درمان زانو درد

مفصل زانو درشت ترین استخوان در بدن انسان است. زانو وزن بدن را تحمل کرده و دو استخوان ران و ساق پا را به یکدیگر متصل می نماید. وظایف مذکور باعث می شود که زانوی افراد در معرض آسیب های زیادی قرار بگیرد. شایع ترین علائم ناشی از صدمه به زانو، درد می باشد. درد در این ناحیه برای افراد بسیار ناخوشایند بوده و آن ها را از پرداختن به اعمال روزانه بازمی دارد. زانودرد بنا به علل مختلفی ایجاد می شود. افراد می بایست بعد از شناسایی دلیل، برای درمان زانو درد به دکتر زانو درد مراجعه کنند.

Treatment-knee-pain

اهمیت درمان زانودرد

پا که یکی از اعضای مهم اندام تحتانی بدن انسان می باشد، از نظر متخصصان علم پزشکی، یک شاهکار مهندسی بیومکانیک محسوب می گردد. پا از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که مهمترین آن ها زانو است. زانو بخش عظیمی از وزن بدن را تحمل کرده و در معرض آسیب های زیادی قرار دارد. انسان از همان دوران کودکی و ضمن آغاز راه رفتن تا سنین بزرگسالی، بارها آسیب دیدگی و جراحت را در این ناحیه تجربه می کند.

همچنین زانو به دلیل حرکت مداوم و نقش گسترده ای که در حرکت دارد، با گذشت زمان، به دلیل عوامل دژنتراتیو، دچار فرسودگی و تخریب می شود. آسیب دیدگی زانو با هر علتی، علائم آزار دهنده ای را ایجاد می کند که مخل حرکت و انجام امور توسط انسان می شود. به طور معمول درد، جزو نخستین نشانه هایی است که بعد از آسیب در زانو بروز پیدا می کند.

ما قصد داریم پس از برشمردن علل شایع درد زانو، به درمان قطعی زانو درد به روش پزشکی، جراحی و درمان های فوری با نتایج عالی بپردازیم بدیهی است که تنها درمان هایی دارای نتایج مطلوب هستند که زیر نظر پزشک متخصص باشند. پس توصیه می شود که از پرداختن به درمان های خودسرانه خانگی، سنتی و اسلامی پرهیز نمایید.

درمان زانودرد از اهمیت بالایی برخوردار می باشد چرا که عدم اقدام به موقع، سبب پیشرفت بیماری و بروز مشکلات بیشتری می گردد. در صورتی که افراد نسبت به درد و دیگر علائم زانوی خود حساس بوده و سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایند، می توانند، در مدت کوتاه تر و بدون نیاز به روش های تهاجمی، جهت درمان زانودرد اقدام کنند.   

علت زانودرد چیست؟

هر گونه اختلال که باعث بروز مشکل در عملکرد درست مفصل زانو شود، باعث احساس درد در این ناحیه می گردد. وارد شدن صدمه و جراحت به زانو در حین تصادفات شایع ترین علت زانودرد می باشد. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، درمان قطعی زانو درد، بدون پیدا کردن علت و از بین بردن ریشه مشکل، امکان پذیر نیست. در این صورت خوردن داروهای مسکن، درد را تنها برای مدت کوتاهی مخفی نگه می دارد. در ادامه به بیان انواع عوامل ایجاد کننده زانودرد می پردازیم.

آسیب دیدن منیسک زانو

درمان زانو درد ممکن است مشروط بر درمان منیسک زانو باشد. این مشکل اغلب در هنگام انجام اعمال ورزشی سنگین برای ورزشکاران اتفاق می افتد. افراد مسن نیز به علت ضعیف شدن غضروف ها، تا حد زیادی در معرض این نوع آسیب قرار می گیرند. به طور معمول پارگی منیسک زانو، محدودیتی در راه رفتن اشخاص ایجاد نمی کند ولی پس از گذشت مدت کمی، فرد با علائمی مانند تورم، اختلال در حرکت استوار، درد و قفل شدن زانو مواجه می شود.

