برای تنگی کانال نخاع چه باید کرد؟

تنگی کانال نخاعی باریک شدن کانال ستون فقرات است که بیشتر افراد 50 ساله و بالاتر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
بسیاری از بیماران پس از مواجه با نشانه‌های تنگی مجرای نخاعی مانند درد ستون فقرات، به دنبال چاره‌ای سریع آن هستند. به صورت کلی اولین گام درمان مراجعه به بهترین فوق تخصص تنگی کانال نخاع و انجام بررسی‌های پزشکی و تحت مراقبت قرار گرفتن است.

در حالی‌که برخی معتقدند می‌توانند با ایجاد تغییراتی هرچند کوچک خود را از شر این درد عذاب‌آورد نجات دهند. مصرف قرص‌های خوراکی و اصلاح تغذیه و سبک زندگی از رایج‌ترین راهکارها برای کنترل تنگی کانال نخاعی و کاهش درد ستون فقرات است.

حال سوال این است که برای تنگی کانال نخاع چه باید کرد؟ در این مقاله به نکات مهم، علائم، عوارض و راهکارهای درمانی تنگی کانال می‌پردازیم.

برای تنگی کانال نخاع چه باید کرد؟

آنچه در این مقاله می خوانید :

علائم تنگی کانال نخاع چیست؟

اشخاصی که دچار مشکل تنگی مجرای نخاعی هستند با درنظرگرفتن شدت پیشرفت این عارضه و مشخصات جسمانی خود، علائم گوناگونی را تجربه می‌کنند.

رایج‌ترین نشانه‌های تنگی مجرای نخاعی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • درد پایین کمر که به ساق پاها نیز منتشر می‌شود (درصورتی‌که کانال نخاعی در قسمت پایینی تنگ شده باشد).
  • افراد در موقعیت‌های خاصی مانند پیاده‌روی یا خم‌‌شدن ، احساس غیرطبیعی را در ستون فقرات تجربه می‌کنند که نشان‌دهنده فشار بیش‌تر بر کانال نخاع در این ناحیه است.
  • احساس بی‌حسی یا سردی در پاها به علت مختل‌شدن جریان خون و آسیب اعصاب در کانال نخاع است.
  • ضعف عضلات پاها، عدم حفظ تعادل وکاهش توانایی حرکتی
  • ایجاد مشکل در کنترل دفع ادرار یا مدفوع شوند که ارتباط اجتماعی این افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • احساس درد و ناراحتی در عضلات پشتی، گردن و بازوها؛ این دردها به دنبال فعالیت‌های سبک روزمره یا حتی استراحت نیز رخ می‌دهند.
  • کاهش عملکرد جنسی که کیفیت زندگی زناشویی فرد را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد.
  • محدودیت‌های حرکتی و درد مزمن به علت افزایش اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب
  • اختلال در حس بینایی و شنوایی ناشی از اختلال مهره‌های گردنی

چه نشانه‌هایی منجر به بروز تنگی کانال نخاع می‌شوند؟

برای جلوگیری از بروز عوارض جبران‌ناپذیر باید با ریسک ابتلا به این عارضه آشنا شوید و در اولین اقدام به یک کلینیک درمانی تخصصی مراجعه کنید.

عفونت‌های ناحیه کمر و گردن می‌تواند باعث التهاب و تورم در ناحیه کانال نخاعی شود؛ در این حالت احتمال بروز تنگی مجرای نخاعی وجود دارد با افزایش سن، احتمال ابتلا به تنگی مجرای نخاعی افزایش می‌یابد؛ بنابراین افراد مسن باید به نشانه‌های این عارضه اهمیت بالایی قائل شوند.

برخی از افراد به علت عامل وراثت، تنگی مجرای نخاعی را به شکل جدی تجربه می‌کنند. درصورتی‌که سابقه تنگ شدن کانال نخاعی در خانواده شما وجود دارد؛ احتمال بروز این عارضه در شما نیز افزایش می‌یابد.

عواملی مانند فعالیت‌های ورزشی سنگین، اعمال فشار زیاد بر روی ناحیه کمر و سبک زندگی نامناسب، خطر ابتلا به تنگی مجرای نخاعی را افزایش می‌دهد. وجود دیگر عارضه‌های زمینه‌ای مانند چاقی یک فاکتور خطرناک برای ابتلا به تنگی مجرای نخاعی محسوب می‌شود. در صورت وجود هر یک از این عوارض، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا از پیشرفت آنها جلوگیری شود.

