گرما و درد ناشی از سندرم سوزش پا ممکن است در شب شدیدتر شود و نه تنها زیر پاها را درگیر کند، بلکه قسمت بالای پا، مچ پا و حتی ساق پا را نیز درگیر کند. در صورت ابتلا به این عارضه به متخصص سوزش کف پا برای تشخیص و درمان داغی کف پا و تجویز قرص برای داغی کف پامراجعه کنید.
فهرست مطالب
- علائم داغ شدن و سوزش زیر پا طبق نظر متخصص سوزش کف پا
- شایع ترین علائم سندرم سوزش زیر پا از زبان متخصص سوزش کف پا
- تشخیص سوزش زیر پا توسط متخصص سوزش کف پا
- درمان داغی کف پا توسط متخصص سوزش کف پا
- جلوگیری از سوزش زیر پا و مراجعه به متخصص سوزش کف پا
- دیگر روش ها برای درمان داغی کف پا توسط متخصص سوزش کف پا
- دلایل احساس سوزش زیر پا از نظر متخصص سوزش کف پا
- تست های تشخیصی توسط متخصص سوزش کف پا
- درمان داغی کف پا در منزل برای سوزش پا
- دیابت و درد و سوزش کف پا از دیدگاه متخصص سوزش کف پا
- کبد و سوزش کف پا
- تشخیص متخصص سوزش کف پا و تجویز قرص برای داغی کف پا
- سخن پایانی
علائم داغ شدن و سوزش زیر پا طبق نظر متخصص سوزش کف پا
سندرم پای سوزش که به عنوان سندرم گریرسون-گوپالان نیز شناخته میشود. احساس سوزش ممکن است در شب شدیدتر شود و در طول روز کمی تسکین پیدا کند. علائم از خفیف تا شدید است. گرما و درد به زیر پا محدود نمیشود، ممکن است بالای پاها، مچ پاها و حتی ساق پا را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
علائم سوزش زیر پا می تواند ناشی از شرایط یا بیماری های مختلف باشد. این شامل:
آسیب یا به دام افتادن عصب. ممکن است به دلیل بیماریهای مختلف، آسیبهای کمر یا شکستگی آهسته (تغییرات دژنراتیو) ستون فقرات، جراحی، استفاده از داروهای شیمیدرمانی یا سایر داروها یا قرار گرفتن در معرض سموم رخ دهد.
نوروپاتی محیطی
سایر شرایطی که می توانند باعث نوروپاتی محیطی شوند عبارتند از عوامل شیمی درمانی، بیماری های ارثی، اختلالات خود ایمنی (از جمله آرتریت روماتوئید).
نوروپاتی محیطی که معمولاً آسیب عصبی نامیده می شود. با این حال، آسیب عصبی به خودی خود اغلب ناشی از یک بیماری پزشکی دیگر است. یکی از شایع ترین علل سوزش پا است. زمانی اتفاق می افتد که اعصاب حسی محیطی که نخاع را به اندام ها متصل می کند آسیب ببیند. افرادی که برای مدت طولانی به دیابت مبتلا بوده اند، یا افرادی که سطح گلوکز خونشان ضعیف است، بیشتر در معرض ابتلا به نوروپاتی محیطی هستند. نوروپاتی محیطی مرتبط با دیابت به تدریج ایجاد می شود و ممکن است در طول زمان بدتر شود.
سندرم تونل تارسال
تونل تارسال فضای باریکی در داخل مچ پا است. فشرده شدن یا فشردن عصب تیبیال خلفی (عصب پشت بزرگترین استخوان دراز ساق پا) در داخل تونل تارسال می تواند منجر به احساس سوزش، سوزن سوزن شدن یا درد در قسمت هایی از پا شود. مچ پاهای داخلی و ساق پاها نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.
نوروم مورتون بافت عصبی ممکن است بین استخوان های پایه انگشتان پا ضخیم شود و باعث درد شود. کفشهای خیلی تنگ میتوانند باعث ایجاد این نوع نوروما شوند، اگرچه ممکن است ناشی از آسیبهای ورزشی، استرس یا وضعیت یا حرکت غیرطبیعی پا باشد.
سندرم درد منطقهای پیچیده
این اختلال عصبی نادر و در عین حال بسیار دردناک ممکن است پس از جراحت یا جراحی رخ دهد.
