فهرست مطالب
- ارتوپد ستون فقرات؛ بهترین گزینه برای جلوگیری از دیسک کمر و یا خطر فلج شدن
- دکتر ارتوپد ستون فقرات
- چه زمانی باید به دکتر ارتوپد ستون فقرات مراجعه کرد؟
- تفاوت جراحی ستون مهره توسط پزشک ارتوپد ستون فقرات و جراح مغز و اعصاب
- ویژگی های انتخاب بهترین پزشک ارتوپد ستون فقرات
- روش های درمانی ستون مهره توسط دکتر ارتوپد ستون فقرات
- اوزون تراپی در بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات توسط دکتر ارتوپد ستون فقرات
- مراقبت های بعد از انجام عمل ستون مهره
- وظایف جراح ستون مهره
- خدمات کلینیک ستون فقرات
- بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات
- سخن آخر
ارتوپد ستون فقرات؛ بهترین گزینه برای جلوگیری از دیسک کمر و یا خطر فلج شدن
ستون فقرات حمایت کلی بدن را به عهده دارد و ممکن است به دلایل مختلفی دچار اختلالت شدیدی بشود که این عارضه برای افراد دردسر ساز و خطرناک می باشد.
زمانی که افراد با مشکلات ستونفقرات مواجه می شوند بایستی به ارتوپد ستون فقرات مراجعه نمایند و درباره مشکلات خود با دکتر متخصص ستون فقرات مشورت کنند زیرا توجه نکردن به مشکلات ستونفقرات باعث می شود که افراد با اختلالات بدتری مواجه شوند که یکی از مهم ترین این اختلالات عدم راه رفتن، عدم کنترل ادرار و مدفوع و… می باشد.
در این مقاله می خواهیم موارد بسیاری درباره ستون مهره را مورد بررسی قرار بدهیم و در اختیار شما بگذاریم با ما همراه باشید
آنچه در این مقاله می خوانید :
-
- دکتر ارتوپد ستون فقرات
- چه زمانی باید به دکتر ارتوپد ستون فقرات مراجعه کرد؟
- تفاوت جراحی ستون مهره توسط پزشک ارتوپد ستون فقرات و جراح مغز و اعصاب
- ویژگی های انتخاب بهترین پزشک ارتوپد ستون فقرات
- روش های درمانی ستون مهره توسط دکتر ارتوپد ستون فقرات؟
- اوزون تراپی در بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات توسط دکتر ارتوپد ستون فقرات
- مراقبت های بعد از انجام عمل ستون مهره
- وظایف جراح ستون مهره
- خدمات کلینیک ستون فقرات
- بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات
- سخن آخر
دکتر ارتوپد ستون فقرات
دکتر ارتوپد ستون فقرات باید دوره تخصص ارتوپد و یا فلوشیب ستون مهره را گذرانده باشد و این امر به دلیل گذراندن دوره هایی که پزشک گذرانده دارای اهمیت است و به علت خطرناک بودن عوارض ستونفقرات برخی از افراد به دنبال درمان اختلالات ستون مهره توسط دکتر متخصص و فوق تخصص ارتوپد ستون فقرات هستند.
افراد زمانی که دچار بیماری ستونفقرات می شوند، نیاز است که به یک دکتر ارتوپد ستون فقرات مراجعه نمایند، زیرا در غیر این صورت دچار عواقب خطرناکی می شوند.
چه زمانی باید به دکتر ارتوپد ستون فقرات مراجعه کرد؟
در بیشتر مواقع این دکتر متخصص ارتوپد است که شما را به یک جراح ستون مهره معرفی می کند، اما برخی از نشانه ها و شرایط هستند که باعث می شوند، شما به یک دکتر متخصص ستون مهره رجوع کنید.
