cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

درمان درد گردن و دست چپ

درمان درد گردن و دست چپ، با استفاده از روش های نوین و طب سنتی

درد گردن و دست چپ یا راست زمانی رخ می‌دهدکه شما دچار یک آسیب‌دیدگی خاص مانند ضربات ورزشی یا تصادف شده باشید و یا برخی مشکلات زمینه‌ای مربوط به ستون فقرات مانند فتق دیسک گردنی رخ داده باشد.

در مورد درد گردن و دست چپ بخصوص اگر به‌صورت ناگهانی و شدید باشد و با سایر علائمی مانند تعریق، درد در قفسه سینه، بی‌حسی دست چپ، ناهشیاری و … همراه شود، حتی می‌تواند نشانه‌ای از سکته قلبی باشد که یک وضعیت اورژانسی است و نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی دارد تا جان بیمار نجات یابد؛ بنابراین مؤثرترین روش درمان درد گردن و دست چپ توسط متخصص ارتوپد بعد از ارزیابی کامل علت آن مشخص می‌شود.

درمان درد گردن و دست چپ

چه زمانی به درمان درد گردن و دست چپ نیاز داریم؟

به‌طورکلی دردِ هم‌زمان در گردن و دست بخصوص گردن و شانه بسیار شایع است و اکثراً نتیجه یک کشیدگی ناگهانی در بین فعالیت‌های روزانه یا رگ به رگ شدن است که با برخی روش‌های مراقبتی ساده و حتی درمان خانگی درد گردن سمت چپ یا راست برطرف می‌شود. این درد می‌تواند از خفیف تا شدید متفاوت باشد و علائم زیر را در کنار درد ایجاد نماید:

  • مورمور شدن
  • درد تیرکشنده در گردن و دست به سمت پایین
  • سفتی یا سختی عضلات و عدم توانایی حرکت گردن یا دست
  • بی‌حسی و احساس ضعف
  • اسپاسم‌های عضلانی
  • درد‌های متفاوت

لازم به ذکر است همیشه موضوع به این سادگی نیست و درد گردن و دست چپ می‌تواند نشانه یک مورد جدی‌تر مانند سکته قلبی برای بیمار باشد که یک فوریت پزشکی جدی است و اگر به آن توجه نشود می‌تواند منجر به مرگ فرد مبتلا شود.

همچنین انجام برخی فعالیت‌های سنگین بخصوص به شیوه اشتباه، ورزش‌هایی که بدن هنوز برایشان آمادگی ندارد، انجام برخی مشاغل خاص مانند کار‌های هنری که نیاز به استفاده از گردن و دست به‌طور هم‌زمان زیاد است، فتق دیسک گردن، بیماری‌های دژنراتیو دیسک و به‌ندرت سنگ کیسه صفرا و برخی سرطان‌ها می‌توانند علت درد کتف و گردن سمت چپ باشند و مشکلات بعدی مانند علائم مختلف، بخصوص درد و کاهش دامنه حرکتی را ایجاد کنند.

بسیار مهم است که در صورت ادامه‌دار شدن این نوع درد و یا شدت زیاد و ناگهانی آن در اسرع وقت به یک متخصص خوب مراجعه کنید و قبل از دیر شدن، درمان درد گردن و دست چپ را آغاز نمایید. در غیر این صورت باید منتظر عواقب بعدی مانند درد‌های مزمن و دائمی و ازکارافتادگی دست یا گردن باشید.

بنابراین، هر زمان که درمان خانگی درد گردن سمت چپ و دست شامل استفاده از مسکن‌های بدون نسخه، استفاده از کمپرس سرد، استراحت و کاهش فعالیت‌های تحریک‌کننده و … بعد از 3 الی 4 روز مؤثر واقع نشد مهم است که جهت پیگیری علت این موضوع و درمان درد گردن و دست چپ حتماً به یک ارتوپد خوب مراجعه نمایید.