اختلال شارکو ماری توث
این اختلال عصبی ارثی سبب آسیب اعصاب محیطی پاها میشود. آسیب به مرور زمان بدتر می شود. این اختلال عصبی عضلات و اعصاب اندام ها را آسیب میزند و در نتیجه باعث ضعف غیر طبیعی و بلند شدن قوس های پا می شود. فشارهای غیرعادی روی پاها میتواند مستعد شکستگیهای استرسی باشد و اغلب این افراد برای عملکرد صحیح به بریس نیاز دارند.
اختلالات غدد درون ریز یا متابولیک
دیابت شیرین، دیابت نوع 1 و 2 ممکن است بر اعصاب محیطی بدن، به ویژه اعصاب حسی پاها و پاها تأثیر بگذارد. سطوح بالای گلوکز یا دیابت کنترل نشده می تواند باعث آسیب به اعصاب محیطی، به ویژه در دراز مدت شود. سطح بالای گلوکز خون بر انتقال سیگنال از این اعصاب تأثیر می گذارد و می تواند دیواره رگ های خونی را ضعیف کند.
کم کاری تیروئید. غده تیروئید کم کار ممکن است باعث احساس سوزش در پاها، همراه با افزایش وزن، خشکی پوست یا خستگی شود.
عفونت ها
این عفونت قارچی توسط قارچ های کپک مانند به نام درماتوفیت ایجاد می شود که در مناطق مرطوب و گرم پوست رشد می کنند. کفشها و جورابهای مرطوب و محیطهای مرطوب به قارچها اجازه رشد و گسترش میدهند. علائم پای ورزشکار ممکن است شامل خارش، سوزش و سوزش بین انگشتان پا و زیر پا باشد.
اریترومالژیا
اریترومالژیا/اریترمالژیا. این اختلال نادر می تواند منجر به درد شدید سوزش، افزایش دمای پوست و قرمزی قابل مشاهده (اریتم) انگشتان پا و زیر پا شود. دست ها نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.
علت دقیق آن ناشناخته است. حملات ممکن است فقط در زمانهای خاصی رخ دهند (شعلهور شدن) و از چند دقیقه تا چند روز طول بکشند، یا درد سوزش ممکن است مداوم باشد. ناحیه آسیب دیده ممکن است حساس، متورم و گرم شود.
کفش هایی که خیلی تنگ هستند یا به درستی جا نمی شوند. کفشهای تنگ یا جورابهای تنگ میتوانند پاهای حساس را تحریک کنند یا به قسمتهای خاصی از پا فشار بیاورند.
آلرژی. موادی که برای ساختن کفش یا جوراب استفاده می شود ممکن است علائم را ایجاد کند.
درماتیت تماسی رنگ ها یا عوامل شیمیایی مورد استفاده برای برنزه کردن پوست ممکن است باعث تحریک پوست شود.
مصرف زیاد الکل
مصرف زیاد الکل می تواند باعث نوروپاتی الکلی شود که به اعصاب بدن آسیب می رساند. این یکی از رایج ترین علائم کبد و سوزش کف پا، منبع مورد اعتماد مصرف زیاد الکل است.
شایع ترین علائم سندرم سوزش زیر پا از زبان متخصص سوزش کف پا
شایع ترین علائم عبارتند از:
احساس گرما یا سوزش که در شب بدتر می شود
بی حسی در پاها
درد شدید و کوبنده
حس سنگینی در پاها
درد مبهم در پا
قرمزی بیش از حد پوست
احساس سوزن سوزن شدن
خونریزی
تاول زدن
بی حسی یا احساس سوزن شدن
درد
قرمزی، گرمی یا تورم
تغییرات حسی
سختی در راه رفتن
حساسیت به لمس
زخم، درد مفصلی یا درد استخوانی
ضعف عضلانی
درد عصبی
بی حسی
درد در راه رفتن
ناتوانی به تغییرات دمایی
علائم جدی که گاهی شامل کبد و سوزش کف پا می باشد:
سوزش ناگهانی و بی حسی و ضعف
نبض ضعیف
تغییر در هوشیاری
تغییر در حالت روانی
عدم توانایی در حرکت
تغییر در دید
سردرد شدید
تشخیص سوزش زیر پا توسط متخصص سوزش کف پا
معاینه جسمی. متخصص سوزش کف پا از شما در مورد سابقه پزشکی شما، از جمله علائم فیزیکی که دارید و داروهایی که مصرف می کنید، می پرسد.
متخصص سوزش کف پا رفلکس های شما را آزمایش می کند و پاهای شما را برای علائم عفونت، آسیب یا سایر مشکلات معاینه می کند و با توجه به شرایط بیمار قرص برای داغی کف پا و راهکاری برای درمان داغی کف پا ارائه می دهد.