در واقع زمانی که افراد دچار اختلالات ستون مهره می شوند، باید به پزشک ارتوپد ستون فقرات مراجعه نمایند تا بیماری شدت پیدا نکند و به اعصاب آسیب وارد نشود. نشانه های بیماری ستونفقرات عبارتند از:
- به وجود آمدن اختلال در عملکرد روده و مثانه: برخی از صدمات در ستون مهره مثل فتق دیسک که بر روی اعصاب نخاعی اثر می گذارند، در صورت درمان به موقع می تواند، سبب به وجود آمدن عارضه هایی مثل مشکل در عملکرد مثانه و روده گردد، برای مثال تکرر ادرار و یبوست داشته باشید. بنابراین احتمال صدمات بر اثر اختلالات ستونفقرات وجود خواهد داشت و باید توسط ارتوپد ستون فقرات مورد بررسی قرار گیرند.
- ایجاد دردهای مزمن در قسمت کمر، گردن و کل ستون مهره: دردهای مزمن دردهایی است که شدید نیست، اما ماندگار است و همین امر سبب خستگی و ناراحتی بیمار می شود. دردهای مزمن معمولا بیشتر از 12 هفته زمان می برند و بعد از درمان علت های زمینه ای و جراحات ادامه خواهد داشت. بیشتر این دردها توسط ارتوپد ستون فقرات با تجربه کنترل و درمان خواهند شد و اما در صورتی که درد مزمن شود، باید به متخصص ستون مهره رجوع کنید.
- وجود نشانه های درد در پاها و دست ها: از نشانه های درد در پاها مخصوصا در حالت بی حسی، گزگز و سوزن سوزن شدن مربوط به پا نیست و بر اثر فتق دیسک و سیاتیک به وجود آمده است. به علت فتق دیسک در ستونفقرات به اعصاب فشار وارد شده و سبب ضعف در لگن، ساق پا و خود پا و احساس سوزن سوزن می گردد. رادیوکولوپاتی گردن نیز سبب فشرده شدن ریشه های عصب نزدیک مهره های گردن می گردد و این شرایط می تواند، سبب بی حسی و درد در اندام های بالاتنه مثل دست شود. در واقع در همه این موارد باید به متخصص ارتوپد ستون فقرات مراجعه کنید و بررسی های لازم امری الزامی است.
- داشتن تب به همراه درد در قسمت گردن، کمر و ستون مهره: اگر علاوه بر این که در قسمت کمر و یا هر بخشی از ستون مهره و قفسه سینه احساس ناراحتی داشتید و به تب دچار شدید، باید از خودتان مراقبت کنید، احتمالا شما به آنفولانزا و یا عفونت دیگری مبتلا هستید و به طور مستقیم بعد از کشیدگی عضله ها اتفاق افتاده است. با این وجود تب همراه درد در پشت نشان دهنده وجود علائم شدیدی مثل عفونت باکتریایی و یا تومور است و باید توسط متخصص متخصص ستونفقرات مورد ارزیابی قرار گیرد.
تفاوت جراحی ستون مهره توسط پزشک ارتوپد ستون فقرات و جراح مغز و اعصاب
در این دو دوره از درمان تخصصی دستیاران با جراحی و انواع بیماری ها آشنایی پیدا می کنند. امروزه پزشک ارتوپد ستون فقرات و جراح مغز و اعصاب به درستی می توانند، تعداد زیادی از بیماری های ستون مهره را بهبود ببخشند.
به طور کلی باید گفت که پزشکان ارتوپد ستون فقرات بیشتر در مورد انحراف های ستون مهره مانند اسکولیوز فعالیت دارند و جراحان مغز و اعصاب بیشتر در زمینه بیرون زدگی دیسک ها و سرخوردگی مهره ها، سرطان و ساییدگی زانو فعالیت دارند.
ویژگی های انتخاب بهترین پزشک ارتوپد ستون فقرات
در واقع جراح ارتوپد ستون فقرات باید دارای ویژگی هایی مانند کمی عوارض بعد از جراحی، داشتن نتیجه خوب بعد از جراحی، قابل دسترس بودن باشد. همچنین برای پیدا کردن جراح متخصص ستون مهره پرسیدن نظرات از سایر بیمارانی که قبلا به او رجوع کرده اند، لازم است.
