جراحی سیاتیک با لیزر

جراحی سیاتیک با لیزر پایانی برای مشکل سیاتیک در بیماران

کمردرد و دردهای ناشی از سیاتیک یکی از مشکلات رایج سلامتی است که افراد بسیاری از آن رنج می‌برند. اگر شما نیز یکی از این افراد هستید، حتما برای درمان آن راه‌های بسیاری را امتحان کرده‌اید، شاید تا به حال نام جراحی سیاتیک با لیزر را هم شنیده باشید اما حتما برایتان جالب است اگر بدانید که این روش درمانی یکی از معدود شیوه‌هایی است که به افراد کمک می‌کند تا با این درد برای همیشه خداحافظی کنند.

این روش غیر تهاجمی می‌تواند باعث شود تا در زمان کمتری بهبود پیدا کنید و با سرعت بالاتری به زندگی عادی خود برگردید. در این مقاله به معرفی درمان سیاتیک پرداخته‌ایم، می‌توانید آن را مطالعه کرده و در صورت نیاز با یک پزشک متخصص در این باره مشورت کنید.

 

جراحی سیاتیک با لیزر

سیاتیک و علائم و علل بروز آن

قبل از اینکه با جراحی سیاتیک با لیزر آشنا شوید، باید بدانید سیاتیک به کدام قسمت بدن اشاره دارد. عصب سیاتیک را می‌توان یکی از طولانی‌ترین عصب‌های بدن دانست، این عصب از قسمت پشت لگن تا انتهای پا کشیده شده است. عصب یا رگ سیاتیک که قطورترین عصب در بدن است، دو عدد عصب بلند است که یکی در پای راست و دیگری در پای چپ قرار دارد.

دردهای سیاتیک علائمی دارند که به افراد هشدار می‌دهند آیا سیاتیک آنها دچار مشکل هستند یا خیر. در صورت مشاهده چنین علائمی بهترین کار این است که هر چه سریع‌تر به پزشک بروید تا بتوانید درمان مناسب را پیدا کنید؛ اما این علائم چه هستند؟

⦁ دردی که از انتهای لگن تا پشت ساق ران کشیده می‌شود و در وضعیت نامناسب جسمی تشدید می‌شود.

⦁ احساس گزگز کردن و مورمور شدن اندام یا گرگرفتگی در پاها

⦁ ضعف شدید در ناحیه عضلات کمر، باسن و پشت ران

⦁ بی‌حسی در مسیری که رگ سیاتیک کشیده شده است.

⦁ بی‌اختیاری در ادرار

دقت کنید این علائم می‌تواند در افراد با شدت‌های متفاوت بروز کند. در ضمن نیازی نیست تا همه این علائم را به صورت همزمان تجربه کنید. تنها سه مورد از مواردی که گفته شد کفایت می‌کند تا لازم باشد افراد به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کرده و برای درمان خود اقدام کنید.

دلایل متعددی می‌تواند باعث شود که افراد در سنین مختلف مبتلا به سیاتیک شوند. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت افرادی که به این درد مبتلا می‌شوند در گروه‌های مختلفی قرار می‌گیرند که ما در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد:

⦁ افرادی که دارای مشکلات ستون فقرات هستند

⦁ افراد با تنگی کانال نخاع

⦁ افراد دیابتی یا افراد با میزان بالای مصرف الکل، افراد با کمبود ویتامین ب12 و حتی افرادی که دچار مسمومیت دارویی شده‌اند نیز می‌توانند از گروه‌های در معرض ابتلا به درد سیاتیک محسوب شوند.

⦁ البته دلایل دیگری مانند سن، شغل و اضافه وزن نیز می‌تواند باعث ایجاد این عارضه باشد.

