آیا شما همیشه درد دست راست خود را نادیده میگیرید؟ آیا از این درد روزانه رنج میبرید؟ شما باید بدانید که درد دست راست ممکن است نشانهای از بیماریهای جدی مانند انواع سرطانها باشد. بنابراین، ادامه دادن به این مشکلات بدون مشاوره با پزشک، میتواند عواقب جدی داشته باشد.
در این مقاله، بهترین روشها برای تشخیص و درمان این نوع مشکلات را بررسی خواهیم کرد تا شما بتوانید بهترین روش برای مدیریت و درمان این مشکلات را پیدا کنید.
درد دست راست و سرطان بسته به اینکه چه نوع سرطانی باشد تا حدودی میتوانند با یکدیگر مرتبط باشند در این مقاله، بهترین روشها برای تشخیص و درمان این نوع مشکلات را بررسی خواهیم کرد تا شما بتوانید بهترین روش برای مدیریت و درمان این مشکلات را پیدا کنید. با توجه به مطالبی که بیان شد این سؤال مطرح میشود که برای درد دست به چه دکتری مراجعه کنیم؟
فهرست مطالب
آیا درد دست نشانه سرطان است؟
به طور کلی احساس درد از شایعترین و مهمترین علائم وجود آسیب و بیماری در قسمتهای مختلف بدن به شمار میآید. درد در ناحیه دستها علل و عوامل گوناگونی دارد آیا درد دست نشانه سرطان است؟ یکی از علل درد دست ابتلا به سرطانهای مختلف است. به طور کلی بیماری سرطان، عضلات و استخوانها را دچار ضعف میکند به طوری که ممکن است استخوانها ضعیف و شکننده و با هر ضربه دچار درد یا شکستگی شوند.
در برخی از انواع سرطان ممکن است درد دست راست و سرطان با هم مرتبط باشند و در برخی شرایط این بیماری باعث ایجاد درد در دستها میشود. برای بررسی و مشخص کردن این موضوع پزشک متخصص اقدام به انجام برخی متدهای تشخیصی میکند چرا که آگاهی از علت درد نیاز به تخصص ویژه دارد.
درد دست راست و سرطان عضله چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
در حال حاضر با روشهای پیشرفته پزشکی، انواع مختلفی از سرطانها شناسایی شدهاند. نوعی از سرطان به نام سارکوم یا سرطان عضله ممکن است در بافتهای مختلف بدن به وجود آید.
تومورهای سرطانی ممکن است در قسمت مچ دست ایجاد و باعث ایجاد درد در دست راست شوند. این سرطان بسیار نادر است و در دو نوع سارکوم بافت نرم و سارکوم بافت سخت شناخته میشود. عواملی که باعث ایجاد این بیماری میشوند شامل سوابق وراثت و خانوادگی، سندروم گاردنر، بیماری پاژه، برخی از تشعشعات و غیره است.
احساس توده در برخی بافتهای بدن از اولین علائم این نوع سرطان به شمار میآید. همچنین درد استخوان و کاهش وزن ناگهانی از دیگر علائم این بیماری است؛ بنابراین در برخی شرایط ممکن است درد دست و سرطان عضله با یکدیگر مرتبط باشند.
درد دست در سرطان سينه
غیر از عوامل عضلانی در ایجاد درد دست راست، بیماری سرطان سینه نیز ممکن است باعث ایجاد چنین دردی شود. این درد معمولاً در ناحیه کتف و اطراف آن بیشتر حس میشود. این موضوع در شرایطی بیشتر میشود که سرطان سینه به قسمتهای دیگر بدن گسترش یابد؛ بنابراین درد در قسمت بالای دست راست در این شرایط گاهاً میتواند نشاندهنده سرطان سینه باشد.
احساس درد دست در سرطان سینه ممکن است در نتیجه درمان این نوع سرطان ایجاد شود. چرا که درمان این نوع سرطان، معمولاً بر قسمتهای مختلف دست مانند کتف، ماهیچهها و سایر عضلات تأثیر میگذارند. این درد از کم تا شدید متغیر و در برخی مواقع ممکن است حرکات دست را محدود کند.