البته در مورد درد‌های گردنی و دست چپ شدید که به‌صورت ناگهانی یا در عرض چند دقیقه ایجاد می‌شود و ممکن است با علائم دیگر سکته قلبی همراه باشد یا نباشد باید سریعاً با اورژانس تماس حاصل فرمایید و اقدامات لازم را طبق شرایط بیمار که به کارشناسان اورژانس گزارش می‌دهید، انجام دهید تا خطری بیمار را تهدید نکند.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد روش‌های مؤثر و کارآمد درمان درد‌های گردنی و دست چپ همچنین پاسخ به سوال برای درد دست به چه دکتری مراجعه کنیم به‌صورت هم‌زمان دریافت کنید، در ادامه با ما همراه شوید.

شناخت علت درد کتف و گردن سمت چپ برای بهترین درمان درد گردن و دست چپ

تا زمانی که علت درد کتف و گردن سمت چپ یا دست چپ مشخص نشود، پزشک نمی‌تواند مناسب‌ترین درمان درد گردن و دست چپ را برای بیمار انتخاب کند. بیشتر درد‌های گردن و شانه یا دست چپ به خاطر رگ به رگ شدن و کشیدگی ناشی از ورزش، فشار و کار بیش‌ازحد یا وضعیت بدنی نادرست در طول انجام فعالیت‌های مختلف است؛ اما اگر بخواهیم به‌طور دقیق‌تر علت درد کتف و گردن سمت چپ را بررسی کنیم، عبارت‌اند از:

آسیب‌های ایجاد شده در بافت نرم

درد گردن و دست چپ می‌تواند به دلیل آسیب‌های ایجاد شده در بافت نرم باشد. بافت نرم شامل ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و رباط‌های مختلف در بدن شما می‌شود. صدماتی که به بافت‌های نرم وارد می‌شوند، می‌توانند علائم درد مختلفی را به شکل زیر ایجاد کنند:

  • سفتی یا سختی
  • سردرد
  • اسپاسم عضلانی

پارگی روتاتور کاف

روتاتور کاف به چهار تاندونی گفته می‌شود که در قسمت بالایی بازو قرار گرفته‌اند تا بتوانند به‌خوبی تیغه شانه را نگه دارند. پارگی روتاتور کاف ممکن است به خاطر تنها یک اسیب (مانند زمین خوردن) یا تجربه کردن استرس‌های زیاد در طول زمان باشد که می‌تواند در ورزش‌های متعدد و حرفه‌ای مرتبط با بازو و شانه تجربه شود. از طرفی افزایش سن، احتمال پارگی این تاندون‌ها را افزایش خواهد داد؛ زیرا در این زمان خون‌رسانی به‌طور طبیعی کم شده و توانایی طبیعی بدن جهت ترمیم آسیب‌های ایجاد شده را کاهش می‌دهد.

گاهی نیز ممکن است پارگی تاندون‌ها به‌صورت ناگهانی اتفاق بیفتد که در این صورت باعث درد شدید در شانه و ضعف فوری در بالای بازو می‌شود. پارگی ناشی از استفاده مکرر از بازو‌ها به‌مرورزمان نیز باعث درد شانه و ضعف بازو می‌شود. در این شرایط حتی فعالیت‌های ساده‌ای مانند شانه زدن مو‌ها که نیاز به بلند کردن دست به سمت بالا یا پشت سر دارند، دردناک هستند.

آسیب ضربه شلاقی

ضربه شلاقی آسیبی است که منجر به پارگی عضلات، تاندون‌ها و رباط‌های گردن به دلیل حرکت ناگهانی گردن خواهد شد و می‌تواند عامل درد گردن و دست چپ باشد و اغلب در تصادفات رخ می‌دهد. البته دلایل دیگری نیز می‌تواند داشته باشد که رایج‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • ورزش‌های تماسی آسیب‌زننده مانند بوکس یا کشتی
  • تکان‌های ناگهانی و شوک دهنده
  • سقوط از یک ارتفاع زیاد
  • وارد شدن یک ضربه ناگهانی به سر

متأسفانه علائم این آسیب جهت درمان درد گردن و دست چپ ممکن است بلافاصله مشخص نشود و تا 24 ساعت طول بکشد. این علائم نیز عبارت‌اند از:

  • گردن درد و سفتی
  • سردرد
  • سرگیجه
  • تاری دید
  • خستگی مداوم

اکثر افراد بعد از تشخیص این مشکل معمولاً در عرض سه ماه به‌طور کامل بهبود می‌یابند، اما در صورت مراجعه دیرهنگام به ارتوپد ممکن است درمان درد گردن و دست چپ ناشی از این مسئله تا سال‌ها طول بکشد و عوارضی مانند درد‌های مزمن گردن و دست و همچنین سردرد را به‌صورت طولانی‌مدت به همراه داشته باشد.

