cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

کاربرد کمربند طبی برای تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی ستون فقرات ممکن است در نتیجه بسیاری از علل، بیماری‌ها، خطرات محیطی و عادت‌های بد زندگی شما ایجاد شود؛ مانند بلند کردن اجسام سنگین، پوکی استخوان، فتق دیسک، آرتریت و… که در این شرایط قطعا نیاز به گروهی از درمان‌ها و چیزهایی است که می‌تواند به تسکین درد‌ها و سایر علائم دیگر بیماری کمک کند.

موضوع ما در این مقاله استفاده از کمربند طبی برای رفع این عارضه است که باید به این نکته توجه کنید که هرگز بدون معاینه متخصص ارتوپد از کمربند طبی برای تنگی کانال نخاعی خود استفاده نکنید، زیرا کمربندهای طبی از جنس‌های مختلف در سایزهای گوناگون تولید می‌شود که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.

در کلینیک تخصصی فوق تخصصی ارتوپدی دکتر میر گروه حرفه‌ای پزشکان فوق تخصص ارتوپد و ستون فقرات شما را دقیقا معاینه کرده و طبق معیارهای علمی کمربندهای طبی مناسب شما نسخه می‌کنند. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با جزئیات بیشتری از این ابزار درمانی و سایر شیوه‌ها آشنا شوید.

کاربرد کمربند طبی برای تنگی کانال نخاعی

آنچه در این مقاله می خوانید :

 

کمربند طبی چگونه به تنگی کانال نخاع کمک می‌کند؟

آیا شما از بیماری تنگی کانال نخاع اطلاعاتی دارید؟ کسی از اعضای خانواده‌تان یا اطرافیان نزدیک شما به این عارضه مبتلا شده‌اند؟ تنگی کانال نخاعی یکی از بیماری‌های دژنراتیو و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ستون فقرات است که درد و فشار به ستون فقرات و ناراحتی‌های زیادی را ایجاد می‌کند و اصولا با مشکلات پزشکی دیگر به اشتباه گرفته می‌شود.

لازم است بدانید، ستون فقرات در بدن همه افراد از کوچک تا بزرگ یک نوع آناتومی خاصی دارد، که سبب می‌شود که در هر جهتی که بخواهیم، بچرخیم و حرکت کنیم.

همچنین ستون فقرات از مهره‌های زیادی تشکیل شده، که این مهره‌ها کانال نخاعی را به وجود می‌آورند و همواره روی یکدیگر می‌لغزند. اعصاب نخاع همیشه از داخل این مهره‌ها بیرون می‌آیند و در کل بدن پخش می‌شوند.

زمانی‌که این عصب‌ها تحت فشار قرار بگیرند، ما به تنگی کانال نخاعی دچار شده‌ایم. اغلب دو ناحیه از ستون فقرات بیشتر از سایر نواحی دچار تنگی کانال نخاعی می‌شوند و شامل گردن و کمر است که نادیده گرفتن این وضعیت در نهایت می‌توانند عوارض جانبی بسیار زیادی ایجاد کنند. خوشبختانه روش‌های متنوعی برای پیشگیری و درمان تنگی کانال نخاعی وجود دارد که یکی از این درمان‌ها، استفاده از کمربند طبی است.

کمربند طبی، وسیله‌ای است که در قسمت پایین کمر و یا ستون فقرات برای موارد مختلفی؛ مانند درمان بیماری‌های خاص مربوط به ستون فقرات یا حمایت از کانال نخاعی پس از انجام یک عمل جراحی خاص، به دور کمر بسته می‌شود و دارای انواع گوناگونی است. توجه داشته باشید که استفاده از کمربند طبی مذکور به‌طور خودسرانه و قبل از معاینه پزشک ارتوپد مجاز نیست.

کمربند طبی ابزار درمانی کاملا تخصصی است، به همین خاطر این ابزار برای آن دسته از بیمارانی مناسب است که بعد از معاینه و تایید پزشک ارتوپد از این وسیله استفاده کنند. در غیر این‌صورت کمربند طبی نه تنها فایده‌ای ندارد، بلکه. ممکن است شدت آسیب  را نیز افزایش دهد.