از دیگر دلایلی که باعث ایجاد درد دست راست میشود، تحریک غدد لنفاوی زیر بغل است. در واقع غدد لنفاوی به صورت غیر طبیعی متورم میشوند و بازوها و سایر نقاط دستها را درگیر میکنند.
برای درمان چنین دردهایی معمولاً پزشک، مسکنهای مخصوصی تجویز میکند؛ همچنین داشتن رژیم غذایی مناسب و انجام برخی حرکات ورزشی و نیز برخورداری از ماساژهای التیامبخش میتوانند تا حدود زیادی در درمان این دردها مؤثر باشند؛ بنابراین میتوان گفت؛ درد دست راست و سرطان سینه تا حدود با یکدیگر ارتباط دارند.
ارتباط میان درد دست راست و سرطان ریه
به طور معمول سلولهای سرطانی ممکن است به نواحی مختلف بدن متاستاز کنند و دردهای زیادی برای بیمار به وجود آورند. این نوع سرطانها ممکن است به عضلات و استخوانها مربوط یا مختص یک اندام خاص باشند.
معمولاً سرطانهایی که به عضلات و اعصاب دستها نزدیکتر هستند بیشتر باعث بروز درد در دست میشوند. برخی از سرطانها مانند سرطان ریه معمولاً بر قسمتهای مختلف بدن تأثیر میگذارند و باعث بروز درد و ناراحتی در ناحیه سینه و دستها میشوند؛ چرا که معمولاً اینگونه سرطانها به رگهای خونی و اعصاب اندامهای کناری منتشر میشوند؛ بنابراین در برخی شرایط درد دست راست و سرطان ریه با یکدیگر مرتبط هستند.
درد دست و سرطان
دستهای انسان دارای ساختار پیچیدهای است که ماهیچهها، مفاصل و استخوانهای زیادی دارد. در بسیاری اوقات، درد دست به دلیل ضربات سطحی یا کشیدگیهای ساده به وجود میآید که به مرور زمان برطرف میشود؛ اما اگر درد دست به طول بینجامد بهتر است آن را جدیتر مورد بررسی قرار دهیم.
درد دست ممکن است به برخی بیماریهای خاص مانند رشد تودههای بدخیم یا سایر سرطانها مرتبط باشد. به طور کلی میتوان گفت؛ برخی از انواع سرطانها باعث ایجاد درد در ناحیه دستها میشوند. این سرطانها ممکن است به برخی از نواحی بدن مانند سینه و ریه اختصاص یابند یا به صورت تومورهای عضلانی و استخوانی خود را بروز دهند.
در مورد ارتباط درد دست راست و سرطان میتوان گفت که در برخی شرایط این بیماری باعث بروز درد در قسمتهای مختلف دست راست یا چب میشود. برای تشخیص این مسئله باید علائم دیگری غیر از درد نیز مورد بررسی قرار گیرند. مجموع علائم بیماری به همراه نتایج بررسیهای پیشرفته پزشکی میتوانند، این ارتباط را مشخص کنند؛ سپس روش درمانی خاصی برای بیمار در نظر گرفته شود.
درد دست راست و سرطان در رشد تومورهای بدخیم
تودهها و تومورهای بدخیم سرطانی ممکن است در قسمتهای مختلف بدن به وجود آیند. وجود برخی برآمدگیهای غیر طبیعی در مچ دست میتواند نشاندهندة تومور باشد. برخی از تومورهای دست خوشخیم و برخی بدخیم هستند. در هر صورت با مشاهده هرگونه توده غیر طبیعی در قسمت مچها باید هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کرد تا نوع آن بررسی و نسبت به درمان آن اقدام شود.
اگرچه تومورهای سرطانی، دردناکتر از تودههای خوشخیم هستند؛ اما اقدام برای درمان سریع تودههای خوشخیم نیز امری ضروری به شمار میآید. در این شرایط میتوان گفت درد دست راست و سرطان ممکن است با وجود این تومورهای سرطانی با یکدیگر مرتبط باشند.