اسپوندیلوز گردن یا استئوآرتریت گردن

اسپوندیلوز گردنی معمولاً یک بیماری تدریجی است که به سایش ناشی از افزایش سن در دیسک‌های ستون فقرات گردن اطلاق دارد. این آسیب در جامعه ما بسیار شایع است و بیش از 85 درصد از افراد بالای 60 سال را درگیر می‌کند.

همان‌طورکه می‌دانید ستون فقرات هر فرد از تعدادی مهره‌های استخوانی تشکیل شده است که در بین هر مهره با مهره دیگری ماده نرمی به نام دیسک وجود دارد و مانند یک واشر عمل می‌کند که حرکت مهره‌ها را بر روی هم آسان کرده و شوک‌های وارد شده به ستون فقرات را جذب می‌کند.

با افزایش سن و انجام برخی فعالیت‌ها به‌صورت مداوم رطوبت این دیسک‌ها کاهش پیدا کرده و به‌مرور منجر به سفت شدن آن می‌شود. درنتیجه مهره‌ها به هم نزدیک‌تر شده و حتی ممکن است نسبت به هم اصطکاک داشته باشند که پوشش مفصلی را تخریب می‌کند و به آن استئوآرتریت گفته می‌شود.

این مشکل می‌تواند حتی منجر به رشد خار‌های استخوانی در بدن به‌عنوان یک واکنش دفاعی شود که می‌تواند منجر به درد گردن و دست چپ یا راست گردد. مهم‌ترین علائم این بیماری سفتی و درد در گردن است که در صورت پیشرفت می‌تواند درد‌های عصبی را در گردن و دست ایجاد نماید.

فشردگی عصب‌ها یا درد‌های رادیکولوپاتی

فشردگی عصب‌ها در گردن به هر دلیلی مانند فتق دیسک می‌تواند منجر به درد هم‌زمان در گردن و دست شود که به آن درد‌های رادیکولوپاتی نیز گفته می‌شود و با علائمی مانند بی‌حسی، سوزن‌سوزن شدن و مورمور شدن در دست‌ها و شانه نیز همراه است.

این مشکل می‌تواند تنها به دلیل افزایش سن یا به خاطر برخی آسیب‌های ورزشی و محیطی رخ دهد. اگر خار‌های استخوانی رشد کنند نیز منجر به فشردگی بیشتر عصب‌ها خواهد شد و گرفتگی عصب را ایجاد می‌کند که باعث علائم زیر می‌شود:

  • سوزن‌سوزن شدن یا بی‌حسی در انگشتان یا دست
  • ضعف در عضلات بازو، شانه یا دست شما

فتق دیسک‌های گردنی

وقتی دیسک‌های گردنی به‌مرور رطوبت خود را از دست می‌دهند، مهره‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شوند و گاهی اوقات می‌توانند دچار ترک‌هایی شوند که اگر ماده ژل‌مانند درون آن‌ها از طریق این ترک‌ها به بیرون نشت کند، می‌تواند عصب‌های مجاور را درگیر کرده و علت درد کتف و گردن سمت چپ باشد. به این شرایط فتق دیسک گردنی گفته می‌شود که علائم لیز خوردن یا فتق دیسک عبارت‌اند از:

  • درد
  • بی‌حسی
  • مورمور
  • احساس سوزش در گردن یا شانه

وضعیت بدن و وضعیت خوابیدن

نگه‌داشتن گردن در یک موقعیت نامناسب بخصوص برای مدت طولانی احتمال کشیدگی در عضلات و تاندون‌های گردن و شانه‌های شما را افزایش خواهد داد. برخی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که می‌توانند این وضعیت را ایجاد کنند، عبارت‌اند از:

  • خوابیدن روی یک بالش بیش از حد بلند یا کوتاه
  • دندان‌قروچه یا فشردن دندان‌ها در شب
  • نشستن پشت کامپیوتر یا پشت تلفن به شکلی که گردنتان به سمت جلو کشیده شده یا به سمت بالا خم شده است.
  • تکان دادن ناگهانی گردن در حین انجام حرکات ورزشی

حمله قلبی

یکی از جدی‌ترین دلایل درد هم‌زمان گردن و دست چپ می‌تواند حمله قلبی باشد. با اینکه حمله قلبی نشانه‌های مهمی مانند درد ناگهانی در بازو‌ها و قفسه سینه را به همراه دارد، بی‌حسی و درد در گردن، پشت یا فک نیز از علائم آن محسوب می‌شود.

بنابراین اگر درد ناگهانی در گردن، پشت یا فک احساس کردید که بدون ضربه ظاهر شد، با 115 تماس بگیرید یا به نزدیک‌ترین اورژانس بروید.

آنژین پایدار

درد در شانه‌ها، گردن، پشت یا فک همچنین ممکن است از علائم آنژین پایدار باشد. این وضعیت وقتی رخ می‌دهد که قلب به دلیل تنگ شدن شریان‌های کرونری نتواند به اندازه کافی اکسیژن دریافت کند. در این بیماری معمولاً درد در مرکز قفسه سینه که می‌تواند به بازوی چپ، شانه‌ها، گردن، پشت و فک گسترش یابد، ایجاد می‌شود. مهم است که با توجه به علائم این بیماری، مراجعه به هنگام و تشخیص سریع انجام شود و با درمان درد گردن و دست چپ در زمان درست از عوارض این بیماری مانند ایست قلبی جلوگیری گردد.

سکته مغزی یا تشریح شریان گردنی

گردن درد می‌تواند نشانه یک نوع جدی از سکته مغزی باشد که به آن تشریح شریان گردنی نیز گفته می‌شود. این وضعیت به‌ندرت اتفاق می‌افتد اما یکی از شایع‌ترین علل سکته مغزی در افراد زیر 50 سال محسوب می‌شود که علائم مهم آن عبارت‌اند از:

  • افتادگی صورت
  • بی‌حسی بازو از ضعف
  • مشکل در صحبت کردن
  • مشکل بینایی
  • مشکل در راه رفتن

اگر فکر می‌کنید ممکن است خودتان یا شخص دیگری دچار سکته مغزی شده باشید، بدون فوت وقت با 115 تماس گرفته یا به نزدیک‌ترین اورژانس مراجعه کنید.

شکستگی استخوان ترقوه

استخوان ترقوه در بالای قفسه سینه قرار دارد و از تیغه‌های شانه تا قفسه سینه شما امتداد یافته است. در صورت کشیدگی بیش‌ازحد بازو ممکن است این استخوان دچار شکستگی شود. علائم این شکستگی عبارت‌اند از:

  • درد شدید که می‌تواند هم‌زمان گردن و دست را نیز درگیر کند.
  • ناتوانی در بلند کردن بازو
  • یک شانه آویزان
  • کبودی، تورم و حساسیت

شکستگی تیغه شانه (کتف)

تیغه شانه (کتف) یک استخوان بزرگ و مثلثی شکل است که بازوی شما را به استخوان ترقوه وصل نموده است. شکستگی این تیغه ممکن است به دلایلی مانند صدمات با ضربه زیاد مثل برخورد موتورسیکلت یا وسیله نقلیه موتوری اتفاق بیفتد که منجر به درد شدید در هنگام حرکت بازو، تورم در پشت شانه و گا‌هاً درد گردن می‌شود.