قوانین استفاده از کمربند

برای اینکه کمربند طبی درمانی مفید و موفقیت آمیز برای کنترل درد کانال نخاعی باشد، باید قوانینی را در رابطه استفاده از آن رعایت کنید، که شامل:

  • کمربند طبی را به درستی ببندید و به تمام دستورات پزشک معالج خود در این رابطه پایبند باشید.
  • در مورد انتخاب کمربند طبی مناسب خود با پزشک مشورت کنید و در صورت استفاده اگر احساس هر نوع ناراحتی در ستون فقرات کردید، مجددا به پزشک مراجعه کنید.
  • برای درمان تنگی کانال نخاعی خود تنها به کمربند طبی اکتفا نکنید و صرفا آن را به‌عنوان یک درمان اصلی در نظر نگیرید؛ چرا که جایگزین مناسبی برای دارو و حتی جراحی نیست.
  • برای مدت طولانی مثلا یک سال از کمربند طبی استفاده نکنید، بلکه طبق توصیه پزشک از آن برای مدت کوتاه برای تسکین درد خود بهره ببرید.
  • زمانی‌که در طول روز از کمربند طبی استفاده می‌کنید، حتما در انتهای شب پوست کمر خود را بشویید، تا از ایجاد جوش و اگزما در ناحیه آسیب دیده جلوگیری شود.
  • قبل از بستن کمربند طبی برای درمان مشکلات ستون فقراتی، از زدن هر نوع مرطوب کننده به پوست خود، خودداری کنید.

فواید استفاده از کمربند طبی در درمان تنگی کانال نخاعی

کمربند طبی برای درمان تنگی کانال نخاعی فواید بسیاری دارد، که نتایج مثبت زیادی را پس از استفاده برای بیمار نشان می‌دهد؛ از جمله اینکه اگر کمربند طبی متناسب با وضعیت بیمار طراحی شده باشد کمک می‌کند تا ستون فقرات را در وضعیت مناسب قرار بگیرد و در عین حال از سایر اعضای بدن نیز حمایت می‌نماید.

به‌خصوص زمانی‌که وضعیت ستون فقرات بیمار به علت خم شدن مداوم در محل کار و فعالیت‌های روزانه تحت فشار قرار می‌گیرد. با بستن کمربند طبی می‌توانید فشار را از ستون فقرات کم کنید و در نهایت با محدودیت‌های حرکتی درد تا جای ممکن کاهش یابد. همچنین کمربند طبی می‌تواند به حفظ تناسب بین بخش‌های مختلف کمر و به بهبود شکل و حالت آن کمک کند.

گاهی اوقات بیمارانی که جراحی برای رفع تنگی کانال نخاعی انجام داده‌اند ممکن است به یک وسیله نیاز داشته باشد که به او کمک کند حرکت خود را برای چند مدت کوتاه مثلا سه ماه تا بعد از جراحی، محدود کرده تا زمان بهبودی ستون فقرات تسریع شود.

همچنین زمانی‌که فرد دچار شکستگی یا ترک در استخوان‌های ستون فقرات خود می‌شود، کمربند طبی به کاهش فشار بر روی ناحیه آسیب دیده و به تحمل وزنی که دیسک تحمل نگهداری آن را ندارد، کمک زیادی می‌کند. گرمای ناشی از استفاده کمربند طبی برای تنگی کانال نخاعی، ممکن است به شل شدن عضلات ستون فقرات کمک کند. در این‌صورت فضای کانال نخاع نیز کمی بازتر خواهد شد.

آیا بستن کمربند طبی با هدف درمان تنگی کانال نخاعی می‌تواند عوارضی داشته باشد؟

بستن کمربند طبی کمک زیادی در خصوص رفع درد و التهاب می‌کند. اما اگر بدون کسب اجازه از پزشک این کار را انجام دهید، ممکن است عوارض شدیدی ایجاد کند. مثلا کمربند طبی گاهی می‌تواند محیطی مناسب برای ایجاد عفونت در محل جراحی باشد.

