درد قلب و دست چپ

نشانه‌های جدی درد قلب و دست چپ

همه ما در گوشه‌های ذهنمان همواره این نگرانی وجود دارد که اگر یک روز با درد قلبی شدید مواجه شویم باید چه‌کار کنیم؟ داشتن اطلاعات کافی در زمینه نشانه‌های جدی درد قلب و دست چپ بسیار مهم و حائز اهمیت است تا بتوانیم در شرایط اورژانسی بهترین عملکرد را داشته باشیم.

در واقع قلب یک عضو حساس است که وظیفه پمپاژ خون در بدن را دارد و نقش اساسی در سلامتی انسان ایفا می‌کند. زمانی که فردی تجربه درد دست و قلب درد داشته باشد، احتمال بروز مشکلات قلبی از جمله حمله قلبی بالاست و اگر در چنین شرایطی، شاهد بروز یکی از علائمی همچون تنگی نفس، گیجی، درد قفسه سینه، تهوع و استفراغ و یا ضعف عمومی شدیم، بهتر است در اولین فرصت با اورژانس تماس بگیریم و بدانیم برای درد دست به چه دکتری مراجعه کنیم.

درد قلب و دست چپ

در صورت بروز درد قلب و دست چپ چه‌کار کنیم؟

از آن‌جایی که درد قلب و دست چپ ممکن است به‌خاطر حمله قلبی رخ داده باشد، در مواجه با چنین شرایطی بهتر است در اولین گام استرس و اضطراب خود را کنترل نمایید زیرا تنش زیاد می‌تواند علائم شما را بدتر کند.

سپس اگر یکی از مواردی همچون تپش قلب دارید، عرق کرده‌اید، تنگی نفس دارید، درد قفسه سینه دارید، احساس گیجی و یا ضعف می‌کنید، فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید و خواهان کمک پزشکی باشید.

اگر بیمارستان و یا مرکز درمانی در نزدیکی شما وجود دارد، از شخصی بخواهید که شما را سریع به پزشک برساند. زمانی که شما منتظر رسیدن اورژانس هستید بهتر است آرام باشید و به‌طور طبیعی نفس بکشید.

در صورتی که اطمینان دارید آسپرین برای شما ضرری ندارد و نسبت به آن حساسیت ندارید، تا زمان رسیدن اورژانس و پزشک، یک آسپرین بخورید زیرا این دارو می‌تواند خط خون‌ریزی قلب را کاهش دهد.

چنان‌چه قبلا دچار بیماری‌های قلبی بوده‌اید و پزشک داروهای خاصی از جمله نیتروگلیسیرین را در شرایط اضطراری برایتان تجویز کرده، سعی ‌کنید در مواجه با چنین موقعیت‌هایی از آن استفاده کنید.

توجه داشته باشید که مشکلات قلبی که اغلب با علائمی همراه است، این علائم در میان زنان و مردان متفاوت می‌باشد و در صورتی که شما علائم قلبی را شاهد بودید؛ به نحوی که بعد از مدتی کوتاه فروکش کرد، باز هم حتما باید به پزشک مراجعه کنید و اجازه ندهید افراد دیگر خانواده شما را از این نظر منصرف کنند چرا که ممکن است مجددا دچار حمله قلبی شوید و وضعیت شما وخیم‌تر شود.

ذکر این نکته را مهم می‌دانم که قلب درد و دست همیشه نشان دهنده مشکل جدی قلبی نیست و گاهی مشکلات عروقی، مشکلات عصبی، عضلانی اسکلتی، استرس زیاد و مواردی از این قبیل در ایجاد چنین دردهایی نقش دارند.

از آن‌جایی که درد دست چپ با درد قلبی همراه است، شما نباید نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشید چرا که یکی از نشانه‌های مشکلات جدی قلب، دردهای عضلانی است که گاها در دست چپ یا راست، گردن، شانه و یا بازوها رخ می‌دهد.

درد دست و قلب اگر شدت بالایی داشت، رفته رفته به‌جای بهبودی، شاهد بدتر شدن درد بودیم و یا علائم جدی قلبی را شاهد بودیم، نباید نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشیم.

از کجا بفهمیم درد دست چپ مربوط به قلب است

تشخیص دادن این‌که ایا درد دست چپ مربوط به قلب است یا نه معمولا کار سختی نیست زیرا بیماری‌های قلبی با علائمی همراه هستند. افرادی که بیماری‌های قلبی دارند، در برخی مواقع علاوه بر دردی که در بخش‌های مختلف دست وجود دارد.