آزمایشات خون ممکن است آزمایش هایی برای اندازه گیری سطح گلوکز خون یا غربالگری کمبودهای تغذیه ای یا اختلالات غدد درون ریز تجویز شود. معمولاً شمارش کامل خون انجام می شود.
تست های عملکرد عصبی در صورت مشکوک شدن به آسیب عصبی ممکن است آزمایشات الکترودیاگنوستیک تجویز شود.
الکترومیوگرافی. این تست فعالیت الکتریکی یک عضله را اندازه گیری می کند و برای مشاهده واکنش عضله به تحریک عصبی انجام می شود. یک سوزن بسیار نازک از طریق پوست به عضله وارد می شود تا فعالیت عضله را در حین انقباض و شل شدن اندازه گیری کند. برای تعیین علت درد، بی حسی یا گزگز انجام می شود.
تست سرعت هدایت عصبی این آزمایش برای ارزیابی سرعت حرکت تکانه های الکتریکی در طول یک عصب انجام می شود. برای تمایز بین اختلالات عصبی واقعی و شرایطی که در آن عضلات تحت تأثیر آسیب عصبی قرار می گیرند، انجام می شود. برای تشخیص و درمان داغی کف پا به متخصص سوزش کف پا مراجعه کنید.
درمان داغی کف پا توسط متخصص سوزش کف پا
درمان داغی کف پا توسط متخصص سوزش کف پا بستگی به علل یا شرایط زمینه ای دارد.
مراقبت از خود
پاهای خود را حداقل 15 دقیقه در آب خنک خیس کنید. این ممکن است تسکین موقتی ایجاد کند. آب سرد توصیه نمی شود.
از قرار دادن پا در معرض گرما خودداری کنید.
پاهای خود را بالا بیاورید.
از داروهای مسکن (تسکین دهنده) بدون نسخه استفاده کنید. داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی به عنوان قرص برای داغی کف پا مانند ایبوپروفن، کتوپروفن یا ناپروکسن ممکن است به طور موقت درد را کاهش دهند.
از کرم ها و پمادهای موضعی استفاده کنید. کرم ها و پمادهای بدون نسخه حاوی کپسایسین ممکن است برای تسکین درد روی پاها استفاده شود.
مصرف داروهای تجویز شده
انسولین یا داروهای خوراکی کاهنده قند خون می توانند سطح گلوکز خون را در افراد مبتلا به دیابت کنترل کنند.
مکمل های غذایی ممکن است برای افرادی که کمبود ویتامین دارند متخصص سوزش کف پا به عنوان قرص برای داغی کف پا تجویز کند.
داروهای ضد درد داروهایی مانند داروهای مخدر خوراکی یا موضعی یا غیر مخدر ممکن است برای تسکین درد تجویز شوند. کرمهای موضعی، لوسیونها، اسپریها یا چسبهای حاوی لیدوکائین ممکن است ناراحتی را کاهش دهند.
داروهای ضد افسردگی داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و سایرین ممکن است به درد مزمن مرتبط با نوروپاتی کمک کنند.
داروهای ضد تشنج یا ضد صرع. گاباپنتین، کاربامازپین، پره گابالین و دیگران ممکن است برای درمان داغی کف پا و درد مزمن استفاده شوند.
داروهای ضد قارچ. داروهای خوراکی ممکن است برای عفونت های مقاوم به محصولات موضعی استفاده شوند.
فیزیوتراپی و ورزش
تغییرات رژیم غذایی
پد ژله ای در کفش
عمل جراحي. در مواردی که به داروها یا اشکال محافظه کارانه تر درمان پاسخ نمی دهند، ممکن است جراحی ارتوپدی ضروری باشد.
جلوگیری از سوزش زیر پا و مراجعه به متخصص سوزش کف پا
هیچ راهی برای جلوگیری کامل از سوزش پا وجود ندارد، اما این دستورالعمل ها ممکن است به رفع برخی از مشکلات کمک کند.
معاینات منظم را توسط یک متخصص سوزش کف پا. در صورت ابتلا به دیابت یا سایر شرایطی که می تواند بر اعصاب تأثیر بگذارد، معاینات منظم ضروری است. افراد مبتلا به دیابت یا سایر بیماری ها ممکن است نیاز به کفش های مخصوص داشته باشند.
کفش ها باید دارای پاشنه کم، پنجه پهن و پشتیبانی خوبی از قوس های پا داشته باشند.
جوراب های تمیز و خشک بپوشید تا از ابتلا به پای ورزشکار جلوگیری کنید. اگر در ورزش یا فعالیت های دیگری که باعث تعریق پا می شود شرکت می کنید، جوراب های خود را اغلب عوض کنید.
