شما هم شبها وقتی به رختخواب میروید، احساس میکنید کف پایتان آتش گرفته است؟ آیا میدانستید که داغی بیش از حد کف پاها در شب، زنگ خطری برای بیماریهایی مانند: دیابت، قلبی عروقی، عصبی و حتی برخی سرطانها است؟ مطمئناً نمیخواهید که این مشکل ساده به یک بیماری جدی تبدیل شود. پس بهتر است هرچه سریعتر به فکر درمان باشید.
اما نگران نباشید! در ادامه این مطلب، به شما میگوییم که چه زمانی باید نگران علت داغ شدن کف پاها در شب باشید و 13 علت اصلی آن و نیز چه زمانی میتوانید با روشهای خانگی این مشکل را تسکین موقت دهید. اما فراموش نکنید که برای تشخیص دقیق علت و درمان مناسب، حتماً به پزشک مراجعه کنید. همچنین در ادامه برای سهولت دسترسی شما عزیزان، بهترین متخصص سوزش کف پا در تهران را به شما معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
به منظور آشنایی با علت داغ شدن کف پاها در شب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.
فهرست مطالب
۱۳ علت اصلی داغ شدن و سوزن سوزن شدن کف پاها در شب
شاید گرمشدن پاها مشکلی زیاد جدی به نظر نرسد و بسیاری افراد از آن چشمپوشی کنند، اما برخی از مواقع داغ شدن پا، به دلیل وجود یک مشکل اساسی در بدن رخ میدهد. به همین دلیل وقتی از وجود نوع بیماری آگاه شویم، قطعاً میتوانیم درمان بهتری نیز داشته باشیم، بهخصوص اگر سریعاً برای تشخیص این بیماری اقدام کنیم. بنابراین درصورتیکه متوجه گرم شدن پاهای خود شدید، ابتدا بهتر است که در سریعترین زمان ممکن، برای یافتن علت بروز این عارضه و راه درمان مناسب، به یک پزشک حاذق مراجعه کنید. بهعلاوه اینکه میتوانید با استفاده از برخی اقدامات درمانی خانگی نیز این مشکل را برطرف کنید. در ادامه این مطلب قصد داریم، به بررسی علل بروز این عارضه و در نهایت به چند مورد از مهمترین درمانهای خانگی در این خصوص بپردازیم.
طیف وسیعی از عوامل و فاکتورها سبب میشوند که پاهای شما هنگام شب، دچار سوزش شوند. درمان درست هر عارضه پزشکی در گرو کشف علت بروز آن عارضه است. برای نمونه گاهی اوقات رشد سلولهای قارچی سبب این مشکل شده و یا در برخی موارد نیز کفشهای نامناسب سبب میشوند که این مشکل یعنی افزایش دمای چشمگیر پا را داشته باشیم. نکتهای که باید درباره انواع علت این عارضه بدانید این است که در برخی موارد، علت این مشکل ناشناخته است.
داغ شدن پاها در افراد دیابتی
عارضهای به نام نوروپاتی دیابتی، یکی از عواملی است که سبب میشود افرادی که به دیابت مبتلا هستند، در هنگام شب سوزش و گرمای عجیبی را در پاهای خود حس کنند. درصورتیکه سطح قند خون شما کنترل نشود، سبب آسیب به ساختارهای خونی و عصبی پاهای شما میشود. درصورتیکه سطح قند خون افراد بالا باشد، انتقال پیامهای عصبی تحتالشعاع قرار گرفته و حسهای مختلف بدن از جمله حس در قسمت پاها را نیز تغییر میدهد. این را بدانید که بین سطح بالای قند خون و البته سلامت دیواره رگهای خونی، ارتباط معکوس وجود دارد. هرچه قند خون بیشتری داشته باشید، خطر بیشتری دیواره رگهای خونی را تهدید میکند.
طبق آنچه که آمارهای مربوط به مؤسسه ملی دیابت و بیماریهای کلیوی نشان میدهد، افراد دیابتی تا حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد به مشکلاتی نظیر نوروپاتی مبتلا هستند. البته اگر برخی ویژگیها را داشته باشید، نوروپاتی بیشتر در کمین شماست. برای نمونه اگر دارای وزن بالا و یا فشارخون زیاد و البته معتاد به مصرف سیگار و الکل باشید، در این شرایط احتمال ابتلای شما به نوروپاتی عصبی بیشتر است. درصورتیکه این آسیب عصبی در بخشهایی مانند ساق و یا پاهای شما ایجاد شود، به آن نوروپاتی محیطی گفته میشود. از بین انواع مختلف نوروپاتی، نوع دیابتی از همه شایعتر است. در موارد کمتری بروز نوروپاتی سبب میشود که دستها و بازوها دچار این علائم شوند. در برخی موارد نوروپاتی سبب علائمی مانند: بیحسی دستوپا، تعریق بیش از اندازه و البته ضعف در پاها میشود.
