آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد، روش صحیح دویدن در صورت نداشتن تاثیری روی عصب سیاتیک

زندگی ما در عصر حاضر، به سمت و سویی حرکت کرده است که برخی از ما به اجبار، یک سبک زندگی اشتباه را برای خود انتخاب کرده‌ایم و بر اساس آن پیش می‌رویم. چاقی، مصرف غذاهای ناسالم، عدم تحرک و… ما را در معرض بیماری‌هایی قرار داده است که یکی از آن‌ها درد سیاتیک است.

برخی از افراد عقیده دارند که ورزش برای درد سیاتیک خوب است؛ اما با این حال سوالاتی از این قبیل در ذهن آن‌ها مطرح می‌شود که: “آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد؟” اگر می خواهید به یک جواب کامل و دقیق به این سوال برسید، ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید.

آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد، روش صحیح دویدن در صورت نداشتن تاثیری روی عصب سیاتیک

سیاتیک چیست و آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد؟

هدف ما از نگارش مقاله‌ای که پیش روی خود دارید، پاسخ به این سوال است که: “آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد؟” اما اجازه دهید قبل از آن که به این سوال پاسخ دهیم، به این موضوع بپردازیم که سیاتیک چیست و به چه علت برخی از افراد به آن دچار می‌شوند و روش های درمان سیاتیک چیست؟‌ همان گونه که می‌دانید سیاتیک بزرگ‌ترین رگ عصبی بدن ماست که از انتهای ستون فقرات آغاز شده و تا پایین پشت پا امتداد دارد. اگر این عصب به علت آسیب دیدگی، التهاب و یا هر علت دیگری تحت فشار قرار گیرد، فرد با درد شدیدی در کمر و پای خود مواجه خواهد شد.

اصلی‌ترین علت‌های درد سیاتیک شامل دیسک کمر، عفونت، التهاب، آسیب دیدگی و یا وجود یک تومور در قسمت نخاع کمر است. این بیماری خود را با درد شدیدی در قسمت کمر و پا نشان می‌دهد؛ اما با این حال ممکن است بیمار علائم دیگری را نیز تجربه کند که از جمله آن‌ها می‌توان به سوزن سوزن شدن و یا احساس بی حسی در پاها، درد باسن، دردی شبیه به شوک الکتریکی که تا زانو امتداد پیدا می‌کند و… اشاره نمود.

حال به سوال اصلی می‌رسیم که آیا دویدن و عصب سیاتیک می‌توانند بر روی همدیگر تاثیر بگذارند؟ در پاسخ باید بگوییم اگر شما به صورت اصولی و دقیق به انجام ورزش‌هایی مانند دویدن بپردازید، آسیبی برای سیاتیک شما به وجود نمی‌آید؛ اما در صورتی که بدون توجه به توانایی جسم خود و بدون در نظر گرفتن اصول و استانداردهای لازم در این زمینه اقدام به دویدن کنید، ممکن است به جسم خود آسیب زده و درد سیاتیک خود را بدتر کنید.

 

آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد و دویدن با وجود این بیماری چه اصولی دارد؟

بدون شک درد سیاتیک، می‌تواند بر روی جنبه‌های مختلف زندگی ما تاثیر گذاشته و آن را از حالت تعادل طبیعی خارج کند.‌ بسیاری از فعالیت‌های ساده و روزمره‌ای که تا پیش از این به راحتی انجام می‌دادید، حال ممکن است با سختی و دشواری انجام شوند و دویدن نیز یکی از آن‌هاست.‌

در چنین شرایطی است که سوالاتی از این قبیل در ذهن مخاطب به وجود می‌آید: “آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد؟” آیا با وجود این درد ناخوشایند، هنوز هم می‌توانم به دویدن ادامه دهم؟

پزشکان عقیده دارند اگر درد سیاتیک شما به صورت خفیف یا متوسط بروز کرده است، همچنان می‌توانید به دویدن ادامه دهید. البته این موضوع به شرط آن است که قبل از دویدن، به خوبی بدن خود را گرم کرده باشید.

همچنین سرعت دویدن شما نباید به قدری باشد که بر روی عصب سیاتیک شما فشاری وارد نماید.‌ همچنین شما باید با گام‌های کوتاه شروع به دویدن نمایید، چرا که برداشتن گام کوتاه، از فشار مضاعف بر روی عصب سیاتیک جلوگیری به عمل می‌آورد. البته این موضوع را فراموش نکنید که اگر احساس کردید دویدن باعث بدتر شدن درد سیاتیک شما می‌شود، آن را متوقف کرده و در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید.

به این نکته توجه کنید که هر نوع حرکت ناگهانی و فشار باعث تشدید درد سیاتیک می‌گردد. بنابراین قبل از دویدن، سعی کنید زمانی را برای انجام حرکات کششی صرف کنید. به خصوص عضلات لگن شما باید به خوبی گرم شده باشند تا برای دویدن آماده شوید.