روزانه پاهای خود را از نظر علائم عفونت یا آسیب معاینه کنید. پاهای خود را از نظر تاول، زخم، بریدگی، زخم و شکستگی در پوست بررسی کنید تا از عفونت جلوگیری کنید.
اگر دیابت دارید، کنترل قند ممکن است تنها موثرترین روش برای پیشگیری یا درمان نوروپاتی ثانویه به این علت باشد. برای چکاپ به متخصص سوزش کف پا مراجعه کنید.
دیگر روش ها برای درمان داغی کف پا توسط متخصص سوزش کف پا
احساس سوزش پا یک اختلال شایع است. این می تواند به عنوان یک مشکل منفرد یا به عنوان یک علامت بیماری دیگر رخ دهد.
درد و سوزش زیر پا اغلب باعث می شود که پاها به طور ناخوشایندی داغ و دردناک شوند. علائم درد و سوزش زیر پا بسته به علت ممکن است خفیف یا شدید باشد. درد و سوزش زیر پا در افراد مسن شایع است و می تواند در شب شدیدتر شود.
درد و سوزش زیر پا نه تنها زیر پا را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه می تواند بالای پا، مچ پا و ساق پا را نیز تحت تاثیر قرار دهد. دیابت یکی از دلایل رایج سوزش پا است. با این حال، درد و سوزش زیر پا همچنین نشانه تعدادی از شرایط دیگر است. در ادامه به علل درد و سوزش زیر پا و 9 روش برای درمان داغی کف پا در منزل می پردازدیم.
درمان داغی کف پا علت زمینه ای دارد. متخصص سوزش کف پا ممکن است درد و سوزش زیر پا را با استفاده از موارد زیر درمان کند:
داروی ضد قارچ
تعویض کفش
مکمل های ویتامین
مکمل های تیروئید
تحریک الکتریکی عصبی
مغناطیس درمانی
لیزر درمانی
همچنین تعدادی درمان داغی کف پا در منزل برای BFS وجود دارد که فرد می تواند آنها را امتحان کند. در اینجا 9 مورد وجود دارد که ممکن است تسکین دهنده باشد:
خیساندن پاها در آب سرد یا حمام یخ
خیساندن پاها در آب سرد می تواند به کاهش موقت علائم BFS کمک کند.
با این حال، فردی که از اریترومالژیا رنج می برد، باید از این کار اجتناب کند، زیرا ممکن است به پوست آنها آسیب برساند.
استراحت و فشرده سازی
فرد می تواند با استفاده از RICE به کاهش علائم سندرم تونل تارسال کمک کند. این شامل استراحت دادن به پا، قرار دادن یخ روی مچ پا، استفاده از فشرده سازی و بالا بردن پا است.
RICE می تواند به کاهش تورم و التهاب کمک کند، که می تواند به کاهش علائم سوزش پا کمک کند.
نمک اپسوم
مردم اغلب از نمک اپسوم برای درمان مسائل مختلفی از جمله درد و علائم پای ورزشکار استفاده می کنند. نمک اپسوم یک ترکیب طبیعی است که حاوی سولفات منیزیم است. چندین کاربرد دارد از جمله:
کاهش علائم پای ورزشکار
کاهش التهاب
لایه برداری پوست
کاهش بو
رفع یبوست
مردم نمک اپسوم را در آب گرم قرار می دهند، قبل از اینکه پاهای خود را به مدت 20 تا 30 دقیقه در مخلوط خیس کنند.
حمام پا با نمک اپسوم می تواند علائم سوزش پا را درمان کند. با این حال، یک فرد مبتلا به دیابت باید قبل از استفاده از حمام نمک اپسوم با پزشک خود مشورت کند. این به این دلیل است که نمک اپسوم ممکن است خطر آسیب پا را در افراد مبتلا به دیابت افزایش دهد.
سرکه سیب
سرکه سیب می تواند با باکتری ها، قارچ ها و سایر میکروب های مضر مبارزه کند. خیساندن پاها در حمام پا حاوی آب گرم و سرکه سیب ممکن است یک راه موثر برای درمان داغی کف پا ورزشکاران باشد.
مکمل های زردچوبه
زردچوبه حاوی ترکیب کورکومین است. کورکومین دارای اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است و ممکن است یک درمان موثر برای چندین بیماری پوستی باشد. کورکومین همچنین یک منبع درمانی موثر برای انواع اختلالات عصبی است.