انواع جراحی سیاتیک

برای این که سیاتیک خود را درمان کنید، روش‌های زیادی وجود دارد. جراحی سنتی یا باز قدیمی‌ترین روشی است که در آن متخصص برشی را بر روی ستون فقرات بیمار ایجاد کرده و سپس با ابزار مناسب، بافت نرم را از ستون فقرات جدا می‌کند. درست است که در این روش سطح دسترسی پزشک به ستون فقرات بسیار زیاد است؛ اما دوران نقاهت بسیار زیادتری دارد و بیمار باید چند روز در بیمارستان بماند.

در مقابل روش جراحی عصب سیاتیک با لیزر وجود دارد که در آن پزشک متخصص برش‌هایی کوچک در ناحیه ستون فقرات ایجاد می‌کند. سپس از یک برش دستگاه لیزر را به درون برده و از برش دیگر ابزار‌های جراحی را وارد می‌کند تا بتواند فتق دیسک یا بافت آسیب دیده را اصلاح کند. در نتیجه این روش، زخم کمتری ایجاد می‌شود و دوران نقاهت آن بسیار کمتر خواهد بود.

جراحی سیاتیک با لیزر

البته راه‌های درمانی بسیاری برای کاهش درد سیاتیک وجود دارد. از شیوه‌های درمانی در منزل گرفته تا روش‌های دارودرمانی و فیزیوتراپی از جمله راه‌هایی است که می‌تواند به افراد در تخفیف دردی که دارند کمک کند.

با این حال باید بدانید که تقریبا همه این روش‌ها موقتی هستند و احتمال اینکه درد پس از مدتی به سراغ افراد بیاید بسیار زیاد است. جراحی سیاتیک با لیزر یکی از تازه‌ترین روش‌ها است که بهتر است با آن نیز آشنا شوید.

این روش نسبت به سایر روش‌ها، کم تهاجمی‌تر است و هم هزینه کمتری برای افراد در بر خواهد داشت. این روش که جایگزین اصلی روش سنتی محسوب می‌شود، باعث می‌شود خطرات جراحی و دوران نقاهت به طرز چشمگیری کم شود.

هرچند باید بدانید که بهتر است برای انجام این روش بسیار مدرن از پزشکانی کمک بگیرید که در این روش تجربه بسیار زیادی دارند.

جراحی به این شکل انجام می‌شود که پزشک چندین برش بسیار کوچک در نزدیکی ستون فقرات و محلی که مشکل اصلی از آن ناشی می‌شود ایجاد می‌کند. سپس دوربینی را از طریق همین برش‌ها وارد کرده و از طریق یک برش دیگر کاوشگری لیزری و ابزار مورد نیاز دیگر را وارد می‌کند. یکی از این ابزارها پروب لیزر است که کاربردهای زیادی مانند اصلاح فتق دیسک دارد.

پروسه عمل جراحی چگونه است؟

در صورتی که پزشک متخصص این روش را برای بیمار مناسب بداند، جلسه مشاوره انجام خواهد شد. برخی آزمایشات انجام می‌شود و در صورت نیاز باید برخی از داروها را قبل از عمل جراحی قطع کنید. پس از ورود به اتاق عمل و بیهوشی، پروسه عمل شروع می‌شود.

در این روش در ناحیه ستون فقرات برشی ایجاد می‌شود، برشی که ایجاد می‌شود در واقع کمتر از یک اینچ است و به پزشک کمک می‌کند تا به ریشه عصبی دسترسی پیدا کند.

سپس با کمک دستگاه آندوسکوپی مخصوص که مجهز به دوربین است ستون فقرات مشاهده شده و ناحیه تحت فشار بررسی می‌شود. با کمک یک لیزر کوچک دیسکی که در ستون فقرات فشرده شده است، اصلاح شده، بریده و از آن ناحیه جدا می‎شود.

پس از جراحی سیاتیک با لیزر تا زمانی که پزشک تشخیص دهد در بیمارستان بستری خواهید ماند و سپس به منزل فرستاده می‎‌شوید. با این حال لازم است تا حتما به مراقبت‌هایی که پزشک گفته گوش دهید و آن‌ها را موبه‌مو اجرا کنید تا دچار مشکلات بعدی نشوید.