تاندونیت یا التهاب زانو

تاندون در قسمت جلوی زانو قرار گرفته است و کشکک را به استخوان درشت نی وصل می کند. وظیفه تاندون انتقال نیروی عضله های چهار سر ران به زانو در هنگام راه رفتن می باشد. به آسیب دیدگی های این تاندون، تاندونیت می گویند. این اختلال نیز گاهی برای درمان زانو درد فوری در بیمارستان بررسی می شود..

آرتروز زانو

آرتروز اصلی ترین علت زانودرد در سنین بالا می باشد. این اختلال پیش رونده در طی زمان، طی فرسودگی و عوامل دژنراتیو در زانو ایجاد می گردد. آرتروز حتی گاهی علت درد زانو در جوانان نیز هست زیرا هر گونه صدمه در جوانان می تواند موجب تحلیل غضروف گردد. بدیهی است که درمان زانو درد در چنین شرایطی مشروط به درمان آرتروز می باشد.

نقرس کاذب

نقرس کاذب نوعی از آرتروز است که گاهی اوقات بدون هیچ گونه علائمی بروز می کند. ناگفته نماند که در موارد شدید، درد قابل توجهی زندگی فرد را مختل می نماید. در طی رادیوگرافی زانو، رسوب کلسیم در مفصل مشاهده می شود. این عامل موجب تخریب غضروف و بروز علائمی شبیه آرتروز می شود.

شکستکی استخوان زانو

شکستگی مفصل زانو دارای علائمی مانند درد شدید می باشد. بدیهی است که درمان زانو درد فوریدر چنین شرایطی به اقدام جهت جراحی یا بستن آتل نیاز دارد.

کیست بیکر

این اختلال که به کیست نانواها معروف می باشد، می تواند علت درد زانو باشد. تجمع مایع سینوویال در قسمت پشت زانو سبب بروز التهاب و تورم در آن ناحیه می شود. کیست بیکر در اکثر مواقع پس مدتی از بین می رود ولی گاهی نیز لازم است که فرد جهت درمان زانو درد فوری، تحت درمان قرار بگیرد.

نرمی کشکک زانو

نرمی کشکک یکی از علل اصلی زانودرد در علم پزشکی است. در این عارضه فقط کشکک دچار صدمه می شود و علت آن ساییدگی استخوان در هنگام حرکت پا از ناحیه مفصل می باشد.

ورم کیسه های مفصلی زانو به عنوان علت درد زانو یا بورسیت

گاهی ورم کیسه های مفصل زانو یا بورسیت، علت درد زانو می باشد. کیسه های کوچکی حاوی مایع بورسا در کنار زانو قرار گرفته اند که موجب کاهش اصطکاک استخوان ها می شوند. یازده عدد کیسه در اطراف مفصل زانو وجود دارند که به طور معمول کیسه ای که در بخش بالایی کشکک زانو تعبیه شده است، دچار تورم می شود. پزشکان برای درمان زانو درد فوری ناشی از بورسیت، داروهای ضد التهابی را تجویز می نمایند.

ازگود اشلاتر

معمولا این اختلال دلیل درد زانو در جوانان ورزشکار است. استفاده مکرر از زانو در ورزشکاران، زمینه را برای التهاب و تورم ناحیه برجسته زیر زانو فراهم می کند. همچنین رشد ناگهانی در دوران بلوغ می تواند، علت ایجاد آزگود اشلاتر و درد زانو باشد. لازم به ذکر است که علائم این اختلال گاها بدون هیچ اقدامی از بین می روند اما گاهی نیز درمان زانو درد در افراد ضرورت می یابد.