آیا فوتبال برای سیاتیک ضرر دارد و تاثیرات فوتبال بر روی سیاتیک

فوتبال یکی از آن ورزش‌هایی است که طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. برخی از علاقمندان به صورت حرفه‌ای به فوتبال مشغول هستند و برخی دیگر آن را به عنوان یکی از ورزش‌های سرگرم کننده زندگی خود در نظر گرفته‌اند.

چنین افرادی اگر با درد سیاتیک مواجه شوند، اولین سوالی که به ذهن آن‌ها می‌رسد این است که: “آیا فوتبال برای سیاتیک ضرر دارد؟”

در پاسخ به این سوال باید بگوییم به طور کلی ورزش‌هایی که در آن‌ها حرکات چرخشی وجود دارد، برای درد سیاتیک مضر هستند. فوتبال نیز از آن دسته ورزش‌هایی است که انجام برخی از تمرینات و حرکات آن، نیاز به چرخش بدن دارد.‌

بنابراین اگر شما با درد سیاتیک مواجه هستید و می‌خواهید به ورزش فوتبال خود ادامه دهید، باید در هنگام انجام حرکات چرخشی، بسیار حساس و محتاط باشید.

در برخی از رشته‌های ورزشی مانند فوتبال، حرکات چرخشی وجود دارند که از آن برای تقویت عضلات شکم استفاده می‌کنند. این حرکات ممکن است بر روی سیاتیک شما تاثیر گذاشته و درد آن را بدتر کنند. بنابراین در پاسخ به این سوال که “آیا فوتبال برای سیاتیک ضرر دارد؟” باید بگوییم همه چیز به خود شما بستگی دارد.

اگر تمرینات و حرکات ورزشی فوتبال باعث شده است که علاوه بر درد سیاتیک، با بی حسی و گزگز پاها نیز مواجه باشید، به شما پیشنهاد می‌کنیم این تمرینات را متوقف نموده و با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

اثرات بدنسازی برای سیاتیک؛ آیا بدنسازی برای سیاتیک ضرر دارد؟

در مبحث ورزش‌هایی که برای بدنسازی ضرر دارند، سوالات متعددی مطرح می‌شود. یکی از مهم‌ترین سوالات این است که “آیا بدنسازی برای سیاتیک ضرر دارد؟” برخی از متخصصان عقیده دارند کسانی که به درد سیاتیک مبتلا هستند، هرگز نباید حرکاتی انجام دهند که باعث فشار بیش از اندازه بر روی ستون فقرات گردد.‌

البته خم و راست کردن ستون فقرات و انجام تمرینات بدنسازی، تا زمانی که سبک بوده و به صورت ناگهانی انجام نشوند، هیچ ضرری برای جسم ندارند. اما اگر شما تمرینات بدنسازی خود را به صورت غیر اصولی و ناگهانی انجام دهید، بدون شک درد سیاتیک شما تشدید شده و مشکلات فراوانی را برای شما به همراه خواهد آورد.

به عنوان مثال یکی از تمریناتی که ممکن است خطرات بسیار زیادی برای عصب سیاتیک به همراه داشته باشد، اسکوات کامل بدن است. کسانی که با درد سیاتیک دست و پنجه نرم می‌کنند، باید در هنگام انجام تمرینات سنگین بدنسازی، بیش از هر زمان دیگری به جسم خود توجه کنند.

به عنوان مثال اگر شما نیز از آن دسته کسانی هستید که در هنگام چمباتمه زدن از هالتر نیز استفاده می‌کنید، باید از انجام دادن این تمرین خودداری کنید. وزنه‌های هالتر اگر بر روی شانه‌ها قرار گیرند، باعث ایجاد فشار بسیار زیادی به ستون فقرات می‌شوند و این موضوع سبب به وجود آمدن فتق دیسک و درد سیاتیک می‌گردد.

در هر صورت اگر شما به صورت حرفه‌ای به انجام ورزش بدنسازی مشغول هستید و با درد سیاتیک مواجه شده‌اید، حتماً یک قرار ملاقات با پزشک خود ترتیب داده و از او سوال کنید که “آیا بدنسازی برای سیاتیک ضرر دارد؟” بعد از آن که نظر متخصص خود را جویا شدید، با احتیاط کامل شروع به انجام این تمرینات نمایید.

ارتباط متقابل میان دویدن و سیاتیک

سیاتیک یکی از دردهای ناخوشایند و آزار دهنده‌ای است که هر انسانی ممکن است در طول دوران زندگی خود، با آن مواجه شود. این بیماری برای ورزشکاران سخت‌تر از مردم عادی است، چرا که به واسطه آسیب دیدن عصب سیاتیک، ممکن است محدودیت های بسیار زیادی در هنگام انجام تمرینات ورزشی برای آن‌ها به وجود آید.