این تودهها از نظر نوع بافت به سه نوع تودههای غضروفی، سلول ژئانت و استخوانساز تقسیمبندی میشوند. عواملی که باعث بروز تودههای مختلف بر مچ دست میشوند ممکن است شامل انجام برخی حرکات ورزشی به طور مداوم یا بروز ضربات محکم بر روی دست یا عوامل ناشناخته باشند.
تومورها در زنان بیشتر از مردان مشاهده میشوند. رشد غیر طبیعی و نیز بیشتر شدن تعداد تومورها از جمله علائم تودههای غیر طبیعی است. به لحاظ شکل ظاهری بزرگتر از التهابات مفصلی هستند و معمولاً به شکل دایره یا بیضی ظاهر میشوند. ممکن است این تودهها بدون درد باشند؛ اما اگر محل رشدشان مسیرهای عصبی باشد ممکن است با دردهای شدیدی همراه باشند.
از دیگر تومورهای دست میتوان به تومورهایی اشاره کرد که در ناحیه شانه و همچنین در ستون فقرات گردنی به وجود میآیند، این بیماریها باعث ایجاد درد در ناحیه دست راست یا چپ میشوند.
پزشک متخصص برای تشخیص این تومورها پس از انجام معاینات بالینی از روشهای تشخیص دقیقتری برای ارزیابی و بررسی نوع تومور و نیز شناسایی محل دقیق آن استفاده میکند. این روشها شامل عکسبرداری و رادیوگرافی، سونوگرافی، امآرای و برخی آزمایشات خونی هستند.
برای درمان و رفع این بیماری و برای برداشتن کامل توده استخوانی در دست معمولاً از روش جراحی استفاده میشود؛ همچنین ممکن است قسمتهایی از مفاصل یا تاندونهایی که به تومور متصل هستند نیز برداشته شود. پس از انجام عمل جراحی، پزشک داروها و توصیههایی برای مراقبتهای پس از عمل تجویز میکند؛ به این ترتیب وجود تودههای بدخیم از دیگر موارد درد دست راست و سرطان به شمار میآید.
درد دست راست و سرطان استخوان
سرطان استخوان از جمله بیماریهای جدی و خطرناکی است که مستقیماً بخش استخوانی را درگیر میکند. این نوع سرطان انواع مختلفی دارد. در یکی از انواع سرطان استخوان، تومورهای مختلفی در مغز استخوان رشد میکنند و در نوع دیگر، تومورها در نوک استخوانهای بلند مانند ران، بازوها و ساقها شیوع مییابند.
از جمله نشانههای ابتلا به سرطان استخوان، احساس ضعف و خستگی، وجود درد و تورم در استخوانهای مختلف بدن، کاهش وزن و شکننده شدن استخوانها هستند. درد ناشی از ابتلا به سرطان استخوان ممکن است در ناحیه دستها نیز احساس شود.
به این ترتیب یکی از عوامل مرتبط با درد دست راست و سرطان این بیماری است. برای تشخیص این نوع سرطان، از روشهای پیشرفته پزشکی استفاده میشود و همچنین درمانهای مختلفی برای کنترل این بیماری وجود دارد.
سایر علل کلی ایجاد درد دست راست
به غیر از ارتباط میان درد دست راست و سرطان دلایل بسیار متنوع و مختلف دیگری نیز برای بروز درد دست راست وجود دارد. برای تشخیص علت درد دست راست بهتر است به کلینیکهای تخصصی مراجعه کنیم تا پزشکان با استفاده از روشهای تشخیصی علت آن را پیدا و درمان متناسب با علت درد را تجویز کنند. دلایل کلی ایجاد درد در دست راست میتواند شامل موارد زیر باشد:
- عوارض بعضی از داروها: بعضی از داروها مانند داروهای فشار خون، آنتی بیوتیکها، داروهای تشنج و داروهای درمان سرطان تأثیراتی بر اعصاب موجود در دست وارد میکنند و باعث ایجاد درد یا احساس سوزنسوزن شدن و بیحسی میشوند.