یک فرد ممکن است بتواند از مکمل های زردچوبه برای درمان داغی کف پا مربوط به اعصاب آسیب دیده و سایر دردهای عصبی استفاده کند. فرد می تواند زردچوبه را به صورت مکمل مصرف کند یا می تواند 1 قاشق چای خوری پودر زردچوبه را با 1/4 قاشق چای خوری فلفل آسیاب شده تا سه بار در روز مصرف کند.
یک مطالعه در سال 2013 نشان می دهد که اگر فردی کورکومین را در مراحل اولیه نوروپاتی مصرف کند ممکن است تأثیر مثبتی داشته باشد. این مطالعه بیان می کند که کورکومین می تواند به جلوگیری از ایجاد نوروپاتی مزمن کمک کند.
روغن ماهی
روغن ماهی دارای خواص ضد التهابی است که برای کاهش درد و ناراحتی مفید است. اگر فردی به دلیل دیابت مبتلا به سوزش پا باشد، ممکن است بخواهد سوزش پا خود را با روغن ماهی درمان کند.
یک مطالعه در سال 2018 نشان می دهد که روغن ماهی می تواند پیشرفت را کاهش دهد و حتی نوروپاتی دیابتی را معکوس کند. مکمل های روغن ماهی بدون نسخه (OTC) در دسترس هستند. یک فرد می تواند روزانه بین 2400 تا 5400 میلی گرم روغن ماهی مصرف کند.
زنجبیل
روغن زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است و ممکن است یک روشی موثر برای درمان داغی کف پا باشد. یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که ماساژ سوئدی با روغن زنجبیل معطر نسبت به ماساژ سنتی تایلندی در کاهش کمردرد و ناتوانی موثرتر است. بسیاری از روغن های زنجبیل به صورت OTC در دسترس هستند.
مطالعهای در سال 2020 بر روی موشها به بررسی استفاده از عصاره زنجبیل پرداخت. این نشان می دهد که عصاره زنجبیل ممکن است یک درمان موثر در برابر نوروپاتی دیابتی باشد. با این حال، تعیین اثربخشی زنجبیل برای درمان داغی کف پا و درد نوروپاتیک نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
لیدوکائین یا کپسایسین
متخصصان پزشکی اغلب از لیدوکائین برای بی حس کردن پوست قبل از انجام برخی روش ها مانند خون گیری استفاده می کنند. کپسایسین در فلفل چیلی وجود دارد و باعث تسکین درد طبیعی می شود. یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که کپسایسین در کمک به مدیریت درد موثر است.
برخی از متخصصان پزشکی کرمهای موضعی حاوی پچهای کپسایسین و لیدوکائین را بهعنوان درمان موثر برای علائم درد نوروپاتیک دیابتی پیشنهاد میکنند. هر دوی آنها درمان های رایج برای سوزش پا در افراد مبتلا به دیابت هستند. با این حال، شواهد کمی برای حمایت از استفاده از آنها وجود دارد. لیدوکائین موضعی نیز یک درمانی رایج برای درد و سوزش زیر پا است.
ماساژ پا
ماساژ جریان خون را در ناحیه ای از بدن افزایش می دهد. بنابراین، اگر فردی از سوزش پا رنج می برد، می تواند پاهای خود را ماساژ دهد تا گردش خون و جریان خون را در مناطقی که به آن نیاز دارند، بهبود بخشد. این می تواند به برخی از علائم به درمان داغی کف پا کمک کند. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که ماساژ پا تایلندی به افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی کمک می کند تا تعادل، دامنه حرکتی پا و احساس پای خود را بهبود بخشند.
دلایل احساس سوزش زیر پا از نظر متخصص سوزش کف پا
دلایل زیادی برای تجربه این حس وجود دارد که حتی برای بسیاری می تواند دردناک باشد.
آسیب عصبی به دلیل دیابت: در بسیاری از افراد مبتلا به آسیب عصبی یا نوروپاتی، اعصاب پاها اولین کسانی هستند که آسیب می بینند. این اعصاب بیش فعال و حساس به لمس می شوند. آنها سیگنال های درد را حتی در صورت عدم وجود زخم به مغز ارسال می کنند.
سوء مصرف الکل: اعتیاد به الکل ممکن است منجر به آسیب عصبی شود که به نوبه خود باعث سوزش پا می شود.
بیماری کلیوی: هنگامی که کلیه ها آسیب می بینند، مواد زائد به طور موثر از بدن فیلتر نمی شوند. این باعث نوروپاتی محیطی می شود که منجر به احساس سوزش در پاها می شود.