یک جراح متخصص ارتوپد ستون فقرات باید دارای مهارت و علم کافی درباره انواع اختلالات ستون مهره، اشراف کامل به روش های جراحی مغز و اعصاب، علم به تمام روش های مدرن جراحی و دارای قوه تشخیص بالایی باشد و بتواند، از بهترین روش جراحی با توجه به وضعیت بیمار استفاده کند.
روش های درمانی ستون مهره توسط دکتر ارتوپد ستون فقرات
متخصص ارتوپد ستون فقرات بعد از شناسایی دقیق نوع مشکل ستون مهره از چندین روش درمانی بسته به نوع مشکل و نشانه های آن برای درمان اختلالات ستون مهره مانند درمان غیرتهاجمی و درمان کم تهاجمی و جراحی استفاده می کند. از روش های پرکاربرد غیرجراحی و غیرتهاجمی موارد زیر می باشد.
- درمان های محافظه کارانه: در صورتی که اختلالات ستون مهره در مراحل اولیه باشد و بیمار در اندام های خود درد زیادی را متحمل نشود، در این شرایط متخصص متخصص ستون مهره از بیمار می خواهد که بیمار برای زمان کوتاهی در خانه مانده و استراحت نماید و از انجام فعالیت های سنگین که باعث فشار زیاد به ستون مهره و کمر شده، بپرهیزد و همچنین توصیه می شود که با به وجود آوردن تغییرات در سبک زندگی خود و کاهش وزن از شدت بیماری جلوگیری کند.
- فیزیوتراپی: برای درمان اختلالات مربوط به ستون مهره لازم است که از ورزش و برنامه توانبخشی استفاده کنید. در صورتی که برای درمان آن به پزشک متخصص ارتوپد ستون فقرات مراجعه کرده اید، این برنامه ها توسط خود او پیشنهاد می شود، اما جراح مغز و اعصاب و ستون مهره برای این که یک برنامه درست ورزشی داشته باشید، شما را به یک ارتوپد ستون فقرات معرفی می کند. متخصص ستون مهره با استفاده از آموزش حرکت های کششی و قدرتی به شما در تقویت عضله های بدن در کاهش درد و اصلاح شرایط بدنی کمک می نماید. در صورتی که این حرکات ورزشی در فرآیند درمان بیماری تاثیر نداشت، در این صورت متخصص ارتوپد ستون فقرات از روش های کم تهاجمی ستون مهره مانند اوزون تراپی، تزریق دیسکوژل و لیزر درمانی برای درمان استفاده می کند.
- دارو درمانی: متخصص ارتوپد ستون فقرات برای درمان درد مربوط به ستون مهره علاوه بر استراحت و کاهش فعالیت ها استفاده از برخی داروها و مسکن ها را پیشنهاد می کند. این داروها شامل داروهای ضد التهاب و مسکن ها است.
اوزون تراپی در بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات توسط دکتر ارتوپد ستون فقرات
بعد از انتخاب بیمار برای انجام برخی بررسی های زیربنایی برای حضور در بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات روزی برای او مشخص می شود. بیمار برای انجام عمل به اتاقی که مجهز به دستگاه سی آرم(یک روش درمانی که با استفاده از اشعه ایکس تصویر زنده گرفته می شود) فرستاده می شود.
تمام اقدامات احتیاطی درباره ضد عفونی کردن در نظر گرفته می شود و بعد از آن بیمار بر روی شکم خوابیده و دیسک هایی که دارای مشکل است، تشخیص داده می شود. تزریق بی حسی صورت می گیرد و بعد از آن سوزن دیسکوگرافی به داخل دیسک وارد می گردد. این عمل دردناک نمی باشد و برای همه بیماران قابل تحمل است و در طی انجام این روند صحبت می کنند.
