cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

علت درد دست و پا در شب

علت درد دست و پا در شب شامل کمبود ویتامین ب 12، منیزیم و….

درد دست و پا در شب هنگام مانعی برای خوابی آرام و همین‌طور سلامت روح و روان شماست که به دلایل مختلفی می‌تواند رخ دهد. برای یک ‌بار هم که شده شما تجربه این را داشتید که پس از یک روز پرکار و سخت، هنگام استراحت کردن با دردهای دست و پا مواجه شده باشید.

علت درد دست و پا در شب هم ‌می‌تواند موضوع جدی و نگران‌کننده و هم‌ موضوعی ساده باشد. از مشکلات اسکلتی عضلانی گرفته تا التهاب مفاصل، بیماری‌های داخلی، کوفتگی، عوارض دارویی، آسیب به تاندون‌ها و تمامی این موارد می‌توانند دلیل درد دست و پا در شب هنگام باشند که باید درمان مناسب آن انجام گیرد و شما برای طی کردن پروسه درمانی آن می‌توانید به کلینیک‌های معتبر ما که در آن‌جا متخصصین ارتوپد باتجربه کاری بالا حضور دارند مراجعه کنید.

علت درد دست و پا در شب

آنچه در این مقاله می خوانید :

چرا شناسایی علت درد دست و پا در شب مهم است؟

بررسی و شناسایی علت درد دست و پا در شب بسیار مهم است چرا که گاهی این دردها به‌خاطر بیماری‌های مختلف ایجاد می‌شوند که می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی افراد ایجاد نماید که باید بدانیم برای درد دست به چه دکتری مراجعه کنیم.

تشخیص زود هنگام علت اصلی درد دست و پا می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر در آینده جلوگیری کند و بهتر است اگر درد شدیدی در دست و پای خود احساس می‌کنید که در طول شب شدت آن بیشتر می‌شود و با درمان‌های مختلف بهبود پیدا نکرده، حتما به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. متاسفانه بسیاری از اشخاص نسبت به درد دست و پا در طول روز و در شب هنگام بی‌تفاوت هستند که این مسئله خود عامل به‌وجود آورنده مشکلات جدی‌تر است.

یکی از دلایل مهمی که افراد را مجاب می‌کند برای درمان دردهای دست و پا اقدامات لازم را انجام دهند بی‌خوابی‌های شبانه است. قطعا درد ایجاد شده در دست و پا باعث اختلال در خواب افراد می‌شود و عدم خواب کافی نیز تاثیرات منفی بر روی کیفیت زندگی داشته و در بیشتر اوقات موجب کاهش تمرکز، کاهش انرژی و افزایش استرس و اضطراب می‌شود.

به جز این موارد، دردهای شبانه دست و پا می‌توانند ناشی از بیماری‌هایی همچون سندرم تونل مارپال، کمبود مواد مغذی و ویتامین‌ها، التهابات مفصلی، بیماری‌های عفونی و مواردی از این قبیل باشند که در زمان مناسب باید تشخیص داده شده و درمان شوند.

شناسایی درد دست و پا از طریق روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد و شما در اولین مراجعه به متخصص ارتوپد، پزشک اقدام به معاینه بالینی می‌کند و در صورتی که از این طریق نتواند تشخیص دقیقی بر دلیل درد دست و پا در شب داشته باشد، از روش‌های دیگری همچون ام‌آر‌آی آی، اشعه ایکس، آزمایش خون و تست‌های هورمونی اقدام به شناسایی مشکلات خواهد کرد.

اگر شما دچار دردهای آزار دهنده دست و پا در شب هنگام شده‌اید و این موضوع باعث شده تا شما علاوه بر نداشتن خواب کافی، دچار محدودیت‌های حرکتی و مشکلات دیگری شده باشید، حتما در اولین فرصت به متخصص ارتوپد برای ارزیابی بیشتر مراجعه کنید.

 

درد دست چپ در شب به‌خاطر فشارهای عصبی

از جمله مشکلات شایعی که موجب درد دست چپ در شب می‌شود، فشارهای عصبی است. دردی که در دست چپ ایجاد شده ممکن است در ساعات اولیه شب و یا هنگام صبح بیشتر شود و فرد گاهی دردهایی در بخش شانه، بازو و مچ دست احساس کند که پیشرونده است.

