اگر بخواهم به طور مفصل برای شما توضیح دهم، شیاف دیکلوفناک یک داروی ضد التهابی غیراستروئیدی میباشد. این شیاف برای تسکین انواع دردهای خفیف تا متوسط سیاتیکی و در مواردی برای درمان سیاتیک مورد استفاده قرار میگیرد. شیاف سیاتیک یا دیکلوفناک برای کاهش درد، تورم و سفتی مفاصل ناشی از آرتروز هم مفید است.
این شیاف به صورتی عمل میکند که با جلوگیری از تولید آنزیم سیکلواکسیژناز در بدن، مانع بروز التهاب میشود. این شیاف نیز برای دیگر دردها مفید بوده و افراد در سنین مختلف میتوانند از آن استفاده نمایند. اما این دارو مانند هر داروی دیگری میتواند با بروز عوارضی همراه باشد و برای برخی افراد محدودیت استفاده داشته باشد. برای بررسی بیشتر شیاف دیکلوفناک برای درد سیاتیک تا انتهای مقاله با من همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید :
فهرست مطالب
نحوه عملکرد شیاف دیکلوفناک برای درد سیاتیک
با توجه به میزان آسیبی که سبب بروز کمردرد گردیده است، از شیافهای مختلفی استفاده میشود. به طور مثال شیاف برای کمر درد در باروری با شیاف برای دردهای آرتروز میتواند تفاوت داشته باشد. در ادامه بیشتر با شیاف دیکلوفناک برای بهبود درد سیاتیک آشنا میشویم.
دارویهای مسکن به روشهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. شیاف دیکلوفناک یکی از این داروهای تجویزی است. دربرخی موارد پزشکان مصرف شیاف را به استفاده از قرص ترجیح میدهند. شیافها سبب میشوند داروهایی که مصرف خوراکی آنها دشوار است یا در معده یا رودهها بهخوبی جذب نمیشوند برای فرد آسان گردد.
شیافها از موادی مانند ژلاتین یا کره کاکائو ساخته شده و گرمای بدن سبب ذوب آنها میشود و دارو به آرامی آزاد خواهد شد. پس از ذوب شیاف، داروهای موجود برای کمر درد جذب خون شده و درد را کاهش میدهند.
اصول عملکرد دیکلوفناک اینچنین است که سبب کاهش تورم یا التهاب و درد میشود و در بیشتر موارد متخصص ارتوپدی برای کاهش دردهای ناشی از مشکلات مفاصل و استخوانها استفاده از شیاف را توصیه خواهد کرد.
در شرایط وجود آرتریت روماتوئید یا آرتروز، کشیدگی در عضلات و رباطها، کمر درد، میگرن، روماتیسم ستون فقرات و دندان درد پزشک معمولا استفاده از شیاف را تجویز میکند.
دیکلوفناک به صورت قرص، کپسول و هم بهصورت شیاف وجود دارد. به طور رایج برای افرادی که دچار مشکلات معده یا روده هستند شیاف دیکلوفناک توصیه خواهد شد. مصرف دیکلوفناک خطری نداشته اما مصرف آن با مسکنهای مشابه مانند آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن باید با مشورت پزشک صورت گیرد.
دیکلوفناک، در گروه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی قرار میگیرد و آسپرین و ایبوپروفن نیز در این گروه جای دارند. مصرف دیکلوفناک همراه با دیگر داروهای غیراستروئیدی میتواند با بروز معده درد همراه باشد.
توصیه میشود پیش از مصرف هر داروی دیگری با دیکلوفناک، بررسی نمایید که آیا دارو از گروه غیراستروئیدیها است یا خیر و در صورت مثبت بودن نتیجه پیش از مصرف دارو با پزشک مشورت نمایید.
تداخلات دارویی مصرف شیاف دیکلوفناک برای کاهش درد سیاتیک
دیکلوفناک جهت کنترل علائم التهابات مفصلی، کوبیدگیهای عضلانی، کشیدگیهای رباط، نقرس، درد دندان، میگرن، دردهای قاعدگی و کمردرد مورد استفاده قرار میگیرد. پیش از استفاده از دیکلوفناک باید پزشک خود را درصورت حساسیت به داروی آسپرین یا دیگر داروهای غیراستروئیدی ایبوپروفن، قرص ناپروکسن و سلکوکسیب در جریان قرار دهید.
