درمان سوزش کف پا در خانه چیست؟ هر آنچه باید بدانید

افراد در هر سنینی سوزش بی‌دلیل کف پا را تجربه کرده‌اند. درمان سوزش کف پا در خانه با بهره‌مندی از خواص دارویی گیاهان امکان‌پذیر است. بسیاری از متخصصان نیز با بررسی وضعیت عمومی بدن شروع می‌کنند و سپس مصرف داروها را توصیه می‌کنند. مثلاً درمان سوزش کف پا با حنا امکان‌پذیر است. سوزش کف پا می‌تواند علامتی از بیماری‌های کلیوی و کبدی و دیابت باشد؛ بنابراین مراجعه به پزشک الزامی است. احساس گزگز و سوزش می‌تواند دلایلی جز خستگی رشته‌های عصبی پا داشته باشد. برای مثال، این مشکل می‌تواند از علائم نوروپاتی باشد که باید توسط متخصص سوزش کف پا درمان شود. احساس سوزش کف پا واقعاً کلافه‌کننده است و درک می‌کنیم که افراد به‌دنبال راهکار درمان خانگی این مشکل می‌گردند. ما هم به همین دلیل این مقاله را برای شما نوشته‌ایم! تا همه چیز را درباره علل و درمان خانگی این مشکل بدانید و بهترین نتیجه را بگیرید.


از علل تا درمان سوزش کف پا در خانه

بهترین درمان سوزش کف پا در خانه چیست؟ برای پاسخ‌دهی دقیق و صحیح به این پرسش باید بدانیم که علت داغ شدن و سوزن سوزن شدن کف پا چیست؟ شاید از متخصصان و افراد عادی شنیده باشید که پا قلب دوم بدن است و مشکلاتی که مرتبط با پا است، می‌تواند با بسیاری از ارگان‌های بدن نیز ارتباط داشته باشد. حقیقتاً فهمیدن علت این مشکل کاری چالشی است؛ چرا که علل متنوع و گوناگونی را در برمی‌گیرد و می‌تواند ناشی از هر اختلالی در سیستم ایمنی بدن باشد. سوزش و گزگز کردن کف پا می‌تواند به‌دلیل پیاده‌روی طولانی یا خستگی باشد. ما می‌دانیم که شما این مقاله را به این دلیل می‌خوانید که بی‌دلیل و به‌صورت مدام با این مشکل درگیر هستید! سوزش کف پا می‌تواند به‌دلیل یک آسیب عصبی ساده یا اختلالات و بیماری‌های سیستمیک ایجاد شود. در ادامه برخی از رایج‌ترین و متداول‌ترین علل این مشکل را به‌صورت جامع توضیح می‌دهیم تا شما بتوانید متناسب با علت آن بهترین درمان سوزش کف پا در خانه را انتخاب کنید.

کم‌کاری تیروئید

کم‌کاری تیروئید به‌عنوان هیپوتیروئیدیسم نیز شناخته می‌شود. تیروئید کم‌کار درست مانند تیروئید پرکار می‌تواند سلامت بدن را تهدید کند. زمانی که تیروئید شما قادر به تولید هورمون‌های تیروئیدی تیروزین (T3) و تیروکسین  (T4)، به‌میزان کافی نباشد، بدین معنا است که به کم‌کاری تیروئید دچار شده‌اید. حالا کم‌کاری تیروئید چه ارتباطی با سوزش کف پا دارد؟ در اصل، یکی از مهم‌ترین نشانه‌های این بیماری تورم مچ پا و احساس سوزش و گرمی در کف پا است و خستگی مزمن، ریزش مو، خشکی پوست و کاهش نیروی جنسی از عوارض ثانویه این بیماری هستند.

 سوزش کف پا ناشی از تیروئید کم‌کار، ناشی از فشار عصبی به تورم بالای مچ است. این اختلال تعادل هورمون‌های موجود در بدن را دچار تغییر می‌کند و از این طریق منجر به تورم و تجمع آب در نواحی پا و اندام‌ها می‌شود. اگر سوزش کف پای شما، ناشی از کم‌کاری تیروئید باشد، راه کارسازی برای درمان خانگی وجود ندارد؛ چرا که شما ابتدا باید کم‌کاری تیروئید خود را درمان کنید و حتماً برای این مشکل نزد یک پزشک متخصص بروید.