یکی از عواملی که موجب دردهای عصبی دست در شب هنگام می‌شود، سندرم تونل کارپال است. کسانی که به این سندرم دچار شده‌اند، فشار و تنش زیادی بر روی عصب میانی دستشان وارد می‌شود و این امر نه تنها موجب درد بلکه باعث سوزش و یا حتی گزگز دستان نیز خواهد شد که حتما باید مدیریت و درمان شود.

 

برای آن دسته از افرادی که از ما سوال می‌کنند درد دست چپ در شب نشانه چیست؟ باید بگوییم نه فقط سندرم تونل کارپ بلکه کشیدگی عضلات و عشار بر روی عصب‌های مجاور موجب درد و ناراحتی دست خواهد شد که گاهی بیمار نه فقط در دست چپ، بلکه در سایر بخش‌های بدن خود نیز احساس درد و بی‌حسی خواهد داشت.

اعصاب حسی در بدن وظیفه انتقال دستورات حرکتی را دارند و زمانی که دچار فشار، التهاب و یا مشکلاتی از این قبیل می‌شوند، سیگنال‌های ارسال کننده دستورات به مغز ممکن است دچار مشکل شده و با عدم ارسال دستورات به مغز فرد دچار مشکلات حرکتی شود.

برخی از افراد نه فقط در شب هنگام بلکه در هنگام نشستن، ایستادن و یا انجام دادن کارهای تکراری و سنگین با یک دست دچار درد و بی‌حسی می‌شوند که در موارد شدید با التهاب و تورم نیز همراه خواهد بود.

شاید این سوال در ذهنتان به‌وجود آمده باشد که چرا درد دست چپ بیشتر در شب‌هنگام رخ می‌دهد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت زیرا معمولا شما در طول روز به‌خاطر فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید درد را احساس نمی‌کنید و سیگنال‌های کمتری از درد به مغز ارسال می‌شود اما در شب و زمانی که در حال استراحت هستید، سیگنال‌ها به درستی به مغز ارسال شده و شما دچار درد و ناراحتی در دست چپ یا حتی دست راست می‌شوید.

 

آیا کم خوابی می‌تواند علت درد دست و پا در شب باشد؟

قطعا خواب یکی از ارکان مهم و اصلی سلامتی بدن است و تجربه نشان داده کسانی که خواب کافی در طول ۲۴ ساعت دارند، کمتر دچار بیماری و مشکلات مختلف می‌شوند.

شاید برایتان سوال شده باشد که آیا علت درد دست و پا به بی‌خوابی ربط دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت عدم خواب کافی علت اصلی درد دست و پا در شب نیست اما یکی از علت‌های مهم می‌تواند باشد که به تدریج مشکلات دیگری نیز ایجاد خواهد کرد. نکته مهم این‌که درد دست و پا خود عامل اصلی بی‌خوابی است و این بی‌خوابی اگر ادامه داشته باشد، عاملی بر افزایش درد شده و قطعا کیفیت زندگی را کاهش خواهد داد.

زمانی که بدن ما کم‌تر از حد معمولی به‌ خواب رود، ترشح هورمون‌های استرس نیز افزایش پیدا کرده و همین مسئله موجب تنش عضلانی، التهاب و تحریک و مواردی از این قبیل می‌شود. کم‌خوابی یکی از عوامل مهمی است که موجب کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شود و قطعا با کاهش قدرت سیستم ایمنی، توان بدن در برابر مقابله با بیماری‌های مختلف کاهش پیدا می‌کند.

هورمون‌هایی در بدن وجود دارند که وظیفه آن‌ها کنترل کردن خواب است که زمان بی‌خوابی دچار اختلال شده و فرد ممکن است خوابی آشفته داشته باشد و خواب عمیقی نداشته باشد. خواب عمیق برای ترمیم و بازسازی بافت‌های بدن بسیار مهم است و شما حتی اگر خوابتان به اندازه کافی عمیق نیست هم بهتر است هر چه سریع‌تر به دنبال درمان آن باشید.

در کل کم‌خوابی جزو موارد تشدید کننده درد دست و پاست و شما باید برای بهبود خواب، اقدامات درمانی مناسبی انجام دهید. با مراجعه به پزشک، در صورت لزوم، داروهای خواب‌آور برایتان تجویز خواهد شد که هر شب باید دوز مناسبی از آن را مصرف نمایید.

