درد دست راست از آرنج تا مچ

درد دست راست از آرنج تا مچ؛ با استفاده از روش‌های درمانی نوین مانند اوزون‌تراپی، پی آر پی، تزریق کورتون و استروئید، شاک ویو و جراحی

گاهی از اوقات برای شما پیش آمده که فقط یک نقطه از دستتان درد گرفته باشد و گاهی هم درد دست از یک نقطه آغاز و تا نقطه دیگر گسترش پیدا می‌کند.

ما قصد داریم در این‌جا به شما بگوییم که درد دست راست از آرنج تا مچ که ممکن است برای شما رخ بدهد چیست و آیا باید جدی گرفته شود یا نیازی نیست برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه شود. در ادامه مطلب شما با درمان خانگی درد آرنج، علت درد دست از آرنج به پایین، قرص برای درد آرنج و زمانی که مراجعه به پزشک ضروری می‌شود نیز آشنایی پیدا می‌کنید.

درد دست راست از آرنج تا مچ

چرا درد دست راست از آرنج تا مچ اتفاق می‌افتد؟

نه فقط درد دست راست از آرنج تا مچ بلکه هرگونه دردی که در عضلات بدن رخ دهد باید به‌طور دقیق ریشه‌یابی شود؛ زیرا در این صورت است که می‌توان درمان مناسبی برای تسکین درد آغاز کرد.

ساختمان ساعد دست بسیار پیچیده است اگرچه این‌طور به نظر نمی‌آید. مشکل به‌وجود آمده برای دست راست‌وچپ ممکن است به عضلات، استخوان‌ها، عصب‌ها، مفصل‌ها، رباط‌ها و یا تاندون‌ها مرتبط شود و پزشک متخصص باید درد این ناحیه را تشخیص دهد.

ساعد دست از اجزای زیادی تشکیل شده است که دو نمونه از آن‌ها استخوان‌های این ناحیه است. دو استخوان در ساعد دست با نام‌های اولنا و رادیوس وجود دارد که وظیفه آن‌ها اتصال مفصل‌های ناحیه مچ دست به آرنج است و گاهی بروز هرگونه مشکل برای این دو استخوان، می‌تواند درد را از آرنج تا مچ دست به‌وجود بیاورد.

البته لازم به ذکر است این دو استخوان به‌وسیله رباط‌ها و تاندون‌ها به همدیگر متصل ‌شده‌اند که گاهی با بروز مشکل برای آن‌ها ما احساس درد از آرنج تا مچ دست خواهیم داشت. در این مواقع برای برخی افراد این سوال پیش می آید که برای درد دست به چه دکتری مراجعه کنیم که در ادامه به پاسخ این سوال می پردازیم.

اغلب دردهایی که در ناحیه ساعد دست اتفاق می‌افتد مربوط به آسیب‌هایی به ساعد می‌شود که انسان در بروز آن دخالت دارد و گاهی هم با ایجاد هرگونه تنش، درد دست راست رخ می‌دهد.

لازم به ذکر است اگرچه اکثر دردهایی که در بخش‌های مختلف دست راست‌وچپ اتفاق می‌افتد به‌ اعضای همان بخش مرتبط می‌شود، اما گاهی بروز برخی بیماری‌ها در بدن موجب می‌شود که ما درد را در دو دست و یا تنها یک دست احساس کنیم و به همین جهت در ابتدا باید مشکلی که برای دست راست و یا اعضای دیگر بدن به‌وجود آمده توسط ارتوپد ریشه‌یابی شود.

اگر بخواهیم به‌طور خلاصه برایتان عنوان کنیم، این‌گونه دردها در ناحیه دست راست اغلب نگران کننده نیستند و ممکن است به‌خاطر آسیب‌های فیزیکی، ضعف ماهیچه‌ای، تاندونیت، سندرم تونل کارپال، بیماری‌های خودایمنی و سایر آسیب‌ها رخ داده باشد که علاوه بر درمان با روش‌های خانگی همچون فیزیوتراپی، ورزش، ماساژ، پک سرد یا گرم، بی‌حرکت کردن دست، استفاده از دارو است، در موارد شدید باید از روش‌های درمانی نوین همچون اوزون تراپی، پی آر پی، تزریق کورتون و استروئید، شاک ویو و جراحی استفاده کرد.