کمکاری تیروئید
کمکاری تیروئید را میتوان به عنوان یکی از علل داغ شدن کف پا در شب دانست. غده تیروئید، یکی از مهمترین غدد درونریز بدن انسان است. این غده نقش بسیار مهمی در تعادل ترشح و میزان هورمونهای بدن دارد. به همین دلیل در پی مشکلات مربوط به عملکرد تیروئید، التهاب و تورم در بدن ایجاد شده و همین امر سبب تحت فشار قرارگرفتن اعصاب شما میشود. کمکاری تیروئید علاوه بر آنکه سبب داغی کف پا میشود سبب عوارض دیگری مانند خشکشدن پوست و یا افزایش وزن نیز خواهد شد.
مشکلات مربوط به رژیم غذایی
درگذشته افراد بسیاری بودهاند که به دلیل سو تغذیه و برخورداری از رژیم غذایی نامناسب، به نوعی سوزش پا مبتلا میشدند. اما هنوز هم علیرغم افزایش دانش تغذیهای، افرادی یافت میشوند که به دلیل فقر، به این مشکل یعنی سوزش پا ناشی از تغذیه مبتلا میشوند. طبق آمارهایی که از جنگ جهانی دوم به دست میآید، میتوان به این نتیجه رسید که اسیران جنگی آمریکایی که در اقیانوس آرام بودند عارضۀ سوزش پای ناشی از تغذیه بد را تجربه کردند. اگر به دنبال این هستید که بدانید کدام مواد مغذی در بروز سوزش ناشی از کمبودهای سو تغذیهای نقش دارند، ویتامینهای ب ۱۲، ب ۹ و ب ۶ هستند.
این را بدانید که تأمین ویتامینهای گروه ب مزایای بسیاری دارد. به همان اندازه این را بدانید که کمبود این گروه از ویتامین، ضررهای بسیاری دارد. برای نمونه وجود یا عدم وجود تپش قلب، در گرو مصرف مقدار کافی ویتامین است. علاوه بر این مشکلات مربوط به هماهنگی عضلانی نیز در پی کمبود این ویتامینها بروز کنند. بنابراین اگر قصد دارید بدانید که علت داغ شدن کف پاها مربوط به چه فاکتوری است، نگاهی به رژیم غذایی خود بیندازید.
نوروپاتی فیبر کوچک
این نوروپاتی نوع دردناکی از این بیماری بوده که در صورت بروز، پاها را به شکل آزاردهندهای دچار سوزش و درد میکند. درد در پاها و یا احساس از دست آنها، از علائم این بیماری هستند. این بیماری در صورتی رخ میدهد که غلاف میلین در سلولهای عصبی پاهای شما از بین بروند. غلاف میلین سلولهای عصبی را پوشش میدهند و البته که آنها را محافظت و تغذیه میکنند. اینکه چه بیماری در بروز نوروپاتی فیبر کوچک نقش دارد، هنوز مشخص نیست. اما بسیاری از افراد از نقش دیابت در بروز این بیماری گفتهاند.
نوروپاتی الکلی
نوع دیگری از نوروپاتی نیز ممکن است افراد را درگیر کند که به نوروپاتی الکلی شهرت دارد. این مشکل نیز همانند سایر موارد قبلی، به عنوان یکی از انواع مهم دلیل داغ شدن کف پا در شب شناخته میشود. از مهمترین علائم دیگری که به دنبال این بیماری بروز میکند، به شرح زیر است:
- مشکل در تکلم و گفتار
- بروز سرگیجه
- بروز مشکل در فرایند دفع ادرار و مدفوع
- مشکلات مربوط به عضله از جمله اسپاسم عضلانی و البته ازدستدادن عملکرد عضلانی
درصورتیکه قصد دارید مانع از پیشرفت این علائم بشوید، حتماً در اولین گام مصرف الکل را متوقف کنید.
شارکوت ماری توث
از این بیماری، میتوان بهعنوان شایعترین و رایجترین بیماری ارثی عصبی یاد کرد. تأثیر این بیماری بر اعصابی که به کنترل عضلات میپردازند مشهود بوده و یک بیماری کاملاً پیشرونده است. یعنی هر چه از اولین علائم بروز این بیماری میگذرد، شاهد بدتر شدن و شدیدتر شدن علائم این بیماری خواهید بود. این را بدانید که این بیماری با سوزنسوزن شدن و داغ شدن پاها همراه است. علائم دیگری مانند آتروفی عضلانی و ناتوانی در کنترل دست نیز، به دنبال بروز این بیماری خود را نشان میدهند.