بعد از آن به وسیله تصاویر سی آرم سوزن در محل مناسب گذاشته شد و سپس با استفاده از این دستگاه برای دیدن دیسک ماده حاجب تزریق می شود و به این عمل دیسکوگرام گفته می شود. دوباره داروی بی حسی به درون دیسک تزریق شده و بعد از یک دقیقه گاز اوزون گرفته شده توسط دستگاه مولد به درون دیسک تزریق می گردد و سرانجام سوزن خارج می شود.
این روش نسبت به جراحی برای پزشک و نیز بیمار دارای خطر کمتر و اقتصادی تر می باشد و دارای زمان کوتاه تری است و در هزینه صرفه جویی می گردد و عوارض زیادی بر اثر بیهوشی عمومی و جراحی ایجاد نمی شود.
در سال های اخیر کاربرد تزریق پی آر پی و یا پلاسمای غنی شده پلاکت در فیزیوتراپی و بخصوص برای درمان و توانبخشی بیماری های عضلانی و اسکلتی استفاده می شود و مطالعات نشان می دهد که این روش در تسریع روند بهبود زخم و آسانی پاسخ به صدمه تاثیر دارد و مطالعات زیادی درباره استفاده از پلاسمای غنی پلاکت در کم کردن درد و بهبود عملکرد افراد مبتلا به آرتروز مفصل زانو و مچ پا، آرنج تنیس بازان و غیره منتشر شده است.
مراقبت های بعد از انجام عمل ستون مهره
افرادی که به بیمارهای ستون مهره دچار می شوند، نیاز است که برای درمان به پزشک متخصص ستون مهره مراجعه کنند تا پزشک با انجام آزمایشات مختلف بیماری را شناسایی و مورد ارزیابی و درمان قرار دهد. در مطالب فوق گفته شد که برای درمان دیسک کمر و گردن از روش اوزون تراپی و روش های دیگر استفاده می شود. مراقبت هایی بعد از انجام عمل ستون مهره شامل موارد زیر می باشد.
- برای بازگشت به کار اول از جراح مغز و اعصاب اجازه گرفته می شود.
- در واقع حفظ درست راستای بدن در حالت نشسته، خوابیده، ایستادن و راه رفتن مهم است.
- با کاهش درد می توانید، رابطه جنسی داشته باشید.
- بعد از عمل ستون مهره نشستن، خوابیدن، راه رفتن و ایستادن از همان ابتدا مانعی ندارد. از پله بالا رفتن به صورت پله پله اشکالی ندارد و بهتر است که پزشک و همراه بیمار نظارت داشته باشد.
- دو روز بعد از جراحی استحمام کنید و پانسمان ضد آب بکار ببرید و محل زخم را تمیز نگه دارید.
- در پنج روز اول برای پوشاندن زخم از پانسمان استفاده کنید و بعد از آن می توانید، جای زخم را تمیز و خشک نگه دارید.
- بخیه هایی که جذب می شوند، به کشیدن بخیه نیازی ندارند، فقط باید دو سر بخیه را تمیز نگه دارید.
- کاربرد کمربند به پزشک و نوع جراحی بستگی دارد. در برخی از جراحی ها استفاده از کمربند را به مدت 2 ماه سفارش می کنند، اما در برخی از جراحی های سبک استفاده از کمربند را در روزهای اول برای کم کردن درد سفارش می کنند.
- 10 تا 12 روز بعد از عمل جراحی بخیه های غیرجذبی را بکشید.
- در صورت نیاز از عصا و واکر استفاده نمایید.
- بر روی تشک خیلی نرم نخوابید و بیمار باید مراقب باشد که در حین خواب خم نشود، نپیچد و دمر نخوابد.
- بعد از ماه اول جراحی رانندگی کردن به مدت کم مانعی ندارد.
- استفاده به موقع از آنتی بیوتیک پیشنهاد شده
- به جراح در صورت ایجاد علائمی مانند قرمزی و تورم و ترشح در جای عمل، تب و لرز مداوم، درد شدید و ضربه به محل جراحی شده و سقوط از ارتفاع رجوع کنید.