علت درد دست از آرنج به پایین و مشکلات احتمالی این ناحیه

اغلب مراجعه‌کنندگان برای درد دست راست از آرنج تا مچ دست افرادی هستند که طی یک حادثه و یا در هنگام ورزش کردن دچار این مشکل شده‌اند. معمولا دست چپ ‌و ‌راست احتمال این‌که به خودی خود درد گرفته باشد بسیار کم است و بیش‌تر اوقات صدماتی که بر اثر زمین‌خوردگی‌، کشیدگی، تصادفات و ورزش‌ها برای دست راست ایجاد می‌شود باعث شده تا افراد درد را در یک و یا چند نقطه از دست احساس کنند.

  • آسیب‌های فیزیکی (پیچ خوردگی و کشیدگی):

آسیب‌های فیزیکی که گاهی انسان در بروز آن نقش دارد و گاهی هم به طور تصادفی رخ می‌دهد علت درد دست از آرنج به پایین است. آسیب وارد شده به دست ممکن است تاندون‌ها، رباط‌ها و عضلات‌ این ناحیه را درگیر کرده باشد.

معمولا افراد با دست چپ و راست فعالیت بیشتری انجام می‌دهند و این دست بیشتر مستعد آسیب و کشیدگی است. زنانی که پیچ خوردگی و یا کشیدگی در دست راست رخ دهد، تاندوون‌ها دچار التهاب می‌شوند که در نهایت موجب درد در یک دست خواهد شد.

  • فشار آوردن به دست (به واسطه مشاغل):

اگر از دست بیش از حد استفاده شود، خستگی و مشکلاتی به‌وجود خواهد آمد. برخی افراد به‌واسطه شغلی که دارند بیشتر از سایرین از دست خود استفاده می‌کنند برای مثال افرادی که در گرده‌های شغلی تایپ، مترجم، برنامه‌نویسی، طراحی و یا هر شغلی که با کامپیوتر سروکار دارد و یا حتی ورزش‌هایی همچون تنیس و یا وزنه‌برداری همگی باعث می‌شود حرکات تکرار شنونده‌ای در دست انجام گیرد که در دراز مدت مشکل‌ساز خواهد بود.

  • بیماری خود ایمنی (آرتریت روماتوئید و روماتیسم):

گاهی علت درد دست از آرنج به پایین به بیماری‌هایی مرتبط می‌شود که با سیستم ایمنی بدن سروکار دارد. این بیماری‌ها ممکن است باعث آرتریت روماتوئید و یا روماتیسم که به‌خاطر وجود اخلال در سیستم ایمنی بدن است رخ دهد که موجب درد در مفاصل دست خواهد شد.

  • سندرم تونل کارپال (فشار عصب‌های دست):

تونلی که شامل استخوان‌ها، رگ‌ها، اعصاب و رباط‌های دست است گاهی به هر علتی تحت فشار قرار می‌گیرد که در شرایط حاد منجر به درد دست می‌شود. افرادی که به این سندرم دچار می‌شوند علاوه بر درد دست راست از آرنج تا مچ، احساس بی‌حسی و یا گزگز نیز خواهند داشت.

  • ضعف در ماهیچه‌های دست:

در بسیاری از مواقع دردی که از آرنج تا مچ در دست راست احساس می‌شود به ضعف ماهیچه‌ای مرتبط است. گاهی عضلات دست در اثر رشد و یا خستگی و یا حتی انجام برخی تمرینات ورزشی و یا هر دلیلی که ضعف و مشکل در ماهیچه دست راست به‌وجود بیاورد، دچار درد خواهند شد.

  • تاندونیت (التهاب تاندون‌ها):

تجربه درد از ناحیه آرنج تا مچ در مواقعی به تاندونیت و یا همان التهاب تاندون‌ها مرتبط است. از آسیب‌های ناگهانی گرفته تا تکرار یک حرکت به شکل طولانی و یا حتی برخی از بیماری‌ها موجب التهاب و یا مشکل در تاندون‌ها می‌شوند و به همین دلیل افراد درد را در یک یا دو دست خود تجربه می‌کنند.

موارد عنوان شده تنها بخشی از علت درد دست راست از بخش آرنج تا مچ دست است و این اتفاق می‌تواند به‌ علت دررفتگی و یا حتی شکستگی استخوان، تحت فشار بودن عصب‌های دست، آرتروز مفصل دست، بیماری‌های زمینه‌ای، بیماری اپیکوندیلیت، بیماری کین باخ مچ دست، بیماری تنوسینوویت، عفونت و یا وجود تومور یا کیست در ساعد دست راست نیز رخ دهد.