- کمبود برخی از ویتامینها در بدن: برخی از ویتامینها مانند ویتامینهای گروه ب به ویژه B12 برای تقویت سیستم عصبی بسیار مفید هستند؛ بنابراین کمبود این ویتامین ممکن است باعث ایجاد آسیبهای عصبی شده که این آسیبها، مشکلاتی مانند درد و بیحسی در دست راست را در پی دارند.
کمبود پتاسیم نیز باعث مشکلاتی در عضلات میشود که در نهایت انقباض عضلانی و ایجاد درد را در دست ایجاد میکند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی باید به تغذیه توجه ویژهای کرد و غذاهایی که حاوی پتاسیم مانند میوهها و سبزیجات و نیز غذاهای حاوی ویتامین B12 مانند گوشت، جگر، شیر و تخم مرغ را به طور مرتب مصرف کرد.
- ابتلا به برخی بیماریهای زمینهای: بیماری زمینهای مانند دیابت و مشکلات قلبی آسیبهایی را بر اعصاب و عضلات وارد میکنند. بیماری نوروپاتی دیابتیدر برخی شرایط بر عصبهای دست اثر میگذارد و در نتیجه احساس درد و گزگز را برای فرد بیمار ایجاد میکند.
- آسیبهای محیطی: آسیبهای محیطی شامل ضربات، کشیدگیهای عضلانی، فشرده شدن عضلات و استخوانها هستند. این آسیبها باعث ضعف عضلات و استخوانها یا شکستگی در استخوانها میشوند و در نتیجه درد و بیحسی را برای فرد به دنبال دارند.
- ابتلا به سندرومی به نام کارپال تونل:این سندروم در اثر فشرده شدن عصب میانی دستها ایجاد میشود و تحت فشار بودن این عصب باعث ایجاد ضعف در دستان و نیز احساس بیحسی و درد خواهد شد.
- روماتیسم و درد دست راست:بیماری آرتریت روماتوئید نوعی بیماری است که باعث ایجاد درد در نواحی مختلف بدن مانند دستها میشود؛ بنابراین یکی از دلایل ایجاد درد در دست راست، بیماری روماتیسم مفصلی است. دردهای ناشی از روماتیسم به دلیل ایجاد التهابات در مفاصل است. در صورت عدم درمان این بیماری ممکن است منجر به عوارض و بیماریهای دیگر شود؛ بنابراین این بیماری باید در مراحل اولیه، کنترل و تحت درمان قرار گیرد.
- ابتلا به عارضه استئوآرتریت: آرتروز از بیماریهای بسیار مهمی است که دردهایی را در ناحیههای مختلف دستها ایجاد میکند؛ بنابراین در برخی شرایط علت ایجاد درد در دست راست وجود آرتریت یا آرتروز در این دست است. بیماری آرتروز باعث ایجاد تغییراتی در مفاصل و استخوانها میشود که احساس سفت شدن و درد را به دنبال دارد.
- مشکلات مربوط به مفاصل و مهرههای گردن: برخی مشکلات در ناحیه گردن مانند دیسک گردن، آرتروز گردن، تنگی کانال نخاعی، شکستگی مهرههای گردن و … دردهایی را به دستها منتشر میکند. میتوان گفت دردهایی که در ناحیه دست راست به ویژه در قسمتی که کتف و شانه و بازوها وجود دارند ممکن است به آسیبهای گردنی مربوط باشد؛ بنابراین در این شرایط باید مشکلات مربوط به گردن مورد بررسی قرار گیرد.
سخن پایانی
در اغلب موارد دردهای مرتبط با دست در نتیجة آسیبها و مشکلات عضلانی هستند. با این حال عوارض و بیماریهای دیگری نیز وجود دارند که باعث ایجاد درد در دستها میشوند؛ مثلاً میتوان گفت درد دست راست و سرطان با یکدیگر ارتباط دارند.
سرطانهایی مانند سرطان عضله دست، سرطان سینه، سرطان ریه، سرطان استخوان و رشد تومورهای بدخیم باعث ایجاد دردهایی در نواحی مختلف دست میشوند. برای تشخیص ارتباط درد دست توصیه میکنیم به کلینیکهای تخصصی ما مراجعه کرده تا این موضوع با انجام آزمایشات و بررسیهای مختلف مشخص شود.