توجه کنید که شما هرگز نباید به شکل خودسرانه دارویی برای بی‌خوابی مصرف کنید زیرا اغلب داروها در این زمینه عوارض جدی برای افراد ایجاد می‌کنند. در نهایت باید گفت همان‌طور که درد دست و پا موجب بی‌خوابی در شب می‌شود، عدم داشتن خواب کافی نیز از عوامل افزایش درد دست و پاست که باید هرچه سریع‌تر درمان شود.

 

درد دست چپ در شب نشانه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

درد دست چپ در شب هنگام می‌تواند به‌خاطر عوامل مختلفی بروز دهد که نیاز به درمان فوری دارد چرا که گاهی بیماری‌های قلبی موجب بروز چنین مشکلاتی می‌شوند. درد دست چپ زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به هر علتی کاهش پیدا کند.

زمانی که قلب نتواند خون کافی به قلب نرسد، درد به شکل گسترش یافته در بازوها و یا بخش‌های دیگر دست چپ احساس خواهد شد که می‌بایست درمان لازم برای آن صورت پذیرد. در واقع مشکل قلبی جزو شایع‌ترین و البته خطرناک‌ترین بیماری‌هایی است که در بیشتر مواقع دست چپ را نیز درگیر خواهد کرد و فرد در چنین مواقعی باید به‌طور اورژانسی درمان شود.

تنگی و انسداد عروق خونی، تنگی عروق شکمی، اختلالات عصبی و تومورها، مشکلات عضلانی و مفصلی از جمله مواردی هستند که ممکن است باعث درد دست چپ در طول روز و یا در شب هنگام شوند که باید به درستی تشخیص داده شده و درمان شوند.

درد دست در شب گاهی درمان سخت و پیچیده‌ای دارد و گاهی هم تنها با تغییر سبک زندگی و عادات روزانه بهبود پیدا می‌کند. اگر درد دست چپ شما با علائم جدی همراه نباشد، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که رژیم غذایی خاصی را دنبال کنید، فعالیت بدنی خود را افزایش دهید، از استرس و اضطراب بکاهید و استراحت کافی داشته باشید.

گزینه درمانی دیگر برای درد دست راست در شب یا درد دست چپ در شب داروها هستند. انواع مسکن‌ها و یا در صورت وجود عفونت آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند از جانب پزشک تجویز شده و برای کاهش درد دست مورد استفاده قرار گیرند.

درمان دیگر در این زمینه فیزیوتراپی است؛ برخی تمرینات تقویت کننده عضلات کمک زیادی به بهبود نواحی دردناک دست می‌کند. در مواقعی که فشارهای عصبی، تومورها و مشکلات جدی قلبی موجب درد دست در شب شده باشند، این‌جاست که باید از درمان‌هایی همچون جراحی برای درمان استفاده نمود.

 

وجود بیماری‌های عفونی علت درد دست و پا در شب

گاهی اوقات علت درد دست و پا در شب به بیماری‌های عفونی مربوط می‌شود که حتما باید تحت درمان قرار بگیرند زیرا ممکن است به سایر نقاط بدن گسترش پیدا کرده و مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند.

شاید این سوال برایتان به‌وجود آمده باشد که منظور از بیماری‌های عفونی چه بیماری‌هایی هستند که در پاسخ باید گفت بیماری‌های میکروبی، باکتریایی، ویروسی و یا قارچی زمانی که وارد بدن شوند، بر روی اعضای مختلف بدن از جمله بافت‌ها اثرات منفی خواهند گذاشت و فرد ممکن است به‌خاطر این موضوع درد دست و پا را در شب هنگام را تجربه نماید.

 

میکروب‌ها با ورود به بدن می‌توانند موجب بیماری‌های عفونی شوند که افراد با شدت‌های مختلفی آن را تجربه می‌کنند و دست و پاها از جمله نقاطی هستند که بیشتر در معرض چنین بیماری‌هایی قرار دارند.

معمولا افرادی که به‌خاطر عوامل میکروبی دچار عفونت در دست و پا می‌شوند، درد و علائم دیگری را شاهد خواهند بود که با مصرف آنتی‌بیوتیک و درمان‌های دیگر که از سوی پزشک تجویز خواهد شد باید اقدام به درمان آن کنند. شایان ذکر است که بیماری‌های عفونی نیز همانند بیماری‌های قلبی باید سریعا درمان شوند چرا که فرد با گذشت زمان دچار علائم جدی‌تری خواهد شد.

