علت ضعف و درد دست چپ

علت ضعف و درد دست چپ؛ از مشکلات قلبی، عصبی تا نوروپاتی محیطی، شکستگی و دررفتگی و سکته مغزی

بارها گفته شده درد و مشکلاتی که دست چپ ممکن است رخ دهد باید جدی گرفته شود زیرا احتمالاً نشان از برخی بیماری‌های قلبی باشد. بسیاری از افراد علاوه بر تجربه درد، ضعف دست را نیز تجربه می‌کنند که بررسی علت آن امری پراهمیت است.

علت ضعف و درد دست چپ به عواملی چون مشکلات قلبی، عصبی، گردش ضعیف خون، تروما، بیماری‌های عفونی، نوروپاتی‌های محیطی، کمبودهای تغذیه‌ای، دررفتگی و شکستگی، بیماری‌های ستون فقرات و یا حتی سکته مغزی مرتبط است.

علت ضعف و درد دست چپ

یافتن علت ضعف و درد دست چپ تا چه اندازه اهمیت دارد؟

قبل از هر چیز باید به شما بگوییم در هنگام درددست نباید نگران باشید مگر آن‌که علائم جدی دیگری نیز به همراه آن مشاهده شود زیرا استرس و تنش یکی از عاملان اصلی بروز درد در دست هستند.

چنانچه بخش‌هایی از دست چپ شما دچار ضعف، بی‌حسی، درد، سوزش و یا گزگز است معمولا به موارد ساده‌ای مرتبط است مواردی همچون خوابیدن بر روی دست و یا حتی سردردهای شدید که پس از چند ساعت برطرف خواهد شد.

چیزی که قبل از درمان مهم است یافتن علت ضعف و درد دست چپ است زیرا بدون این که علت درد مشخص شود ما نمی‌توانیم از روش‌های درمانی که در این زمینه ارائه شده استفاده کنیم. همان‌طور که ذکر شد، گاهی درد و ضعف در دست ناشی از یک مشکل ساده است که طی مدتی کوتاه برطرف می‌شود و گاهی هم مشکلات و بیماری‌های جدی‌تر باعث بروز چنین وضعیتی شده‌اند.

سوال این‌جاست که آیا پیدا کردن دلیل ضعف و درددست می‌تواند به دست ما انجام شود و یا برای درد دست به چه دکتری مراجعه کنیم؟

در پاسخ باید بگوییم همه چیز بستگی به حال عمومی شما و وضعیت دستتان دارد. اگر احساس می‌کنید که درد و ضعف به‌وجود آمده در دست شما غیر قابل تحمل است و یا با گذشت چندین روز برطرف نشده، این‌جاست که باید به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید.

علائم و علت درد رگ دست چپ و روش‌های درمانی آن در منزل

گاهی درددست چپ ممکن است اشتباه گرفته شود زیرا یک نقطه را در بر نمی‌گیرد و گاهی هم افراد احساس درد رگ دست دارند و همین امر موجب نگرانی‌هایی شده است.

از علائم درد رگ در دست می‌توان به مواردی همچون ورم، ایجاد حساسیت و یا کبودی شود که گاهی با لمس رگ به شدت درد اضافه می‌شود. اگر مطمئن هستید که درددست شما به رگ آن مربوط است باید علت آن بررسی شود.

اما علت درد رگ دست چپ می‌تواند به چند بخش تقسیم شود یعنی در واقع مواردی همچون رگ‌به رگ شدن، التهاب و یا کشیدگی تاندون‌ها می‌تواند باعث بروز درد در رگ دست شود.

به جز این، علت درد رگ دست چپ به موارد دیگری که شامل شکستگی و دررفتگی دست، کشش بیش از حد ناحیه‌ای از دست، جراحت، مشکلات عروقی از جمله پارگی عروق و یا حتی تومور نیز می‌تواند مرتبط باشد.

چنانچه به پزشک ارتوپد برای درمان رگ دست اقدام کنید، احتمالا برای تشخیص بیماری توصیه می‌کند از روش‌های عکسبرداری همچون ام آر آی، سی تی اسکن و یا اشعه ایکس استفاده شود.