فواید جراحی سیاتیک با لیزر چه می‌تواند باشد؟

جراحی عصب سیاتیک با لیزر یکی از روش‌های مدرن است که امروزه طرفداران زیادی دارد. شاید دلیل اینکه بسیاری از متخصصان تمایل دارند از این روش برای درمان بیماران خود استفاده کنند، مزایای بسیار زیادی است که این روش نسبت به جراحی‌های سنتی و باز دارد. بیایید با هم مزایای این روش را بررسی کنیم:

⦁ روشی کم تهاجمی

برای اینکه بتوان با کمک این روش بیماران را درمان کرد، پزشک متخصص برای اصلاح بافت نرمی که عصب یا رگ سیاتیک را تحت فشار قرار داده از لیزر استفاده می‌کند. در این شیوه پزشک ابتدا با کمک یک چاقوی جراحی یک برش کوچک در ناحیه کنار ستون فقرات ایجاد می‌کند و سپس با فرستادن دستگاه لیزر، به کمک گرما بافت نرم را برش می‌زند.

در این روش پزشک تلاش می‌کند تا با کمک ابزار لیزری که نور را متمرکز می‌کند، برش را ایجاد کرده و تلاش می‌کند تا به بافت‌های دیگر آسیبی نرساند. به همین دلیل این روش برش کمتری دارد و همین باعث ایجاد مزایای بسیار زیادی می‌شود که به شرح زیر می‌باشند:

⦁ بیمار خونریزی کمتری دارد.

⦁ جای زخم بسیار کوچک بوده و در اغلب موارد اصلا برشی دیده نمی‌شود.

⦁ احتمال ابتلا به عفونت بسیار کمتر است.

⦁ دوران نقاهت بسیار کوتاه‌تر است.

⦁ برای اغلب بیماری‌های گردن و کمر مناسب است

این روش یکی از بهترین شیوه‌هایی است که به فرد کمک می‌کند تا بسیاری از بیماری‌هایی که در ناحیه گردن یا کمر احساس می‌کند را به راحتی درمان کند. برای درمان سیاتیک، آسیب‌های ستون فقرات، تومورهای نخاعی، فتق دیسک، تنگی نخاع و موارد بسیار زیاد دیگری از این روش استفاده می‌کنند.

جراحی سیاتیک با لیزر نسبت به سایر روش‌های درمانی می‌تواند مزایای بسیار زیادتری داشته باشد. البته اینکه از این روش استفاده کنید یا خیر قطعا به نظر پزشک متخصص شما بستگی دارد، با این حال بهتر است شما نیز با مزایای این شیوه آشنا باشید. ویژگی‌های فوق شامل موارد ذیل است:

⦁ مهم‌ترین مزیت این روش در آن است کمترین عوارض جانبی را به دنبال دارد.

⦁ این روش درد بسیار کمی دارد (پس از جراحی) و جزو روش‌های کم تهاجمی شناخته می‌شود.

⦁ نسبت به سایر روش‌های شناخته شده درد را با سرعت بیشتری تسکین می‌دهد.

⦁ التهاب در مفاصل را به سرعت از بین می‌برد.

⦁ تورم را کاهش می‌دهد.

عوارض عمل سیاتیک با لیزر

همانطور که سایر جراحی‌هایی که با بیهوشی همراه هستند عوارضی دارند جراحی سیاتیک با لیزر نیز می‌تواند فرد را دچار لختگی خون و حملات قلبی کند. از طرف دیگر امکان ابتلا به عفونت نیز می‌تواند از دیگر عوارضی باشد که پس از جراحی فرد به آن دچار می‌شود.

شاید بد نباشد بدانید که از اصلی‌ترین عوارضی که می‌تواند به طور بالقوه در حین این عمل رخ دهد، آسیب به بافت اطراف عصب است. دلیل این امر نیز آن است که این بافت به طور خاص در این عمل درگیر خواهد بود.

نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که برخی موارد جانبی مانند سبک زندگی بیمار می‌تواند بر نتیجه عمل تاثیرگذار باشد. استفاده از الکل یا مصرف سیگار، فشار خون و قند خون کنترل نشده می‌توانند نتیجه را تحت‌الشعاع خود قرار دهند.

برخی از عوارض این روش جراحی می‌تواند در اثر بی‌تجربگی پزشک رخ دهد. بی‌حسی موقت یا ضعفی که در اثر استفاده نادرست از لیزر رخ می‌دهد می‌تواند از عوارض جانبی این عمل جراحی محسوب شود. به همین دلیل توصیه می‌شود برای درمان با کمک این روش حتما از یک متخصص خبره در این زمینه کمک بخواهید.

یکی دیگر از نقاط ضعف این روش آن است که این عمل در بعضی مواقع، نمی‌تواند همه مشکلات بیمار را به یکباره حل کند و برای برخی از مشکلات ناشی از ستون فقرات نیاز است تا از عمل‌ها و شیوه‌های دیگری نیز استفاده شود تا به صورت کامل مشکل فرد حل شود.

جراحی سیاتیک با لیزر به چه افرادی توصیه می‌شود؟

اینکه چه کسانی می‌توانند بهترین کاندید برای جراحی عصب سیاتیک با لیزر محسوب شوند، تنها به نظر پزشک متخصص بستگی دارد. پزشک پس از یک جلسه مشاوره با بیمار، تاریخچه بیماری فرد را بررسی کرده و با انواع آزمایشاتی که انجام می‌دهد می‎‌تواند نظر نهایی خود را مبنی بر مناسب بودن یا نبودن این عمل برای شما اعلام کند.

با این حال اغلب افراد در سنین مختلف می‌توانند از این روش برای درمان درد سیاتیک خود بهره ببرند. این روش به دلیل مزایایی که دارد و این که یکی از روش‌های نسبتا ایمن‌تر است می‌تواند بهترین گزینه برای اغلب افرادی باشد که به دلیل تنگی نخاع، فتق دیسک، تومور نخاعی و مواردی از این دست دچار کمردردهای ناشی از سیاتیک هستند.

افرادی که نمی‌توانند جراحی سیاتیک با لیزر انجام دهند

درست است که پیش از این گفتیم جراحی سیاتیک با لیزر به دلیل کم تهاجمی بودن، یکی از ایمن‌ترین روش‌ها محسوب شده و اغلب افراد می‌توانند از این روش بهره ببرند؛ اما در برخی از شرایط ممکن است پزشک متخصص این روش را برای بیمار مناسب نداند. شرایط عمومی سلامت شما، سنی که دارید، اینکه شما خودتان کدام روش را ترجیح می‌دهید و برخی مسائل پزشکی دیگر نیز در این تصمیم‌گیری می‌توانند دخیل باشند.

در برخی از موارد، شدت و وسعت آسیبی که به ستون فقرات بیمار وارد شده در حدی است که تنها با عمل جراحی باز می‌توان آن را درمان کرد. در صورتی که ریشه بیماری شخص عفونت فعال، پوکی استخوان یا اسکار اپیدورال گسترده باشد، دیگر این روش برای بیمار مفید نخواهد بود.

عوامل موثر بر هزینه عمل سیاتیک با لیزر

عوامل متعددی هستند که بر هزینه جراحی سیاتیک با لیزر اثرگذار می‌باشند. آنچه باید در این زمینه بدانید آن است که هزینه کلی نسبت به سایر روش‌ها بسیار کمتر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. آزمایشات، رادیولوژی و زمانی که باید در بیمارستان بستری بمانید از جمله مواردی است که می‌تواند بر مبلغ نهایی تاثیر مستقیم بگذارد.

از طرف دیگر این نکته که در حین عمل از تجهیزات خاصی استفاده می‌شود یا خیر و اینکه آیا پس از عمل نیاز به فیوژن دارید یا نه، همگی می‌توانند باعث شوند که هزینه فرد متفاوت از بیمار دیگری با همین عمل باشد.

