cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

علت ورم پا بعد از باز كردن گچ

علت ورم پا بعد از باز كردن گچ چیست؟

نقطه عطف مهمی که پس از شکستگی پا می‌توان به آن اشاره کرد، برداشتن گچ پای فرد است. در واقع برداشتن گچ پا، پایان یک مرحله از درمان و شروع مرحله بعدی برای بازگشتن توانایی قبلی پاست. شما بعد از باز کردن گچ پا، ممکن است دچار عارضه‌هایی مانند ورم پا، درد پا و … شوید. علت ورم پا بعد از باز كردن گچ، می‌تواند عوامل مختلفی داشته باشد.

این علل‌ به دلیل سفت بستن گچ پا یا آویزان بودن بیش از حد پا و … ایجاد می‌شود. حال برای برای ورم پا به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ چون با سهل‌انگاری و تأخیر در درمان ممکن است فرد دچار عواقب جبران‌ناپذیری مانند سکته قلبی، فلج و … شود؛ به همین دلیل باید علت ورم پا بعد از گچ گرفتن و روش‌های درمانی آن را بدانید.

علت ورم پا بعد از باز كردن گچ

علت ورم پا بعد از باز كردن گچ

آیا شما نیز بعد از باز کردن گچ پای خود، دچار ورم پا شده‌اید؟ آیا این سؤال برای شما ایجاد شده است که علت ورم پا در گچ چیست؟ در این قسمت می‌خواهیم به این سؤال پرتکرار یعنی علت ورم مچ پا بعد از بازکردن گچ، بپردازیم.

هنگامی که گچ پای شما برداشته می‌شود، احتمال دارد برای چند لحظه احساس آرامش کنید. اما باید این نکته را بدانید که پای شما به دلیل اینکه مدت طولانی بدون حرکت بوده است، ضعیف شده و حتی ممکن است پوست پای‌تان نیز حساس شود.

به همین علت ممکن است بلافاصله بعد از برداشتن گچ پا، دچار تورم و ورم در ناحیه پای خود شوید. فشار ایجاد شده روی بافت‌های محدودشده به واسطه گچ، مهم‌ترین و اصلی‌ترین علت ورم پا بعد از باز كردن گچ است.

فروکش کردن تورم و ورم و التهاب می‌تواند چند هفته طول بکشد اما به تدریج و آهسته این ورم از بین می‌رود. شما می‌توانید با قرار دادن پای خود در ناحیه بالاتر و همچنین قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه آسیب‌دیده، باعث از بین رفتن و کاهش ورم پا شوید. اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر، به علت ورم پا بعد از بازكردن گچ بپردازیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

⦁ سفت بستن گچ پا

سفت بسته شدن گچ پا یک علت ورم پا بعد از باز كردن گچ است. فشار زیادی که توسط بانداژ در پاها ایجاد می‌شود، به ویژه اگر انگشتان را در بر نگیرد، ممکن است باعث قطع جریان خون در این ناحیه شود. قطع جریان خون در قسمت آسیب دیده می‌تواند باعث تورم و ورم پا شود. به طور معمول با برداشته شدن فشار، بعد از چند روز یا چند ساعت، این تورم کاهش می‌یابد.

شما از همان ابتدا باید به یک کلینیک معتبر و دارای کادر با تجربه برای گچ گرفتن پای خود مراجعه کنید. متخصصان با تجربه از همان ابتدا با گچ گرفتن فشار مناسب و به طور یکنواخت، می‌توانند از ورم پا تا حد زیادی جلوگیری کنند. گچ گرفتن اشتباه و توسط افراد کم تجربه، می‌تواند باعث ایجاد ورم پا بعد از گچ گرفتن شود. کادر درمان ما دارای افراد با تجربه در این عرصه می‌توانند به شما کمک کنند.

عفونت پا

عفونت پا نیز دومین علت ورم پا بعد از باز كردن گچ است. این عفونت می‌تواند بسیار خطرناک و جدی برای فرد باشد؛ اگر پای شما دچار عفونت شده است، فوراً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید در غیر این صورت می‌تواند عوارض جدی مثل قطع عضو در پی داشته باشد.

عفونت ممکن است به دلیل زخمی باشد که قبل از گچ گرفتن پای آسیب‌دیده، ایجاد شده است؛ اگر بعد از باز کردن گچ پای خود، دچار ورم ناشی از عفونت باشید؛ همچنین اگر همراه علائم دیگری مانند تب و ترشح مایع از قسمت زخمی شده و … باشید، باید فوراً به یک پزشک مراجعه کنید. پزشکان متخصص، می‌توانند با بررسی‌ها و انجام آزمایشات، نسبت به درمان شما اقدام کنند.