در ناحیه بازو، گردن و یا شانه‌های خود نیز احساس درد می‌کنند که معمولا به‌صورت تیرکشنده است. برخی از کاربران می‌گویند از کجا بفهمیم درد دست مربوط به قلب است و به مشکلات عضلانی مربوط نمی‌شود که در پاسخ باید گفت معمولا زمانی که درد عضلانی از جمله درد دست به قلب مربوط شود، افراد با مشکلات زیر مواجه خواهند شد.

⦁ دردی که با احساس سنگینی همراه است

معمولاً دردهایی که ناشی از مشکلات قلبی باشد، به‌گونه‌ای است که فرد احساس می‌کند یک وزنه سنگین بر روی سینه قرار گرفته است.

⦁ درد مزمن و مداوم

زمانی که دردهای عضلانی به بیماری‌های قلبی مرتبط شود، این امکان وجود دارد که درد به‌صورت مزمن باشد و رفته رفته کاهش پیدا نکند. البته گاهی اوقات دردهایی که به بیماری قلبی مربوط می‌شوند ممکن است در چند دقیقه بروز داده و ناپدید شوند.

⦁ احساس درد پس از فعالیت

دردی که ناشی از بیماری‌های قلبی باشد، زمانی که فرد دچار استرس شود و یا فعالیت فیزیکی داشته باشد بروز خواهد کرد.

برای دانستن این‌که چه زمانی درد دست چپ مربوط به قلب می‌باشد، توجه به نشانه‌های دیگر بسیار مهم است. معمولا اگر درد دست و یا دردهای عضلانی دیگر به‌خاطر حمله قلبی، مشکلات عروقی و مواردی از این قبیل باشد، فرد علاوه بر احساس تنگی نفس، ممکن است حالت تهوع و استفراغ، سرگیجه و یا ضعف ناگهانی را تجربه کند.

علائم ذکر شده ممکن است در خانم‌ها کمی متفاوت باشد و با علائم دیگری همچون خستگی شدید، درد شکمی و مواردی از این قبیل همراه باشد که در هر حال نیاز به درمان فوری و اورژانسی دارد.

برای تشخیص درد قلب و دست چپ باید چه کاری انجام داد؟

بسیاری از کاربران از ما این سوال را دارند که چرا قلب و دست چپم درد میکنه و چطور باید این مشکلات را برطرف کنم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت ابتدا شما باید پروسه تشخیص را پشت سر بگذارید.

تشخیص درد قلب و درد چپ گاهی از عهده ما خارج است و باید توسط پزشک انجام گیرد. اگر فردی با درد قلب و دست چپ به پزشک قلب و عروق مراجعه کند، در ابتدا پزشک سوابق قبلی بیماری قبلی و سوابق ژنتیکی، معاینه بالینی و آزمون‌های فیزیکی انجام خواهد داد. پزشک قلب در ابتدا تعداد ضربان قلب، نوع تپش قلب، میزان منظم بودن ضربان قلب و مواردی از این قبیل را بررسی خواهد کرد.

تشخیص علت قلب درد و دست گاهی نیاز به انجام برخی آزمایش‌هاست. برای این‌کار پزشک قلب در صورت نیاز، از بیمار می‌خواهد که آزمایش‌هایی همچون آزمایش خون جهت تشخیص سطح آنزیم‌ها، آنژیوگرافی، اکوکاردیوگرافی و سایر آزمایش‌های لازم در این زمینه را انجام داده و نتیجه را به پزشک اعلام کند.

لازم به ذکر است که به‌جز آزمایش‌های ذکر شده، گاهی نیاز به روش‌های تشخیصی تصویربرداری است که شامل ام‌آر‌آی یا سی‌تی‌اسکن برای کسب جزئیات دقیق از سیستم قلبی عروقی می‌شود.

برای این‌که پزشک متوجه شود درد دست چپ ربطی به قلب دارد، انجام تست‌های تشخیصی الزامی است که در موارد اورژانسی معمولا سریعا و در همان لحظه انجام خواهد گرفت اما در موارد غیر اورژانسی، برای انجام تست‌های لازم در این زمینه شاید نیاز به زمان بیشتری باشد.