عوارض تنگی کانال نخاع چیست؟

دلیل اصلی تنگی کانال نخاع، آرتریت است که در اثر تجزیه غضروف (ماده بالشتک بین استخوان‌های شما) و رشد بافت استخوانی ایجاد می‌شود. همچنین دیگر علل رایج که باعث آسیب به کانال نخاع می‌شوند، شامل موارد زیر هستند:

  • فتق دیسک: اگر یکی از دیسک‌های شما (بالشتک‌های بین مهره‌های شما) ترک بخورد، مواد داخل آن می‌توانند به بیرون نفوذ کرده و به نخاع یا اعصاب شما فشار بیاورند.
  • صدمات و آسیب‌های بیرونی: یک تصادف ممکن است باعث شکستگی یا التهاب بخشی از ستون فقرات شما شود.
  • تومورها: اگر توده‌های سرطانی به نخاع شما متاستاز دهند، ممکن است دچار تنگی کانال نخاعی شوید.
  • بیماری پاژه: در این شرایط، استخوان‌های شما به‌طور غیرطبیعی بزرگ و شکننده می‌شوند. این وضعیت منجر به باریک شدن کانال نخاعی و مشکلات عصبی می‌شود.
  • رباط های ضخیم: ساختارهای محکم اما انعطاف‌پذیری از جهات مختلف استخوان‌های ستون مهره را به یکدیگر متصل می‌کند. در این شرایط التهاب، تورم، سفتی و کلفت شدن این ساختارها می‌تواند موجب تنگی کانال نخاع شود.

روش‌های تشخیص تنگی کانال نخاعی

تشخیص تنگی مجاری نخاعی برای درمان این وضعیت، یک فرایند بسیار حیاتی است تا از عوارض گوناگون جلوگیری شود. متخصص برای تشخیص این مشکل از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند که شامل ارزیابی سابقه پزشکی و بالینی بیمار و انجام آزمایش‌های تصویری خاص است.

پزشک در ابتدا مصاحبه‌ای با بیمار انجام می‌دهد تا اطلاعاتی از تاریخچه بیماری و علائم موجود جمع‌آوری کند؛ این مصاحبه شامل سؤالاتی در مورد زمان شروع عارضه و علائم و نوع درد است.

در مرحله بعدی، پزشک وضعیت جسمانی بیمار را مورد بررسی قرار می‌دهد تا از علائم مشکوک مانند ضعف عضلات، اختلالات حسی و مشکل در کنترل مدفوع یا ادرار آگاه شود.

استفاده از تکنیک‌های تصویربرداری مانند رادیوگرافی، توموگرافی کامپیوتری (CT scan) و تصویربرداری مغناطیسی (MRI) اطلاعات دقیقی از ساختار کمر و گردن را در اختیار پزشک قرار می‌دهد و به تشخیص دقیق تنگی مجاری نخاعی کمک می‌کند. امکان دارد که متخصص برای ارزیابی دقیق‌تر علائم و تغییرات عصبی، انجام برخی آزمایش‌های تخصصی را پیشنهاد دهد.

این آزمایش‌های شامل الکترومیوگرافی (EMG) و تست‌های حسی هستند. درصورتی‌که متخصص وجود فاکتورهای التهابی بدن را مرتبط با تنگی مجاری نخاعی تشخیص دهد، انجام آزمایش‌های خونی را تجویز می‌کند. تشخیص تنگی مجاری نخاعی به مهارت تخصصی و تجهیزات پزشکی پیشرفته نیاز دارد؛ بنابراین در صورت مشاهده علائم تنگی مجاری نخاعی به پزشک متخصص مراجعه کنید تا عارضه شما به شکل صحیح درمان شود.

پزشک متخصص پس از بررسی نتایج آزمایشگاهی و معاینه وضعیت جسمانی بیمار، شیوه درمانی مناسب را تجویز می‌کند. راهکارهای درمانی تنگی مجاری نخاعی شامل مصرف داروها برای مدیریت التهاب و درد و فیزیوتراپی برای تقویت عضلات است. متخصص در صورت لزوم، انجام عمل جراحی برای رفع تنگی مجاری نخاعی را تجویز می‌کند.