آویزان و معلق ماندن پا

آویزان ماندن بیش از حد پا سومین علت ورم پا بعد از باز كردن گچ است؛ حتی اگر در مطب پزشک پای‌تان به مدت طولانی آویزان بماند، می‌تواند باعث به وجود آمدن ورم در آن ناحیه شود. اگر علت ورم شما آویزان ماندن پاست، به طور معمول اگر پای‌تان را در ارتفاع قرار دهید، ورم پای‌تان بهبود می‌یابد. باید این نکته را بدانید که نباید پای خود را بیش از حد آویزان نگه دارید.

⦁ عدم تحرک و حرکت

چهارمین علت ورم پا بعد از باز كردن گچ، عدم تحرک پاست. در سیاهرگ‌های ساق پا، دریچه‌ها لانه کبوتری وجود دارند، این دریچه‌ها در صورت بی‌حرکت بودن، ممکن است نگذارند جریان خون به سمت پا رخ دهد. با انجام حرکت، باعث منقبض شدن عضلات پا و ایجاد فشار بر روی سیاهرگ‌ها می‌شوند و به خون‌رسانی مجدد پا کمک می‌کند. این خون‌رسانی می‌تواند باعث کاهش ورم موجود در پا شود.

⦁ بیماری تروبوز ورید عمقی

اگر یک شکستگی در پای شما ایجاد شود احتمال دارد باعث آزاد شدن ترکیبات بافت آسیب دیده شود. این ترکیبات به داخل رگ‌های خونی رها می‌شوند؛ این عامل می‌تواند باعث مسدود شدن شریان شود. به این مورد که باعث بسته شدن مسیر جریان خون می‌شود، بیماری ترمبوز ورید عمقی می‌گویند که از علل ورم پا بعد از گچ گرفتن است.

این بیماری بسیار خطرناک است و می‌تواند در صورت ادامه‌دار شدن به سکته قلبی و … منجر شود. سکته قلبی و آمبولی شدن ریه، می‌تواند باعث به خطر افتادن زندگی بیمار شود؛ اگر شما نزد یک پزشک متخصص و باتجربه بروید، برای پیشگیری از این بیماری و جلوگیری از لخته شدن خون، برای فرد آسیب دیده داروهایی معرفی و تجویز می‌کنند.

درمان ورم پا بعد از بازکردن گچ در صورتی که علت ورم پا، عفونت و ترومبوز ورید‌های عمقی باشد، ضروری است. این دو عامل مهم، به دلیل امکان پخش شدن در اندام‌های دیگر بدن و احتمال ایجاد شدن امبولی ریوی، می‌تواند بسیار خطرناک و جدی باشد.

پزشکان با تجربه می‌توانند برای پیشگیری از موضوعات بالا، برای شما داروهایی تجویز کنند؛ اگر در عین حال، دچار علائم بالا شدید و بعد از چند روز این علائم از بین نرفت، باید به یک پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. برای ارتباط با پزشکان متخصص و با تجربه، می‌توانید با کلینیک درمانی ما، تماس حاصل کنید. کادر درمانی ما، بهترین درمان‌ها را با بهترین کیفیت پیشنهاد می‌کنند.

علل دیگر ورم مچ پا بعد از گچ گرفتن

به نظر شما علت ورم پا در گچ چیست؟ از عارضه‌هایی که ممکن است بعد از باز کردن گچ پیش آید، بروز ورم در ناحیه پا و مچ پاست. این ورم ممکن است به دلیل ضرب‌دیدگی مچ پا، سفت بستن گچ پا و … بعد از شکستگی پا باشد. اگر بعد از باز شدن گچ پا دچار ورم شدید، باید آن را جدی بگیرید و نسبت به درمان آن اقدام کنید.

در اکثر مواقع، این ورم که به علت شکستگی پدید می‌آید، طبیعی است و جای نگرانی ندارد. گاهی علت ورم پا بعد از باز كردن گچ ایجاد لخته در خون است که می‌تواند به عوارض بسیار خطرناکی منجر شود؛ وقتی لخته خون با جابه‌جایی به سمت قلب برود، می‌تواند باعث مرگ فرد شود؛ همچنین اگر این ورم به دلیل عفونت در پا رخ دهد این عفونت در تمام بدن پخش می‌شود و قسمت‌های دیگر بدن را درگیر می‌کند.