آماری که مؤسسه ملی اختلالات عصبی از خود منتشر کرده است این است که، ۱ نفر از هر ۲۵۰۰ نفر در ایالات متحده آمریکا این بیماری را دارا است. جالب است بدانید که سه پزشک در سال ۱۸۸۶ میلادی این بیماری را کشف کرده و علت نامگذاری این بیماری نیز به همین علت است. از این بیماری بهعنوان آتروفی عضلانی پرونئال و نیز نوروپاتی حرکتی و حسی ارثی هم یاد میشود. به هرحال اگر این بیماری را دارید، بدانید که یکی از اصلیترین انواع علت داغ شدن کف پاها در هنگام شب را، به همراه خود کشاندهاید.
سندروم درد منطقهای پیچیده
سندروم درد منطقهای پیچیده یا همان CRPS یکی از دیگر از مواردی است که به عنوان علت داغ شدن کف پاها از آن یاد میشود. این درد، در دسته دردهای مزمن قرار میگیرد و بعد از یک عمل جراحی و یا حملات قلبی و مغزی رخ میدهد. منظور از این حملات سکتههای مغزی و قلبی است. این بیماری تأثیر منفی قابل توجهی روی سیگنالهای مغز، که از ستون فقرات عبور میکنند میگذارد. مهمترین علائمی که در پی بروز این بیماری بروز کنند به شرح زیرند:
- ایجاد درد و سوزش
- مشاهدهشدن تورم
- عوضشدن رنگ پوست
باید توجه داشت که گاهی این بیماری تحت تأثیر مشکلات ژنتیکی بروز میکند.
اریترومالژیا
برای هر فردی یکی از بدترین اتفاقاتی که میتواند رخ دهد، ابتلا به بیماریهایی است که حالت نادر دارند و علتی برای بروز آنها شناخته نشده است. یکی از بیماریهایی که بهعنوان علت داغ شدن کف پاها در هنگام شب شناخته شده و البته علت شناخته شدهای نیز برای آن مطرح نشده است، اریترومالژیا است. این بیماری به شکلهای مختلفی در افراد مختلف خود را نشان میدهد. اما برخی از عوامل سبب شدیدتر شدن علائم مربوط به این بیماری میشوند. برای نمونه میتوان به ورزشکردن، پیادهرویکردن، ایستادن زیاد و البته قرارگرفتن در معرض گرما اشاره کرد.
بیماریهای عفونی
اگر به دنبال این هستید که بدانید به چه دلیل پاهای شما در شب داغ میشود، از نقش بیماریهای عفونی چشمپوشی نکنید! مهمترین این بیماریها عبارتاند از: ایدز، سیفیلس، زونا و… . اگر دلیل این مشکل پای خود را، ترشحات عفونی میدانید، در سریعترین زمان به پزشک مراجعه کنید تا راه درمانی مناسب برای از بین رفتن این مشکل به شما پیشنهاد شود.
سندروم پای ورزشکار
معمولاً چنین بیماری به سبب ترشحات عفونی از نوع قارچ به وجود میآید. همچنین این بیماری در بسیاری از موارد همانطور که از نامش پیداست، در ورزشکاران دیده میشود. این عفونت، محدوده زیر ناخنهای دست و به خصوص پاهای فرد را به سلطه خود درمیآورد. اگر این بیماری را داشته باشید، باید بدانید که یکی از اصلیترین انواع علت داغ شدن کف پاها را تجربه کردهاید. موارد دیگری مانند گزگز و داغی کف پا نیز در پی ابتلای فرد به این بیماری خود را نشان دهند. همچنین گاهی در پی ابتلا به این بیماری، علائم زیر نیز برای شما به وجود میآید:
- ایجاد تاولهایی که در پا سبب بروز خارش شوند
- بروز ترکخوردگی و لایهبرداری در پوست میان انگشتان یا پوست کف پا
- بروز خشکی در دو طرف پوست پا و یا کف پا
- جدا شدن ناخنها از پوست انگشتان دست
- تغییر ناگهانی رنگ ناخنها
به منظور آشنایی با علت داغ شدن کف پاها در شب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.