 

بهترین راه درمان خانگی درد آرنج

زمانی که درد دست راست از آرنج تا مچ قابل تحمل است و ما می‌خواهیم از راه‌های درمانی خانگی استفاده کنیم، باید از موثرترین روش‌های درمانی استفاده کنیم با وجود این‌که نمی‌دانیم علت درد در دست راست چیست.

بهترین کار برای درمان خانگی درد آرنج این‌ است‌ که‌ ابتدا علت درد در این ناحیه ریشه‌یابی شود زیرا با دانستن بیماری و مشکلی که موجب درد در دست راست شده است، درمان‌های خانگی مطابق با آن انجام می‌گیرد. در هر حال ما برای درمان خانگی درد آرنج چند آیتم را برایتان عنوان می‌کنیم که برای اغلب دردهای به‌وجود آمده در دست مفید می‌باشد.

  1. استراحت دادن به دست راست: گاهی دردی که در دست راست ایجاد شده ناشی از آرتروز و یا سایر بیماری‌های مشابه است که در این مواقع شنا باید به دست خود استراحت دهید تا درد و التهاب آن فروکش کند. سعی کنید از انجام فعالیت‌های غیرضروری و تکراری که دست راست را درگیر می‌کند تا زمان بهبودی کامل خودداری کنید.
  2. بهره‌گیری از بریس: برای این‌که دامنه حرکتی دست راست تا حد زیادی کاهش پیدا کند و همین‌طور از دردی که در این ناحیه ایجاد شده کاسته شود، بهترین کار استفاده از ابزارهای کمکی همچون بریس است؛ زیرا باعث می‌شوند دست به شکل ثابت باقی بماند.
  3. مصرف دارو: از انواع مسکن‌ها گرفته تا داروهای ضدالتهابی و یا هرگونه دارویی که توسط پزشک تجویز شده همگی برای کاهش درد دست راست از قسمت آرنج تا مچ موثر خواهند بود و شما برای بهبود علائم به‌وجود آمده برای دست راست می‌توانید به توصیه پزشک از آن‌ها استفاده کنید.
  4. استفاده از کمپرس سرد یا گرم: زمانی که مفاصل دست راست آسیب دیده باشند و همین‌طور دچار التهاب شده باشند، یک روش عالی برای درمان آن بهره‌گیری از کمپرس سرد و یا گرم است. کمپرس گرم باعث می‌شود جریان خون در دست راست بهبود پیدا کند و از طرفی استفاده از کمپرس سرد نیز برای کاهش درد و التهاب دست راست مفید است.
  5. انجام برخی تمرینات ورزشی: در ابتدا باید بگوییم ورزش کردن برای همه افرادی که دچار درد و مشکل در دست راست شده‌اند نمی‌تواند مفید باشد مخصوصا مبتلایان به آرتروز پیشرفته. برای ورزش کردن و یا انجام برخی تمرینات بر روی دست راست حتما باید با پزشک ارتوپد صحبت کنید و در صورتی که مجاز به انجام آن هستید، برای تقویت عضلات دست راست و همین‌طور افزایش دامنه حرکتی تمرینات ورزشی مخصوص را انجام دهید.
  6. ماساژ دادن دست: اگر درد دست راست از بخش آرنج تا مچ به‌خاطر شکستگی استخوان نیست و شما نیز با مشورت از پزشک مجاز به ماساژ دادن هستید، برای توان‌بخشی و کاهش درد و مشکلات می‌توانید با استفاده از روغن‌های طبیعی اقدام به ماساژ دادن ملایم در دست راست کنید.

 

موثرترین قرص برای درد آرنج بروز علت بروز بیماری‌های مفصلی

قبل از این که بخواهیم اطلاعاتی در زمینه موثرترین قرص برای درد آرنج در اختیارتان قرار دهیم، باید بگوییم تاَ زمان مشخص نشدن علت درد دست راست از آرنج تا مچ، شما مجاز به استفاده از هیچ قرص و دارویی نیستید مگر داروهای مسکن که بدون نسخه در دسترس هستند. اطمینان داشته باشید که مصرف خودسرانه و بی‌رویه قرص برای درد آرنج نه تنها کمکی به روند درمان نخواهند کرد بلکه ممکن است شرایط درمان آرنج را پیچیده‌تر کنند.