تست‌های تشخیصی قلب زمانی انجام می‌گیرید که علائم قلبی را شاهد باشیم در غیر این صورت و زمانی که مشکل به موارد عضلانی اسکلتی مربوط شود، ممکن است نیاز به آزمایش‌های متفاوت‌تری همچون آزمایش‌های هورمونی در کنار روش‌های تشخیصی تصویربرداری باشد.

چه زمانی درد دست چپ مربوط به قلب است و نیاز به درمان دارد

آشنایی با علائم قلبی بسیار مهم است و امروزه هر شخصی لازم است که با نشانه‌های جدی این بیماری آشنا باشد و در صورت لزوم درمان‌های لازم و فوری را انجام دهد.

زمان درمان درد دست چپ و قلب چه موقع است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت زمانی که درد متمرکز در قفسه سینه و یا احساس سنگینی قفسه سینه وجود دارد، زمانی که درد قلبی به همراه درد دست، شانه، گردن، چانه بوده و یا در ناحیه‌ پشتی احساس می‌شود، زمانی که تنفس کوتاه بوده و به سختی انجام می‌شد و علائمی همچون سردرد، تهوع، سرگیجه و سختی انجام می‌شود.

زمانی که شما در دست و قلب خود احساس درد دارید و در عین حال هنگام انجام فعالیت فیزیکی این درد بیشتر می‌شود یا درد قلبی همواره به همراه شماست و تا چند دقیقه یا چند ساعت ادامه دارد نیز بهتر است درمان آن تحت نظر متخصص قلب انجام گیرد.

درد دست و پشت قلب زمانی که جریان خون در عروق به حداقل خود می‌رسد و خون به عضلات قلب نمی‌رسد، زمانی که درد قلبی ناشی از کمبود اکسیژن است، زمانی که انفارکتوس میوکارد رخ داده یعنی خون‌رسانی به عضلات قلبی مسدود شده و انجام نمی‌شود، زمانی که عضلات قلبی دچار التهاب و عفونت شده‌اند، زمانی که سایر مشکلات قلبی همچون تنگ شدن شرائین و مواردی از این قبیل رخ داده، نیاز به پشت سر گذاشتن تست‌های پزشکی و طی کردن پروسه درمانی دارد.

معمولا پزشک به افرادی که دچار مشکلات قلبی شده‌اند توصیه خواهد کرد که فعالیت‌های سنگین انجام ندهند، داروهای تجویز شده را در زمان مقرر مصرف نمایند و چنانچه مجدداً دچار مشکلات قلبی شدند، مراجعه به پزشک را جدی بگیرند.

اقدامات درمانی درد قلب و دست چپ توسط پزشک قلب

زمانی که مشخص شود قلب درد و دست به‌خاطر مشکلات قلبی است، باید درمان‌های لازم انجام گیرد و گاهی در مواقع اورژانسی، که مشخص شود مشکل به‌وجود آمده شدید بوده و نیاز به درمان فوری دارد، فرد مراجعه‌کننده بلافاصله بستری شده و باید مراحل درمان را طی کند.

در مواردی که حمله قلبی رخ نداده باشد، معمولا نیازی به درمان اورژانسی نیست اما پروسه درمانی باید در مدت زمانی کوتاه صورت پذیرد که شامل ندارد زیر می‌شود.

⦁ مصاحبه پزشکی

⦁ بررسی بالینی

⦁ انجام تست‌های تمرینی

⦁ آزمایش‌های تشخیصی

⦁ درمان دارویی

⦁ آنژیوپلاستی

⦁ جراحی

ابتدا پزشک قلب باید یک مصاحبه کاملی با بیمار داشته باشد تا علائم موجود، سوابق پزشکی، سوابق خانوادگی بیماری قلبی، فاکتورهای خطر و مواردی از این قبیل ارزیابی شود.

گام بعدی بررسی بالینی است که شامل معاینه فیزیکی، اندازه‌گیری ضربان قلب و فشار خون، بررسی نبض، بررسی ریه و نشانه‌های دیگر است. گاهی پزشک از بیمار می‌خواهد برخی تست‌های تمرینی همچون تست استرس، تست عصبی و مواردی از این قبیل را انجام دهد.

در صورت نیاز متخصص قلب، پروسه آنژیوپلاستی را برای بهبود جریان خون به قلب انجام خواهد داد و یا به بیمار توصیه می‌کند داروهای آسپرین، انواع بتابلاکرها، آنتی‌کولینرژیک‌ها، نیترات‌ها و وارفارین مصرف نماید و یا برای درمان قطعی درد قلب و دست چپ جراحی انجام دهد.