سندرم تونل تارسال

این بیماری یکی از مهم‌ترین عل ایجاد سوزش و داغ شدن کف پا است. احتمالا در مورد سندرم تونل کارپال در دست‌ها شنیده‌اید. این بیماری دقیقا مشابه سندرم تونل کارپال است و تنها تفاوتش در این است که به‌جای مچ دست در مچ پا رخ می‌دهد. مچ پا در صورت ابتلا به این سندرم، متورم می‌شود و تحت فشار قرار می‌گیرد. این مسئله می‌تواند منجر به احساس سوزش‌سوزن شدن در کف پا شود.

 اگرچه می‌توان با استراحت کافی و کمپرس سرد برای درمان سوزش کف پا در خانه تلاش کنید؛ اما از بین رفتن علائم آن موقتی خواهد بود. بدیهی است که نمی‌توانید سوزش کف پا را در خانه درمان کنید؛ اگر هنوز به سندرم تونل تارسال مبتلا هستید. این سندرم باید توسط یک پزشک متخصص تشخیص و سپس درمان شود؛ چرا که جز این، منجر به یک آسیب عصبی دائمی می‌شود. به همین دلیل تاکید می‌کنیم که مراجعه به پزشک در صورت مزمن شدن سوزش کف پا بسیار حیاتی و لازم است.

 نوروپاتی

یکی دیگر از اختلالات شایع که می‌تواند منجر به سوزن سوزن شدن کف پا و احساس کرختی شود، طیفی از بیماری‌های نوروپاتی و اختلالات عصبی محیطی است. به‌طور کلی انواع مختلفی از نوروپاتی‌ها و بیماری‌های عصبی محیطی وجود دارد که منجر به احساس کرختی و گزگز شدن در کف پا می‌شود. با این حال دو نوع مهم نوروپاتی عبارتند از: 

نوروپاتی دیابتی 

نوروپاتی حسی  فیبر کوچک 

به طور کلی در افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی بهترین درمان خانگی سوزش کف پا کنترل مقادیر قند خون و کاهش مصرف قند است. همچنین کسانی سوزش کف پا را تجربه می‌کنند، به این دلیل که به نوروپاتی حسی فیبر کوچک مبتلا هستند، می‌توانند با طراحی یک رژیم غذایی مناسب، تغییر سبک زندگی و مصرف پایین الکل و دخانیات بهترین درمان خانگی را امتحان کنند.

بیماری شارکو ماری توث

شارکو ماری توث یک بیماری شایع و وراثتی است که بر عصب‌های کنترل‌کننده سیستم عضلانی اثر گذاشته و با گذر زمان اختلالات و مشکلات دیگری را ایجاد می‌کند. به‌عبارتی، این بیماری جزو بیماری‌های عصبی پیشرونده به‌شمار می‌آید و سوزش کف دست و پا یکی از علائم ابتدایی این بیماری هستند. اما در مراحل پیشرفتهتر، برخی علائم دیگر مثل گرفتگی اندام و آتروفی عضلات (کوچک شدن عضلات) را به‌دنبال دارد. طبق بررسی و تحقیقات انجام‌شده، از هر ۲۵۰۰ نفر یک نفر در آمریکا به این بیماری مبتلا هستند. مهم‌ترین امر در بهبود این بیماری شناخت زودرس و کنترل علائم بیماری با مراجعه به یک پزشک متخصص می‌باشد. اگر تاثیرات بیماری شارکو ماری توث با تشخیص و درمان دیرهنگام در بدن باقی بماند، درمان سوزش کف پا، به‌عنوان یکی از عوارض جدی آن، عملاً غیرممکن است؛ چه در خانه و چه به‌صورت پزشکی!

سوء تغذیه

یکی دیگر از علل مهم سوزش کف پا سوء تغذیه است. سوء تغذیه و همراه آن کم‌خونی، از مهم‌ترین علل بروز سوزش و بی‌حس شدن کف پا هستند. سوء تغذیه تنها به‌معنای عدم تغذیه نیست و تغذیه بد و نامناسب را نیز شامل می‌شود. سوء تغذیه عمدتاً به‌ کمبود ویتامین‌های گروه B مانند ویتامین B9، ویتامین B12 و ویتامین B6 رخ می‌دهد. کمبود این ویتامین‌ها نیز منجر به سوزش و گزگز شدن در کف پا و همچنین مشکلات عصبی در جهت هماهنگ کردن عضلات می‌شود. همچنین می‌تواند با کم‌خونی و کاهش گلبول‌های قرمز, اکسیژن‎رسانی به بافت عصبی را مختل کند. به این شکل، در کنار علائم عصبی محیطی مانند سوزش کف پا، برخی از علائم دیگر مانند خستگی و سرگیجه را در فرد مبتلا ایجاد می‌کند. بنابراین زمانی که فرد به‌دلیل سوء تغذیه به گزگز شدن و بی‌حسی کف پا دچار می‌شود، بهترین درمان سوزش کف پا در خانه تغییر اساسی رژیم غذایی است.