شانه یخ‌زده (کپسولیت چسبنده)

شانه یخ‌زده وضعیتی است که در آن حرکت دادن شانه به‌طور فزاینده‌ای دچار درد خواهد شد. افراد بین 40 تا 60 سال و افراد مبتلا به دیابت بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر این مشکل هستند که علت آن نیز هنوز مشخص نیست. علامت اصلی آن هم دردی مبهم است که قسمت بیرونی شانه، بازو و گاهی گردن را درگیر می‌کند.

التهاب در تاندون شانه یا بورسیت

تاندون‌ها فیبر‌های قوی هستند که وظیفه دارند ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها وصل کنند. بورسا کیسه‌هایی پر از مایع هستند که با جلوگیری کردن از اصطکاک در مفاصل به حرکت بهتر آن‌ها و محافظ از استخوان‌ها کمک می‌کنند. التهاب تاندون‌ها و بورسیت از عوامل مهم درد‌های شانه و گردن به‌صورت هم‌زمان هستند.

جداسازی شانه

. آسیب به مفصل AC وقتی اتفاق می‌افتد که مستقیماً روی شانه خود بیفتید. شدت این سقوط می‌تواند از یک رگ به رگ شدن جزئی تا یک جدایی کامل که یک برآمدگی بزرگ بالای شانه را نشان می‌دهد، متغیر باشد و درد را در نواحی اطراف آن ایجاد نماید.

درد‌های ارجاعی به دست و گردن

به دلیل ارتباط نزدیک اعصاب مجاور ستون فقرات گردنی و شانه، درد گردن و دست چپ می‌تواند ناشی از آسیبی در یک قسمت دیگر باشد که به این نواحی تابش کرده است. به این نوع درد‌ها ارجاعی نیز گفته می‌شود که بیشتر به خاطر مشکلات ستون فقرات رخ می‌دهند و با علائمی مانند موارد زیر همراه هستند:

  • درد، گزگز، سوزش یا گزگز برق مانند
  • دردی که به تیغه شانه، آرنج و دست شما می‌رسد.
  • دردی که در هنگام چرخاندن گردن به بازو سرایت می‌کند.
  • دردی که با حمایت از گردن تسکین می‌یابد.

درمان خانگی درد گردن سمت چپ چگونه انجام می‌شود؟

شما تنها زمانی می‌توانید درمان خانگی درد گردن سمت چپ را امتحان کنید که علائم مربوط به مشکلات جدی مانند سکته مغزی یا قلبی وجود نداشته باشند یا احتمال شکستگی نباشد.

در این شرایط به‌هیچ‌وجه نباید خوددرمانی کنید و از هیچ درمان خانگی درد گردن سمت چپ یا راست استفاده کنید و مستقیم باید به اورژانس مراجعه شود؛ اما زمانی که درد به دلایل دیگر رخ می‌دهد ممکن است در صورت خفیف بودن آسیب با چند روز مراقبت و درمان خانگی درد گردن سمت چپ مشکل شما برطرف شود. این درمان‌ها بیشتر به‌صورت روش‌های پیشگیری نیز توصیه می‌شوند که عبارت‌اند از:

  • از ورزش یا سایر فعالیت‌هایی که ممکن است درد ناحیه را تشدید کند تا زمان بهبود دست بردارید.
  • از کیسه یخ بر روی آن استفاده کنید. استفاده از کیسه یخ در 72 ساعت اول بیشترین تأثیر را دارد و در این زمان نباید از پد‌های گرمایشی استفاده شود.
  • بعد از 72 ساعت اول می‌توانید از کمپرس گرم استفاده نمایید و هر بار 20 دقیقه آن را در محل درد قرار دهید و تا 5 بار در روز با فواصل 2 ساعت یا بیشتر می‌توانید این کار را تکرار کنید.
  • از مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده نمایید.
  • به آرامی ناحیه گردن و شانه را طبق تجویز پزشک ماساژ دهید.
  • از کرم‌های موضعی ضد درد OTC کمک بگیرید.
  • تمرینات و حرکات کششی درمانی را تحت نظر یک متخصص ارتوپد در خانه انجام دهید.