داروهایی مختلفی برای درمان درد آرنج وجود دارد و اگر درد این ناحیه به مشکلات مفصلی مربوط شود، شما می‌توانید از داروهایی همچون کپسول آوودین هولیستیکا، کپسول شارک کارتیلیج، قرص جوینتیس ویتابیوتیکس، قرص ایزی فلکس کارن، قرص یونی فلکس MSM لیبرتی، کپسول مگنیفورت هولیستیکا، قرص آرترودین دینه، قرص پین لیز گلدن لایف و یا قرص مکسی ژنو پلاس رزاویت تحت نظر پزشک ارتوپد مصرف کنید.

زمانی که شما برای درد آرنج دست به پزشک ارتوپد مراجعه می‌کنید، در ابتدا معاینه فیزیکی آرنج انجام می‌گیرد و از شما سوال خواهد شد که آیا این ناحیه دچار آسیب شده است و یا درد به خودی خود آغاز شده است.

برای تشخیص بهتر گاهی از انواع آزمایش همچون آزمایش خون و همین‌طور روش‌های تصویربرداری برای یافتن علت درد آرنج استفاده خواهد شد و بعد از شناسایی علت درد، داروهای مناسب در جهت کاهش درد و درمان آرنج تجویز خواهد شد.

 

اطلاعاتی کوتاه درباره آرنج گلف بازان و آرنج تنیس بازان

با شنیدن این نام یعنی آرنج گلف بازان و آرنج تنیس بازان شاید تصور کنید منظور آرنج افرادی است که این دو ورزش را انجام می‌دهند، اما در واقع این‌طور نیست.

بلکه این نام موجب التهاب، درد و ناراحتی در ناحیه آرنج می‌شود که حتما باید توسط پزشک متخصص بررسی و علت آن مشخص شود؛ زیرا ممکن است با شدت درد و ناراحتی به سایر مشکلات آرنج از جمله کاهش دامنه حرکتی دامن بزند. ما در ادامه سعی می‌کنیم دو مورد عنوان شده را به طور خلاصه برایتان شرح دهیم.

 

آرنج گلف بازان: زمانی که تاندون‌های متصل کننده ساعد دچار التهاب و درد می‌شوند، عارضه‌ای به‌وجود خواهد آمد با نام التهاب اپی کندیلیت میانی که دقیقا در ناحیه برجستگی آرنج رخ خواهد داد. دردهای به‌وجود آمده در عارضه آرنج گلف بازان معمولا به سایر نواحی دست گسترش پیدا می‌کند که دلیل آن حرکت‌های مکرر مچ دست و یا ساعد است.

آرنج تنیس بازان: یک نوع دیگر از مشکلات دست و مچ دست که با نام تنیس البو نیز شناخته می‌شود. افرادی که دچار این مشکل می‌شوند، تاندون‌های دستشان دچار التهاب شده که اغلب بخش خارجی مفصل را درگیر خواهد کرد. عارضه آرنج تنیس بازان باید سریعا درمان شود؛ زیرا ممکن است با گذشت زمان مشکلات جدید دیگری در آرنج، دست و یا ساعت به‌وجود بیاید.

سایر راه‌های درمانی رایج برای درد دست راست از آرنج تا مچ

معمولا زمانی که روش‌های درمانی خانگی که شامل اصلاح فعالیت، ثابت نگه‌داشتن دست، فیزیوتراپی، استفاده از یخ، ماساژ و مواردی از این قبیل است برای کاهش درد و مشکل دست راست و یا آرنج راه‌گشا نبوده باشد سایر راه‌های درمانی توسط پزشک ارتوپد به شما توصیه می‌شود که شامل پی آر پی، تزریق اوزون، عمل جراحی است.

 

  • پی آر پی: پلاسمای غنی شده از پلاکت یکی از روش‌های درمانی مشکلات دست راست است که در صورت بروز مشکل برای تاندون‌های دست و یا زمانی که خون‌رسانی به درستی به نواحی مختلف دست انجام نمی‌شود یا پروسه ترمیم به آهستگی انجام می‌شود توسط پزشک ارتوپد انجام خواهد شد. در این روش درمانی پلاکت‌ها که از بیمار گرفته می‌شود، به ناحیه‌ آسیب در دست تزریق خواهد شد.