برخی از مواد غذایی حاوی ویتامین B9، B12 و B6 عبارتند از:

گوشت قرمز: مانند جگر

تخم مرغ

ماهی قزل‌آلا

مرغ و بوقلمون

حبوبات: مانند عدس، نخود و …

سبزیجات برگدار: مانند اسفناج، کلم بروکلی، شلغم و …

میوه‌ها: مانند آووکادو

 بیماری کلیوی

یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که می‌تواند منجر به بی‌حسی، سوزش و کرختی کف پا شود، مشکلات کلیوی است. زمانی که کلیه در بدن به خوبی فعالیت نکند، سمومی که باید از بدن دفع ‌شوند، در بدن تجمع پیدا می‌کنند. این تجمع سموم می‌تواند منجر به تورم مچ پا و از طرف دیگر سوزش در ناحیه کف پا شود. تهوع، تنگی نفس و خستگی شدید نیز برخی دیگر از خطرات بیماری‌های کلیوی هستند. همچنین، چنانچه بیماری کلیوی درمان نشود، می‌تواند احتمالات بسیار خطرناکی مانند تشنج و کما را با خود به‌همراه داشته باشد. بهترین درمان سوزش کف پا در خانه در بیماران کلیوی، کاهش مصرف پروتئین و داروهای نفروتوکسیک است؛ همچنین فرد مبتلا به بیماری کلیوی باید سریعاً به یک پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کند.

مالاریا

مالاریا یک بیماری عفونی است که به‌واسطه انگل‌های میکروسکوپی و توسط پشه‌های آلوده منتقل می‌شود. این بیماری می‌تواند دلیل سوزش کف پا باشد. این بیماری علائمی مانند تب و لرز و التهاب دارد. حقیقتاً این بیماری به‌طور مستقیم منجر به خارش و سوزش کف پا نمی‌شود، بلکه از طریق افزایش سطح التهابات بدن به اعصاب محیطی آسیب می‌زند و باعث ایجاد درد و کرختی در اندام‌هایی مانند پا می‌شود.

بیماری پای ورزشکاران

این بیماری در واقع یک بیماری عفونی و یک عفونت قارچی مسری است که اغلب در ورزشکاران دیده می‌شود. این عفونت عموما ناخن‌های دست و پا رو تحت تاثیر قرار می‌دهد و به دنبال آن ایجاد حس سوزش کف دست یا پا را ایجاد می‌کند. همچنین خارش کف پا به‌ویژه انگشتان پا نیز همراه با سوزش، مشاهده شده است. این افراد معمولا علائم دیگری در پاهای خود دارند که از برخی از آن‌ها می‌توان تاول‌های بزرگ، ترک‌خوردگی پوست، پوسته‌پوسته شدن بافت پوست بین انگشتان پا، خشک بودن پوست در کناره های پا و تغییر رنگ ناخن و بعضا شکستگی آن‌ها اشاره کرد. درمان این بیماری معمولاً باید با مصرف آنتی‌بیوتیکها آغاز شود و ابداً نباید به‌صورت خودسرانه و در خانه صورت بگیرد؛ بلکه باید توسط پزشک متخصص تجویز شود.

اریترومیالژی

یک بیماری به نسبت نادر می‌باشد که منجر به گریز شدن و سوزش شدید در پاها می‌گردد. گرچه تا کنون علت خاصی برای آن مشخص نشده است. با این حال، برخی از فعالیت‌ها مانند ورزش کردن، قرار دادن پا در گرمای شدید به‌مدت طولانی، ایستادن و پیاده‌روی طولانی‌مدت می‌تواند منجر به این بیماری شود. در این افراد رنگ طبیعی کف پا دچار تغییر ناگهانی می‌شود و با قرمزی و التهاب شدید همراه است.