درد دست چپ ناشی از قلب چگونه است و آیا می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد؟

زمانی که عضلات قلبی به‌ علت کاهش خون و یا اکسیژن سانی شوند، دردی که در قلب احساس می‌شود با نشانه‌هایی همراه است از جمله نشانه‌های شایع زمانی که درد دست ناشی از مشکلات قلبی باشد، تنگی نفس، تعریق، درد قفسه سینه، تهوع و استفراغ است که شما اگر هر یک از این نشانه‌ها را تجربه کردید، باید در اسرع وقت با پزشک ملاقات کنید.

درد دست می‌تواند به‌خاطر بیماری‌های دیگری از جمله بیماری‌های اسکلتی عضلانی نیز رخ دهد که در این صورت معمولا شما نشانه‌های قلبی را تجربه نخواهید کرد. عروق قلبی در هر فردی ممکن است دچار تنگی و گرفتگی شود و چیزی که باعث این امر می‌شود، تجمع چربی، لخته خون و یا رسوبات دیگر در عروق است که سریعا باید درمان شود.

قلب درد و دست و گردن یا حتی شانه‌ها و فک اگر ناشی از مشکلات قلبی باشد، باید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید که شامل رعایت سبک زندگی سالم است. شما باید به‌جای غذاهایی که چربی غیر سالم، نمک و یا قند زیاد دارند، از غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنید، ورزش منظم داشته باشید، سیگار نکنید و استرس خود را کنترل نمایید.

نگه‌داشتن فشار خون در وضعیت نرمال نیز کمک بسیار زیادی در جلوگیری از بروز درد قلب و دست چپ می‌کند. کلسترول بالا یکی از مواردی است که در اغلب اوقات باعث بروز بیماری‌های قلبی می‌شود و شما باید برای جلوگیری از این مشکل، غذاهای کم‌چرب و یا داروی کاهنده کلسترول خون مصرف نمایید.

به‌جز این موارد. اگر دیابت دارید،. باید سطح قند خون را در محدوده نرمال نگه‌دارید تا خطر بیماری‌های قلبی کاهش یابد.

چه زمانی درد قلب و دست چپ با عوامل روانشناختی مرتبط است؟

اگر از اشخاصی هستید که بلافاصله با تغییر موقعیت، دچار استرس و تنش می‌شوید، افسردگی و یا مشکلات روحی روانی دارید، احتمال این‌که درد قلب و دست چپ به این موضوع مربوط شود بالاست.

دردهایی که ناشی از عوامل روانشناختی در ناحیه قلب و دست بروز می‌دهد معمولا به‌خاطر واکنش فیزیکی بدن رخ می‌دهد و نیازی به درمان اورژانسی ندارد اما نباید نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت بود زیرا ممکن است در آینده، فرد بیمار با چالش‌هایی مواجه شده و روند درمانی سخت و پیچیده شود.

در شرایطی که شما با مشکل قلب درد و دست به پزشک قلب مراجعه کنید و متخصص قلب تشخیص دهد که مشکل به‌وجود آمده ناشی از عوامل روانشناختی است، ممکن است به پزشک روانشناس ارجاع شوید و ادامه درمان را در کنار این پزشکان انجام دهید. عوامل روانشناختی که باعث مشکلات قلبی و عضلانی همچون درد دست می‌شوند، شامل موارد زیر است.

⦁ استرس و اضطراب

زمانی که فردی دچار استرس و اضطراب می‌شود، ناخودآگاه ضربان قلبش افزایش پیدا می‌کند؛ و یا فشار خون بالا می‌رود که ممکن است موجب درد قلب و دست‌ها شود.

⦁ افسردگی

قطعا افرادی که دچار افسردگی هستند. بیشتر از سایرین در معرض بیماری‌های قلبی هستند زیرا افسردگی باعث تغییرات هورمونی در بدن این افراد شده و مشکلاتی ایجاد می‌کند که گاهی به قلب و مشکلات عضلانی مرتبط می‌شود.

⦁ مشکلات عاطفی

کسانی که مشکلات عاطفی دارند، ممکن است دچار تنش عضلانی، فشار خون و ضربان قلب بالا شوند که در نهایت باعث درد قلبی و درد دست‌ها می‌شود.