درمان تنگی کانال نخاع با مصرف داروهای خوراکی

مصرف داروهای خوراکی یکی از رایج‌ترین راهکارهایی است که متخصص برای افزایش سرعت بهبودی تنگی مجاری نخاعی تجویز می‌کند. پزشک با درنظرگرفتن وضعیت جسمانی بیمار و میزان پیشرفت این عارضه مصرف قرص‌های خوراکی مناسب را پیشنهاد می‌دهد.

برای مصرف این داروهای خوراکی و درمان عارضه نخاعی خود به توصیه‌های پزشک اهمیت دهید و هر دارویی خوراکی را طبق نسخه متخصص مصرف کنید. مصرف کورتیکواستروئیدها مانند پردنیزولن ممکن است برای کاهش میزان التهاب ستون فقرات در برخی بیماران مفید باشند.

این قرص‌ها به‌عنوان داروهای ضدالتهابی قوی عمل می‌کنند و نشانه‌های درد و تورم ناشی از تنگی مجاری نخاعی را به شکل مؤثری کاهش می‌دهند. پزشک برای تسکین درد شدید ناشی از تنگی مجاری نخاعی، مصرف قرص‌های مسکن را تجویز می‌کند‌.

ترکیبات موجود در این داروهای مسکن درد ستون فقرات مرتبط با تنگی مجاری نخاعی را به‌طور موقتی کاهش می‌دهد. قرص‌های کدئین و ناپروکسن از رایج‌ترین داروهای خوراکی هستند که متخصص برای کنترل درد تنگی مجاری نخاعی تجویز می‌کند.

قرص‌های تقویتی حاوی ویتامین‌های ضروری و املاح معدنی از دیگر داروهای خوراکی برای کنترل این عارضه نخاعی هستند.درصورتی‌که نشانه‌های افسردگی و تضعیف روحیه در بیمار مبتلا به تنگی مجاری نخاعی وجود داشته باشد، متخصص مصرف قرص‌های ضدافسردگی لازم را تجویز می‌کند‌.

در این صورت روحیه بیمار برای ادامه پروسه درمان تنگی مجاری نخاعی تقویت می‌شود. قرص خوراکی آمی تریپتیلین از رایج‌ترین داروهای خوراکی ضدافسردگی است که متخصص برای بهبود وضعیت روحیه بیمار مبتلا به تنگی مجاری نخاعی تجویز می‌کند.

مصرف داروهای خوراکی برای تنگی مجاری نخاعی، ممکن است عوارض جانبی گوناگونی را به همراه داشته باشد؛ به‌عنوان نمونه داروهای ضدالتهاب در برخی موارد باعث مشکلات گوارشی می‌شوند. برای حفظ سلامتی خود از مصرف خودسرانه هر گونه داروی خوراکی تنگی مجاری نخاعی خودداری کنید.

تمرینات ورزشی مناسب برای درمان تنگی مجرای نخاعی

تمرینات منظم ورزشی می‌توانند به‌عنوان بخشی مهم از برنامه درمانی برای تنگی کانال نخاعی تجویز شوند. این تمرینات در تقویت عضلات و کاهش شدت درد ناشی از تنگی مجراهای نخاعی نقش دارند. قبل از شروع هر برنامه ورزشی، باید توانایی‌ها و محدودیت‌های فیزیکی بیمار بررسی شود.

این ارزیابی به فیزیوتراپیست کمک می‌کند تا برنامه ورزشی مناسب و منظمی را برای بیمار تعیین کند. تمرینات تقویتی به‌عنوان بخش مهمی از برنامه درمانی برای تنگی مجراهای نخاعی هستند و برای تقویت عضلات پشتی، شکم و اطراف ناحیه کمر تجویز می‌شوند.

این تمرینات شامل انجام ورزش‌هایی با کمک وزن بدن یا کار با دستگاه‌های بدنسازی هستند. انجام تمرینات انعطاف‌پذیری به بهبود سلامتی عضلات و افزایش محدوده حرکتی کمک می‌کند؛ این تمرینات شامل یوگا و پیلاتس هستند.

انجام منظم حرکات یوگا باعث تقویت عضلات کمر و افزایش تمرکز فرد در طول پروسه درمانی می‌شود. تمرینات هوازی از دیگر ورزش‌هایی هستند که متخصص برای کنترل نشانه‌های درد و التهاب ناشی از این عارضه تجویز می‌کند.