به همین دلیل است که می‌گوییم باید هر چه سریع‌تر نسبت به درمان و شناسایی علت ورم پا بعد از بازكردن گچ، اقدام کنید. علاوه بر عواملی که ذکر کردیم، علل‌های دیگری نیز می‌توانند باعث ایجاد تورم و ورم در ناحیه پا شوند؛ از جمله:

⦁ جوش نخوردن محل شکستگی پا

⦁ ایجاد عفونت در محل شکستگی پا

⦁ آتروفی سودک

تا وقتی شکستگی‌های ایجادشده در محل آسیب‌دیده، جوش نخورند، می‌توانید آنها را با رادیوگرافی مچ پا و بررسی‌های پزشک، تشخیص دهید. در صورتی که عارضه‌ای در پا وجود داشته باشد، باید نسبت به درمان فوری آن اقدام کنید. آتروفی سودک، ورمی است که به دلیل بی‌تحرکی پا ایجاد شده است.

با انجام درمان‌هایی برای رفع این بیماری، می‌توان نسبت به کاهش ورم پا اقدام کرد. درمان‌هایی که می‌توانیم برای اتروفی سودک نام ببریم، شروع حرکت‌های مچ پا و انگشتان است. این حرکت‌‌های پا و انگشتان باید بلافاصله پس از باز کردن گچ پا انجام شود. ممکن است حرکت پا در چند روز اول، برای شما دردناک باشد.

در صورتی که فرد به دلیل این درد، پای خود را حرکت ندهد، تورم و ورم موجود در پا بیشتر و بیشتر می‌شود. با افزایش تورم، درد پا نیز افزایش می‌یابد. انجام حرکات گفته شده، باید در غالب نرمش‌های مخصوص پا انجام شود.

با صبر و بردباری و به مرور زمان، با انجام ورزش‌های مخصوص، درد و ورم پا نیز از بین خواهد رفت؛ اگر می‌خواهید درد پا که به دلیل ورم پا ایجاد شده است از بین ببرید، می‌توانید همراه ورزش‌ها، پای‌تان را نیز گرم نگه دارید. گرما باعث کاهش درد در قسمت آسیب‌دیده مچ پا می‌شود.

همچنین می‌توانید از دارو‌های ضد درد و ورم استفاده کنید؛ این دارو‌ها باید تحت نظر پزشک مصرف شود. در صورت وجود درد و ورم در قسمت پا، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک می‌تواند با انجام بررسی‌ها و آزمایشات لازم، نسبت به کاهش درد و علت ورم پا بعد از باز كردن گچ اقدام کند.

دیگر علائم پس از باز کردن گچ

پس از باز کردن گچ، ممکن است عوارضی نیز داشته باشید. به همین دلیل بهتر است با این علائم نیز آشنایی داشته باشید. دیگر علت ورم مچ پا بعد از بازکردن گچ، عبارت‌اند از:

⦁ گزگز شدن پا

احتمال گزگز شدن پا پس از باز کردن گچ پای‌تان وجود دارد. گزگز شدن و بی‌حسی پا بعد از باز کردن گچ، یک اتفاق طبیعی و رایج است. در صورت مواجه شدن با گزگز شدن پا، می‌توانید با حرکت دادن پای خود به افزایش جریان خون کمک کنید. با این کار گزگز پای شما، برطرف می‌شود.

⦁ حالت تهوع داشتن

حالت تهوع داشتن بعد از بازکردن گچ پای‌تان، امری طبیعی است. سرگیجه داشتن یا حالت تهوع به دلیل آزاد شدن ناگهانی فشار از روی اعصاب رخ می‌دهد. به همین دلیل بهتر است بعد از باز کردن گچ پای خود، مدتی بدون حرکت در صندلی بنشینید. در صورت بروز این عوارض، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

⦁ درد بعد از باز کردن مچ پا

درد و ورم مچ پا بعد از گچ گرفتن، اتفاقی طبیعی است. به دلیل بی‌حرکتی مفاصل و عضله‌های پای شما، ممکن است کمی درد و ورم مچ پا بعد از گچ گرفتن را منجر شود. اگر درد خیلی شدید است، فوراً به یک پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

به نظر شما علت درد و علت ورم پا بعد از باز كردن گچ چیست؟ همان‌طور که در مباحث قبلی به این موضوع پرداختیم علت ورم پا بعد از باز كردن گچ به علل‌های مختلفی بستگی دارد. علاوه بر ورم مچ پا بعد از گچ گرفتن، ممکن است دچار دیگر علائمی نظیر درد، قرمزی، سرگیجه و … شوید. این موارد امری طبیعی هستند؛ چنانچه این علائم به طور شدید و درازمدت ادامه یابند، باید سریعاً به یک پزشک مراجعه کنید.