دیابت

دیابت، در حقیقت یکی از اصلی‌ترین علل ابتلا به بیماری‌های نوروپاتی است. نوروپاتی دیابتی، باعث احساس سوزش و کرختی در تمام بخش‌های پا از جمله کف پا می‌شود. قند خون بالا به‌تدریج به دیواره‌های عروق خونی و اعصاب آسیب می‌زند و مانع تامین اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز بدن می‌شود. زمانی که عروق خونی و عصب‌های پا آسیب ببینند، علاوه بر این‌که در کف پا سوزش و گزگز کردن احساس می‌شود، احتمال زخم شدن را نیز در پی دارد

عفونت سندرم درد منطقه ای پیچیده

عفونت سندرم درد منطقه‌ای پیچیده یا CRPS دردی مزمن را به‌همراه دارد و اغلب بعد از عمل‌های جراحی یا آسیب‌دیدگی بروز پیدا می‌کند. سوزش کف پا از جزئی‌ترین خطرات این بیماری است و علاوه بر این، درد شدید، تورم، حساسیت به کوچک‌ترین لمس و تغییر رنگ و دما را در پی دارد

اختلالات هورمونی

اختلالات هورمونی چه در زنان و چه در مردان رخ می‌دهد و منجر به ایجاد اختلال در عملکرد رشته‌های عصبی و سیستم گردش خون می‌شود. برای مثال، خانم‌های باردار ممکن است در دوران بارداری سوزش کف پا را احساس کنند که به‌تدریج رفع می‌شود. همچنین کم‌کاری تیروئید یکی دیگر از عوامل مختل‌کننده هورمون‌ها است. 

سوزش پا به دنبال اختلالات کبدی

اگر در عملکرد کبد اختلالی ایجاد شود، برای مثال اگر به کبد چرب و هپاتیت مبتلا شده باشید، تجمع سموم و عدم دفع آن‌ها در پی خواهد بود. تجمع سموم در بدن موجب به احساس درد، سوزش و خارش در سراسر بدن می‌شود و کف پا را نیز در بر می‌گیرد. همچنین، نوروپاتی که یکی دیگر از علل رایج دچار شدن به احساس خارش و سوزش مزمن کف پا است، با مشکلات کبدی ارتباط مستقیم دارد. بنابراین شما برای رفع کردن سوزش کف پا، نمی‌توانید از هیچ درمان خانگی استفاده کنید و باید برای درمان پزشکی و تخصصی به یک متخصص کبد مراجعه کنید.

افزایش شدید چربی خون

زمانی که سطح کلسترول در خون افزایش پیدا می‌کند، پلاک‌های چربی در دیواره‌ رگ‌ها ایجاد می‌شوند و به این پدیده آترواسکلروز می‌گویند. رسوب این پلاک‌ها منجر به تنگ شدن رگ‌ها و کاهش جریان خون به پاها می‌شود. بدین ترتیب، طبیعی است که با چربی خون بالا، سوزش کف پا و انگشتان دست و پا را احساس کنید.

انواع روش‌های درمان سوزش کف پا در خانه

درمان خانگی سوزش کف پا چیست؟ درمان خانگی و پزشکی سوزش کف پا روش‌های متنوعی از گیاهان دارویی تا درمان دارویی و شیمیایی را شامل می‌شود. مهم‌ترین نکته در مورد سوزش کف پا، شناسایی علت این سوزش کف پا است. همان‌طور که گفته شد، شما صرفاً باید دلیل این سوزش را جویا شوید و متناسب با آن راه درمانی را انتخاب کنید. روش درمان خانگی سوزش کف پا به‌علت ابتلا به دیابت، با درمان خانگی بیماری‌های نوروپاتی متفاوت است. بنابراین، شما ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید و سپس از توصیه‌هایی که ما در این مقاله به شما ارائه می‌کنیم استفاده کنید. در ادامه این بخش، برخی از با این وجود برای درمان سوزش کف پا روش‌های متنوعی وجود دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از

درمان شیمیایی سوزش کف پا با آنتی‌بیوتیک و ضدقارچ

آنتی بیوتیک و ضد قارچ، یکی از روش‌های درمان سوزش کف پا است که باید با توجه به تجویز پزشک مصرف شوند. می‌دانیم یکی از علل مهم بروز سوزش کف پا در افراد بیماری‌های قارچی و عفونی است. این بیماری‌ها طیف وسیع شامل عفونت‌های قارچی پا سفلیس، بیماری لایم و بعضی عفونت‌های ویروسی مانند ایدز را شامل میشود. بنابراین لازم است که علت بیماری تشخیص داده شده و سپس در زمانی که دلیل عفونت مشخص شده باشد، تحت درمان آنتی‌بیوتیکی و داروهای شیمیایی قرار بگیرید.