یا کمربند طبی اگر نامناسب با شرایط بیمار خریداری و استفاده شود، می‌تواند فشار زیادی بر روی نقاط مختلف بدن ایجاد کند، از جمله کانال نخاعی که باعث ایجاد درد، کاهش حرکت و یا حتی مشکلات جدی‌تر شود.

انواع کمربند طبی تنگی کانال

اگر تنگی کانال نخاعی در گردن فرد رخ دهد، باید از تجهیزات مخصوص پزشکی گردنبندهای طبی مانند آرتزهای سخت و گردنبندهای نرم برای درد گردن خود استفاده کند. اما اگر تنگی کانال در نخاع، کمر را درگیر کرده باشد، بر اساس محلی که درد می‌کند، نوع کمربند را پزشک تعیین می‌نماید.

به عنوان مثال اگر محل عارضه در قسمت بالای کمر قرار دارد، باید از کمربندی که تمام ستون فقرات را می‌پوشاند استفاده نمود، که با نام کمربند سینه‌ای خاجی کمری که به تی ال اس او نیز شناخته می‌شوند.

ولی اگر درد در قسمت پایین ستون فقرات حس شود، باید از کمربند خارجی که با نام ال اس او به فروش می‌رسد، استفاده شود. این نوع کمربند فقط ابتدای باسن و پایین کمر را در بر می‌گیرد و می‌تواند از جنس مواد سخت و نرم و حتی با پمپ باد همراه باشد.

  • کمربندهای نرم: این محصول بیشتر برای محدود نمودن حرکات طبیعی بدن به سمت عقب و جلو و محدود نمودن حرکات چرخشی استفاده می‌شود. آن‌ها می‌توانند علائم جانبی مثل درد را مدیریت کرده و با گذشت زمان به بهبود تنگی کانال نخاعی کمک زیادی کنند. بستن کمربندهای نرم اصولا بعد از جراحی از سوی پزشک توصیه می‌شوند. انواع مختلف آن در داروخانه‌ها و مراکز فروش تجهیزات پزشکی موجود است؛ که از بعضی از آنها مانند Taylor, knight, Chairback و…
  • کمربندهای سخت: این نوع کمربندها برای کنترل حرکت بدن استفاده می‌شوند، زیرا ساختار بسیار محکمی دارند و از نظر متخصصان بهترین پشتیبان برای ستون فقرات و کمر محسوب می‌شوند. اکثر ابن کمربندها از جنس پلاستیک سخت ساخته شده‌اند که بسیار انعطاف پذیر هستند.
  • کمربندهای بادی: کمربندهای بادی که با نام پنوماتیک نیز شناخته می‌شوند، فشاری که بر مهره‌ها وارد می‌شود را برمی‌دارد و به قسمت مختلف ستون فقرات پخش می‌کند. این محصول از خمیدگی بیش از حد ستون فقرات جلوگیری ‌می‌کند.

از علت تا علائم تنگی کانال نخاعی چه می‌دانید؟

یک وضعیت جدی و آزاردهنده که در ستون فقرات ایجاد می‌شود، تنگی کانال نخاعی است که اغلب به خاطر چند علت رایج در بیمار به وجود می‌آید که تمام این دلایل ساختار ستون فقرات را تغییر داده و موجب کوچک‌تر شدن محیط اطراف نخاع و عصب‌های ستون فقرات می‌شوند. در این حالت طناب نخاعی فشرده می‌شوند و بالطبع بیمار دچار سیاتیک و درد خواهد شد. از علل تنگی ستون فقرات عبارتند از:

  • زائده یا خار استخوانی: خار استخوانی به وضعیتی گفته می‌شود که موجب تحلیل و تجزیه غضروف‌های مفاصل از جمله مفصل‌های ستون فقرات می‌شود. غضروف‌ها پوششی برای مفصل‌ها هستند، زمانی که آنها از بین می‌روند استخوان‌ها به یکدیگر برخورد کرده و ساییده می‌شوند. وقتی چنین مشکلی رخ می‌دهد، بدن در پاسخ به این وضعیت استخوان‌های جدیدی را در ستون فقرات تشکیل می‌دهد که این استخوان‌ها وقتی بیش از حد بزرگ می‌شوند کانال نخاعی را باریک‌تر می‌کند. در این حالت تنگی ستون فقرات به وجود آمده و فشار بر روی عصب‌های نخاعی وارد می‌شود.
  • رباط‌های ضخیم: وظیفه رباط‌ها که با نام نوار فیبری نیز شناخته می‌شوند، این است که مهره‌های ستون فقرات را در نزد یکدیگر نگه‌ دارد. بزرگ‌تر شدن رباط‌ها در اثر بیماری‌های گوناگون مثل آرتریت، در ستون فقرات می‌تواند باعث تنگی کانال نخاعی به ویژه در گردن شود.
  • شرایط مادرزادی: برخی از افراد ممکن است که با کانال نخاعی کوچکتر از حد طبیعی به دنیا بیایند که می‌تواند در نهایت موجب ایجاد مشکلات ناحیه‌ی کمر از جمله تنگی کانال نخاعی شدید در آینده شود. در این افراد مشکلاتی مثل آسیب‌ها، آرتروز یا مسائل دژنراتیو (از بین رفتن تدریجی) می‌تواند زودتر فرد را تحت تأثیر قرار دهد.
  • علائم: علائم تنگی نخاع بستگی به محلی که دچار این مشکل شده است و همچنین نوع و شدت بیماری متفاوت است. شایع‌ترین علائم آن بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در اندام‌هایی مانند دست‌، بازو و پا، ضعف در اندام‌های مرتبط با ستون فقرات، مشکل در راه رفتن، از دست دادن کنترل ادرار، احساس گرفتگی در پاها، از دست دادن حس لامسه، درد ضربان‌دار و در مواقع حاد از دست دادن هوشیاری، عدم تعادل و فلجی است.

آیا استفاده از کمربند طبی نیازمند مشورت با پزشک است؟

برای تصمیم‌گیری در مورد استفاده از کمربند برای تنگی کانال، مشورت با یک پزشک متخصص ارتوپد یا مغز و اعصاب ضروری و مهم است. این پزشکان با هرگونه درد و مشکلات مربوط به ستون فقرات آشنایی کاملی دارند و می‌توانند به شما کمک کنند تا تصمیم بگیرید که آیا بستن این محصول می‌تواند برای تسکین درد شما مناسب باشد یا خیر. همچنین زمانی که به متخصص مراجعه می‌کنید تا مشورت‌های لازم در این خصوص داشته باشید، ممکن است آن‌ها راه‌حل‌های دیگر را نیز در نظر بگیرد.

برخی از این راه‌حل‌ها که در کنار بستن کمربند طبی تنگی کانال بهتر است رعایت شوند؛ شامل تغییرات در سبک زندگی، درمان‌های دارویی یا تمرینات فیزیوتراپی هستند. در برخی مواقع کمربند طبی ممکن است به عنوان یک روش عالی برای کاهش درد باشد، اما در مواقع دیگر احتمال دارد به‌عنوان یک گزینه نادرست در نظر گرفته شود که اوضاع ستون فقرات را بدتر و عوارض جانبی بیشتری مانند بی‌حسی یا ضعف عضلانی را به همراه دارد. به همین خاطر است که متخصصان تذکر می‌دهند کمربند طبی را با مشورت دوستان یا سرخود استفاده نکنند.

