مهم‌ترین “علت ورم پا در بیماران سرطانی”+ عوامل کاهش‌دهنده آن

مهم‌ترین “علت ورم پا در بیماران سرطانی” چیست؟ آیا ورم پا نشانه سرطان است؟ تصور کنید یک روز صبح از خواب بیدار می‌شوید و می‌بینید پایتان دوبرابر اندازه طبیعی است! ورم پا در سرطان نشانه یک فاجعه خاموش است، ممکن است لنفادم پیشرفته، ترومبوز سیاه‌رگی یا متاستاز باشد! برای ورم پا به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ بیماران سرطانی باید آگاه باشند که یکی از علل جدی، مهم و تهدیدکننده حیات که می‌تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد و اول خودش را با ورم دست‌وپا نشان می‌دهد لخته در سیاهرگ‌ها است.

اگر به طور ناگهانی دچار ورم شده‌اید و ورم دردناک بود و قرمزی و گرمی در پوست داشتید باید فوراً به اورژانس مراجعه کنید چرا که لخته می‌تواند کشنده باشد و آمبولی ریه به همراه داشته باشد. این مقاله یک اخطار جدی است: اگر پای شما ورم کرده، همین حالا اقدام کنید.

به منظور آشنایی با علت ورم پا در بیماران سرطانی و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

ادم یا ورم پا چیست؟

علاوه بر رگ‌های خونی، عروق دیگری نیز در بدن انسان وجود دارد که به آن، عروق لنفاوی می‌گویند. در این عروق، مایع لنف که غنی از پروتئین است، جریان دارد و به طور پیوسته، بین عروق خونی و لنفاوی، در حرکت است. این مایع، با عبور از گره‌های لنفی، هر آن چه که همراه خود دارد را فیلتر می‌کند؛ بنابراین باکتری‌ها و سایر عوامل خارجی عفونت‌زا، از این طریق، به دام انداخته می‌شوند. 

چنانچه این عروق، دچار مشکل شوند، باعث می‌شود که مایع لنف، به‌خوبی جریان نداشته باشد و در محل خاصی از بدن، تجمع پیدا کند. بنابراین، ادم یا ورم، در اثر تجمع مایعات، در بخش‌های مختلف بدن، ایجاد می‌شود.

بر اساس آنچه گفته شد، ادم می‌تواند، علت ورم کردن پا در مریض‌های سرطانی باشد. این ورم، می‌تواند به دلیل موارد مختلفی در بیماران مبتلا به سرطان خون، به وجود آید. گاهی اوقات، ورم پا می‌تواند یکی از علائمی باشد که پیش از تشخیص سرطان خون در بیماران مبتلا، مشاهده خواهد شد. 

در موارد دیگر، بسیاری از بیماری‌های همراه با سرطان، می‌تواند علت ورم کردن پا در مریض‌های سرطانی باشد. اما این نشانه، مختص ابتلا به سرطان نیست، بیماری‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند توازن مایع بین سلولی را از بین ببرد و موجب پدیدارشدن ورم پاها شود. بنابراین این پرسش مطرح می‌شود که آیا ورم پا نشانه سرطان است؟ بر اساس آنچه مطرح شد، پاسخ منفی خواهد بود. در ادامه، به بررسی این نشانه بارز، در بیماران مبتلا به سرطان و سایر بیماری‌ها، می‌پردازیم.

به منظور آشنایی با علت ورم پا در بیماران سرطانی و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

آیا ورم پا نشانه سرطان است؟ علت ورم پا در بیماران سرطانی چیست؟

ورم پاها، می‌تواند علل مختلفی داشته باشد و تنها علت ایجاد آن، ابتلا به انواع سرطان و یا سرطان خون نیست. برخی از بیماری‌های دیگر، مانند: نارسایی قلبی، دیابت، کم‌کاری تیروئید، مشکلات کلیوی و یا جراحی‌های بسیار سنگین نیز می‌توانند موجب بروز ورم در پاها شوند. 

گاهی اوقات، در افرادی که به هر دلیل، تحرک بسیار کمی دارند نیز، ممکن است این پدیده، به‌صورت موقتی دیده شود. کاهش برخی از مواد ضروری خون، مانند پروتئین‌ها، به دلیل تغذیه نامناسب نیز، می‌تواند موجب بروز ورم پاها شود. 

بنابراین، به‌محض این که متوجه این عارضه، در پاها شدید، بهتر است دراسرع‌وقت، با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا علت آن، تشخیص داده شود. در ادامه، به تحلیل علت ورم پا در این بیماری‌های شایع می‌پردازیم و سپس، علت ورم پا در بیماران سرطانی را بررسی می‌کنیم.