بعد از این مرحله اگر مشکل به‌وجود آمده برای درد رگ دست حاد نباشد، متخصص ارتوپد توصیه می‌کند از روش‌های درمانی خانگی که شامل استراحت دادن دست، استفاده از یخ، بالا نگه داشتن دست، بستن دست، بریس، انجام برخی حرکات ورزشی است بهره ببرید در غیر این صورت ممکن است برای درمان علت درد رگ دست چپ از روش جراحی و یا سایر روش‌های درمانی استفاده شود.

بررسی کامل و دقیق‌ علت ضعف و درد دست چپ

اگر درد سمت چپ با علائم دیگری همراه باشد ممکن از نشان دهنده خطرات جدی‌تری باشد که باید فورا به آن‌ها رسیدگی شود. ما سعی می‌کنیم علت ضعف و درد دست چپ را که شامل چند مورد اصلی است برایتان عنوان کنیم تا شما بتوانید از این طریق فکری به حال درمان آن کنید.

نکته مهمی که باید بدانید این است که قبل از اقدامات درمانی لازم برای درمان درد و ضعف دست، اگر فعالیت شدیدی انجام داده‌اید که باعث درد شده و یا آسیب فیزیکی به دست وارد شده، حتما به اطلاع پزشک ارتوپد برسانید.

  • حمله قلبی

از آن‌جایی که حمله قلبی جزو موارد مهم برای بروز ضعف و درد در دست است ما سعی کردیم این مورد را در ابتدا عنوان کنیم. با مسدود شدن شریان‌های کرونری قلب و عدم رسیدن اکسیژن و خون به قلب حمله قلبی رخ می‌دهد اما شاید از خود بپرسید حمله قلبی چه ربطی می‌تواند به ضعف و درددست داشته باشد؟

زمان حمله قلبی با فشار بر روی قفسه سینه، درد به اجزای دیگر بدن گسترش پیدا می‌کند که شامل دست و گردن است. علت ضعف و درد دست چپ اگر به حمله قلبی مرتبط شود، یک وضعیت اورژانسی رخ داده و اگر به همراه آن  تنگی نفس، تعریق فراوان، دردهای قفسه سینه، احساس سوزش پشت جناغ، تهوع و استفراغ، احساس ضعف و بی‌حالی، درد شانه، درد گردن و فک، تپش قلب، احساس سنگینی روی قفسه سینه همراه با ضعف دست  باشد دیگر تاخیر جایز نیست و بایستی سریعا با اورژانس تماس بگیرند.

  • ستون فقرات

گاهی اوقات علت ضعف و درد دست چپ نشأت گرفته از مشکلات ستون فقرات است. مشکلاتی همچون تنگی کانال نخاعی، بیرون زدن دیسک، ساییدگی برخی استخوان‌ها، رباط‌ها و دیسک همگی موجب بروز درد نه فقط در ستون فقرات بلکه در کمر، گردن و دست نیز می‌شوند و افرادی که به‌خاطر این مشکل دست چپشان دچار درد و ناراحتی شده، معمولا علائم دیگری نیز دارند که شامل گرفتگی عضلانی، سردرد و سرگیجه است.

  • سکته مغزی

از آن‌جایی که به جز درد، علائمی همچون ضعف در دست وجود دارد، علت این مشکل ممکن است سکته مغزی باشد. هنگامی که عروق مغز به هر دلیلی مسدود شود و همانند قلب خون و اکسیژن به آن نرسد، سکته مغزی رخ خواهد داد که یکی از علامت‌های آن بی‌حسی، درد و یا ضعف دست است.

سکته مغزی که باعث بروز مشکل در دست شده نیز یکی از موارد اورژانسی است مخصوصا آن که فرد علائم جدی دیگری که شامل سردرد و سرگیجه، اخلال در تکلم، بی حس شدن دست، بی‌حس شدن و یا فلج شدن نیمه بدن، تغییرات حرکات یک نیمه صورت، اختلال ناگهانی در بینایی، اختلال ناگهانی در گفتار، اختلال ناگهانی در شنوایی، بی حسی و یا فلج شدن نیمه صورت، کاهش هوشیاری و یا غش کردن داشته باشد.