بیماریهای مربوط به کلیه و داغی کف پاها
کلیهها یکی از نعمتهای بزرگ خداوند هستند که در صورت ازکار افتادن، برای همیشه کیفیت زندگی افراد افت خواهد کرد. دستگاه دیالیز با آن ابعاد بزرگش، نمیتواند کار کلیهای که اندازه مشت بسته انسان است را کامل انجام دهد. به همین دلیل باید نسبت به حفاظت از آنها همواره کوشا بود. کلیههای شما در صورتیکه به درستی کار نکنند، سموم خونی در بدن شما تجمع پیدا کرده و موجب تورم و خارش کف پا خواهد شد. بنابراین اگر دچار خارش در پاهای خود شدهاید و به دنبال کشف علت داغ شدن کف پاها هستید، بهتر است کمی سلامت کلیههای خود را بررسی کنید. اگر کلیههای شما دچار مشکل شوند، علائمی چون موارد زیر نیز بروز میکنند:
- کمشدن حجم خروجی ادرار
- سخت شدن امکان تنفس
- بروز حالت تهوع
- مشکلاتی چون گیجی، کما و…
تأثیر مواد سمی و شیمیدرمانی در داغ شدن کف پا
یکی از مواردی که سبب میشود مواردی مانند داغ شدن کف پا و سوزش این ناحیه بروز کند، قرارگرفتن در معرض فلزات سنگین و البته مواد شیمیایی دیگر است. چرا که در صورت قرارگیری فرد به صورت طولانی مدت در معرض این مواد، احتمال بروز نوروپاتی محیطی در افراد وجود دارد. حتی برخی از داروهایی که برای بیماریهای مختلف از اچ – آی – وی یا تشنج تجویز میشوند نیز، سبب ایجاد احساس داغی و گرما در ناحیه کف پای فرد میشوند. چراکه گاهی در پی مصرف این داروها آسیبهای عصبی بروز میکند.
علیرغم اینکه شیمیدرمانی سبب توقف پیشرفت بیماری سرطان میشود، اما این عمل دارای عوارض خاص خود نیز خواهد بود. یکی از مهمترین این عوارض نوروپاتی محیطی است که به دنبالش علائمی مانند: داغ شدن کف پا و … نیز بروز میکند. بنابراین اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره علت داغ شدن کف پاها هستید ابتدا ببینید که داروها و فرایندهای درمانی تجربه میکنید نقشی دارند یا خیر؟ مهمترین علائمی که به دنبال استفاده از مواد شیمیدرمانی بروز کنند به شرح زیرند:
بروز احساس خستگی، درد و یا لرزش عضلات
افتکردن سرعت واکنشهای حرکتی
اختلال در هماهنگی عضلانی و تعادل
چه علائم همراه دیگری بروز خواهد کرد؟
در واقع این عارضه میتواند با علائم دیگری که با سایر قسمتهای بدن در ارتباطند، همراه شود. به طور خلاصه، این علائم عبارتاند از:
- تغییر در حس بدن
- بروز اختلال در هنگام راه رفتن
- دردهای عصبی
- ایجاد دردهای عضلانی
- اختلالات خواب
- حس سوزنسوزنشدن کف پا
- درد بسیار شدید در ناحیه پاها که این درد در هنگام شب، شدیدتر نیز خواهد شد
- بیحسی
- تاول
- قرمزی و تورم پاها
به منظور آشنایی با علت داغ شدن کف پاها در شب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.
راه های طب سنتی برای درمان داغی کف پا
در واقع راههای درمانی که برای علت داغ شدن کف پا در شب برگزیده میشوند، بستگی به علت ایجاد این عارضه دارند. به عبارتی دیگر، در برخی موارد که علت آسیب و بیماری کاملاً مشخص است، درمان آن نیز بسیار ساده و راحت خواهد بود. در چنین مواردی، احتمالاً به یکی از درمانهای خانگی زیر نیاز دارید:
درمان داغ شدن پا با سرکه سیب
اگر از ما درباره یکی از بهترین مواد درمانی برای درمانهای خانگی بپرسید، ما به سرکه سیب اشاره میکنیم. در صورت حسکردن گرمای بیش از حد در پاهای خود، آنها را در محلولی از سرکه سیب و آب قرار دهید. بهخصوص اگر از افراد ورزشکار بهحساب میآیید، بدانید که این روش برای شما مناسب است. چرا که این روش خوبی برای از بین بردن باکتریها و قارچهای پا خواهد بود. از طرف دیگر سرکه سیب، برای ایجاد تعادل در سطح پی-اچ نیز گزینه مناسبی است.
برای رفع داغی کف پا نمک ایسوم را فراموش نکنید!