نحوه تشخیص پزشک برای استفاده از کمربند برای درمان تنگی نخاع

برای تشخیص این موضوع که آیا کمربند تنگی نخاع، برای بیمار مناسب است یا خیر، پزشک می‌تواند از چندین روش استفاده کند. در جلسه اول که بیمار نزد متخصص مراجعه می‌کند، پزشک ابتدا سابقه قبلی بیمار را می‌پرسد و از معاینه فیزیکی استفاده می‌کند تا هرگونه دردی که بیمار دارد متوجه شود، از بیمار درخواست می‌کند که راه برود و چند تمرین ساده انجام دهد تا قابلیت حرکت، میزان تعادل و سایر موارد را بررسی کند. این اطلاعات به متخصص کمک می‌کند تا تصمیم بگیرد که آیا شدت بیماری خفیف است و کمربند طبی برای درمان کافی است یا خیر.

پزشک همزمان با معاینه و پرسیدن سابقه پزشکی، از بیمار درخواست می‌کند تا هر علائمی را در خصوص ستون فقرات و حتی اعضای دیگر بدن خود دارد ،شرح دهد. مثلا چه علائمی از درد در پشت تا بی‌حسی در دست‌ها و پاها را تجربه می‌کند؟ چه زمانی و با انجام چه کارهایی دچار درد می‌شود؟ آیا درد ستون فقرات به سایر عضلات نیز سرایت می‌کند یا خیر.

بیماران باید تمامی علائمی که دارند را قبل از مراجعه به متخصص یادداشت کنند. در این‌صورت متخصص می‌تواند علت تنگی کانال نخاعی را به درستی تشخیص دهد. همچنین این اطلاعات کمک می‌کند تا گزینه‌های درمانی مناسب برای بیماران ارائه شود.

اگر با تمامی موارد ذکر شده باز هم متخصص علت اصلی تنگی کانال نخاعی را به طور قطعی متوجه نشد، می‌تواند از تست‌ها و آزمایش‌های تصویر برداری مانند اشعه ایکس، سی تی اسکن، ام آر آی، میلوگرافی و… کمک بگیرد.

این تست‌ها تصویر واضحی از ستون فقرات، مفاصل، ضخیم‌تر شدن رباط‌ها، فتق دیسک‌های بین مهره‌ای، هر گونه شکستگی و ترک استخوان، هرگونه تومور و کیست‌های خوش خیم و بدخیم، مایع نخاع داخلی ستون فقرات و سایر موارد که همگی عامل تنگی کانال نخاعی هستند را، به طور واضح نشان می‌دهند.

مدت زمان استفاده از کمربند طبی چقدر است؟

مدت زمانی که باید از کمربند طبی استفاده کنید، بستگی به شرایط شما دارد شرایط شما مانند علائم‌هایی که تجربه کرده‌اید و در حال حاضر نیز در خود احساس می‌کنید، نوع بیماری که موجب تنگی کانال نخاعی شما شده‌ است، سن شما و… است که این مسئله فقط توسط پزشک تعیین می‌شود. مثلا ممکن است شما نیاز داشته باشید برای بهبود ستون فقرات خود دوماه از این محصول استفاده کنید، اما فرد دیگری با دو هفته استفاده مداوم کامل خوب شود.

بنابراین طول درمان استفاده از کمربند برای تنگی نخاع از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لازم است بدانید برخی از کمربندها برای استفاده به مدت طولانی به‌وسیله افراد ماهر طراحی شده‌اند، در صورتی‌که برخی دیگر برای استفاده مدت زمان کوتاه طراحی و تولید شده‌اند. همچنین بعضی از کمربندها باید همیشه تنظیم شوند، در حالی‌که برخی دیگر می‌توانند بدون نیاز به تنظیم برای مدت طولانی استفاده شوند و ظاهری ساده دارند.

 قیمت کمربند طبی تنگی کانال نخاعی

قیمت کمربند طبی بستگی به مدل و نوع آن دارد. برخی از کمربندهای طبی زیر یک میلیون تومان و برخی دیگر به چندین میلیون تومان به فروش می‌رسند. این ارزیابی بر اساس کیفیت کمربند طبی، متریال به کار رفته در آن، برند محصول، نحوه خرید و… انجام می‌شود.