همچنین پزشک باید از سابقه بیماریهای فرد آگاه باشد و درصورت ابتلا به خونریزی یا مشکلات انعقادی، فشار خون بالا، مشکلات قلبی، پولیپ بینی، بیماریهای کبدی، بیماریهای معده، روده، مری و آسم مصرف دارو توصیه نمیشود و پزشک داروی دیگری را تجویز خواهد کرد. در برخی افراد نیز مشکلات کلیوی بعد از مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی از جمله دیکلوفناک بروز پیدا میکنند.
در صورت کمبود آب بدن؛ با مصرف دیکلوفناک ابتلا به بیماریهای قلبی یا کلیوی یا مصرف داروهای خاص، مشکلاتی را برای فرد به همراه خواهد داشت. توصیه میشود مایعات به میزان کافی مصرف شود تا از ایجاد کمبود آب بدن جلوگیری شده و تغییر در میزان ادرار باید به پزشک اطلاع داده شود.
منع مصرف شیاف دیکلوفناک برای تسکین درد سیاتیک
برای کاهش عوارض جانبی توصیه میشود شیاف را با حداقل دوز مصرف نمایید. همچنین باید اشاره کنیم که دوز مصرفی شیاف را نباید به صورت خودسرانه افزایش داد و همچنین بیشتر از مدت زمان تجویزی نباید استفاده شود. برای دردهای مزمن از جمله آرتروز، میزان مصرف باید طبق دستور پزشک باشد و به هیچ عنوان بیشتر از دوز تجویزی استفاده نشود.
درصورت تجویز شیاف برای کودک، پزشک بر اساس وزن کودک دوز مصرفی را تجویز خواهد کرد و تغییر دوز به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
در صورتی که فرد درد دائمی که قطع نگردد داشته باشد، ممکن است پزشک قرص یا کپسول آهسته رهش را تجویز نماید که در این کپسولها دارو در یک بازه زمانی طولانیتری آزاد میشود. معمولا میزان مصرف این دارو بین یک یا دو مرتبه در روز رایج است. درصورت مصرف ۲ بار در روز از شیاف دیکلوفناک آهسته رهش، باید فاصله زمانی 10 ساعته بین دو دوز دارو رعایت شود.
درصورت داشتن حساسیت به دیکلوفناک یا چنانچه پس از مصرف آسپرین یا دیگر غیراستروئیدها فرد به آسم یا واکنش آلرژیک دچار گردد، مصرف دارو باید قطع شود. همچنین دیکلوفناک میتواند روند تخمک گذاری فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد و مصرف آن میتواند سبب بروز خلل در بارداری گردد.
شیاف دیکلوفناک برای التیام درد سیاتیک در دوران بارداری و شیردهی
در دوران شیردهی استفاده از دیکلوفناک محدودیتی نخواهد داشت. اما باید توجه داشت که مقادیر بسیار کمی از آن وارد شیر مادر میگردد اما برای نوزاد خطری ایجاد نمیکند. در دوران شیردهی، درصورتی که کودک مثل همیشه خوب شیر نخورد یا درصورت ایجاد نگرانی در مورد نوزاد باید با پزشک در این باره مشورت نمایید.
اما بهتر است در زمان بارداری پیش از مصرف با پزشک مشورت شود. دیکلوفناک میتواند برای جنین مشکلاتی را ایجاد نماید و بر گردش خون او اثر بگذارد.
فقط در مواردی که مصرف دیکلوفناک بیشتر از خطرات آن باشد، پزشک مصرف شیاف دیکلوفناک برای تسکین درد سیاتیک در بارداری را توصیه خواهد کرد. در دوران بارداری احتمال دارد درمانهای دیگر برای فرد ایمنتر باشند. پاراستامول به یکی از مسکنهای مناسب برای مصرف در دوران بارداری میباشد.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی سبب میشود تاثیرگذاری داروها در بدن دچار تغییر شود یا عوارض جانبی مصرف داروها افزایش یابد. بهتر است در صورت مصرف داروهای خاص، پیش از استفاده از شیاف دیکلوفناک، نوع داروی مصرفی خود را با پزشک درمیان گذاشته و به صورت خودسرانه این شیاف را استفاده نکنید. ممکن است آلیسکیرن، سیدوفوویر، کورتیکواستروئید، متوتروکسات، داروهای ادرارآور، لیتیوم و بعضی از داروهای فشارخون مانند لیزینوپریل، کاپتوپریل، لوزارتان و والسارتان با شیاف دیکلوفناک تداخل داشته باشند.