اهمیت درمان ورم پا بعد از بازکردن گچ

همان‌طور که در مطالب قبلی گفتیم، عوامل زیادی می‌توانند علت ورم پا بعد از باز كردن گچ، باشند. توصیه می‌کنیم از همان ابتدا برای درمان شکستگی پای خود، نزد یک پزشک ارتوپد با تجربه بروید. متخصص ارتوپد، می‌تواند با انجام درمان‌هایی نسبت به کاهش ورم پای شما کمک کند. در ادامه به بعضی از این درمان‌ها می‌پردازیم.

1. انجام دادن حرکات مخصوص کششی و تقویتی برای عضله‌های پا

⦁ استفاده از دارو‌ها برای التهاب و ورم پا، بر اساس تجویز پزشک ارتوپد

⦁ آویزان و معلق نگه نداشتن طولانی پای خود

⦁ از ایستادن‌های طولانی مدت خودداری کنید.

⦁ قرار دادن پای خود در ارتفاعی بالاتر نسبت به قلبت‌تان، باعث کاهش ورم مچ پا بعد از گچ گرفتن می‌شود.

⦁ قرار دادن پای خود در آب گرم در روزهای ابتدایی پس از باز کردن گچ، می‌تواند کمک شایانی به شما کند.

⦁ به آرامی و آهسته پوست خود را با یک حوله ماساژ دهید. پوست آسیب دیده خود را نخراشید.

⦁ اندام آسیب‌دیده بعد از باز کردن گچ، 2 تا 3 ماه طول می‌کشد تا به طور کامل جوش بخورد، پس باید مواظب آن باشید. پس از باز شدن گچ پای‌تان، تلاش کنید وزن خود را روی پای آسیب‌دیده نیندازید.

با باز شدن گچ پا ممکن است حالت پای شما تغییر کند و متفاوت به نظر بیاید. این تغییر حالت، جای نگرانی ندارد و به سرعت بهبود می‌یابد پس نگران آن نباشید. بهتر است شما این کار را سخت نگیرید و با انجام مراقبت‌ها و ورزش‌های لازم و انجام درمان ورم پا بعد از بازکردن گچ، نسبت به حل این مشکل اقدام کنید.

برای انجام هر چیزی در روال طبیعی، به زمان و صبر نیازمندید. با باز شدن گچ پای خود، باید از قسمت آسیب دیده، بیشتر از قبل مراقبت کنید و از انجام بعضی فعالیت فیزیکی پرهیز کنید.

در نهایت برای درمان ورم پا بعد از بازکردن گچ، نزد یک پزشک ارتوپد بروید. پزشک و متخصص ارتوپد می‌تواند با تشخیص علت ورم پا بعد از باز كردن گچ به انجام درمان‌هایی نسبت به بهبودی سریع‌تر شما اقدام کند.

سخن پایانی

عوامل مختلفی در مورد علت ورم پا بعد از باز كردن گچ، وجود دارد. ما سعی کردیم در این مطلب به مهم‌ترین و اصلی‌‌ترین علت ورم مچ پا بعد از بازکردن گچ بپردازیم. همچنین در مورد جدیدترین و قطعی‌ترین روش‌های درمانی آن نیز پرداختیم.

به طور معمول ورم مچ پا بعد از گچ گرفتن، اتفاق طبیعی است و در هفته اول پس از باز کردن گچ، بهبود می‌یابد. اگر ورم پا بعد از باز کردن گچ پا، همچنان ادامه داشت یا شدیدتر و با سایر علائم همراه شد، باید فوراً نزد یک پزشک متخصص بروید.

سهل‌انگاری و پشت گوش انداختن درمان ورم پا بعد از بازکردن گچ، می‌تواند منجر به اتفاق خطرناکی مانند سکته، فلج شدن و … شود. به همین دلیل باید در صورت ادامه‌دار شدن این ورم، نزد یک پزشک با تجربه بروید.