کمبود مواد مغذی و کمخونی: این اتفاق در طی سالها رخ میدهد، زمانی که ما یا غذای مغذی کافی دریافت نمیکنیم یا زمانی که ویتامینها توسط بدن جذب نمیشوند. این وضعیت نیز می تواند منجر به درد و احساس سوزش در پا شود.
قارچ انگشتی در ورزشکاران: این یک عفونت قارچی است که معمولاً ابتدا به صورت راش بین انگشتان پا مشاهده می شود. بثورات ممکن است باعث احساس سوزش در پا شود.
کم کاری تیروئید: این وضعیتی است که در آن تولید هورمون های غده تیروئید ناکافی است. این نیز ممکن است به صورت احساس سوزش در پاها ظاهر شود.
شیمی درمانی: یکی از عوارض جانبی رایج شیمی درمانی نوروپاتی محیطی است که همانطور که قبلا ذکر شد منجر به احساس سوزش در پاها می شود.
بعد از جراحی چاقی: برخی از افراد چند هفته پس از جراحی چاقی احساس سوزش در پاهای خود می کنند.
بیماری دندان شارکو ماری: این یک اختلال ژنتیکی است که بر رشته های عصبی حسی تأثیر می گذارد و از این رو باعث ایجاد احساس سوزش در پاها می شود.
اچآیوی/ایدز: عفونت میتواند باعث نوروپاتی محیطی شود یا گاهی اوقات داروهای خاصی که در درمان ایدز استفاده میشوند میتوانند احساس سوزش در پاها را به عنوان یک عارضه جانبی داشته باشند.
سندرم درد منطقهای مزمن یا CRPS: این باعث درد شدید میشود و اگرچه دلیل CRPS واضح نیست، اما معمولاً بعد از آسیب، سکته یا حمله قلبی ایجاد میشود. سوزش پا از علائم CRPS است.
سندرم تونل تارسال: هنگامی که عصب تیبیال خلفی در پا فشرده می شود، ممکن است باعث احساس سوزش در پا شود.
قرار گرفتن در معرض سموم: فلزات سنگین (مثل سرب و جیوه) و مواد شیمیایی صنعتی (سموم آفت کش) در زمان طولانی سبب علائم نوروپاتی محیطی میشود.
بیماری شریانی محیطی(PAD): این بیماری سبب تنگ شدن شریانی است که خون را از قلب به پا می برد. افراد مبتلا به این بیماری احساس سوزش زیر پا دارند.
تست های تشخیصی توسط متخصص سوزش کف پا
بیماران به متخصص سوزش کف پا مراجعه میکنند، برای تشخیص سوزش پا ناشی از نوروپاتی نیازی به آزمایش زیادی نیست. با این حال، در برخی، عوامل ایجاد کننده ممکن است مشخص نباشد. در چنین مواردی ممکن است نیاز به آزمایش های تشخیصی بیشتری باشد. آنها ممکن است شامل موارد زیر باشند:
الکترومیوگرافی
تست هدایت عصبی
بیوپسی عصبی
درمان داغی کف پا در منزل برای سوزش پا
در برخی، احساس سوزش یک بیماری مزمن است. چنین افرادی می توانند از درمان داغی کف پا در منزل برای شستن آتش روی پای خود بهره مند شوند.
یکی از بهترین درمان داغی کف پا از نظر متخصص سوزش کف پا که میتوان آن را چند بار در روز تکرار کرد، این است که پاهای خود را برای چند دقیقه در یک وان پا پر از آب سرد خیس کنید.
همچنین ممکن است ایده خوبی باشد که پاهای خود را یک بار در روز در آبی که یک فنجان نمک اپسوم به آن اضافه شده است خیس کنید. اینها راههای سریع و موثری برای تسکین فوری و تسکین سوزش پاهای شما هستند.
با این حال، باید مراقب باشید که پاهای شما بیش از چند دقیقه خیس نشوند زیرا این می تواند علائم را بدتر کند. همچنین باید مراقب بود که از استفاده مستقیم از تکه های یخ یا کیسه های یخ بر روی پاهای آسیب دیده خودداری شود.
کسانی که دیابت یا مشکلات قلبی دارند باید قبل از استفاده از نمک اپسوم یا امتحان کردن سایر داروهای خانگی با متخصص سوزش کف پا مشورت کنند.