برای مثال یک کمربند طبی با کیفیت بالا از جنس سخت می‌تواند بیشتر از یک میلیون تومان باشد و طبیعتا گرانتر از کمربندهای طبی ساده است، زیرا کمربند‌های سخت با تکنولوژی پیشرفته و مواد باکیفیت بالا ساخته شده‌اند. شما می‌توانید به‌طور مستقیم کمربندهای طبی را که در سایزهای مختلف وجود دارند، طبق اندازه خود تهیه کنید.

بعضی از کمربندهای طبی پیشرفته فری‌سایز هستند و با قابلیت‌های خوبی که روی آن‌ها به کار رفته شده است، به آسانی برای هر سایزی تنظیم می‌شوند و فشار را از روی کانال نخاعی گردن یا کمر برمی‌دارند.

لطفا توجه داشته باشید اگر کمربندی که برای بهبود درد ستون فقرات خود تهیه می‌کنید باید به سایزبندی آنها توجه کنید زیرا سایز صحیح این امکان را به شما می‌دهد به نحوه احسن از ویژگی‌های کمربند طبی بهره ببرید. اگر محصول نام‌برده شده بیش از حد کوچک باشد، ممکن است فشار چند برابرتر از قبل به ستون فقرات وارد شود و اگر بزرگتر از سایز شما باشد ممکن است ستون فقرات را در حالت مناسب نگه ندارد

دیگر روش‌های پیشنهادی درمانی برای تنگی کانال نخاعی

خوشبختانه تنگی کانال نخاعی روش‌های درمانی بسیار زیادی علاوه بر استفاده از کمربند طبی دارد که شامل تقویت عضلات، فیزیوتراپی، طب‌سوزنی، جراحی، داروهای گیاهی، داروهای پزشکی، تغییر شیوه زندگی و… می‌شود.

مثلا تمرینات عضلات می‌توانند عضله‌های پشتی و میانی را تقویت کنند که این مورد در انعطاف‌پذیری مفاصل و افزایش حرکت بهتر نخاع مفید است این تمرینات می‌توانند پیاده‌روی، پیلاتس یوگا، شنا باشند. در برخی موارد، ممکن است پزشک داروهایی تجویز کند که به کاهش درد و التهاب کمک کنند. به عنوان نمونه داروهای آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن درد را تسکین داده و التهاب را کم‌تر می‌کنند که باید با مشورت پزشک استفاده شوند.

یک روش درمانی دیگر تزریق استروئید است که یک داروی قوی و ضد التهابی است. این نوع تزریق که در اطراف عصب‌های نخاعی انجام می‌شود، تاثیر زیادی در کاهش تورم و همچنین درد دارد. بیماران همیشه باید به یاد داشته باشند که از این آمپول ۳ الی ۴ بار بیشتر در سال استفاده نکنند، زیرا ممکن است عضلات آنها به سرعت ضعیف شده و آسیب ببیند.

مورد دیگر مربوط به طب سوزنی است که از زمان‌های گذشته تا به امروز برای هر نوع گرفتگی و درد در استخوان‌ها و مفاصل مرسوم بوده است. در این روش پزشک از سوزن‌های بسیار ظریف عصب‌های نخاعی را تحریک می‌کند و ممکن است کمی تنگی کانال برطرف شود.

اگر علائم قابل توجهی رخ دهد که بیمار نتواند آن را تحمل کند، پزشک عمل جراحی را برای درمان در نظر می‌گیرد. به خصوص در بیماران مسن که علائم واضحی دارند، نباید این عمل خیلی طولانی به تعویق بیفتد، در غیر این‌صورت به دلیل افزایش بی‌تحرکی، تناسب اندام خود را از دست می‌دهند و به‌طور شدید ضعیف می‌شوند.

مثلا جراحی لامینکتومی یکی از روش‌های رایج برای افزایش فضای داخل کانال نخاع و کاهش فشار بر روی عصب‌ها است. نتایج جراحی برای بیشتر بیماران خوب تا عالی است، اما ممکن است بیمار نیاز به مراقبت‌های پس از جراحی داشته باشد.