 

  • گردش خون

برخی از بیماری‌های عروقی باعث می‌شوند که خون به درستی در رگ‌ها گردش نداشته باشد و همین امر نیز ممکن است علت ضعف و درد دست چپ باشد.

اگر به همراه درد و ضعف در دست علائمی همچون رنگ پریدگی، بی‌حسی، گزگز، سردی پوست و یا مشکلاتی همچون رشد ناکافی یا عدم رشد ناخن و موهای پا را داشته باشید، احتمال این که در سیستم گردش خون مشکلی ایجاد شده باشد افزایش پیدا می‌کند.

توجه داشته باشید یک بیماری تحت عنوان PAD وجود دارد که به بیماری شریان‌های محیطی بدن مربوط می‌شود. این بیماری بدین صورت توجیه می‌شود که در آن افراد مبتلا، شریان‌های قسمت‌های دیگر بدنشان نیز مانند عروق کرونر قلب می‌تواند دچار تنگی و گرفتگی شود.

زمانی که شریان‌ها دچار گرفتگی می‌شوند، خون‌رسانی به این قسمت‌ها انجام نمی‌شود و علائم دیگری را نیز ممکن است شاهد باشیم برای مثال موهای آن ناحیه دچار ریزش می‌شود، پوست براق شده و چون خونرسانی به عصب‌ها در آن ناحیه قطع می‌شود، فرد احساس ضعف، کرختی، بی‌حسی، دردهای عجیب غریب و غیرقابل توجیه و ضعف می‌کند که در قسمت دست‌ها از قسمت‌های پایینی ساعد تا نوک انگشتان بسیار شایع است.

  • مشکلات عصبی

عصب‌ها وظیفه دارند هر پیامی که از جانب مغز صادر می‌شود را به اعضای مختلف بدن برسانند اما زمانی که دچار مشکل شوند چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ از فشردگی اعصاب گرفته تا هرگونه آسیبی که به هر دلیل به عصب‌ها برسد، این امکان وجود دارد که درد و ضعف در نواحی مختلف بدن احساس شود که یکی از آن‌ها درد دست چپ است.

معمولا افرادی که به این نوع مشکل دچار می‌شوند، به جز ضعف و درددست شاهد علائمی خواهند بود که شامل نشان دادن واکنش به لمس، بی‌خسی اعضای بدن، ضعف و یا احساس سوزش است.

  • تروما

احتمالا در مباحث پزشکی کلمه تروما را زیاد شنیده باشید که معنی آن آسیب و ضربه می‌باشد. و این آسیب می‌تواند به هر علتی اتفاق افتاده باشد. از سوختگی‌ها گرفته تا شکستگی‌های استخوان، آسیب‌های عصبی و مواردی از این قبیل که همگی نقش اساسی در بروز درد دست و ضعف آن دارند. افرادی که دچار تروما شده‌اند به جز درد و ضعف دست، علامت دیگری را شاهد خواهند بود که شامل بی‌حسی در بخش‌های مختلف بدن است.

  • بیماری ام اس

در موارد زیادی علت ضعف  و درددست چپ به بیماری ام‌اس مرتبط است. این بیماری که باعث درگیر شدن سیستم اعصاب مرکزی می‌شود، گاهی ممکن است باعث ضعف و بی‌حسی در دست شود و افراد مبتلا به این بیماری چند علامت دیگر نیز ممکن است داشته باشند که شامل عدم تعادل، عدم هماهنگی اعضای بدن، خستگی و یا سرگیجه است.

  • واکنش آلرژیک

هرگونه واکنش آلرژیک ممکن است باعث ضعف، بی‌حسی و درد در اعضای مختلف بدن از جمله دست شود. شاید از خود سوال کنید منظور از واکنش آلرژی چیست؟ در پاسخ باید بگوییم برای مثال اگر شما به نیش زنبور و یا عنکبوت حساسیت داشته باشید، امکان دارد که علاوه بر بروز علائم اصلی که شامل قرمزی، خارش، ورم و بی‌حسی است، ضعف و درد نیز در دست داشته باشید.