دررفتگی کشکک زانو

دررفتگی کشکک نیز می تواند علت درد زانو می باشد. دررفتگی با نشانه هایی اعم از درد، حساسیت به لمس و تورم همراه است. افراد می بایست بلافاصله بعد از آسیب و بروز علائم به پزشک متخصص مراجعه کرده و جهت درمان زانو درد فوریاقدام نمایند.

داشتن پای پرانتزی

انحراف زانوها به طرفین باعث پرانتزی شدن پا می شود. افراد می توانند برای درمان زانو درد فوری ناشی از این عارضه، از بریس، کفش طبی و ورزش های مخصوص استفاده کنند. لازم به ذکر است که این اختلال با ژنتیک، چاقی، کوتاه قامتی، کمبود ویتامین و آغاز راه رفتن در سنین پایین مرتبط می باشد.

مشکلات و پارگی لیگامان ها

رباط یا همان لیگامان بافت مستحکمی است که دو سر استخوان ها را در ناحیه مفصل به یکدیگر متصل می نماید. این ناحیه ممکن است در اثر تصادف، چرخش ناگهانی، دویدن و… دچار آسیب گردد. در صورتی که لیگامان زانو دچار پارگی یا ترک خورذدگی شود، باعث درد زانو می گردد.

عفونت مفصل زانو به علت آرتریک سپتیک زانو

منشا این نوع عفونت در قسمت دیگری از بدن می باشد. مانند عفونت پوستی یا ادراری که توسط شریان های خونی به سمت بافت مفصل زانو گسترش پیدا می کند. گاهی نیز التهاب ناشی از آرتریک سپتیک به علت زخم، جراحی یا تزریق اطراف زانو است. در هر صورت این ناحیه توان بالایی برای محافظت از خود در برابر میکروب ها نداشته و به سرعت ملتهب می گردند. این بیماری می تواند علت درد شدید زانو باشد.

التهاب زانو به علت بیماری های خودایمنی مثل روماتیسم، پسوریازیس و لوپوس

علت بروز بیماری های خودایمنی، حمله سیستم ایمنی به سلول های خودی می باشد. از جمله بیماری های خودایمنی که در ناحیه زانو، سبب ایجاد درد می گردند، پسوریازیس، لوپوس و روماتیسم مفصلی می باشند. اختلالات مذکور سبب التهاب مفصل زانو شده و علائم دردناکی را به همراهمی آورند. این مشکلات عمدتا قابل کنترل هستند.

نوروپاتی های محیطی

نوراپاتی محیطی اختلالی است که در اثر عملکرد نادرست اعصاب محیطی ایجاد می شود. این اعصاب از مغز و نخاع نشات گرفته و پیام های حسی و حرکتی را بین اندام های بدن جا به جا می نمایند. گاهی نوروپاتی محیطی مفصل زانو را تحت تاثیر قرار داده و علائمی مانند بی حسی، مورمور شدن و درد را ایجاد می کند.

تومورهای اطراف زانو

تومورهای سرطانی اطراف زانو به دو صورت خوشخیم و بدخیم ایجاد می شود. تومورها معمولا به سرعت به فرآیند تقسیم سلولی پرداخته و سبب انهدام و تحلیل رفتگی استخوان می گردد. یکی از علائم این اختلال می تواند، درد در ناحیه زانو باشد که بایستی سریعا درمان شده و از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.

درمان چاقی مساوی درمان زانو درد فوری

درمان چاقی معادل درمان زانو درد فوری می باشد! شاید این جمله کمی برایتان عجیب باشد اما این موضوع تا حد زیادی واقعیت دارد. متاسفانه اضافه وزن ارتباط مستقیمی با اختلالات زانو به ویژه آرتروز دارد و همین سبب می شود که افراد مبتلا به چاقی، بیشتر از سایرین با مشکلات زانو رو به رو شوند. پزشکان برای تسهیل روند درمان زانو درد فوری دائما توصیه می کنند که تاثیر چاقی را بر زانودرد جدی بگیرید.