آیا کودکان می‌توانند از کمربند طبی استفاده کنند؟

افراد در هر سنی خصوصا افراد مسن، می‌توانند از کمربند برای تنگی کانال نخاعی خود استفاده کنند تا درد آن‌ها تسکین یابد. در این بین برخی از کودکان نیز می‌توانند از کمربند طبی مخصوص خودشان برای مبارزه با تنگی کانال نخاعی استفاده کنند. اما این امر به شرایط خاص کودک بستگی دارد:

  • برخی از کمربندها به‌صورت سفارشی به‌وسیله پزشک برای کودکان طراحی می‌شوند که می‌توانند به تعادل بدن کودک و همچنین از بین بردن فشار که روی کانال نخاعی وارد می‌شود، کمک کنند. این کمربندهای طبی معمولا سایز کوچکی دارند. برای کودکان نیز مانند بزرگسالان فقط متخصص اجازه دارد که کمربندهای طبی را تجویز کند.
  • اصولا کودکانی که دچار تنگی کانال نخاعی شده‌اند از زمان تولد با آن مواجه بوده‌اند. بنابراین، استفاده از هر نوع کمربند طبی برای کودکان باید با دقت زیادی انجام شود. اگر کودک تنگی کانال نخاعی دارد، ممکن است به درمان‌های ویژه‌تری از دارویی و طب سنتی تا عمل جراحی، نیاز داشته باشد. در این موارد استفاده از کمربند، احتمال دارد به بهبود وضعیت کودک کمک نکند و حتی ممکن است منجر به آسیب‌های جدید و عوارض بدتری شود.

آیا در دوران بارداری می‌توان از کمربند طبی در درمان تنگی کانال نخاعی استفاده نمود؟

در زمان بارداری نیز می‌توان از کمربند طبی برای تنگی ستون فقرات استفاده کرد. این نوع کمربندهای طبی می‌توانند به کاهش فشار بر روی ستون فقرات، محدود کردن حرکات کمک کنند، تا یک درمان سالم برای خانم باردار ایجاد شود.

با استفاده از کمربند طبی، یک خانم باردار که دچار این عارضه شده است می‌تواند فعالیت‌های روزانه یا شیوه‌های زندگی که خطر فشار یا صدمه به کمر را افزایش می‌دهد را کنترل کند. پزشک متخصص می‌تواند در مورد بی‌خطر یا مفید بودن استفاده از آن به بیمار توصیه کند.

با این حال، همیشه بهتر است قبل از استفاده از کمربند طبی، با پزشک یا متخصص پزشکی مشورت کنید، تا اطمینان نمایید که این کمربند برای جنین و شخص شما مشکلی ایجاد نمی‌کند و حتما باید طرز استفاده از کمربند نیز از متخصص پرسیده شود.

سخن پایانی

برای کاهش فشار از روی کانال نخاعی و تسکین درد ستون فقرات، علاوه‌بر استفاده از درمان‌های اصلی؛ مانند دارو درمانی و جراحی تنگی کانال نخاعی در گردن یا کمر بسیار رایج است. البته باید در کنار تمامی این موارد در وضعیت مناسبی فعالیت نمایید و سبک زندگی خود را به روش سالمی تغییر دهید.

اگر شما نیز علائم تنگی کانال نخاعی را در خود احساس می‌کنید و شک دارید که آیا دچار تنگی کانال نخاعی یا مشکل دیگری در ستون فقرات شده‌اید، سرخود اقدام به استفاده از کمربند طبی یا دارو نکنید و در اسرع وقت با پزشکان ارتوپد، فیزیوتراپیست، متخصص مغز و اعصاب و در شرایط حاد با اورژانس صحبت کنید.

پیشنهاد می‌کنیم کلینیک ما را برای رفع مشکلات ستون فقرات خود انتخاب کنید تا به‌وسیله پزشکان حاذق علت بیماری شما بررسی شده و درمان اصلی شروع شود و در صورت نیاز به درمان تکمیلی، پزشک کمربند طبی متناسب با شرایط عارضه را بریتان تجویز کند.