علت ضعف و درد دست چپ و نوروپاتی‌های محیطی

در بسیاری از مواقع علت اصلی درد و ضعف دست چپ نوروپاتی‌های محیطی هستند که در این‌جا مفصلا به آن‌ها پرداخته می‌شود. به طور کلی هرگونه آسیب دیدگی و التهاب رشته‌های عصبی که خارج از جمجمه و ستون فقرات رخ دهد را نوروپاتی محیطی می‌نامند در نوروپاتی محیطی معمولا آسیب‌دیدگی‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند که این فشار ممکن است به‌خاطر هر عاملی از جمله  تومور، اسپاسم عضله مجاور، مصرف دارو، بیرون زدگی عصبی آرتروز و موارد دیگر باشد.

 

انواع نوروپاتی‌ها و بیماری‌هایی که ممکن است باعث ضعف و درد در دست شوند

  • نوروپاتی دیابت

این مشکل معمولا در افراد مبتلا به دیابت شایع است و زمانی رخ می‌دهد که آسیب دیدگی عصبی به طور جدی اتفاق افتاده باشد که در این صورت علاوه بر احساس ضعف و بی‌حسی در دست، مشکلاتی در سایر اعضای بدن همچون سیستم گوارش، رگ‌های خونی و قلب نیز به‌وجود آمده باشد.

معمولا افرادی که دچار نوروپاتی دیابتی می‌شوند ممکن است یک اختلال در آن‌ها ایجاد شود که با نام اختلال جوراب و دستکش شناخته می‌شود. علائم این اختلال نیز علاوه بر احساس مور مور و گزگز، سایر تغییرات حسی نیز ممکن است در اعضای مختلف بدن از جمله، مچ پا و دست چپ رخ دهد.

  • نوروپاتی الکلی

افرادی که مصرف بی‌رویه الکل دارند، ممکن است دچار نوروپاتی الکلی شوند و در نتیجه با بروز این بیماری، عصب‌ها دچار مشکل و آسیب جدی خواهند شد و همین امر باعث بی‌حسی‌هایی در اعضای مختلف بدن از جمله دست خواهد شد. در نوروپاتی الکی به جز احساس درد و ضعف در دست‌ها، ممکن است بی‌حسی و ضعف در بازوها و بخش‌های مختلف پا نیز حس شود.

  • بیماری عفونی مانند بیماری لایم

اگرچه از علائم اصلی افرادی که به بیماری لایم مبتلا شده‌اند بی‌حسی است اما گاهی با ضعف و درددست نیز ممکن است همراه باشد.

این بیماری یک عفونت باکتریایی است و افرادی که به آن مبتلا می‌شوند، علاوه بر مشکلات بی‌حسی، درد و ضعف در دست چپ، شاهد علائم دیگری نیز خواهند بود که شامل بدن درد و سردرد، متورم شدن غدد لنفاوی، بثورات پوستی، گرفتگی گردن و یا حتی فلج شدن صورت است.

  • داروها و مسمومیت

هرگونه مسمویت که با مصرف دارو و یا موارد دیگر به‌وجود آمده باشد ممکن است باعث ایجاد نوروپاتی‌ها محیطی شود و در نتیجه درد و بی‌حسی در برخی از اعضای بدن همچون دست‌ها و پاها شکل بگیرد. مسمومیت‌های دارویی می‌توانند موجب درد و ضعف دست نیز شوند که ممکن است شما را نگران کرده باشد.

  • کمبودهای تغذیه‌ای

یکی از مواردی که به طور شایع موجب بروز نوروپاتی‌ها محیطی و مشکلات جدی دیگر می‌شود، کمبود تغذیه‌ای است. برای مثال افرادی که به طور مطلق گیاه‌خوار هستند و یا کمبود ویتامین B12 دارند بیشتر در معرض بروز مشکلاتی همچون نوروپاتی و در نتیجه ضعف و درد در دست‌ها می‌شوند که در افراد مسن بیشتر دیده می‌شود.