⦁ وسواس و نگرانی

کسانی که وسواس شدید دارند و یا مدام دچار نگرانی درباره مسائل مختلف می‌شوند نیز ممکن است دچار مشکلات قلبی و عضلانی شوند که در چنین شرایطی باید اقدام به درمان این مشکل کنند.

اعتقاد محققان این است که استرس و اضطراب و مشکلات دیگر روانشناختی باعث افزایش فعالیت سامانه عصبی در میان افراد می‌شود.

زمانی که فردی دچار استرس می‌شود، هورمون‌هایی همچون آدرنالین و کورتیزول شروع به ترشح می‌کنند که به‌خاطر این امر، اثرات منفی بر روی عضله قلبی ایجاد خواهد شد. در چنین شرایطی ممکن است خون و اکسیژن‌رسانی به قلب دچار مشکلاتی شده و در نتیجه قلب درد و دست رخ دهد که حتی گاهی علائم آن مشابه به حمله قلبی است.

تاثیر ورزش و فعالیت بدنی بر جلوگیری از درد قلب و دست چپ

بهتر است بدانید قطعا کسانی که فعالیت بدنی منظم دارند، سلامت عمومی بدنشان و همین‌طور قلبشان سالم‌تر از افرادی است که هیچ‌ فعالیت بدنی انجام نمی‌دهند.

برای جلوگیری از مشکلات مربوط به درد قلب و دست چپ، سعی کنید حداقل چند دقیقه در طول روز را به ورزش کردن اختصاص دهید تا سلامتی قلبتان حفظ شود البته در کنار ورزش، بهتر است تغذیه سالمی را نیز در پیش بگیرید و از مصرف غذاهایی که چربی بالا، قند بالا و یا نمک بالایی دارند خودداری نمایید. تاثیر ورزش و فعالیت بدنی بر جلوگیری از قلب درد و دست شامل موارد زیر است.

⦁ قوی‌تر کردن قلب

برای افزایش خون‌رسانی و اکسیژن راستی به قلب و در نتیجه پیشگیری از بیماری‌های قلبی، تا حد ممکن باید قلب خود را قوی کنید و برای این‌کار هم بهتر است پیاده‌روی کنید، شما کنید، دوچرخه سواری کنید و یا سایر ورزش‌های هوازی را انجام دهید.

⦁ کاهش فشار خون

یکی از عواملی که در برخی موارد موجب بروز مشکلات قلبی می‌شود، فشار خون بالاست. برای کنترل فشار خون و کاهش بروز مشکلاتی همچون آنژین صدری، سعی کنید همواره ورزش کنید.

⦁ کنترل وزن

داشتن چربی اضافه و چاقی عاملی است که موجب بروز بیماری‌های قلبی عروقی و یا بیماری‌های عضلانی اسکلتی می‌شود و برای جلوگیری از این مشکل در آینده، بهتر است همیشه وزن خود را کنترل کنید.

در کل ورزش کردن کمک زیادی به متابولیسم بدن افراد می‌کند و البته بهتر است قبل از ورزش کردن و برای ارائه تمرینات مفید، با متخصص قلب صحبتی داشته باشید.

نکته مهم این‌که ورزش همیشه برای کاهش درد قلبی مفید نیست و در برخی مواقع برای بهبود مشکلات به‌وجود آمده برای دست و قلب نیاز به استراحت کردن است؛ به‌همین خاطر قبل از انجام ورزش و یا فعالیت بدنی حتما با متخصص قلب صحبت کنید.

درد کدام قسمت دست چپ مربوط به قلب است و باید درمان شود

در رابطه با این موضوع که درد کدام قسمت دست مربوط به قلب است و باید درمان شود باید گفت دردی که ناشی از مشکلات قلب باشد ممکن است در تمامی بخش‌های دست احساس شود از جمله شانه، بازو، چانه و یا گردن.

برخی از افراد تنها در ناحیه خاصی از دست خود تجربه درد دارند و برخی نیز در تمامی بخش‌های دست. البته به جز درد، ممکن است سوزش، احساس گزگز، مورمور، و یا سنگینی در قفسه سینه نیز احساس شود که ممکن است همگی نشان دهنده بیماری‌های قلبی باشد.