استفاده همزمان داروهای مکمل با دیکلوفناک خطر جدی به همراه نخواهد داشت، اما توصیه میشود تمامی داروهای تجویزی و غیرتجویزی را پیش از مصرف با پزشک خود بررسی نمایید. درصورتی که پزشک داروی آسپرین با دوز کم معمولا ۸۱ تا ۳۲۵ میلیگرم در روز را تجویز نماید، استفاده از دیکلوفناک ضرری ندارد.
عوارض مصرف شیاف دیکلوفناک
معمولا شیافها از دسته داروهایی با اثرگذاری سریع به شمار میروند. به همین جهت استفاده از شیاف برای تسکین کمردرد یکی از روشهای پراستفاده محسوب میشود. البته باید توجه داشت که شیاف هم مانند سایر داروها میتواند با عوارضی همراه باشد. استفاده از شیاف دیکلوفناک بصورت خودسرانه میتواند با بروز مشکلاتی همراه باشد. درادامه بیشتر به این موضوع میپردازیم.
بیشترین نوع شیاف مصرفی، دیکلوفناک است که از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی میباشد که جهت تسکین درد استفاده میگردد. استفاده از شیاف دیکلوفناک با کاهش درد، ورم و خشکی مفاصل همراه است.
همچنین علائم بیماری نقرس و روماتیسم را نیز کاهش میدهد. میزان مصرف شیاف دیکلوفناک برای بهبود درد سیاتیک و فاصله مصرف آن به سن، نوع بیماری، شرایط جسمی و پزشکی بیمار، واکنش بدن بیمار به داروهای مسکن بستگی دارد. همچنین لازم به ذکر است که شیاف دیکلوفناک بعد از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پس از استفاده تاثیر خود را میگذارد.
شیاف دیکلوفناک نیز مانند تمام داروها با عوارض جانبی همراه خواهد بود. این عوارض شامل سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، سبکی سر، کاهش اشتها و تحریک موضعی رکتوم میشوند.
درصورت تشدید این علائم و همراه شدن آنها با زنگ زدن یا سوت کشیدن گوش، تغییر در میزان بینایی، کاهش شنوایی، خونریزی مقعدی، مدفوع سیاه، درد مداوم شکم و استفراغ، سریعا مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه نمایید. واکنش آلرژیک این دارو شامل بثورات پوستی، خارش، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس و تورم میشود که چندان رایج نیست.
بروز گرفتگی عضلات به دلایل زیادی بستگی دارد، اما حرکات ناگهانی یا ورزش یا کششهای یکباره بیشتر سبب بروز این عارضه میشوند. این مشکل میتواند از خفیف تا شدید ایجاد گردد و درصورت شدید و جدی نبودن، گرفتگی پس از چند روز از بین میرود.
استفاده از داروهایی مانند شلکننده عضلانی در این موارد توصیه میشوند که شیاف دیکلوفناک یکی از این موارد است. شیاف دیکلوفناک با مسدود کردن اثر سیکوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندین در بدن (که عامل ایجاد درد در بدن هستند) به سرعت درد را کاهش میدهند.
عوارض مصرف زیاد شیاف دیکلوفناک
شیاف دیکلوفناک نیز درصورتی که بدون رعایت دستور پزشک و بیش از اندازه مصرف شود با بروز عوارضی همراه است. برخی از این عوارض شیاف شامل یبوست، قرمزی پوست، سوت کشیدن گوش، استفراغ و تهوع، درد شکمی، سردرد و سرگیجه میشوند.
شیافهای دیکلوفناک انواع مختلفی ازجمله سدیمی و پتاسیمی داشته که هر کدام مصارف خاصی دارند. تاثیرگذاری سریع شیافها سبب شده افراد، به خصوص کسانی که در مصرف قرص مشکل دارند، به استفاده از شیافها رویآورند.