وظایف جراح ستون مهره
همانطور که می دانید جراح ستون مهره و دکتر ارتوپد بایستی به بهترین نحو ممکن جراحی بیمار را انجام دهد و نگذارد بیمار از درد ناشی از صدمه رنج ببرد همچنین جراح ستون مهره با تشخیص درست آسیب و عارضه می تواند استخوان های شکسته را بیابد و درمان کند.
دکتر ارتوپد ستون فقرات با استفاده از آزمایش های متعدد مانند آزمایش خون برای بررسی روماتیسم و اشعه ایکس برای تشخیص استخوان ضرب دیده یا شکسته شده استفاده می کند. بسیاری از پزشکان و جراح متخصص ستون مهره جراحی غیرتهاجمی را مورد استفاده قرار می دهند زیرا بهترین روش ممکن برای درمان می باشد و بیمار از عوارض کمتری رنج می برد، امروزه نیمی از متخصصان از روش غیرتهاجمی برای جراحی ستون مهره استفاده می نمایند.
در برخی مواقع ممکن است جراح ستون مهره عضو مشخصی از بدن را گچ بگیرد و سپس بیمار را به فیزیوتراپی راهنمایی نماید تا با انجام حرکات فیزیوتراپی بتواند ناحیه آسیب دیده را تقویت سازد سپس با استفاده از مکمل و داروهایی که پزشک تجویز می کند بتواند بدن خود را به حالت قبل بازگرداند.
زمانی که بیمار به جراحی نیاز داشته باشد، جراح ستون مهره تمامی آسیب های وارد شده را درمان می کند و ممکن است این درمان را با روش روکش فلزی انجام دهد در این روش استخوان شکسته شده را به یک دیگر وصل می کند و با روکش فلزی از آن محافظت می کند سپس این مفصل مصنوعی را جایگزین می نماید.
خدمات کلینیک ستون فقرات
خدماتی که در کلینیک ستون فقرات انجام می گردد، به چند دسته تقسیم می شود. از مهمترین خدمات مربوط به کلینیک ستون فقرات در واقع درمان اختلالات ستون مهره و شکستگی گردن، درمان اختلالات ستون مهره کمری و درمان تومورهای ستون مهره می باشد و تلاش شده که با توجه به تخصص پزشکان فوق تخصص ارتوپد ستون فقرات به بهترین شکل انجام شود.
همان گونه که گفته شد، ستون مهره یک مجموعه استخوان ها و مهره ها تشکیل شده است و از پایه مغز آغاز شده و تا کمر و جایی که به آن اصطلاحا دنبالچه می گویند، امتداد دارد و در صورت ایجاد اختلال در این قسمت ها نیاز است که به کلینیک ستون فقرات مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید.
بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات
در واقع زمانی که افراد به اختلالات ستون مهره دچار می شوند، نیاز است که برای درمان آن به پزشک ارتوپد ستون فقرات مراجعه کنند و در صورت شدت دردهای مزمن لازم است که به کلینیک تخصصی مغز و اعصاب و ستونفقرات مراجعه کنند. در کلینیک تخصصی مغز و اعصاب و ستونفقرات خدمات درمان دیسک گردن و دیسک کمر و … ارائه می شود.
در کلینیک تخصصی مغز و اعصاب و ستونفقرات همچنین توسط پزشک متخصص ارتوپد ستون فقرات انحراف های ستون مهره شناسایی می شود و همچنین بیرون زدگی دیسک ها و سرخوردگی مهره ها و… درمان می شود.
سخن آخر
در مطالب فوق گفته شد، زمانی که افراد به بیماری های ستون مهره دچار می شوند، لازم است برای درمان آن به پزشک ارتوپد ستون فقرات مراجعه کنند تا متخصص ارتوپد ستون فقرات علائم را شناسایی کند و درمان را شروع کند. برای انتخاب جراح ستون مهره باید یک سری ویژگی هایی را در نظر بگیرید، در غیر این صورت به عواقب خطرناکی دچار می شوید. در مطالب فوق درباره خدمات کلینیک ستون فقرات نیز مطالبی بیان شد.
متخصص ارتوپدی، جراح استخوان و مفاصل