چاقی به دو صورت، زمینه را برای ایجاد اختلالات زانو فراهم می کند. اولا وزن بالا موجب ایجاد فشار به مفصل زانو و عملکرد اشتباه آن می شود. به همین دلیل شخص در نشست و برخاست، راه رفتن و بالا رفتن از پله با درد بسیاری در زانو رو به رو می شود.

ثانیا تحمل وزن زیاد توسط زانو، سبب سایییده شدن و تخریب غضروف می گردد که این به نوبه خود زمینه برای بروز آرتروز فراهم می نماید.

نکته دیگری که باعث شده چاقی و اضافه وزن را به عنوان علت زانودرد در نظر بگیرند، ترشح مواد شیمیایی است. شاید برایتان جالب باشد که بافت فعال چربی داخل بدن دائما، در حال ساخت و ترشح سموم و مواد شیمیایی می باشد که همین باعث بروز تورم و تسریع ایجاد آرتروز زانو می شود. این سموم شیمیایی همچنین در مبتلا شدن به روماتیسم مفصلی نقش عمده ای ایفا می نمایند.

درمان قطعی زانو درد به روش پزشکی

در قسمت پیشین به عواملی که می توانند سبب بروز زانودرد گردند، اشاره کردیم. هر کدام از بیماری های مذکور دارای روش های درمانی متفاوتی هستند که البته هر کدام از این روش ها می بایست باتوجه به شرایط و وضعیت خاص هر بیمار توسط پزشک متخصص تجویز شوند.

 بنابراین توصیه می شود، در صورتی که به زانودرد مبتلا شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا بعد از پیدا کردن علت درد، بهترین گزینه درمان زانو درد فوری را برای شما تجویز نماید. برای آشنای بیشتر شما عزیزان، برخی از موثرترین راه های درمان زانو درد را در ذیل این بخش ذکر می کنیم.

 درمان زانو درد به کمک داروهای خوراکی

گاهی پزشک جهت درمان زانو درد فوری از داروهای خوراکی مسکن، به تنهایی و یا در کنار سایر روش های درمانی برای تخفیف درد، استفاده می کند. این داروها معمولا در قالب قرص تهیه شده و می بایست صرفا توسط پزشک و بنا به میزان درد موجود در زانوی افراد تجویز شوند.

 استامینوفن از جمله داروهای مسکنی است که دارای حداقل عارضه می باشد و بیشترین میزان استفاده را دارد. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوبروفن، ژلوفن، ناپروکسن و … نیز از جمله داروهای دیگر مسکن می باشند.

گاهی پزشکان برای رفع دردهای شدید، خوردن قرص های مسکن کورتیکواستروئیدی را لازم می دانند. این داروها تاثیر بیشتری در درمان زانو درد فوری و کاهش التهاب داشته و البته در صورتی که مصرف آن تحت نظر پزشک نباشد، عوارض بسیاری را به همراه می آورد. به خاطر داشته باشید که مصرف داروهای درمان زانو درد تحت هیچ شرایطی نباید بدون تجویز پزشک باشد.

تزریق ژل دارای اسیدهیالورونیک

ماده هیالورونیک به صورت طبیعی در مفصل زانو وجود دارد. این مایع فشار ناشی از وزن را تا حد زیادی از روی استخوان بر می دارد. زمانی که علت درد زانوی افراد، بیماری آرتروز در اثر از بین رفتن این مایع باشد، پزشک متخصص برای درمان زانو درد به تزریق ژل حاوی اسیدهیالورونیک به قسمت مشخصی از زانو می پردازد. این امر موجب تسهیل راه رفتن افراد می شود.