شیافها برای درمان بیماریهای روده مانند کولیت اولسراتیو در رکتوم، هموروئید، دردهای مفصلی، یبوست و تب بالا مورد استفاده قرار میگیرند. شیافها معمولا خطری نداشته اما مصرف خودسرانه و بیش از حد آنها میتواند فرد را با بروز مشکلاتی مواجه سازد.
همه چیز درباره شیاف دیکلوفناک برای درد سیاتیک
حتما باید پیش از مصرف شیاف دیکلوفناک فرد با پزشک خود مشورت نماید و طبق دستور پزشک میزان دوز مصرفی را رعایت نماید. به طور معمول شیاف دیکلوفناک هرشب یک عدد 50 یا 100 میلیگرمی و مصرف بیش از 150 گرم توصیه نمیشود. مصرف بیش از اندازه میتواند سبب بروز دل درد شدید، مشکلات تنفس، تشنج و اختلال در ادرار گردد.
درصورتی که شیاف دیکلوفناک برای کنترل علائم آرتریت یا التهاب مفصل استفاده میشود، باید توجه داشت که تاثیر آن بعد از مصرف به مدت دو هفته به طور مداوم دارو حداکثر خواهد بود. توصیه میشود مصرف دیکلوفناک برای کاهش درد باید پیش از اینکه درد به حداکثر خود برسد مورد استفاده قرار گیرد.
زیرا مصرف شیاف زمانی که درد به حداکثر خود برسد، تاثیر چندانی نخواهد داشت. درصورتی که مصرف یک دوز را فراموش کردید، به محض یادآوری دوز را مصرف نمایید اما درصورت نزدیک بودن به زمان استفادهی دوز بعدی، از مصرف آن خودداری نمایید و از مصرف همزمان دو شیاف پرهیز نمایید.
در زمان بارداری استفاده از شیاف دیکلوفناک میتواند با بروز بیماریهای قلبی برای جنین همراه گردد. بنابراین مصرف شیاف در سه ماهه آخر بارداری به هیچ عنوان توصیه نمیشود. پزشکان توصیه میکنند از شیاف دیکلوفناک برای درد سیاتیک به مدت طولانی استفاده نکنید زیرا میتواند سبب بروز انواع مشکلات گوارشی گردد.
بنابراین پزشک درصورت نیاز به مصرف طولانی شیاف، درکنار مصرف این دارو برخی داروهای دیگر را تجویز میکند. افراد درصورت ابتلا به آسم احتمال دارد با مصرف دیکلوفناک به مشکلات تنفسی یا خس خس سینه دچار گردند که در صورت بروز این عارضه مصرف دارو باید قطع شود و به پزشک مراجعه گردد. مصرف این دارو در افراد سالمند و همچنین افرادی که سابقه حمله آسم و حساسیت دارند باید جوانب احتیاط رعایت شود.
مصرف شیاف دیکلوفناک برای کاهش درد میتواند با بروز ورم دست یا پا، تغییرات در قدرت بینایی، تغییرات شنیداری، اضافه وزن ناگهانی، خونریزی، تپش قلب و ضربان سریع، کبودی، تغییرات رفتاری یا ذهنی، تشنج، ضعف، سردرد شدید یا مداوم، خستگی غیر عادی، گرفتگی گردن، دل درد، حالت تهوع، استفراغ، ادرار تیره، خارش یا ورم و مشکلات تنفسی در افراد همراه شود؛ بنابراین مصرف این شیاف باید با احتیاط صورت گیرد.
همچنین این شیاف میتواند با داروهای آلیسکیرن، آنژیوتانسین، مسدود کنندههای گیرنده، مهار کنندههای ACE، لیتیوم، سیدوفوویر، متوترکسات و کارتیکوستروید در بدن واکنش دهد. بنابراین احتمال بروز تداخل دارویی نیز با مصرف شیاف دیکلوفناک وجود دارد.