پیاده‌روی یکی از ساده‌ترین تمرینات هوازی که باعث تقویت عضلات کمر و پاها می‌شود و نشانه‌های درد ستون فقرات را کاهش می‌دهد. دوچرخه سواری از دیگر تمرینات هوازی مناسب برای تنگی مجراهای نخاعی است که به کنترل وزن بیمار در دوران بهبودی این عارضه کمک می‌کند. ورزش‌های هوازی برای درمان تنگی مجراهای نخاعی را به‌آرامی شروع کنید تا عارضه شما تشدید نشود.

شنا یکی از بهترین تمرینات ورزشی است که متخصص برای تسکین التهاب و درد ناشی از تنگی مجراهای نخاعی تجویز می‌کند. آب‌درمانی یک گزینه بسیار مناسب برای درمان تنگی مجراهای نخاعی در افراد مسن است. تمرینات ورزشی برای درمان تنگی مجراهای نخاعی، می‌توانند نقش مهمی در بهبود علائم و عملکرد بیماران ایفا کنند؛ این تمرینات باید بادقت و تحت‌نظر پزشک انجام شوند. در حین انجام تمرینات ورزشی برای تنگی مجراهای نخاعی از بلندکردن اجسام سنگین یا خم‌شدن غیرطبیعی خودداری کنید تا عارضه شما تشدید نشود.

همچنین درصورتی‌که حین انجام این حرکات ورزشی درد شما افزایش یافت، این موضوع را به پزشک متخصص خود اطلاع دهید‌.

رعایت رژیم غذایی برای بهبود تنگی کانال نخاع

رعایت رژیم غذایی و مصرف غذاهای مقوی یکی از مهم‌ترین نکاتی است که برای درمان تنگی مجراهای نخاعی باید در نظر داشته باشید. داشتن یک برنامه غذایی مناسب باعث افزایش سرعت بهبودی عارضه نخاعی می‌‌شود و از بروز دیگر عارضه‌های جانبی جلوگیری می‌کند‌.

کنترل وزن و جلوگیری از چاقی یکی از مهم‌ترین فواید اهمیت به رژیم غذایی در دوران بهبودی تنگی مجراهای نخاعی است. سبزیجات تازه، ماهی چرب (مانند ماهی ماکرل و ساردین)، زردچوبه، زنجبیل و سیر خاصیت ضدالتهابی بالایی دارند و باعث تسکین درد و تورم ستون فقرات می‌شوند‌.

مصرف میوه‌های غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها مانند توت، موز و بادمجان به حفظ سلامت عمومی و کاهش آسیب‌های نخاعی در بدن کمک می‌کند. گنجاندن مواد غذایی پروتئینی سالم (مانند ماهی، مرغ، گوشت کم‌چرب و حبوبات) در برنامه غذایی باعث تقویت عضلات بدن می‌شود و نشانه‌های درد تنگی مجراهای نخاعی را کاهش می‌دهد. همچنین مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین D در حفظ سلامت استخوان‌ها و کاهش علائم مرتبط با تنگی مجراهای نخاع مؤثر باشد.

گنجاندن مواد غذایی غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم در برنامه غذایی به حفظ سلامت استخوان‌ها و بهبود تنگی مجراهای نخاعی کمک می‌کند. ماهی‌های چرب، روغن‌کرچک و دانه‌های کتان غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و در کاهش التهاب و درد مرتبط با تنگی مجراهای نخاعی نقش دارند. مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی حاوی چربی مفید مانند روغن‌های گیاهی، ماهی و آووکادو می‌تواند به حفظ سلامت ستون فقرات و کاهش التهاب کمک کند.

نوشیدن آب کافی در بهبودی سریع‌تر تنگی مجراهای نخاعی نقش دارد و باعث افزایش استحکام ستون فقرات می‌‌شود. برای حفظ سلامتی ستون فقرات خود و جلوگیری از پوکی‌استخوان، مصرف نوشیدنی‌های الکی و نوشابه را در رژیم غذایی خود محدود کنید. برای تسریع فرایند درمان تنگی مجراهای نخاعی به رژیم غذایی خود اهمیت دهید تا احتمال بروز دیگر عارضه‌های جانبی کاهش یابد.