یکی از ترکیبات معدنی شناخته شدهای که در ساختار آن از سولفات منیزیم استفاده شده است، نمک ایسوم است. بسیاری از دردهای جسمی به کمک این ماده قابلدرمان هستند. در حال حاضر با تمامی پیشرفتهایی که برای علم پزشکی رخ داده است، هنوز هم از نمک ایسوم برای درمان بسیاری از دردها استفاده میشود. کمی قبلتر اشاره کردیم که با استفاده از آب سرد، به رفع داغی کف پاهای خود کمک کنید.
حال قصد داریم به شما توصیه کنیم که بهمنظور اثربخشی بیشتر این آب سرد، کمی به آن نمک ایسوم اضافه کنید. بعد از اضافهکردن نمک ایسوم به آب، حال پاهای خود را به مدت بیست تا بیست و پنج دقیقه در آن قرار دهید. این موضوع به خوبی پاهای شما را تسکین داده و مشکل داغی را در آن برطرف میکند. از طرف دیگر برای از بین رفتن بوی بد پا نیز بهخوبی روی نمک ایسوم حساب کنید. البته درصورتیکه بیمار دیابتی هستید بهتر است قبل از مصرف به سراغ مشورت با پزشک خود بروید.
استفاده از زردچوبه برای رفع داغی کف پا
زردچوبه یکی از شناختهشدهترین و محبوبترین ادویههای مورد استفاده در غذاهای ایرانی است که علاوه بر نقش مفید در بهبود عطر و طعم غذا، خواص ضدالتهابی نیز دارد و برای از بین بردن میکروبها مفید واقع میشود. از طرفی برای از بین رفتن گرمای پا نیز از زردچوبه کمک میگیرند. اگر قصد دارید از خاصیت ضد گرمای زردچوبه استفاده کنید، بهتر است که آن را با روغن نارگیل ترکیب نمایید.
بعد از آنکه یک خمیر یکدست از زردچوبه و روغن نارگیل تهیه کردید، به کمک آن پاهای خود را پوشش دهید. البته گاهی دیده میشود که برخی دیگر از افراد برای استفاده از زردچوبه آن را با شیر و روغن حیوانی ترکیب میکنند و یک ماده مخلوط بسیار مفید برای از بین رفتن گرمای پا تهیه میکنند. زردچوبه به دلیل برخورداری از کوکومین نقش خوبی به عنوان آنتیاکسیدان بازی میکند و علاوه بر کاهش دمای کف پاهای شما، برای از بین بردن عفونتهای پوستی نیز مفید واقع میشود.
روغن ماهی؛ راهی برای درمان علت داغ شدن کف پا در شب
یکی از موادی که خواص ضدالتهابی بینظیری دارد، روغن ماهی است. با استفاده از روغن ماهی، به خوبی سبب از بین رفتن داغی کف پای خود خواهید شد. در ماهی اسیدهای چربی وجود دارند که سبب میشود پاها التیام یافته و دیگر داغ نباشند. از طرف دیگر روغن ماهی از نظر ارزش غذایی نیز به عنوان یک مکمل ویتامینی مناسب است. اما بهتر است در صورت مصرف دارویی خاص، قبل از آن با پزشک مشورت کنید.
به منظور آشنایی با علت داغ شدن کف پاها در شب و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.
سخن پایانی
همانطور که میدانید پاها قلب دوم انسان هستند و محافظت از آنها برای هر فرد، یک ضرورت است. در این مطلب دربارهی راههای جلوگیری از علت داغ شدن کف پاها در شب و درمان این عارضه صحبت کردیم. دانستید که حل این مشکل تا حدود زیادی به کمک تغییر سبک زندگی ممکن خواهد بود. امیدواریم با خواندن این مطلب بهخوبی با تمامی مواردی که بهعنوان علت داغ شدن کف پا تلقی میشوند آشنا شده باشید.
چنانچه این عارضه شما یا یکی از عزیزانتان را آزار میدهد، میتوانید به پزشکان متخصص ما در این زمینه مراجعه کنید. کلینیک ما با استفاده از جدیدترین روشهای تشخیصی و درمانی، به شما کمک میکند تا علت اصلی داغی کف پاهایتان را شناسایی کرده و درمان مناسب را دریافت کنید. متخصصان ما با تجربهی طولانی در زمینه درمان بیماریهای پا، به شما اطمینان میدهند که با خیال راحت به ما مراجعه کنید.
دیگر نگران نباشید! با مراجعه به کلینیک ما، به سلامتی پاهایتان باز خواهید گشت و از شر این مشکل آزاردهنده رها خواهید شد. برای مشاوره و نوبتدهی با ما تماس بگیرید.