نگران نباشید چون در همه مواقع، درد بازوی چپ به معنی بروز بیماری ی‌های خطرناک قلبی نیست و ممکن است به‌خاطر مشکلات مربوط به استخوان، مفاصل و یا عصب‌ها باشد. معمولا کسانی که تجربه قلب درد و دست دارند، درد را نزدیک قلب خود بیشتر احساس می‌کنند.

اگر دردی که در دست شما به همراه قلب وجود دارد تیر کشنده باشد و در بخش‌هایی از گردن، شانه و بازوها احساس شود، اگر حس می‌کنید درد ضربان دار و یا تیک‌دار است، اگر احساس می‌کنید زمانی که فعالیت می‌کنید، شدت درد دست افزایش پیدا می‌کند، حتما باید به پزشک برای بررسی بیشتر مراجعه نمایید.

عواقب عدم مراجعه به‌موقع برای درد قلب و دست چپ

اگر شما تجربه درد مچ دست و قلب و یا درد هر بخش دیگری از دست را دارید؛ به‌گونه‌ای که درد با علائم جدی دیگر همراه است. یعنی تنگی نفس دارید، عرق شدید کرده‌اید، ضعف عمومی دارید، حالت تهوع و استفراغ دارید و یا احساس درد و سنگینی در قفسه سینه خود می‌کنید، وضعیت اگر انسی برایتان به‌وجود آمده و باید سریعا خود را به پزشک برسانید در غیر این‌صورت دچار مشکلاتی می‌شوید که گاهی جان انسان را تهدید می‌کند. همیشه سعی کنید دردها و علائم قلبی خود را جدی بگیرید حتی اگر قبلا دچار بیماری‌های قلبی نبوده‌اید و یا چنین تجربه‌ای نداشته‌اید.

مشکل زمانی است که فرد دچار بیماری‌های قلبی از جمله انسداد عروق کرونر شده باشد. در چنین وضعیتی اگر علائم قلبی نادیده گرفته شود، احتمال بروز حمله قلبی افزایش پیدا خواهد کرد.

طبق تجربه، افرادی که نسبت به درد و مشکلات قلبی خود بی‌تفاوت هستند، مشکلات جدی در سیستم قلبی عروقی‌شان به‌وجود می‌آید که موجب ضعف قلب، افزایش فشار خون و مشکلات دیگری برای سلامتی انسان می‌شود.

سالانه تعداد زیادی از افراد تنها به‌خاطر بی‌توجهی به علائم قلبی خود، جان خود را از دست می‌دهند. شما اگر دچار کوچکترین علائم قلبی شده‌اید، هرگز غفلت نکنید و برای چکاپ به نزدیک‌ترین پزشک محل سکونت خود مراجعه کنید.

سخن پایانی

در این مطلب تمرکز ما بر روی درد قلب و دست چپ بود که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند که در برخی مواقع مربوط به بیماری‌های قلبی عروقی از جمله انسداد شریان‌های قلبی و یا مشکلات غیر قلبی همچون بیماری‌های عصبی، مشکلات عضلانی اسکلتی است که در هر صورت باید توسط متخصص قلب مورد ارزیابی قرار بگیرید.

اگر شما دچار درد قلب به‌همراه درد دست شده‌اید و در عین حال علائمی همچون تنگی نفس، سنگینی یای درد قفسه سینه، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه دارید، با اورژانس تماس بگیرید در غیر این صورت و در صورتی که هیچ علائم هشدار دهنده‌ای در ‌ما بروز نداده، بهتر است به پزشک قلب برای بررسی بیشتر این مشکل مراجعه کنید.

ما در این مبحث گفتیم که در صورت بروز درد قلب به‌همراه دست چپ باید چه‌کار کنیم، از کجا بفهمیم درد دست مربوط به قلب است، برای تشخیص درد دست و قلب باید چه کاری انجام داد، چه موقع درد دست مربوط به قلب است و نیاز به درمان دارد، اقدامات درمانی قلب درد و دست توسط پزشک قلب چگونه انجام می‌شود، درد دست چپ ناشی از قلب چگونه است و آیا می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد، چه زمانی درد قلبی و دست چپ با عوامل روانشناختی مرتبط است، تاثیر ورزش و فعالیت بدنی بر جلوگیری از درد قلبی و درد دست چپ چیست، درد کدام قسمت دست چپ مربوط به قلب است و باید درمان شود، عواقب عدم مراجعه به‌موقع برای قلب درد و دست چپ چیست که امیدوارم برایتان سودمند بوده باشد.

a