برای جلوگیری از تنگی کانال نخاع چه باید کرد؟

عواملی گوناگونی برای ابتلا به تنگی مجراهای نخاعی وجود دارد که ضمن تغییر سبک زندگی خود، می‌‌توانید این عوامل خطرناک را کنترل کنید. حفظ وزن سالم و جلوگیری از چاقی، می‌تواند فشار موجود بر روی ستون فقرات را کاهش دهد و از ایجاد تنگی مجراهای نخاعی جلوگیری کند. دیگر نکات لازم جهت کاهش احتمال بروز تنگی مجراهای نخاعی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • از ایستادن طولانی‌مدت خودداری کنید؛ زیرا در این حالت فشار موجود بر روی نخاع به شکل قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.
  • برای پیاده‌روی طولانی‌مدت از کفش‌هایی با کفی مناسب استفاده کنید تا ستون فقرات شما دچار آسیب نشود.
  • عادت‌های اشتباه خود را در هنگام راه‌رفتن یا ایستادن اصلاح کنید تا فشار اضافی بر روی نخاع کاهش یابد.
  • برای استراحت شبانه و درازکشیدن تشک مناسبی را انتخاب کنید و عادت‌های اشتباه در حین خوابیدن را اصلاح کنید.
  • در صورت داشتن علائمی مثل درد شدید در ناحیه کمر یا علائم عصبی مثل ضعف و اختلالات حسی، به پزشک مراجعه کنید تا وجود تنگی نخاع بررسی شود.
  • ورزش‌های اصلاحی به تقویت عضلات و افزایش استقامت کمک می‌کند؛ برای این کار از تمرین‌های حد سنگین و واردکردن فشار زیاد بر روی نخاع خودداری کنید.
  • پیشگیری از آسیب‌های ناحیه کمر و گردن می‌تواند در پیشگیری از تنگی مجراهای نخاعی مؤثر باشد. استفاده از تجهیزات ایمنی در ورزش‌های خطرناک به کاهش این آسیب‌ها کمک می‌کند.
  • اجتناب از خم‌شدن زیاد کمر و استفاده از تکنیک‌های صحیح برای بلندشدن و نشستن از وقوع تنگی مجراهای نخاع جلوگیری می‌کند.
  • استراحت کافی به کاهش فشارهای موجود بر روی نخاع کمک می‌کند و احتمال وقوع تنگی مجراهای نخاعی را کاهش می‌دهد.
  • برای جلوگیری از پوکی استخوان ستون فقرات و کاهش احتمال تنگی مجراهای نخاع، مصرف نوشیدنی‌های الکی و مواد مخدر را کنار بگذارید.
  • انجام جلسات ماساژدرمانی باعث افزایش خون‌رسانی به ستون فقرات می‌‌شود و از ابتلا به ننگی کانال نخاعی جلوگیری می‌کند.

زمان مناسب مراجعه به پزشک برای  درمان تنگی کانال نخاعی

مان مناسب برای مراجعه به پزشک بستگی به علائم و شدت تنگی دارد. در صورت هر یک از شرایط زیر، در اولین فرصت به یک متخصص تنگی مجراهای نخاعی مراجعه کنید.

  • عارضه تنگی کانال نخاعی ضمن استراحت مطلق و گذشت چند روز بهبود نیافته است.
  • علائم شدید مرتبط با تنگی کانال نخاعی مانند درد ناگهانی، ضعف عضلات شدید و اختلالات حسی را تجربه می‌کنید.
  • مشکلات جدی در کنترل مثانه و روده دارید و جهت کنترل دفع ادرار و مدفوع ناتوان هستید.

در گذشته جراحی تنگی کانال نخاعی را انجام داده‌اید یا دارای دیگر عارضه‌های استخوانی ستون فقرات هستید.

  • سابقه انجام تمرینات ورزش سنگین را دارید یا به دلیل شرایط شغلی خود، اجسام سنگین را بلند می‌کنید.
  • دارای بیماری‌های التهابی هستید و ستون فقرات شما ملتهب است.
  • یکی از اعضای خانواده شما تنگی کانال نخاعی شدید را در طول زندگی خود تجربه کرده است.
  • عارضه تنگی کانال نخاعی را در سنین بالاتر از ۵۰ سال تجربه می‌کنید؛ زیرا استحکام توده استخوانی در این دوران کاهش می‌یابد.
  • دارای دیگر بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون مزمن یا دیابت هستید.
  • وزن شما نسبت به حالت طبیعی بالاتر باشد ؛ زیرا چاقی شدت تنگی کانال نخاعی را افزایش می‌دهد.
  • عارضه تنگی کانال نخاعی باعث بروز نشانه‌های افسردگی در شما شده است و روحیه ضعیفی دارید.