به همین سبب است که ورزشکاران همواره با سوالاتی از این قبیل در ذهن خود مواجه می‌شوند که: “آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد؟” آیا با وجود سیاتیک می‌توان ورزش‌هایی مانند بدنسازی و فوتبال را انجام داد یا خیر؟

دویدن یکی از تمریناتی است که در بسیاری از ورزش‌ها وجود دارد. در واقع بسیاری از ورزشکاران، قبل از آن که تمرینات ورزشی خود را آغاز کنند، با دویدن بدن خود را گرم می‌کنند. به همین سبب است که اثرات متقابل دویدن و سیاتیک برای آن‌ها بسیار تا بسیار مهم است.

تحقیقات و بررسی‌ها نشان دهنده آن است که دویدن و سیاتیک تاثیرات بسیار زیادی بر روی همدیگر دارند. به عنوان مثال اگر شما به شیوه ای ناصحیح شروع به دویدن نمایید و قبل از آن بدن خود را گرم نکرده باشید، بدون شک درد سیاتیک شما تشدید خواهد شد.

البته اگر بتوانید دویدن را به صورت اصولی و استاندارد انجام دهید، این اثر معکوس می‌شود. در این گونه مواقع دویدن می‌تواند به عنوان ورزشی مطرح شود که نقش مهمی در تسکین درد ناخوشایند و آزار دهنده سیاتیک شما شده و به درمان آن کمک فراوانی نماید.

تجربه نشان دهنده آن است که اگر در هنگام دویدن با درد ناخوشایندی مواجه شدید، با استراحت و مراقبت از خود می‌توانید این درد را تسکین دهید. در بسیاری از مواقع درد سیاتیک پس از گذشت 4 الی 6 هفته، بدون نیاز به عمل جراحی تسکین پیدا می‌کند. بنابراین شما می‌توانید با مشورت پزشک خویش، به دویدن ادامه دهید و از آن لذت ببرید.

آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد و مهم ترین نکاتی که باید رعایت کنید

اگر هنوز هم به پاسخ کامل برای این سوال دست پیدا نکرده‌اید که: “آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد؟” پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

ما در این قسمت به نکاتی اشاره می‌کنیم که به شما کمک می‌کنند تعادل بسیار خوبی میان دویدن و سیاتیک به وجود آورید و از این درد ناخوشایند در امان باشید. پس در ادامه مطلب همچنان ما را همراهی کنید تا این نکات مهم را برای شما عزیزان ذکر کنیم:

  1. پیدا کردن علت اصلی درد سیاتیک

شما باید برای پیدا کردن پاسخ به سوال “آیا دویدن برای سیاتیک ضرر داد؟” ابتدا علت اصلی تشدید این درد را پیدا کنید. به عنوان مثال با پوشیدن کفش‌های نامناسب هنگام دویدن، درد سیاتیک شما تشدید می‌شود. در این گونه مواقع می‌توان با پوشیدن یک کفش مناسب و استاندارد، اثرات دویدن بر روی سیاتیک را معکوس نموده و از انجام این ورزش لذت برد.

  1. گرم کردن قبل از دویدن

دویدن و سیاتیک در مواقعی می‌توانند آزار دهنده باشند که شما بدون این که بدن خود را گرم کنید، شروع به دویدن نمایید. حتی برخی از مربیان رشته‌های ورزشی به ورزشکاران توصیه می‌کنند که از کمپرس‌های گرم برای آرام کردن ماهیچه‌ها و عضلات خود استفاده کنند.

این کمپرس‌های حرارتی نه تنها عضلات و ماهیچه‌های لگن و سایر قسمت‌های بدن شما را برای دویدن آماده می‌کنند، بلکه اگر سیاتیک شما دچار درد شده باشد، به تسکین آن کمک می‌کنند.

  1. انجام تمرینات هوازی

پزشکان می‌گویند اگر می‌خواهید دویدن و سیاتیک شما بر روی همدیگر تاثیر منفی نگذارند، حتماً در برنامه ورزشی خود انجام تمرینات هوازی را نیز بگنجانید. اگر شما به صورت مستمر و همیشگی این تمرینات را انجام دهید، فشاری که بر روی ستون فقرات شما وارد می‌شود، کاملاً از بین خواهد رفت.‌

علاوه بر این، تمرینات هوازی اگر به صورت درست و اصولی انجام شوند، نه تنها جریان خون را در رگ‌های شما بهتر می‌کنند، بلکه پس از مدتی مشاهده خواهید کرد که عضلات لگن و کمر شما نیز به خوبی تقویت شده‌اند.