بهبودی پس از جراحی سیاتیک با لیزر چه زمانی رخ می‌دهد؟

همانطور که پیش از این نیز ذکر کردیم، از آنجا که این روش دارای برش‌های بسیار کوچکی است نسبت به جراحی‌های باز نقاهت بسیار کمتری دارد. بافت‌های نرم اطراف ستون فقرات بیشتر دست نخورده باقی می‌ماند و در نتیجه بهبودی بیمار سریع‌تر رخ خواهد داد.

در اغلب موارد، بسیاری از بیماران در همان روز ترخیص خواهند شد و نهایت تنها یک روز پس از عمل جراحی در بیمارستان بستری خواهند بود. درست است که پس از رفتن به منزل لازم است کمی استراحت کنید؛ اما به طور معمول می‌توانید زندگی عادی خود را به سرعت از سر بگیرید.

البته باید در نظر داشته باشید که پس از این جراحی و با از بین رفتن آثار بیهوشی، کم‌کم درد خفیفی را تجربه می‌کنید. به همین دلیل اغلب به شما مسکن و آنتی بیوتیک داده می‌شود؛ اما برخلاف سایر روش‌های جراحی دیگر نیاز به مسکن‌های بسیار قوی نیست. پس از آنکه به منزل رسیدید باید مراقب زخم خود باشید. اگر از محل زخم مایعاتی ترشح شد جای نگرانی نیست؛ اما اگر شدت آن بسیار زیاد بود بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
در نهایت باید بدانید بازگشت به زندگی عادی، تنها بستگی به شرایط زندگی شما و وضعیت سلامت عمومی‌تان دارد. در دو هفته اول بهتر است از رفتن به محل کار خودداری کنید. بهبودی کامل طی حدود یک الی دو ماه به دست می‌آید، پس لازم است در این مدت کمی بیشتر استراحت کنید.

مراقبت‌های پس از جراحی سیاتیک با لیزر

برای آنکه مطمئن باشید در آینده دوباره دچار دیسک کمر یا مشکلات سیاتیک نخواهید شد و این درد را برای بار دوم تجربه نخواهید کرد، لازم است پس از جراحی برخی از مراقبت‌ها را رعایت کنید.

به عنوان مثال باید سبک زندگی خود را اصلاح کنید. نباید برای مدتی طولانی در رختخواب بمانید یا دراز بکشید. به همین ترتیب لازم است تا برخی فعالیت‌های سنگین را نیز دیگر انجام ندهید. بی‌تحرکی می‌تواند تمام نتایج جراحی سیاتیک با لیزر را زیر سوال ببرد.

پس از جراحی از تلاش کردن و فعالیت کردن بیش‌ از حد هم باید به اندازه بی‌تحرکی پرهیز کرد. حرکات ناگهانی می‌تواند بهبودی شما را به طرز چشمگیری به تعویق بیندازد.

حتما دقت کنید تا تمام جلسات فیزیوتراپی را طبق نظر پزشک انجام دهید و حتما یک برنامه ورزشی مرتب و خانگی را برای خود داشته باشید. به این ترتیب می‌توانید مطمئن باشید که این درد را دیگر تجربه نخواهید کرد.

سخن پایانی

زندگی کردن با درد کمر نمی‌تواند کار آسانی باشد و شاید فرد را مجبور کند تا بسیاری از تفریحات خود را نادیده بگیرید. اگر شما نیز دچار درد سیاتیک و کمر درد هستید، اکنون بهترین وقت است که به درد خود خاتمه دهید.

برای جراحی سیاتیک با لیزر تنها کاری که باید انجام دهید این است که با یک متخصص خبره در این زمینه مشورت کنید و از او بخواهید به بهترین نحو شما را از این درد رهایی دهد. برای انجام مشاوره تخصصی، می‌توانید با متخصصان ما تماس حاصل کنید.

پزشکان ما به دلیل تجربه و دانش به روزی که دارند می‌توانند شما را در این مسیر همراهی کنند و به شما کمک کنند تا زندگی را بدون درد تجربه کنید.