افراد باید بدانند درصورت داشتن حساسیت به مصرف آسپرین و دیگر داروهای گروه غیراستروئیدی باید موضوع را به پزشک اطلاع دهند. زیرا این دارو نیز میتواند با بروز واکنشهای حساسیتی همراه باشد. باید توجه داشت که افراد مبتلا به آسم، پولیپ بینی، اختلالات کبد، اختلالات قلبی، مشکلات روده و یا شکم، فشار خون بالا، اختلالات خونی، تورم، سکته، مشکلات انعقاد خون و خونریزی مقعد باید نسبت به مصرف این دارو جوانب احتیاط را درنظر بگیرند.
مصرف شیاف میتواند با عوارض جزئی مانند سردرد، سرگیجه، کم شدن آب بدن، کاهش اشتها و التهاب همراه باشد. درصورت تشدید این علائم باید مصرف را قطع و به پزشک مراجعه شود. درصورت مصرف این دارو، فشار خون باید کنترل شود زیرا این شیاف میتواند سبب افزایش فشار خون گردد.
مصرف این دارو برای بیماران حساس به آسپرین یا داروهای دیگر در این گروه، برای بیماران دچار پورفیری کبدی و بیماران دچار زخم معده فعال ممنوع است. افراد با سابقه زخم معده نباید از این شیاف استفاده کنند و در صورت استفاده ممکن است صدمات معده و رودهای برای فرد ایجاد گردد.
مصرف این دارو برای بیماران دچار مشکلات کلیوی، کبدی یا قلبی با حداقل میزان باید مصرف شود. همچنین برای سالمندان و افراد با سابقه حمله آسم باید احتیاط مصرف رعایت شود. واکنشهای حساسیتی و عوارضی مانند سرگیجه، اختلالات شنوایی، سردرد و خون در ادرار میتوانند در اثر مصرف این شیاف ایجاد شوند.
باید توجه شود که مصرف همزمان دیکلوفناک با کاپتوپریل و انالاپریل سبب مهار تاثیر این داروها میشود و ممکن است خطر نارسایی کلیوی و افزایش پتاسیم خون فرد را تهدید کند. همچنین احتمال مسمومیت کلیوی دراثر مصرف همزمان دیکلوفناک با سیکلوسپورین و دیکلوفناک نیز وجود دارد. استفاده هم زمان دیکلوفناک با لیتیوم و متوترکسات نیز خطر مسمومیت را به همراه خواهد داشت.
توصیه میشود به هنگام رانندگی، استفاده از ماشین آلات یا سایر فعالیتهای خطرناک از این شیاف استفاده نکنید. همچنین مصرف خودسرانه شیاف دیکلوفناک برای درد سیاتیک نیز توصیه نمیشود و بهتر است پیش از مصرف با پزشک مشورت شود.
های جایگزین دیکلوفناک برای تسکین درد سیاتیک
مصرف شیاف برای کمردرد توسط بیشتر پزشکان توصیه میشود. به همین جهت برخی افراد تصور میکنند در هر زمانی که درد دارند میتوانند از این شیاف استفاده نمایند. دیکلوفناک و ناپروکسن از بهترین شیافهای موثر برای درد کمر میباشند. شیاف تاثیر بسیار خوبی برای کاهش درد دارد اما تاثیر آن تنها برای چند ساعت باقی میماند.
شیافها از مسکنهای قوی به شمار میروند که برای تسکین دردهای کمر استفاده میشوند. شیافها نیز میتوانند با بروز عوارضی همراه باشند. به همین جهت مصرف خودسرانه آنها میتواند سبب بروز مشکلات جدی گردد.
نحوه مصرف شیافها باید طبق دستور پزشک باشد و پیش از استفاده از شیاف راهنماییهای موجود روی بستهبندی محصول مطالعه شود. قبل و بعد از استفادهی شیاف دستهای خود را بشویید و اطراف مقعد را با آب و صابون شستشو دهید. شیاف را باز کرده و انتهای نوک تیز آنرا به داخل مقعد فشار داده و پس واردشدن آن به مقعد، حدود ۱۵ دقیقه بیحرکت باشید تا شیاف ذوب شود و تاثیر خود را بگذارد.
انواع شیاف که برای کمردرد و درد سیاتیک تجویز میشوند شامل:
۱- شیاف دیکلوفناک
شیاف دیکلوفناک برای درد سیاتیک از رایجترین انواع شیافها میباشد که توسط پزشکان نیز تجویز میشود. این شیاف سبب تسکین درد، التهاب و قرمزی میگردد. کمردرد، روماتیسم، آرتروز و تاندونیت با استفاده از این شیاف تسکین پیدا میکنند. شیاف دیکلوفناک در دوز ۵۰ و ۱۰۰ میلیگرم تجویز میشود. این شیاف موارد منع مصرف و احتیاطی دارد که باید رعایت شود.