معمولا کسانی که تجربه درد دست و پا در شب به‌خاطر بیماری‌های عفونی دارند، ممکن است علائم دیگری در آن‌ها بروز دهد که شامل قرمزی و تورم، احساس گرمی در دست یا پا، تغییر رنگ پوست، التهاب و مواردی از این قبیل است.

دردهای ناشی از عفونت معمولا در شب هنگام تشدید شده و باعث ناراحتی بیشتر فرد می‌شوند که برای تشخیص و درمان نیاز به تصویربرداری و یا انجام آزمایش خون دارند. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی بهتر است دست‌های خود را به‌طور مرتب بشویید، بهداشت شخصی را رعایت کنید و از ملاقات با افرادی که دچار بیماری‌های عفونی شده‌اند خودداری نمایید.

 

درد پاها در شب به‌خاطر سندروم پای بی‌قرار

یک مشکل شایعی که بسیاری از افراد ممکن از به آن مبتلا شوند و در شب هنگام آن را بیشتر تجربه کنند سندروم پای بی‌قرار است که در صورت شدت بالا می‌تواند موجب درد پا شود. احتمالا برایتان سوال شده که سندرم پای بی‌قرار چه زمانی رخ می‌دهد که در پاسخ باید گفت یکی از دلایل این امر پیری است. با افزایش سن، عملکرد عروق خونی و همچنین عصب‌ها کاهش پیدا کرده و این امر موجب درد و مشکلات زیادی در طول شب در ناحیه پاها می‌شود.

سندروم پای بی‌قرار می‌تواند به‌خاطر کمبود ویتامین‌ها نیز رخ دهد و طبق تجربه، کسانی که کمبود ویتامین‌ (B12)، کمبود آهن، منیزیم و یا فولیک اسید دارند، بیشتر از دیگران تجربه چنین مشکلاتی را خواهند داشت.

سندرم پای بی‌قرار به علت استرس و اضطراب بالا در طول زندگی و یا بیماری‌های مرتبط با عصب نیز می‌تواند ایجاد شده باشد. بیماری‌هایی همچون نوروپاتی دیابتی، اختلالات ناشی از کلیه و کبد از جمله موارد دیگری هستند که موجب این سندروم می‌شوند و باید تحت درمان قرار گیرند.

درمان مشکل سندرم پای بی‌قرار طبق دستور پزشک باید صورت پذیرد که شامل مصرف مکمل‌های ویتامینی در صورت کمبود ویتامین، ایجاد تغییراتی در طول زندگی از جمله کاهش استرس، تغذیه مناسب، مصرف برخی داروها، انجام تمرینات فیزیکی و مواردی از این قبیل است. معمولا سندرم پای بی‌قرار اگر باعث درد پا شده باشد، نیازی به درمان سریع ندارد اما نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

 

علت درد دست و پا در شب و ارتباط آن به تغذیه

درد دست شبانه در بسیاری از موارد به عوامل تغذیه‌ای مرتبط است و به‌خاطر کمبود یا نبود ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری رخ می‌دهد که باید درمان مناسب آن انجام گیرد. شب هنگام بدن نیاز به بازسازی و استراحت دارد و چنانچه برخی مواد ویتامینی به بدن نرسد، علاوه بر درد دست و پا، ممکن است تجربه بی‌حسی، گزگز و مواردی از این قبیل را نیز داشته باشیم.

البته نکته‌ای که باید به آن یادآور شویم این است که تنها کمبود ویتامین‌ها باعث بروز درد در دست و پا در شب نمی‌شوند بلکه مصرف بالای کافئین، اضافه وزن و یا رژیم غذایی ناسالم نیز موجب بروز چنین مشکلاتی خواهند شد. چنانچه علت درد دست و پا در شب به‌خاطر کمبود ویتامینی رخ دهد، با مصرف ویتامین (ب۱۲)، ویتامین (دی) و منیزیم می‌تواند این مشکل را برطرف ساخت.

در شب عضلات و عصب‌ها نیاز به استراحت کافی دارند و زمانی که فرد کافئین زیادی مصرف کند، ممکن است درد را در ناحیه دست و پا تجربه نماید. یک مورد مهم دیگری که جزو علت‌های اصلی درد دست و پا در شب می‌باشد اضافه وزن است.