 

  • تزریق اوزون: راه درمانی دیگر برای کاهش درد و مشکلات دست راست، اوزون تراپی است. زمانی که درد و التهاب در دست به‌وجود آمده باشد، گاز اوزون به بافت‌های آسیب دیده دست تزریق خواهد شد و این کار باعث می‌شود از التهابات کاسته شده و چون اوزون خاصیت احیاکنندگی دارد، نواحی آسیب به سرعت ترمیم خواهند شد و درد نیز کاهش پیدا می‌کند.

 

  • جراحی: برای درمان درد دست راست از قسمت آرنج تا مچ و زمانی که آسیب جدی به دست وارد شده باشد و یا سایر روش‌های درمانی برای کاهش درد و مشکل پاسخگو نباشد از جراحی استفاده می‌شود. برای مثال در صورت بروز شکستگی، دررفتگی، اپی کندیلیت و یا سندروم تونل کوبیال معمولا جراحی بهترین روش درمانی خواهد بود.

 

روش‌های درمانی ذکر شده برای درد دست راست از بخش آرنج تا مچ دست تنها بخشی از تمامی راه‌های درمانی است که با در نظر گفتن نوع مشکل، سن و مواردی از این قبیل به بیمار پیشنهاد می‌شود. از روش‌های درمانی دیگر در جهت کاهش درد و مشکلات دست راست می‌توان به روش تزریق کورتون، تزریق استروئید، شاک ویو و مواردی از این قبیل اشاره کرد که همگی جزو بهترین روش‌های درمانی هستند.

 

چه زمانی برای درد دست راست از آرنج تا مچ دست باید به پزشک مراجعه کرد؟

نه فقط برای درد دست از ناحیه آرنج تا مچ دست بلکه برای هر درد عضلانی بهتر است در همان مراحل ابتدایی به پزشک مراجعه شود تا از بروز مشکلات جدی برای تاندون‌ها، رباط‌ها و ماهیچه‌های دست جلوگیری شود. تشخیص به موقع بیماری و مشکلی که باعث شده دست از آرنج تا پایین درد بگیرد قطعا نتایج بهتری برای شما خواهد داشت و به‌همین خاطر بهترین کار اقدام سریع به پزشک ارتوپد است.

در هنگام بروز درد برای دست راست اغلب افراد در ابتدا سعی‌ دارند با روش‌های درمانی ساده در منزل اقدام به برطرف کردن مشکل کنند که در بسیاری موارد پاسخ مثبت دریافت می‌کنند مگر آن‌که آسیب جدی به اعضای داخلی دست وارد شده باشد که در این صورت رفته رفته به‌جای کاهش درد، به درد دست اضافه می‌شود و حتی ممکن است علائم دیگری را نیز شاهد باشیم.

برخی از نشانه‌ها پس از بروز درد دست از قسمت آرنج به پایین نیاز رسیدگی فوری پزشکی دارند و شما نیز اگر این نشانه‌ها را دارید سریعا به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. نشانه‌هایی همچون تغییر شکل آرنج و یا مچ دست، ناتوانی در خم و راست کردن آرنج یا مچ دست، مشاهده کبودی و ورم بر روی دست، دردی که در شب هنگام و یا هنگام استراحت شدت می‌گیرد، ناتوانی در برداشتن و یا جابجایی اشیاء و یا هرگونه علائمی از عفونت، قرمز شدن دست و تب.

 

سخن پایانی

قبل از این که اقدامات درمانی برای درد دست راست از آرنج تا مچ دست صورت پذیرد، لازم است که علت درد ریشه‌یابی شود. بعد از یافتن علت درد می‌توان از روش‌های خانگی ساده گرفته تا دارودرمانی و روش‌های نوین پزشکی برای درمان درد و مشکل دست راست بهره‌مند شد که به تمامی آن در این مطلب پرداخته شد.

شما در این مقاله با علت درد دست از آرنج تا پایین آشنا شدید و ما سعی کردیم علاوه بر آن، شما را با بهترین راه‌های درمانی خانگی درد آرنج، موثرترین قرص جهت رفع درد آرنج، راه‌های درمانی رایج برای درد دست راست از ناحیه آرنج تا مچ و همین‌طور زمانی که برای برای درد دست راست از آرنج تا قسمت مچ دست باید به پزشک مراجعه کرد نیز آشنا کنیم.