به عنوان مثال افراد دیابتی، نارسایی قلبی شدید، ابتلا به خونریزی مغزی، اختلال در گردش خون، نارسایی شدید کلیه یا کبد، زخم معده یا خونریزی معده، التهاب مقعد، بیماری قلبی، آنژین، لخته خون، فشار خون بالا، کلسترول یا تریگلیسیرید بالا و واکنش آلرژیک نباید از این شیاف استفاده نمایند.
۲- شیاف ناپروکسن
شیاف ناپروکسن از گروه داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی میباشد که برای تسکین درد و التهاب استفاده میشود. شیاف ناپروکسن در دوز ۵۰۰ میلیگرم وجود دارد و تنها یکبار در روز باید مصرف گردد.
پیش از مصرف این شیاف باید توجه شود که نباید بیشتر از یک عدد در روز استفاده شود و با دیگر داروهای ضدالتهابی نیز نباید مصرف شود. استفاده بیش ازحد این شیاف عوارض جانبی ازجمله سرگیجه، سردرد، سوءهاضمه و افزایش فشار خون را به همراه دارد.
۳- شیاف استامینوفن
شیاف استامینوفن برای تسکین دردهای خفیف تا متوسط استفاده میگردد. این شیاف سبب رفع دردهای عضلانی مانند کمردرد، درد التهاب مفاصل و دنداندرد میشود. معمولا این شیاف به عنوان تببر دربین مردم رایج است. این شیاف در دو دوز ۱۲۵ میلیگرم و ۳۲۵ میلیگرم وجود دارد. توصیه میشود پیش از مقدار تجویزی از شیاف استفاده نشود و مصرف بیش ازحد آن میتواند سبب بروز واکنشهای پوستی گردد.
۴- شیاف ایندومتاسین
شیاف ایندومتاسین نیز در گروه داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی قرار دارد که با مسدود کردن اثر مواد شیمیایی در بدن سبب بهبود درد و التهاب میشود. با مسدود کردن اثر مواد شیمیایی پروستاگلاندینهای کمتری تولید میشود و درنتیجه درد کاهش مییابد. این شیاف از مسکنهای ضد التهاب قوی به شمار میرود و برای درمان کمردرد، آرتریت، کشیدگی عضله و نقرس نیز استفاده میشود.
این شیاف در دوزهای ۵۰ و ۱۰۰ میلیگرم وجود دارد و نباید بیش از مقدار تجویزی از آن استفاده شود. همچنین افراد مبتلا به فشار خون بالا، زخم معده، مشکلات کبدی یا کلیوی، آسم یا هر اختلال آلرژیک، صرع یا بیماری پارکینسون، قند خون یا سطح کلسترول بالا، بیماری قلبی و اختلال التهابی روده باید پیش از مصرف با پزشک مشورت نمایند.
همچنین افراد بالای ۶۵ سال یا زنان باردار و شیرده باید از مصرف این شیاف خودداری نمایند. این شیاف نیز میتواند با برخی داروها تداخل پیدا کند و توصیه میشود درصورت مصرف هر دارویی پیش از استفاده از این شیاف به پزشک خود اطلاع دهید.
۵- شیاف مزالازین
شیاف مزالازین برای درمان کمردرد و بیماری التهابی روده از جمله کولیت اولسراتیو مورد استفاده قرار میگیرد. شیاف مزالازین در دوز ۵۰۰ میلیگرم وجود دارد و تنها با نسخه پزشک قابل تهیه میباشد. توصیه میشود شیاف را بیش از حد در دست نگه ندارید زیرا احتمال دارد شروع به ذوب شدن نماید. هنگام استفاده از این شیاف به میزان کافی مایعات مصرف نمایید تا از بروز مشکلات کلیوی جلوگیری نمایید.