تزریق پی آر پی

گاهی برای درمان زانو درد از تزریق پلاسمای غنی شده از پلاکت استفاده می نمایند. پلاکت ها حاوی موادی هستند که در تسریع روند ترمیم و بازسازی بافت ها موثر می باشند و بدن را برای ساخت سلول های جدید تحریک می کند. لازم به ذکر است که ورزشکاران از این روش به علت آسیب های پی در پی در ناحیه زانو به فراوانی استفاده می کنند.

جهت تزریق پی آر پی، خون را در داخل دستگاه سانتریفیوژ قرار می دهند. این امر باعث جداسازی و تفکیک سلول های خونی و پلاکت از خون می شود. تعداد جلسات پی آر پی بنا به شدت آسیب و نظر پزشک مشخص می گردد و معمولا دارای سه مرحله با فاصله 4 الی 6 هفته می باشد.

اوزون تراپی زانو

اوزون تراپی یک روش نوین و خارق العاده با نتایج عالی در جهت درمان زانو درد فوری و از بین بردن التهاب می باشد. در این روش از تزریق گاز اوزون به ناحیه زانو استفاده می شود. گاز سه اتمی اوزون سبب افزایش گردش خون و اکسیژن رسانی در ناحیه زانو می گردد که این امر به ترمیم بافت آسیب دیده و درمان زانو درد کمک می کند. همچنین اوزون سبب متعادل سازی سیستم ایمنی می شود و آنتی اکسیدان های موجود در بدن را تقویت می نماید.

این امر التهابات ناحیه زانو را به حداقل رسانده و سبب درمان آرتروز می گردد. اوزون تراپی بدون نیاز به بیهوشی عمومی و بنا به نظر پزشک در یک یا چند جلسه صورت گرفته و مناسب افراد مسنی است که در اثر بیماری های قلبی مجاز به جراحی های باز نمی باشند. همچنین انجام اوزون تراپی در موارد خفیف از عود و تشدید آرتروز جلوگیری می کند.

درمان زانو درد به کمک جراحی

به طور معمول جراحی به عنوان گزینه آخر در درمان زانو درد مورد استفاده قرار می گیرد چرا که گاهی برای ترمیم آسیب دیدگی، هیچ راهی به غیر از جراحی وجود ندارد. اکثر افراد در چنین شرایطی تن به جراحی و انجام درمان های تهاجمی نمی دهند. دلیل این مقاومت، نگرانی در مورد درد و دشواری های ایجاد شده در طی دوران نقاهت می باشد.

روشن است که جراحی به مراقبت و استراحت بیشتری نیاز دارد و تا مدتی افراد را از پرداختن به اعمال روزمره باز می دارد. با این حال لازم است ذکر کنیم که چنانچه انجام جراحی توسط پزشک حاذق تشخیص داده و اجرا شود، افراد بهترین نتیجه ممکن را به دست می آورند. انواع جراحی برای درمان زانو درد به شرح زیر است.

جراحی آرتروپلاستی

جراحی تعویض مفصل زانو که اصطلاحا تحت عنوان آرتروپلاستی در علم پزشکی شناخته می شود، یکی از پرتهاجمی و حساس ترین روش های جراحی برای درمان زانو درد می باشد. پزشک زمانی از این روش استفاده می کند که سایر راه های درمانی، قادر به ترمیم مفصل آسیب دیده زانو نباشند.

در این وضعیت تنها راه خلاص شدن از درد شدید زانو، خارج کردن قطعات تخریب شده و تعویض آن ها با مفصل مصنوعی از جنس پلاستیک، پلیمر یا فلز مخصوص می باشد. گفتنی است که این روش در اختلالاتی همچون آرتروز، پای پرانتزی، انحراف و بدشکلی پا مورد استفاده قرار می گیرد.

جراحی آرتروسکوپی

پزشک متخصص برای انجام این نوع جراحی، برش یا شکافی کوچکی را در مفصل زانو ایجاد می کند. اکنون پزشک قادر است که لوله آرتروسکوپ را به موضع درد هدایت کرده و محل مورد نظر را با دقت مشاهده نماید. جراحی آرتروسکوپی برای برش، ترمیم و ثابت نگهداشتن منیسک زانو بیشترین کاربرد را دارد. این روش در بین سایر روش های جراحی کمتر تهاجمی بوده ضمن بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی صورت می گیرد.