درمان درد گردن و دست چپ چگونه انجام می‌شود؟

حال که با دلایل درد گردن و دست به‌صورت هم‌زمان آشنا شدید، می‌توانید بهتر روش‌های درمان درد گردن و دست چپ را درک کنید. به‌طورکلی همان‌طورکه در ابتدا نیز گفتیم مؤثرترین درمان برای گردن و دست چپ زمانی انتخاب می‌شود که علت آن به درستی توسط یک متخصص ارتوپد خوب مشخص شود.

درمان درد گردن و دست چپ در صورت بروز حمله قلبی، سکته مغزی و سایر شرایط جدی اغلب شامل درمان اورژانسی است. برای بسیاری از موقعیت‌های دیگر، درمان‌های خانگی، فیزیوتراپی و ماساژ می‌توانند بهبودی مناسب را بعد از چند روز الی چند هفته ایجاد نمایند.

برخی از موقعیت‌های جدی‌تر که ممکن است نیاز به درمان درد گردن و دست چپ با روش جراحی داشته باشند نیز عبارت‌اند از:

  • شکستگی
  • پارگی روتاتور کاف

تشخیص درد گردن و دست برای انتخاب صحیح درمان درد گردن و دست چپ

برای تشخیص علت درد کتف و گردن سمت چپ و تجویز قرص برای درد دست چپ متخصص ارتوپدی ابتدا یک شرح‌حال کامل از وقایع اخیر و شرایط سلامتی شما دریافت خواهد کرد و سپس یک معاینه فیزیکی کامل انجام می‌دهد تا علائم را خودش نیز بررسی کند. ممکن است برای تشخیص نهایی به برخی آزمایش‌ها مانند عکس‌برداری با اشعه ایکس، سی‌تی‌اسکن یا‌ ام آر آی هم نیاز باشد که در صورت نیاز برایتان تجویز خواهد شد.

بهترین قرص برای درد دست چپ کدام است؟

بسته به علت درد دست چپ، بهترین قرص برای درد دست چپ متفاوت است. مثلاً اگر این درد به دلیل بیماری‌های قلبی باشد متخصص قلب بهترین قرص برای درد دست چپ که معمولاً دارو‌های درمانی بیماری‌های قلبی است را تجویز می‌کند ولی اگر علت آن آسیب‌های اسکلتی و عضلانی باشد متخصص ارتوپد باید بهترین قرص برای درد دست چپ مربوط به آن آسیب را تجویز کند.

در این شرایط در ابتدا معمولاً مسکن‌های بدون نسخه با دوز‌های پایین مانند ناپروکسن و ایبوپروفن برای بیمار به‌عنوان قرص برای درد دست چپ تجویز می‌شود و اگر بهبودی حاصل نشد ممکن است دوز این دارو‌ها افزایش پیدا کند یا از مسکن‌های قوی‌تر به مدت کوتاه استفاده شود. برخی از مکمل‌های کمک‌کننده نیز به‌عنوان قرص برای درد دست چپ ممکن است تجویز شوند که عبارت‌اند از:

  • قرص اولترا ویتامین D3 برای بهبود سلامت استخوان‌ها
  • کپسول ویتامین پیاسکومین 300
  • قرص سلبرکس
  • قرص استئوبان ویتاول
  • قرص جوشان منیزیم 250
  • کپسول سلدرین هلث‌اید

سخن آخر

همان‌طورکه ملاحظه کردید، دلایل مختلفی وجود دارند که می‌توانند منجر به درد هم‌زمان گردن و دست چپ شوند و برای درمان درد گردن و دست چپ به‌صورت هم‌زمان مهم است که در زمان مناسب علت این موضوع به درستی تشخیص داده شود. در غیر این صورت می‌تواند عواقب ناگواری مانند درد‌های مزمن و طولانی‌مدت، ازکارافتادگی دست و حتی مرگ بیمار را به دنبال داشته باشد.

شما می‌توانید جهت ارزیابی‌های کامل درد گردن و دست چپ و دریافت بهترین درمان برای آن توسط متخصصانی کاربلد و حاذق در این زمینه با همکاران ما در این مرکز مجهز و معتبر از طریق شماره تماس‌های موجود در بخش تماس با ما در ارتباط باشید.