  • آرنج تنیس بازان و آرنج گلف بازان

از بیماری‌های شایع دیگری که معمولا آرنج دست را درگیر می‌کند و به‌خاطر حرکات تکراری رخ می‌دهد. این بیماری معمولا برای افرادی که ورزش‌های تنیس یا گلف بازی می‌کنند و یا حتی کارمندان یا منشی‌هایی که یک حرکت تکراری را با دست انجام می‌دهند بیشتر اتفاق می‌افتد که نتیجه آن ضعف و بی‌حسی دست‌هاست.

  • سندروم کانال کارپال

این سندروم که اغلب مچ دست را درگیر می‌کند، یکی از علت‌های گرفتگی، سوزن سوزن شدن، ضعف و دردهای عجیب در دست می‌باشد که به‌خاطر تنگی عصب میانی رخ می‌دهد. افرادی که در مچ دست خود حس ضعف و مشکل دارند، ممکن است به‌خاطر این سندروم باشد.

  • در رفتگی‌ها و شکستگی‌ها

در بسیاری از موارد علت درد، التهاب، ضعف، بی‌حسی و سایر مشکلات دست، دررفتگی و یا شکستگی‌های است که ممکن است در بخش‌های مختلف بدن به‌وجود آمده باشد. در چنین شرایطی معمولا بر خلاف موارد دیگر که باعث ضعف و بی‌حسی دست می‌شوند، درد شدیدی همراه فرد خواهد بود که باید سریعا تحت درمان قرار بگیرد.

پارامترهای مهم برای تسکین درد و درمان درد عصبی دست چپ

درد، ضعف و بی‌حسی دست چپ گاهی ریشه عصبی دارد و اگر شما نیز به پزشک مراجعه کرده‌اید و یا قبلا به بیماری‌های مرتبط با عصب دچار شده‌اید و حالا اطمینان دارید که درد دست چپتان به موارد عصبی مربوط می‌شود، بهتر است راه‌های درمانی مناسب را آغاز کنید.

قبل از پرداختن به موضوع درمان درد عصبی دست چپ، بهتر است یادآوری کنیم اگر به همراه درددست، مشکلات قلبی را نیز شاهد بودید اقدامات اورژانسی را انجام دهید یعنی سریعا به پزشک مراجعه کنید و از درمان خودسرانه خودداری نمایید. اگر با بررسی‌ها و آزمایشات لازم، مشخص شد که درد دست شما از نوع عصبی است، بهتر است راه‌های درمانی که در این‌جا ذکر می‌شود را دنبال کنید.

 

  1. از استرس و تنش دوری کنید: قرار گرفتن در موقعیت‌های تنش‌زا برای افرادی که درددست چپ ناشی از مشکلات عصبی دارند اصلا مناسب نیست. هر شرایطی و یا رویدادی که باعث شود استرس و اضطراب در شما بیشتر شود، قطعا درد عصبی دست را افزایش خواهد داد، برای این کار می‌توانید با یک روان‌درمانگر صحبتی داشته باشید.
  2. رژیم غذایی سالمی را دنبال کنید: برای درمان درد عصبی دست چپ مهم است که شما یک رژیم غذایی که شامل انواع میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های گیاهی و همین‌طور غذاهای دریایی است را دنبال کنید تا سلامت بدنی شما حفظ شود و از درد عصبی که برای دست رخ داده نیز کاشته شود.
  3. به ورزش کردن ادامه دهید: افرادی که دچار درد دست عصبی هستند حتما باید ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهند. البته لازم به ذکر است تنها در صورتی که مشکلات قلبی ندارید برای تسکین و درمان درد عصبی دست چپ ورزش کردن را ادامه دهید در غیر این صورت با پزشکتان در این زمینه مشورت کنید.
  4. مصرف مشروبات الکلی و سیگار را کنار بگذارید: متاسفانه بسیاری از افراد به محض این‌که دچار تنش و یا استرس می‌شوند از سیگار یا مشروبات الکلی استفاده می‌کنند. شما اگر از درد عصبی دست رنج می‌برید برای حل این مشکل هرگز به دنبال مصرف مشروبات الکلی و یا سیگار نباشد و اگر قبلا از آن‌ها استفاده می‌کردید نیز باید کنار گذاشته شود.