احساس سوزش پا می تواند ناشی از شرایط بسیاری باشد. شایع ترین علت نوروپاتی محیطی ناشی از آسیب عصب دیابتی است که به دلیل کنترل ضعیف قند خون ایجاد می شود. علائم شامل احساس گزگز و بی حسی و احساس سوزش است که می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. مصرف بیش از حد الکل همچنین می تواند به اعصاب محیطی آسیب برساند و باعث احساس سوزش شود.
احساس ناراحت کننده که پاهای شما می سوزد می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
مشکلات سیستمیک مانند بیماری کلیه و کبد و سوزش کف پا
کمبود ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد مغذی
شرایط مختلف تیروئید
عوارض جانبی برخی داروها
آلودگی شیمیایی سمی و فلزات سنگین
مشکلات گردش خون
نوروپاتی محیطی، نوروما و سایر اختلالات عصبی
بیماری شریان محیطی
ناخن های قارچی و عفونت های باکتریایی
از آنجایی که تشخیص علت احساس سوزش پا ممکن است نیاز به آزمایشات خاصی داشته باشد، باید برای تشخیص مناسب به متخصص سوزش کف پا مراجعه کنید. آزمایشات ممکن است شامل مطالعات هدایت عصبی، تجزیه و تحلیل مایعات بدن و الکترومیوگرافی باشد.
کفشهای مناسب با درجهای ارتوز – کفشهای مناسب با درجهای ارتز سفارشی میتوانند شرایط مختلفی را که باعث ایجاد احساس سوزش در پا میشوند، از جمله نورومای پا و سزاموئیدیت را درمان کنند. کفشها و بریسهای مخصوص بیماران دیابتی نیز به کاهش ناراحتی ناشی از سوزش پا کمک میکند.
مصرف الکل را کاهش دهید یا از آن خودداری کنید.
مکمل های ویتامین و مواد مغذی – دریافت مقادیر مناسب کلسیم و منیزیم ممکن است نیاز به مصرف مکمل داشته باشد. دریافت مقدار مناسب ویتامین B نیز بسیار مهم است، که همه آنها می توانند به جلوگیری از سوزش پاهای شما کمک کنند.
اگر احساس سوزش پا دارید، مهم است که به متخصص سوزش کف پا مراجعه کنید تا مراقبت صحیح را دریافت کنید.
دیابت و درد و سوزش کف پا از دیدگاه متخصص سوزش کف پا
سوزش، گزگز یا بی حسی در پاها می تواند نشانه یک عارضه جدی دیابت باشد. نوروپاتی محیطی یا آسیب عصبی در پاها یکی از شایع ترین و جدی ترین عوارض این بیماری است. آسیب عصبی باعث سوزش، سوزن سوزن شدن، سنگینی یا بی حسی در پاها می شود و تا 70 درصد از بیماران دیابتی را تحت تاثیر قرار می دهد.
نوروپاتی می تواند یک جنبه دردناک دیابت باشد زیرا بیماران ممکن است نتوانند درد را احساس کنند. می تواند منجر به عفونت جدی شود. بهبودی افراد مبتلا به دیابت از عفونت ها دشوارتر است و حتی یک زخم جزئی یا تاول می تواند در نهایت منجر به قطع عضو شود.
مهم است که سعی کنید قبل از وقوع آسیب عصبی از آن جلوگیری کنید و در صورت مشاهده علائم، اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید.
نکات زیر برای کمک به پیشگیری از نوروپاتی محیطی توسط متخصص سوزش کف پا توصیه می شود:
قند خون خود را به همراه تیم مراقبت دیابت خود به دقت مدیریت کنید. قند خون به خوبی تنظیم شده ممکن است به محافظت از اعصاب شما در برابر آسیب کمک کند.
ورزش می تواند به کاهش وزن و بهبود گردش خون کمک کند. سعی کنید روزانه 15 تا 30 دقیقه پیاده روی کنید.
به طور منظم به متخصص سوزش کف پا مراجعه کنید. متخصص سوزش کف پا یک پزشک، جراح و متخصص با آموزش پیشرفته در پا و مچ پا است. متخصص سوزش کف پا یکی از اعضای مهم تیم مراقبت دیابت شما است و می تواند به شما در جلوگیری از آسیب عصب دیابتی کمک کند.
اگر آسیب عصب دیابتی را تجربه می کنید، مراقبت از پا حتی مهم تر می شود. در خانه با چک کردن روزانه پاهای شما شروع می شود. پاهای خود را از نظر هرگونه آسیب و تغییرات پوست، مو یا حتی دمای پوست بررسی کنید. اگر نمی توانید پای خود را به خوبی ببینید، سعی کنید یک آینه را نگه دارید یا از دوستان یا خانواده کمک بخواهید.