درمان گیاهی سوزش کف پا در خانه

در برخی موارد، افرادی که دلیل سوزش کف پای خود را می‌دانند، می‌توانند با گیاهان دارویی، علائم آن را کاهش دهند و به‌صورت خانگی این احساس ناخوشایند را به‌تدریج رفع کنند. ترکیبات گیاهی متنوعی از گذشته تا کنون در طب سنتی برای بهبود سوزش, خارش و کرختی کف پا مورد استفاده قرار گرفته‌ شده است که برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

روغن اسانس بابونه: یکی از مهم‌ترین ترکیبات مورد استفاده در درمان خانگی سوزش کف پا روغن اسانس بابونه است. این ترکیب دارای اثرات شل‌کننده و آرامش‌بخش می‌باشد که در بهبود گردش خون و کاهش التهاب نقش به‌سزایی دارد. معمولا استفاده از روغن اسانس بابونه به صورت موضعی باید با روغن زیتون همراه ‌باشد و روی نقطه سوزش و خارش پا به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ماساژ داده شود

روغن زیتون:  روغن زیتون برای سوزش کف پا، یکی از تسکین‌دهنده‌ترین روش‌های درمان خانگی این مشکل است. این روغن خواص ضدالتهابی، مرطوب‌کنندگی و بهبود گردش خون را دارد و همه این خواص، برای درمان سوزش کف پا کافی است. شما می‌توانید برای ماساژدرمانی از روغن زیتون استفاده کنید و یا آن را با اسانس‌های گیاهی دیگر مانند بابونه و رزماری ترکیب کنید و سپس روی نقطه سوزش ماساژ دهید. همچنین اگر می‌خواهید بهترین بهره را از خواص روغن زیتون ببرید، می‌توانید پیش از خواب، تمام سطح کف پای خود را به روغن زیتون آغشته کنید و با قرار دادن یک پلاستیک اجازه دهید که روغن زیتون کاملاً به کف پا جذب شود

زالزالک سفید: یکی از قدیمی‌ترین روش‌های درمان سوزش کف پا در خانه، مصرف زالزالک سفید است. ترکیبات زالزالک سفید می‌تواند منجر به بهبود گردش خون شود و از تجمع ترکیباتی که منجر به خارش و سوزش کف پا می‌شود جلوگیری کند. معمولا نحوه استفاده از زالزالک سفید به شکل دمی است. بدین ترتیب که، یک قاشق غذاخوری از برگ زالزالک سفید را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید که به‌مدت ۱۰ دقیقه آن دم بکشد. سپس پس از صاف کردن آن بهتر است روزی حداقل 3 وعده از آن بنوشید. مصرف روزانه آن باعث می‌شود که حس سوزش کف پا‌ها به‌تدریج کاهش پیدا کند

زنجبیل تازه: زنجبیل تازه یکی از جدیدترین و به‌روزترین ترکیبات طب سنتی در درمان سوزش کف پا در خانه محسوب می‌شود. ترکیب این دارو همراه با روغن نارگیل معجونی می‌سازد که دوای سوزش و خارش موضعی کف پا است. همچنین با افزایش آب‌رسانی طراوت از دست رفته پوست را برمی‌گرداند و علاوه بر این، گردش خون را نیز بهبود می‌بخشد. روش استفاده از زنجبیل تازه این است که یک قاشق غذاخوری زنجبیل را با ۲ قاشق نارگیل مخلوط کنید تا به‌حالت خمیری تبدیل شود. این خمیر را به‌مدت ۵ دقیقه بر روی پا ماساژ دهید و سپس ترجیحاً با آب سرد آن را بشویید. از این ترکیب می‌توان 3 الی ۵ بار در روز استفاده کنید.