عوارض بی‌توجهی به درمان تنگی کانال نخاعی

بی‌اهمیتی به درمان تنگی کانال نخاعی می‌تواند عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد و زندگی بیمار را در معرض خطر قرار دهد. جهت جلوگیری از عوارض جبران‌ناپذیر مرتبط با تنگی کانال نخاعی، به نشانه‌های اولیه این عارضه اهمیت دهید و برای درمان آن به یک متخصص مراجعه کنید.

بسیاری از بیماران به دنبال بی‌توجهی به این عارضه از اختلالات شدید حسی در نخاع و کاهش تعادل شکایت می‌کنند. کاهش توانایی لازم برای راه‌رفتن از دیگر عواقب بی‌اهمیتی به نشانه‌های تنگی کانال نخاعی و عدم درمان این عارضه است.

اختلال در عملکرد دیگر دستگاه‌های بدن از رایج‌ترین عواقبی است که در صورت عدم درمان تنگی کانال نخاعی پدید می‌آید. برخی از بیماران حین پیشرفت شدید تنگی کانال نخاعی از کاهش توانایی لازم برای کنترل دفع مدفوع و ادرار خبر می‌دهند. همچنین ضعف شدید عضلانی و دردهای ناگهانی ستون فقرات باعث کاهش توانایی فرد برای انجام فعالیت‌های روزانه می‌شود. در این حالت امکان دارد که فرد به دلیل محدودیت حرکتی، فعالیت ورزشی موردعلاقه خود را از دست بدهد.

دوری از ورزش و کاهش تحرک به دلیل درد شدید ستون فقرات باعث بروز چاقی و دیگر بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون می‌شود. ازدست‌دادن فرصت‌های شغلی یکی از مهم‌ترین پیامدهای پیشرفت تنگی کانال نخاعی است که مشکلات اقتصادی جدی را به دنبال دارد. کاهش روابط اجتماعی به دلیل درد ستون فقرات یکی از مهم‌ترین نتایج عواقب بی‌توجهی به درمان تنگی کانال نخاعی است که احتمال بروز افسردگی در فرد را تقویت می‌کند.

همچنین، افزایش چشمگیر هزینه‌های درمانی از دیگر عواقب بی‌اهمیتی به درمان این عارضه است که باعث بروز مشکلات اقتصادی جدی برای بیمار می‌شود. همچنین در صورت پیشرفت تنگی کانال نخاعی، طول پروسه بهبودی این عارضه افزایش می‌یابد و سلامتی فرد را به‌صورت جدی تهدید می‌کند.

سخن پایانی

برای تنگی کانال نخاع چه باید کرد تا عوارض ناشی از پیشرفت این عارضه کاهش یابد؟ برای حفظ سلامتی خود و جلوگیری از آسیب‌های دائمی دستگاه عصبی، در اولین اقدام برای درمان این عارضه باید به یک متخصص مراجعه کنید. افراد به دلایل گوناگونی این عارضه دردناک را تجربه می‌کنند؛ بلندکردن اجسام سنگین و سابقه خانوادگی از مهم‌ترین فاکتورهای خطرناک برای ابتلا به این عارضه هستند. پزشک متخصص ضمن معاینه نشانه‌های ظاهری فرد و تجویز تست‌های آزمایشگاهی لازم، میزان پیشرفت تنگی کانال نخاعی را تشخیص می‌دهد.

مصرف داروهای خوراکی و رعایت رژیم غذایی از پیشرفت تنگی کانال نخاعی جلوگیری می‌کنند و باعث حفظ کیفیت زندگی فرد می‌شوند‌. انجام تمرینات ورزشی ضمن تقویت عضلات کمر از پیشرفت تنگی کانال نخاعی جلوگیری می‌کنند مراجعه زودهنگام به متخصص برای درمان تنگی کانال نخاعی اهمیت بالایی دارد و از عوارض جبران‌ناپذیر جلوگیری می‌کند.

کلینیک درمانی ما یکی از بهترین مراکز درمانی در زمینه درمان تنگی کانال نخاعی است. پزشکان متخصص ما در کلینیک فوق‌تخصصی آماده ارائه بهترین راه کارهای درمانی و روش‌های جلوگیری از این عارضه به شما مراجعه‌کنندگان محترم هستند.