جراحی استئوتومی

زمانی که استخوان پا به طرز نادرستی تغییر شکل دهد و تحمل وزن بدن برای زانو سخت شود، از جراحی استئوتومی برای درمان زانو درد استفاده می گردد. پزشک جراح برای انجام این کار، استخوان درشت نی را پس از برش، جا به جا کرده و محل قرارگیری مفصل زانو را تصحیح می نماید.

به طور معمول پزشک مجری از پیچ، گچ، آتل و سایر ابزار مخصوص جهت فیکس کردن استخوان های برش داده شده استفاده می کند. این نوع جراحی به مراقبت و انجام تمرینات توانبخشی بسیاری برای بازگشت دامنه حرکتی در پا احتیاج دارد. همچنین وضعیت بیمار می بایست تا مدت ها زیر نظر پزشک کنترل می شود تا روند درمان زانو درد به خوبی طی گردد.

درمان زانو درد در خانه

استفاده از روش های خانگی و سنتی قدمت بالایی داشته و مردم از گذشته تاکنون تمایل بیشتری به استفاده از این روش ها برای درمان انواع اختلالات دارند. در ادامه قصد داریم شما را با روش های درمان زانو درد در خانه آشنا سازیم. بسیاری از افراد تصور می کنند که استفاده از روش های خانگی هیچ گونه عوارضی به همراه ندارد.

در این راستا بایستی اشاره کنیم که درمان زانو درد در خانه نیز حدالامکان باید با مشورت پزشک و متخصص طب سنتی صورت گیرد تا مفید بودن آن برای بیماری و نوع آسیب دیدگی زانوی شما محرز گردد.

کمپرس سرد

به طور معمول در صورتی که درد زانو ناشی از ضرب دیدگی باشد، استفاده از کمپرس سرد در ساعات اولیه پس از ضربه توصیه می شود. کمپرس سرد تاثیر به سزایی در کاهش التهاب زانو و درمان زانو درد دارد. برای انجام این کار، منبع یخ را ابتدا داخل یک حوله بپیچید و آن را بر روی محل درد قرار دهید. 

زنجبیل

گیاه زنجبیل به عنوان یک ضدالتهاب و آنتی اکسیدان قوی، در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. برای درمان زانو درد با استفاده از زنجبیل می بایست آن را به مدت 15 دقیقه داخل آب بجوشانید و مقدار کمی آبلیمو و عسل را به این معجون اضافه کنید. خوردن روزانه دو فنجان از این جوشانده درد شما آرام می کند. همچنین شما می توانید از روغن زنجبیل جهت ماساژ موضع درد استفاده نمایید.

دمنوش بابونه

بابونه به عنوان یک مسکن قوی در درمان زانو درد فوری تاثیرگذار می باشد. خاصیت آرام بخشی این گیاه باعث شده تا افراد از برای در از بین بردن درد در قسمت های دیگر بدن نیز استفاده نمایند. باید دقت کنید که مصرف بیش از اندازه این دارو نیز ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد.

روغن نعنا

روغن نعنا در تسکین درد معده در میان مردم رواج داشته و کمتر کسی از تاثیر این ماده برای در درمان زانو درد اطلاع دارد. نعنا به دلیل داشتن ماده ضددرد و ضداسپاسم منتول، سبب آرام شدن موضع درد می گردد. شما می توانید، روغن نعنا را با یک روغن پایه دیگر مخلوط کرده و از بروز آلرژی های پوستی جلوگیری نمایید.