زردچوبه: زردچوبه یکی از قدیمی‌ترین و اولین درمان‌های سنتی در درمان سوزش کف پا در خانه بوده است. این ترکیب گیاهی مقادیر بالایی از کورکومین دارد که می‌تواند گردش خون را در سراسر بدن بهبود بخشد. همچنین زردچوبه به‌دلیل خواص ضد التهابی آن شناخته شده است و از این جهت می‌تواند منجر به رفع التهاب شود. برای استفاده از آن، تنها کافی است یک لیوان زردچوبه را درون لیوانی از آب گرم قرار داده و سپس آن را بر روی محل سوزش بمالید. این کار را حداقل ۲ تا ۵ بار در روز تکرار کنید تا سوزش کف پا به‌تدریج کاهش یابد

درمان سوزش کف پا با سرکه سیب

تحقیقات و مقالات پزشکی متعددی وجود دارند که خواص سرکه سیب برای درمان سوزش کف پا را اثبات کرده‌اند. البته لازم است که حتماً در صورت نیاز با پزشک خود مشورت کنید و سپس از سرکه سیب استفاده کنید. سرکه سیب برای سوزش کف پا و رفع گزگز، داغی و کرختی را می‌توان به سه روش نوشیدن، پاشویه و مالش موضعی استفاده کرد. لازم به‌ذکر است که بسیاری از افراد، این سوزش را همراه با زخم و التهاب تجربه می‌کنند. در این صورت باید از تماس مستقیم با سرکه سیب اکیداً خودداری شود. همچنین اگر قصد نوشیدن سرکه سیب را دارید، باید مطمئن باشید که به هیچ نوع از بیماری دیابت مبتلا نیستید. اگر به دیابت دچار هستید، حتماً پیش از مصرف سرکه سیب را پزشک خود مشورت کنید.

درمان خانگی حنا برای سوزش کف پا

خواص حنا برای سوزش کف پا یکی یا دو مورد نیست! شما می‌توانید با خیال راحت از حنا استفاده کنید و به احتمال فراوان توقع تسکین سوزش و درد کف پا را داشته باشید. اصلی‌ترین خواص دارویی حنا، درمان مشکلات پوستی است و به همین دلیل، سالمندان زیادی از خمیر حنا روی پاها و دستان خود استفاده می‌کنند. حنا برای رفع التهابات پوستی خواص فوق‌العاده‌ای دارد و از هر گونه عفونتی جلوگیری می‌کند. همچنین حنا ضد درد است و به‌صورت موقتی سوزش کف پا را به‌مقدار زیادی تسکین می‌کند.

ابتدا باید پودر حنا را تهیه کنید و آن را با آب گرم کنید. همچنین می‌توانید روغن زیتون را نیز بی‌افزایید تا خواص آن‌ها چندین برابر شود. پس از ترکیب پودر حنا با آب، به خمیری دست پیدا می‌کنید که اگر به بهترین شکل جذب شود، می‌توانید با سوزش کف پا خداحافظی کنید. پوست کف پا را به‌خوبی بشویید و خمیر حنا را به‌طور یکنواخت روی موضع بمالید. اجازه دهید که خمیر به‌مدت 30 دقیقه روی پوست باقی بماند. لازم ‌به‌ذکر است که هر قدر خمیر مدت بیشتری باقی بماند، تاثیرات آن نیز تقویت می‌شود. پس از مدتی، خمیر حنا را بشویید تا خواص درمانی آن تا مدت‌ها باقی بماند.

ماساژدرمانی سوزش کف پا با روغن‌های گیاهی

در مواردی بهبود سوزش و درد کف پا تنها با ماساژدرمانی صورت می‌گیرد. به‌طوری که برخی از افراد که برای درمان پیچ‌خوردگی به‌دنبال جراحی بوده‌اند، توانستند با مراجعه به یک ماسور حرفه‌ای (ماساژگر) دردهای خود را با ماساژدرمانی تسکین دهند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ماساژدرمانی می‌تواند سوزش کف پا را به‌مقدار زیادی کاهش دهد. همچنین برخی از افرادی که از درد و سوزش کف پا رنج می‌برده‌اند اظهار کرده‌اند که پس از جلسات ماساژدرمانی، درد و سوزش انگشتان پاهایشان بیش به‌مقدار زیادی کاهش داشته است.