به جز چند راه‌کار ارائه شده در زمینه کاهش درد عصبی دست، برای این کار می‌توانید از انواع روش‌های درمانی ساده در خانه بهره ببرید که شامل مصرف دمنوش‌هایی همچون دمنوش گل گاو زبان، عرق بیدمشک و همین‌طورعرق بهارنارنج است.

به جز این، برای درمان درد عصبی دست چپ از چای سبز استفاده کنید، روزانه ساعتی را به گوش دادن موسیقی اختصاص دهید، دست خود را همیشه گرم نگه دارید و به ورزش‌هایی همچون شنا بپردازید

انتخاب بهترین قرص برای درد دست چپ پس از یافتن علت ضعف و درد دست چپ؟

مصرف بهترین نوع قرص برای درد دست چپ باعث می‌شود از مشکلات به‌وجود آمده برای دست شما کاسته شود البته این به شرطی است که داروی متناسب با درد مصرف شود.

بعد از آن‌که به پزشک ارتوپد برای پیدا کردن علت ضعف و درد دست چپ مراجعه کردید، متخصص ارتوپد با در نظر گرفتن شرایط شما و نوع بیماری داروهای خاصی را برایتان تجویز خواهد کرد که خستگی و درددست را کاهش می‌دهد.

از انواع قرص برای درد دست چپ می‌توان به داروهای کورتون، داروهای تزریقی هیالورونیک، قرص ویتامین و مسکن، قرص جوشان، قرص استئوبان، کپسول پیاسیدین و سایر داروها اشاره کرد که در صورت لزوم به بیمار تجویز خواهد شد.

دقت داشته باشید تا زمانی که علت ضعف و درد دست چپ مشخص نشده، هرگز از قرص برای درد دست چپ استفاده نکنید زیرا ممکن است علائم ضعف، درد و ناراحتی به‌وجود آمده برای دست را بیشتر کند.

جمع بندی

مهم‌ترین موردی که ما در این مطلب سعی کردیم برای شما شرح دهیم، به علت ضعف و درد دست چپ مربوط می‌شد.

اگر بخواهیم در این‌جا به‌طور خلاصه برایتان شرحی از این موضوع داشته باشیم، باید بگوییم مشکلات قلبی، مشکلات مربوط به عصب و ستون فقرات، استرس و تنش، بیماری‌هایی همچون ام اس، لایم، تروما، مشکلات مربوط به گردش خون، سکته مغزی و آلرژی جزو مواردی هستند که ممکن است موجب درد و ضعف در دست چپ شوند که باید پس از بررسی درمان شوند.

هرگونه مشکلی که برای دست به‌وجود بیاید از جمله ضعف، بی‌حسی و مواردی از این قبیل ممکن است به‌علت بروز برخی بیماری‌های جدی همچون سکته قلبی یا مغزی و یا حمله قلبی باشد بنابراین اگر به همراه درددست هر یک از علائم جدی همچون سرگیجه، تنگی نفس، تاری دید، حالت تهوع و استفراغ داشتید، لازم است که سریعا به پزشک مراجعه کنید.

در این مطلب شما با عناوین مهمی آشنا شدید که شامل اهمیت یافتن علت ضعف و همچنین درد دست، علائم و علت درد رگ دست چپ و روش‌های درمانی که می‌توان استفاده کرد، بررسی دقیق‌تر علت ضعف و همین‌طور درد دست، پارامترهای مهم برای تسکین درد و درمان درد عصبی برای دست بود و در این مورد صحبت کردیم که پس از یافتن علت ضعف و خستگی و درددست بهترین قرص برای درد دست چپ چیست و امیدواریم توانسته باشیم از این طریق شما را در یافتن درد و درمان دردهای دست کمک کرده باشیم.