۶- شیاف کتوپروفن
شیاف کتوپروفن در گروه داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی قرار دارد. کتوپروفن سبب کاهش درد و التهاب در بدن میگردد و برای کاهش دردهای ناشی از آرتریت روماتوئید، آرتروز و اسپوندیلیت آنکیلوزان تجویز میگردد. البته این شیاف برای تسکین دردهای قاعدگی و تسکین درد پس از جراحی و زایمان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
این شیاف در دو دوز ۵۰ میلیگرم و ۱۵۰ میلیگرم وجود دارد و برای بزرگسالان تا 200 میلیگرم در روز قابل استفاده است. این شیاف نیز نباید بیش از مقداری که پزشک تجویز میکند استفاده شود.
شیاف تاثیر چشمگیری در بهبود دردها و مشکلات جسمی خواهد داشت که به آسانی قابل استفاده است و کمترین عوارض را به همراه دارد. با توجه به اینکه استفاده از شیاف سبب میشود دردهای کمر به سرعت تسکین پیدا کنند، مصرف شیاف دربین افراد بسیار رایج شده است.
علاوه بر این مصرف شیافها در کاهش علائم بیماری نیز کمک کننده خواهد بود. دراین مقاله شیافهای رایج که برای مشکلات سیاتیک استفاده میشوند را شرح دادیم. موضوعی که در تمام شیافها مشترک است این است که نباید دوز تجویزی پزشک را تغییر داد و درصورت داشتن مشکلات زمینهای و مصرف داروهای خاص پیش از استفاده با پزشک مشورت شود.
فرق بین شیاف دیکلوفناک سدیم و پتاسیم
شیاف دیکلوفناک عوارض کمتری نسبت به دیگر مسکنهای درد سیاتیک دارد به همین جهت مورد استفاده افراد زیادی قرار میگیرد. عملکرد دیکلوفناک به این صورت است که با کاهش تولید ماده پروستاگلاندين در بدن درد و التهاب را کاهش خواهد داد. دیکلوفناک به صورت ديكلوفناك سدیم و دیکلوفناک پتاسیم تولید میشود که بسته به کاربرد آن، مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت اصلی این دو در جذب آنهاست که دیکلوفناک پتاسیم سریعتر جذب شده و در نتیجه سریعتر درد را تسکین میدهد. باید توجه داشت که مصرف طولانی مدت دیکلوفناک سبب بروز عوارضی در بدن میشود و تاثیر آن در بدن کاهش پیدا میکند.
لازم به ذکر است دیکلوفناک پتاسیم سریعتر درد را کاهش میدهد و تاثیر آن نیز سریعتر از بین میرود اما دیکلوفناک سدیم دیرتر تاثیر میگذارد و دیرتر تاثیر آن از بین میرود. برای تسکین دردهای شدید، مانند دردهای دوران قاعدگی، سردردهای میگرنی، دردهای دندان و دردهای پس از جراحی استفاده از دیکلوفناک پتاسیم توصیه میشود.
با توجه به کاربرد آنها، دیکلوفناک پتاسیم نسبت به سدیم بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا علاوه بر اثرگذاری سریعتر، مصرف سدیم برای بیماران قلبی محدودیت دارد. اما باید توجه داشت که دیکلوفناک در هر دو نوع میتواند با بروز مشکلات قلبی مختلفی همراه شود؛ بنابراین استفاده از آن باید زیر نظر پزشک صورت گیرد.
سخن پایانی:
شیاف دیکلوفناک برای درد سیاتیک نسبت به نوع خوراکی آن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. اما باید توجه داشت که مصرف زیاد شیاف میتواند با بروز عوارضی در بدن همراه باشد که در این مقاله به شرح این عوارض احتمالی پرداخته شد. همچنین مصرف شیاف در دوران بارداری با محدودیتهایی همراه است.
اهمیت دارد فرد تنها از شیاف تجویزی که پزشک براساس شرایط فردی او تجویز کرده، استفاده نماید و همچنین دوز مصرف خود را به طور خودسرانه تغییر ندهد. زیرا این عمل میتواند عوارض جدی و عواقب جبران ناپذیری برای فرد به همراه داشته باشد. کلینیک تخصصی ارتوپدی ما با داشتن تکنولوژی روز، توانمند است که درمان قطعی دردهای سیاتیکی را به شما ارائه دهد و شما را از این عارضه رها سازد.