوارض جدی را برای بیمار ایجاد کرده و موجب افزایش شدت علائم این عارضه شود. در این حالت درد و ضعف عضلانی افزایش می‌یابند و زندگی بیمار را تحت تاثیر منفی خود قرار می‌دهند.

عدم توانایی لازم برای انجام تمرینات ورزشی موردعلاقه یکی از مهم‌ترین عوارض عدم درمان تنگی مجراهای نخاعی است؛ همچنین بسیاری از بیماران به دلیل پیشرفت تنگی مجراهای نخاعی، موقعیت شغلی خود را از دست می‌دهند.

کاهش توانایی فرد جهت انجام فعالیت‌های موردعلاقه خود در طول روز، احتمال افسردگی و تضعیف روحیه بیمار را افزایش می‌دهد. در این حالت نشانه‌های افسردگی در بیمار دارای تنگی مجراهای نخاعی بروز می‌کند و باعث ایجاد اختلال در روابط اجتماعی وی می‌شود.

بسیاری از بیماران تنگی مجراهای نخاعی به دنبال اثرات روانی منفی این عارضه، رفتارهای پرخاشگرانه زیادی را از خود نشان می‌دهند. بروز دیگر عارضه‌های مزمن از دیگر عواقب خطرناک عدم درمان تنگی مجراهای نخاعی است.

بسیاری از بیماران به علت پیشرفت این عارضه، کم‌تحرک می‌شوند و در معرض چاقی مفرط قرار می‌گیرند؛ همچنین برخی از بیماران به دلیل کاهش فعالیت‌های ورزش خود دچار فشار خون مزمن و دیابت می‌شوند.

پیچیده‌تر شدن فرایند جراحی تنگی مجراهای نخاعی را می‌توان از دیگر عواقب خطرناک پیشرفت این عارضه در نظر گرفت. در این حالت طول دوره بهبودی بیمار پس از انجام عمل جراحی افزایش می‌یابد و فرد با عوارض بسیار گوناگونی مواجه می‌شود.

افرایش هزینه‌های درمانی از مهم‌ترین عوارض عدم درمان این عارضه است که جنبه اقتصادی دارد. دکتر جراح ضمن انتخاب راهکار درمانی مناسب از پیشرفت این عارضه جلوگیری می‌کند و باعث افزایش توانایی بیمار جهت انجام فعالیت‌های روزانه می‌شود.

سخن پایانی

بسیاری از افرادی که سابقه آسیب نخاعی به دلیل بارداری، ورزش، بیماری التهابی ستون فقرات و… دارند با علائمی مانند درد کمر به بهترین دکتر جراح تنگی کانال نخاعی مراجعه می‌کنند. تشخیص و درمان زودهنگام این عارضه احتمال عوارض جبران‌ناپذیر برای سلامتی فرد را کاهش می‌دهد. پزشک برای تشخیص این عارضه عکس‌برداری و آزمایش‌ خون را تجویز می‌کند.

همچنین در کنار استفاده از ابزارهای مناسب برای تشخیص علت و شدت بیماری، مصرف برخی از داروهای مسکن برای تسکین دردهای ناشی از این عارضه پیشنهاد می‌شود. همچنین کنترل رژیم تغذیه‌ای به همراه تقویت عضله‌های اطراف ستون فقرات از دیگر مواردی است که پزشک تجویز می‌کند.

در نهایت جراح متخصص با درنظرگرفتن نوع و شدت عارضه، عمل تنگی مجراهای نخاعی مناسب را برای بهبود وضعیت بیمار انجام می‌دهد. کلینیک درمانی ما دارای بهترین جراحان تنگی مجراهای نخاعی است و سابقه درخشانی در زمینه درمان این عارضه دارد.