  1. رعایت تعادل در ورزش

اگر شما از متخصص خود سوال کنید که “آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد؟” ممکن است پاسخ دهد که شما با رعایت تعادل در ورزش، می‌توانید بسیاری از تمرینات ورزشی مورد نظر خود را انجام دهید. در واقع زمانی که عصب سیاتیک شما آسیب می‌بیند، باید در میزان و شدت تمرینات ورزشی خود تجدید نظر کنید. اگر شما ورزش‌هایی مانند دو، فوتبال، بدنسازی و… را به صورت افراطی و شدید انجام دهید، بدون شک با آسیب‌های فراوانی در قسمت کمر و عصب سیاتیک خود مواجه خواهید شد.

  1. بلند کردن اجسام با احتیاط

هیچ چیز به اندازه بلند کردن اجسام سنگین نمی‌تواند به عصب سیاتیک شما آسیب بزند. عضلاتی که در قسمت میان تنه ما قرار دارند، از فشرده شدن عصب‌هایی مانند سیاتیک جلوگیری به عمل می‌آورند.

اما زمانی که شما بی مهابا شروع به بلند کردن اجسام سنگین نمایید، فشار بسیار زیادی به کمر و این عضلات وارد شده و در نتیجه درد سیاتیک شما بدتر می‌شود.

  1. هرگز برای مدت زمان طولانی پشت صندلی قرار نگیرید.

بدون شک کسانی که با درد سیاتیک مواجه می‌شوند، باید تغییرات گسترده‌ای در سبک زندگی خود به وجود آورند. علاوه بر دویدن غیر اصولی و انجام حرکات ورزشی سنگین، نشستن برای مدت زمان طولانی نیز می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری برای عصب سیاتیک به وجود آورد. به همین سبب است که پزشکان سفرهای طولانی که بیمار باید ساعت‌های متمادی در حالت نشسته به سر ببرد را برای بیماران خود ممنوع می‌کنند.

پیاده روی و تاثیرات آن بر روی سیاتیک

در قسمت‌های قبل به سوالاتی مانند: “آیا بدنسازی برای سیاتیک ضرر دارد؟” پاسخ دادیم و به پارامترهایی در زمینه تاثیر دویدن و سیاتیک پرداختیم. در این قسمت می‌خواهیم ببینیم پیاده روی بر روی سیاتیک چه تاثیری دارد و آیا با وجود این درد، می‌توان به پیاده روی پرداخت؟ خوشبختانه پیاده روی نه تنها هیچ ضرری برای سیاتیک به همراه ندارد، بلکه اگر به شیوه‌ای اصولی انجام شود می‌تواند نقش موثری در تسکین این درد و درمان آن داشته باشد.

در هنگام پیاده روی برای سیاتیک، به نکات زیر توجه کنید:

  • برای انجام پیاده روی، حتماً از کفش‌های مناسب و استاندارد استفاده کنید.
  • سعی کنید قدم‌های خود را به آهستگی بردارید و تند راه نروید. پیاده روی آهسته باعث ایجاد تعادل و هماهنگی بسیار خوبی میان عضلات لگن، کمر، شکم، ران و ساق پای شما می‌شود.
  • در هنگام پیاده روی کاملاً صاف بایستید و قوز نکنید.
  • سعی کنید اگر شروع به پیاده روی کرده‌اید، آن را به صورت روتین و منظم انجام دهید. در این صورت است که حتی می‌توانید اضافه وزن خود را کاهش داده و به درمان درد سیاتیک خود کمک فراوانی نمایید.

سخن پایانی

از شما همراهان عزیز بسیار سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید؛ ما با ارائه این مطالب تلاش کردیم به این سوال پاسخ دهیم که: آیا دویدن برای سیاتیک ضرر دارد یا خیر؟ در ادامه به پارامترهایی اشاره کردیم که به شما کمک می‌کنند بدون هیچ دردسری، به دویدن ادامه دهید بدون آن که عصب سیاتیک شما با آسیب مواجه شود.

همچنین شما عزیزان را با نکاتی در زمینه ورزش‌هایی مانند فوتبال، بدنسازی و پیاده روی آشنا کردیم و فواید و معایب این ورزش‌ها را با همدیگر بررسی نمودیم.

در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که اگر شما با درد سیاتیک مواجه هستید، باید بیش از هر زمان دیگری به جسم خود اهمیت بدهید.

حتی ممکن است مجبور شوید سبک زندگی خود را تغییر دهید، وزن خود را پایین آورید و از انجام برخی از تمرینات سخت و سنگین دست بکشید. شاید رعایت این موارد در ابتدای کار سخت باشند، اما انجام آن‌ها ارزشش را دارد؛ چرا که شما را از درد آزار دهنده و ناخوشایند سیاتیک در امان نگه خواهد داشت.