من به بیماران مبتلا به نوروپاتی محیطی توصیه می کنم به دلیل خطر آسیب، هرگز پابرهنه نروند. افراد مبتلا به نوروپاتی محیطی باید به طور منظم به متخصص سوزش کف پا مراجعه کنند تا به تشخیص هر گونه تغییر در سلامت پا کمک کند.
مراقبت منظم از پا، چه در خانه و چه در مطب متخصص سوزش کف پا، برای جلوگیری از عوارض جدی دیابت ضروری است. اگر دیابت دارید، و به خصوص اگر علائم آسیب عصبی را تجربه کرده اید، مهم است که سلامت پا را در اولویت قرار دهید.
اگر با دیابت زندگی می کنید و احساس گزگز، سوزش در دست یا پاهای خود را تجربه کرده اید، ممکن است از درد عصب دیابتی رنج ببرید.
درد عصب دیابتی نتیجه یک آسیب یا بیماری است. محدود شدن جریان خون به اعصاب آسیب دیده منجر به درد مزمن و ناتوان کننده می شود. درد عصبی می تواند انجام ساده ترین کارها را بسیار دردناک کند.
دیابت در کودکان و بزرگسالان معمولاً در نتیجه عدم تولید انسولین کافی در بدن ایجاد می شود. در حال حاضر، اگر قند در خون بیش از حد باشد، می تواند منجر به عوارضی مانند دیابت شود. اغلب اوقات بر کلیه ها، قلب، اعصاب و چشم ها تأثیر می گذارد.
بیماران مبتلا به قند خون بالا می توانند شرایط سلامتی مختلفی از جمله درد عصب دیابتی را تجربه کنند که اغلب ابتدا در پاها و ساق پا دیده می شود.
شایع ترین علائم درد عصبی دیابتی طبق گفته متخصص سوزش کف پا وجود دارد:
بی حسی
درد شدید و سوزش
درد سوزن و سوزن
ناهنجاری های روی پا
زخم یا تاول
حساسیت به لمس
درد یا گزگز شدن پا
درد عصب دیابتی برای هر فرد بر اساس شدت آسیب عصبی متفاوت است. برای کسانی که از حساسیت به لمس رنج می برند، تلاش برای استراحت شبانه می تواند دشوار باشد. به نظر می رسد که حتی ملحفه های تخت خوابیدن روی آنها سنگین و دردناک است.
اگر در ایستادن یا راه رفتن مشکل دارید، تعجب نکنید. همچنین ممکن است در برداشتن قاشق یا چنگال برای خوردن غذا یا ریختن اقلام به طور منظم با مشکل مواجه شوید. بیشتر این امر به درد عصب دیابتی کمک می کند.
برای افرادی که ممکن است اصلاً احساس مشکل داشته باشند، مهم است که به دقت پاها و دستان خود را تحت نظر داشته باشند. گاهی اوقات می تواند چالش برانگیز باشد که بدانید چیزی که در دست دارید گرم است یا سرد. شما نمی خواهید خود را بسوزانید یا آسیب بیشتری وارد کنید.
کبد و سوزش کف پا
مشکلات کبد و سوزش کف پا از دلایل عمده داغی زیر پا است. طبق نظر متخصص سوزش کف پا سوزش و داغی زیر پا میتواند از نشانه های بیماری کبدی و کبد چرب باشد.
تشخیص متخصص سوزش کف پا و تجویز قرص برای داغی کف پا
متخصص سوزش کف پا از قرص برای داغی کف پا استفاده می شود.قرص گاباپنتین برای درد عصب و سوزش کف پا استفاده میگردد. قبل از مصرف قرص برای داغی کف پا با متخصص سوزش کف پا مشورت شود.
سخن پایانی
اگر احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن با گذشت زمان ادامه یافت یا بدتر شد و به درمان داغی کف پا در منزل پاسخ نداد، برای تعیین علت به متخصص سوزش کف پا مراجعه کنید. سوزش پا می تواند علامت هشدار دهنده یک بیماری جدی تری مانند دیابت شیرین، آسیب اعصاب محیطی یا سوء تغذیه باشد.
دیابت تشخیص داده نشده یا درمان نشده می تواند منجر به آسیب برگشت ناپذیر به اعصاب محیطی شود. درمان های خانگی وجود دارد که فرد می تواند برای درمان علائم سوزش زیر پا امتحان کند. اینها شامل حمام آب سرد، نمک اپسوم، مکمل های زردچوبه و روغن ماهی است.
متخصص ارتوپدی، جراح استخوان و مفاصل