سرکه سیب

سرکه سیب به علت داشتن خاصیت قلیایی، در تجزیه سموم و مواد معدنی تجمع یافته در بافت ملتهب شده زانو موثر است. از همین رو استفاده از سرکه سیب در درمان زانو درد نقش موثری دارد. شما برای استفاده از این روش می توانید، محلول رقیق شده سرکه را نوشیده و یا مدتی در وان حاوی سرکه سیب بنشینید.

فلفل هندی

فلفل هندی حاوی ماده اعجازانگیز کپسایسین می باشد. کپسایسین دارای خاصیت ضددرد بوده و استفاده آن به صورت موضعی در درمان زانو درد بسیار موثر است. فلفل هندی را در روغن زیتون ریخته و زانوی خود را دو مرتبه در روز و به مدت 5 دقیقه با آن ماساژ دهید. گفتنی است که این ماده را حتی در سایر داروهای شیمیایی نیز به کار می برند.

آلوئه ورا

بسیاری از افراد تنها از خواص مفید آلوئه ورا برای سلامت پوست آگاه هستند. شاید برایتان جالب باشد که ژل موجود در این گیاه ضدالتهاب بوده و همچنین عوارض داروهای شیمیایی غیراستروئیدی را ندارد. از همین رو افراد می توانند در درمان زانو درد از آن بهره مند گردند.

چای سبز

مطالعات نشان می دهند که چای سبز یک آنتی اکسیدان خوب است که می توان از آن در کاهش التهاب و دردهای مفصلی استفاده نمود. از همین جهت افرادی که به دنبال یک راه برای درمان زانو درد فوری هستند، می بایست مصرف این نوشیدنی را ضمن مشورت با پزشک، در رژیم غذایی خود قرار دهند.

نمک اپسوم

از این نمک در رفع اختلالات و دردهای استخوانی استفاده زیادی می شود. برای درمان قطعی زانو درد می توانید، مقداری از این نمک را درون وان حمام ریخته و پاهایتان را در آن قرار دهید.

مرزنجوش

این گیاه در نواحی سواحل مدیترانه رشد فراوانی داشته و سال ها است که از آن در درمان زانو درد، رگ به رگ شدن، اسپاسم عضلانی، خشکی مفصل زانو و… استفاده می گردد. استفاده موضعی روغن مرزنجوش در موضع درد، التهاب را از بین برده و درد را تسکین می بخشد.

زردچوبه

زردچوبه به دلیل دارا بودن ماده کورکومین، در طب سنتی جهت درمان التهاب و تسکین درد به صورت خوراکی و موضعی مورد استفاده قرار می گیرد. شما عزیزان می توانید، پودر زردچوبه را در آب یا شیر گرم مخلوط کرده و جهت درمان زانو درد استفاده نمایید. توجه داشته باشید که این دارو برای افرادی با اختلالات انعقاد خون مناسب نمی باشد.

لیمو

اسیدسیتریک موجود در لیمو به عنوان حلال سموم، در از بین بردن التهاب و درمان زانو درد، مورد استفاده افراد قرار می گیرد. برای از بین بردن علائم ناشی از آرتروز می توانید، چند قطعه لیمو را در پارچه پنبه ای قرار داده و در روغن کنجد غوطه ور نمایید. سپس پارچه را بر روی محل درد قرار دهید و اجازه دهید که مدتی بر روی زانو بماند. تکرار این عمل تا دو مرتبه در روز سبب درمان زانو درد می شود.

روغن اکالیپتوس

مالیدن روغن اکالیپتوس به زانو، یک راه آسان و موثر در درمان زانو درد می باشد. ترکیب این روغن با روغن نارگیل و یا زیتون اثرات درمانی را دوچندان می نماید.

درمان زانو درد فوری با ورزش

درد زانو علل گوناگونی دارد که تشخیص آن توسط پزشک متخصص صورت می گیرد. پزشک معالج، مطابق با میزان آسیب دیدگی، گزینه مناسب جهت درمان زانو درد فوری را پیشنهاد می کند. ورزش از جمله درمان های مکمل می باشد که تقریبا همیشه در کنار سایر شیوه های درمانی، مورد استفاده افراد قرار می گیرد.