چاقی باعث فشار بیشتر بر روی عصب‌های دست و پا شده و تجربه نشان داده افرادی که کنترلی بر روی وزن خود ندارند بیشتر از دیگر افراد دچار چنین مشکلاتی خواهند شد. برای جلوگیری از مشکل درد دست شبانه و یا درد پا، همواره باید رژیم غذایی متنوع و سالمی داشته باشید و در صورت نیاز، با مشاور تغذیه در این زمینه صحبتی داشته باشید.

 

درد دست در شب می‌تواند به‌خاطر عوارض داروها باشد؟

درباره این موضوع که آیا درد دست شبانه می‌تواند به داروها مرتبط شود یا نه باید گفت بلکه در افراد زیادی دیده شده که با مصرف داروهای خاصی دچار عوارض می‌شوند که یکی از این عوارض درد دست است. داروهای مسکن همچون ناپروکسن و ایبوپروفن و یا سایر داروهای ضدالتهابی در هنگام درد دست و پا در شب ممکن است مصرف شوند و یا به‌خاطر بیماری‌های دیگر که در هر دو صورت می‌تواند علائم درد دست و پا را بیشتر کند.

داروهای ضد ویروس، داروهای کاهنده فشار خون همچون نیتروگلیسرین و مواردی از این قبیل با عوارضی همراه خواهند بود که یکی از آن‌ها درد دست در شب هنگام است. اگر شما در هنگام خواب اقدام به مصرف داروی خاصی کرده باشید، احتمال این‌که درد دست به عوارض دارو مرتبط شود زیاد است.

داروهای دیگری که گاه با عوارضی در دست و پا همراه خواهند بود شامل داروهای شیمیایی برای درمان سرطان، داروهای ضد افسردگی و یا هر داروی دیگری است که فرد به تازگی اقدام به مصرف آن نموده است.

شما اگر با داروی خاصی دچار درد دست و پا در شب شده‌اید و علائم دیگری همچون احساس خستگی، کاهش اشتها، بی‌حالی و… دارید، بهتر است در اولین فرصت با پزشک متخصص ملاقاتی داشته باشید. نکته مهم کی که باید به آن اشاره داشته باشیم این است که گاهی داروها به جز درد دست و پا، عوارض دیگری نیز ایجاد می‌کنند که شامل التهاب مفاصل و عضلات، اختلالات عصبی و یا اختلال در ترشح هورمونی است.

 

تروما علت درد دست و پا در شب که ممکن است برخی آن را تجربه کنند

احتمالا بارها اصطلاح تروما را شنیده باشید. تروما به معنی ضربه و یا آسیبی است که ممکن است درد و مشکلات دیگری در اعضای مختلف بدن ایجاد کند و گاهی علت درد دست و پا در شب نیز به این موضوع مرتبط است.

آسیب‌دیدگی می‌تواند به استخوان‌ها، عضلات، اعصاب و رگ‌ها و با مفاصل دست و پا وارد شده باشند که در چنین شرایطی فرد در شب هنگام تجربه درد و ناراحتی بیشتری خواهد داشت. اگر احساس می‌کنید بخشی از دست و یا پای شما آسیب جدی دیده و دچار شکستگی استخوان شده، قطعا درد شدیدی را تجربه خواهید کرد که در شب هنگام بیشتر خواهد شد.

وارد شدن ضربه به دست یا پا می‌تواند باعث آسیب به مفاصل شود که در این صورت فرد به جز درد، شاهد بروز التهاب نیز خواهد بود. التهاب عضلات موجب درد و تورم بیشتر در دست یا پا شده که قطعا در شب بیشتر احساس می‌شود.

در برخی تروماها، اعصاب مربوط به دست یا پا دچار آسیب جدی می‌شوند و این امر به جز ایجاد درد، ممکن است موجب بی‌حسی و یا احساس مور مور شدن نیز شود.

در نهایت باید گفت تروما عامل اصلی آسیب به رگ‌هاست و زمانی که رگ‌های دست یا پا آسیب جدی ببینند جریان خون با اختلال جدی همراه خواهد شد و این مسئله مشکلاتی را به‌خصوص در شب هنگام ایجاد خواهد کرد که یکی از آن‌ها درد است.