اما ماساژ چه‌طور می‌تواند درد و سوزش شدید کف پا را از بین ببرد؟ چنان‌چه به یک ماسور ماهر که تحت آموزش‌های حرفه‌ای قرار گرفته است، مراجعه کنید، می‌توانید از بسیاری از مشکلات استخوانی، عضلانی و پوستی مانند سوزش کف پا رهایی بیابید. با ماساژدرمانی، فشار از روی عروق خونی برداشته می‌شود و در نتیجه، با بهبود خون‌رسانی به پا و آزاد شدن خونی که داخل وریدهای پا محبوس شده بود، درد و سوزش عضلات کف پا کاسته می‌شود. همچنین انجام حرکات ماساژدرمانی می‌تواند گرفتگی احتمالی عضلات کف پا را بهبود بخشند و از این طریق باعث بهبود درد و درمان قطعی سوزش کف پا در خانه شود. در کنار روش‌های متنوع ماساژ، آگاهی از دانش رفلکسولوژی می‌تواند ماساژدرمانی را بهبود و ارتقا ببخشد.

مراحل ماساژ کف پا در خانه

متخصصان رفلکسولوژی معتقد هستند که هر بخشی از کف پا، با ارگان‌ها و اندام‌های بدن ارتباطی مستقیم یا غیرمستقیم دارد؛ به همین دلیل است که می‌گویند که «پا قلب دوم بدن است»! با وجود این‌که همواره شبهه‌ها و شک‌هایی در تاثیرات ماساژدرمانی وجود دارد، اما می‎توان با اطمینان گفت که رفلکسولوژی صرفا یک تئوری آزمایش‌‌نشده نیست و کاربرد عملی و تاثیرات موثر زیادی دارد. برای رفع سوزش کف پا در خانه، ماساژ روشی موثر و اصولی است؛ اما بسیاری از افراد، قادر به مراجعه به ماسورهای حرفه‌ای نیستند. جای نگرانی نیست؛ چرا که می‌توانید خودتان در خانه پاهای خود را ماساژ دهید. در ادامه مراحل ماساژ خانگی برای رفع سوزش کف پا را توضیح می‌دهیم:

1. ابتدا در یک مکان و محل آرام و راحت بر روی صندلی بنشینید

2. ‌پایی را که می‌خواهد ماساژ دهد خم کرده و آن را بر روی ران پای دیگر تکیه دهید

3. از روغن زیتون و ترکیب اسانس رزماری یا بابونه استفاده کنید تا حرکت دست‌ها تسهیل شود و از خواص این روغن بیشترین بهره ببرید

4. با استفاده از برآمدگی نوک انگشتان دست خود تمام بخش‌های کف پا پا را به‌شکل دورانی ماساژ دهید (بهتر است که برای تاثیر بیشتر با دو دست خود کف پا را ماساژ بدهید)

5. با حرکات دورانی و فشارهای آرام کف پای خود را مانند یک خمیر ورز دهید تا گرفتگی عضلات پا رفع شود و خون‌رسانی بهبود بیابد

6. ماساژدرمانی برای رفع هر گرفتگی و دردی لازم نیست روزانه باشد؛ این ماساژ را هر چند روز یک‌بار که احساس سوزش شدت گرفت، به‌مدت 10 تا 20 دقیقه انجام دهید

سخن پایانی

ما در این مقاله راه‌های درمان سوزش کف پا در خانه را متناسب با علل ابتلا به آن شرح دادیم. برای مثال راهکاری درمانی حنا برای سوزش کف پا بسیار موثر است و علاوه بر تسکین درد و سوزش، سلامت پوست کف پا را در پی دارد. البته، باید توجه داشته باشید که یافتن دلیل سوزش کف پا چیست. چرا که، ممکن است ناشی از بیماری‌هایی همچون دیابت، مالاریا، بیماری‌های کلیوی و کبدی باشد و سوزش کف پا، جزئی‌ترین و کم‌خطرترین عوارض آن‌ها است! بنابراین مراجعه به متخصص سوزش کف پا اولین مرحله درمان است. او دلیل این سوزش مزمن و کلافه‌کننده را تشخیص می‌دهد و سپس راهکارهای درمانی را متناسب با وضعیت جسمانی شما تجویز می‌کند. ما درکلینیک دکتر میر، تجهیزات و خدماتی را فراهم کرده‌ایم تا افراد با هر گونه مشکلی در پا، برای مثال، سوزش کف پا به ما مراجعه کنند و از درمان قطعی خود اطمینان داشته باشند.