ورزش را می بایست به صورت اصولی و در کنار سایر تکنیک های فیزیوتراپی مورد استفاده قرار داد. تمرینات ورزشی، همچنین ضمن مشورت با پزشک یا کارشناس فیزیوتراپیست، در درمان زانو درد در خانه به صورت ساده انجام می شود. در قسمت ذیل به درمان زانو درد به کمک ورزش می پردازیم.

بالا بردن پا در حال خوابیده

ابتدا بر روی یک سطح صاف خوابیده و پایی را که درد می کند به سمت بالا ببرید. دقت کنید که زانوها در هنگام حرکت نباید خم شوند. این تمرین را برای درمان زانو درد 10 بار انجام دهید.

پرس زانو برای درمان زانو درد

برای انجام این کار روی زمین نشسته و پاهایتان را دراز کنید. یک حوله یا بالش نرم و کوچک را در زیر زانو قرار دهید و سعی کنید که به آرامی به آن فشار وارد نمایید.

بالا بردن پاشنه برای تقویت عضلات

ابتدا بایستید و از یک صندلی یا دیوار برای حفظ حالت متعادل استفاده کنید. اکنون پاشنه پاهایتان را از زمین بلند کرده و وزن خود را بر روی پنجه هایتان قرار دهید. این حرکت را پنج مرتبه و هر بار به مدت پنج ثانیه تکرار نمایید.

خم کردن زانو در حالت خوابیده

ابتدا بر روی شکم بخوابید. سپس برای راحتی بیشتر بالش یا دستانتان را در زیر سر قرار دهید. در این وضعیت یکی از پاهای خود را از ناحیه زانو خم کرده و به سمت باسن بیاورید. ده ثانیه در این حالت بمانید و سپس حرکت مذکور را در پای مقابل تکرار کنید.

تقویت عضلات چهار سر جلوی ران

ابتدا بر روی زمین دراز کشیده و سپس بالش نرم کوچکی را در زیر زانوی خود قرار دهید. اکنون با فشار آوردن به بالش عضلات جلوی ران خود را منقبض نمایید و ساق پاهایتان را به ترتیب و به مدت 5 ثانیه بالا نگهدارید. این امر سبب تقویت عضلات چهار سر می شود که از عود زانو درد پیشگیری کرده و علائم آزار دهنده زانو درد را در هر بار عود، به حداقل می رساند.

ورزش عضلات پشت ران

ابتدا به سمت یکی از پهلوهای خود بخوابید و سپس دست خود را برای راحتی بیشتر زیر سرتان قرار دهید. اکنون به کمک دست دیگر، پای خود را از زانو خم کرده و به سمت باسن بکشید. این کار سبب تقویت عضلات اطراف مفصل زانو شده و تا حد زیادی از علائم ناشی از عود زانودرد جلوگیری می نماید.

سخن آخر

حرکت در زندگی نقش موثری دارد به گونه ای که انسان را مجبور به ساخت ابزار و ماشین آلاتی کرده است که این امر را برایش آسان و سریع گرداند. با وجود انواع ماشین و خودرو، انسان بدون توانایی راه رفتن، در بسیاری از فعالیت های روزمره خود دچار مشکل می شود.

درد در زانو اختلالی است که در صورت پیشرفت می تواند، دامنه حرکت انسان را به مرور زمان محدود کند. از این رو درمان زانو درد، برای افراد و متخصصان بسیار پراهمیت است. هدف ما از تحریر این مقاله، یاری رساندن به شما عزیزان در جهت پیدا کردن علت و درمان زانو درد می باشد. شما می توانید با مطالعه مطالب درج شده، پاسخ پرسش هایتان در این زمینه را دریابید.