 

درمان‌های خانگی و فوری برای کاهش درد دست شبانه

قبل از ارائه راه‌کارهای درمانی برای کاهش درد دست شبانه، باید بگوییم از آن‌جایی که ممکن است درد و مشکلات مربوط به دست ممکن است ناشی از بیماری‌های قلبی باشد، شما باید سعی کنید اگر با علائم جدی دیگر مواجه شده‌اید، سریعا به پزشک مراجعه کنید زیرا درمان‌های خانگی برایتان سودمند نیست.

شما تنها در صورتی قادر به استفاده از روش‌های درمانی خانگی برای کاهش درد و ناراحتی دست در شب هستید که پزشک با ارزیابی کامل علت درد دست و پا در شب، این توصیه را به شما کرده باشد. یکی از درمان‌های خانگی که از جانب پزشکان توصیه شده، ایجاد بستر مناسب برای خواب و استراحت در شب است. شما باید مطمئن شوید از تشک مناسب استفاده می‌کنید و وضعیت بدنی‌اتان در حالت نرمال قرار دارد.

جهت کاهش درد دست شبانه بهتر است از یک حوله یا دستمال گرم در شب استفاده کنید و یا موقعیت خواب خود را تغییر دهید. گاهی با تغییر موقعیت بدن، درد دست و پا در شب و در بستر خواب کاهش پیدا می‌کند. در صورت لزوم، و برای افزایش جریان خون در دست پا، از روش ماساژ استفاده کنید.

ماساز دست و پا را می‌توانید با روغن‌های طبیعی انجام دهید. درمان‌های خانگی شامل مصرف داروها نیز هستند. از داروهای شیمیایی توصیه شده از جانب پزشک گرفته تا داروهای طب سنتی، انواع ژل‌ها و کرم‌های ضدالتهاب که در موارد خفیف برای کاهش درد موثر هستند.

 

علت درد دست و پا در شب بخاطر فعالیت نادرست و یا بیش از حد

قطعا یکی از علت‌های مهم درد دست و پا در شب فعالیت نادرست است. برخی از افراد به‌خاطر فعالیت نادرستی که در هنگام انجام امور و یا ورزش کردن دارند دچار مشکلات عضلانی و استخوانی می‌شوند که با درد شبانه همراه است.

زمانی که فشار زیادی بر روی عضلات دست یا پا وارد شده باشد، شما احساس راحتی در هنگام خواب نخواهید داشت که معمولا این نوع درد و مشکلات به مرور برطرف خواهد شد و نیازی به درمان خاصی ندارد. فعالیت نادرست ممکن است منجر به آسیب رباط‌ها و عضلات شود و گاهی کشیدگی عضلانی موجب بروز چنین حالتی در میان افراد خواهد شد.

فعالیت نادرست می‌تواند منجر به شکستگی و یا ترک برداشتن استخوان دست و پا شده و مشکلات جدی برای افراد ایجاد نماید. در هر حال شما اگر فکر می‌کنید علت درد دست و پا در شب به‌خاطر فعالیت نادرستی است که دارید، بهتر است با نحوه صحیح انجام امور و فعالیت‌های روزانه آشنا شوید. لوازم سنگین حمل و جابجا نکنید، ورزش‌های سنگین انجام ندهید، با دست یا پای خود حرکات تکراری انجام ندهید، اگر فعالیتی انجام می‌دهید که دست و یا پا را به خود درگیر می‌کند سعی کنید کمی استراحت کنید و مجددا آن فعالیت را انجام دهید.

سخن پایانی

درد دست و پا در شب ممکن است مشکلات جدی برایتان به‌وجود آورده باشد که نیاز به ارزیابی توسط پزشک دارد. زمانی که شما در شب به‌طور ناگهانی دچار درد دست و پا شوید و علائم ناخوشایند دیگری داشته باشید، باید سريعاً به پزشک مراجعه نمایید چرا که گاهی مشکلات مربوط به قلب و عروق باعث درد دست می‌شوند و نیاز به درمان سریع دارند.

در کل علت درد دست و پا در شب می‌تواند به آسیب عضلانی، عوارض دارویی، بیماری‌های عفونی، سندرم پای بی‌قرار، فشارهای عصبی و مواردی از این قبیل مرتبط شود که سعی شد تمامی آن‌ها به‌طور مفصل در این مطلب مورد بحث و بررسی قرار گیرد.