  • ورم پاها به دلیل نارسایی قلبی: در بیماری نارسایی قلبی، به دلیل این که جریان خون به قلب کاهش پیدا می‌کند و مجدد به وریدها برمی‌گردد، مایعات در پاها و اندام‌های بدن، تجمع پیدا می‌کند. این تجمع مایعات می‌تواند موجب ایجاد ورم در پاها شود.
  • ورم پاها به دلیل دیابت: ورم پاها، در بیماران مبتلا به دیابت، می‌تواند ناشی از علائم بیماری و یا مصرف برخی از داروها باشد. همان‌طور که می‌دانید، دیابت از جمله بیماری‌هایی است که به تمام بافت و اندام‌های بدن، آسیب وارد می‌کند. یکی از این موارد، آسیب رشته‌های عصبی پاها، تضعیف عضلات و تخریب مویرگ‌ها است.

آسیب رشته‌های عصبی در این بیماران، ارتباط بین مغز و عضلات را در این بیماران کاهش می‌دهد. همچنین عضلات تضعیف‌شده در این معضل، در مسئله حرکت مویرگی مشکل ایجاد خواهد کرد. تخریب مویرگی نیز که در این بیماران رخ می‌دهد، جریان خون و مایعات را به‌خوبی منتقل نخواهد کرد. تمام این موارد دست در دست هم می‌دهند تا پدیده ورم پاها در بیماران دیابتی رخ دهد.

داروهای دیابت مانند، انسولین، روزیگلیتازون و متفورمین نیز می‌تواند موجب بروز ورم در پاها شود؛ هر چند جای نگرانی وجود ندارد و بعد از مدتی، این عارضه، رفع خواهد شد.

  • ورم پاها به دلیل کم‌کاری تیروئید: آیا ورم کردن پا نشانه سرطان است؟ یقیناً خیر. در برخی موارد مانند ابتلا به بیماری کم‌کاری تیروئید، ورم پاها می‌تواند در اثر تأثر بیماری، بر مفاصل و عضلات ایجاد شود. علائم ادم پاها در این بیماری، با تشخیص و تجویز داروهای مرتبط، می‌تواند کاهش و از بین برود.
  • ورم پاها به دلیل مشکلات کلیوی: ورم و یا ادم در بیماران مبتلا به نارسایی‌های کلیوی نیز بسیار شایع است. همان‌طور که قبلا اشاره شد، ورم پاها، به دلیل برهم خوردن توازن بین مایعات مویرگی و بافت، ایجاد می‌شود. افرادی که مبتلا به مشکلات کلیوی هستند، به دلیل این که کلیه‌‌ها، نمی‌توانند به‌خوبی مایعات بدن را تنظیم کنند، تجمع آن در بدن، خصوصاً در نواحی تحتانی مانند پاها، شایع خواهد بود.
  • ورم پاها به دلیل جراحی‌های دشوار: ورم پاها در جراحی‌هایی که در بخش پایین اندام بدن، صورت می‌گیرد، امری طبیعی است. دلیل آن هم این است که در اثر ایجاد برش، پارگی در مویرگ‌ها صورت می‌گیرد و در اثر آن، توازن بین مایعات برون سلولی، به هم می‌ریزد. همین امر موجب می‌شود تا در جراحی‌های پاها، ورم یا ادم در بخش مچ پاها دیده شود.
  • ورم پاها به دلیل کم‌تحرکی: در افرادی که به هر دلیلی تحرک کمتری دارند نیز این عارضه، دیده می‌شود. سالمندان، افرادی که توانایی حرکتی خود را ازدست‌داده‌اند و یا کارمندانی که بیش از حد سرپا می‌ایستند و یا می‌نشینند، ممکن است ورم پاها را مشاهده کنند. علت آن هم این است که یا به دلیل تضعیف‌شدن اعصاب و عضلات، روند جریان خون با مشکل مواجه شده است. دلیل دیگر آن هم این است که ساعات طولانی، تحت گرانش زمین قرار گرفته‌اند و تجمع مایعات در پاها دیده می‌شود.
  • ورم پاها به دلیل تغذیه نامناسب: استفاده مکرر از مواد غذایی کنسرو و فرآوری شده که دارای نمک فراوان هستند، کمبود پروتئین در بدن و کاهش ویتامین‌های “گروه ب” در خون، می‌تواند موجب بروز این پدیده در پاها شود. کمبود پروتئین در خون، موجب نشت مایع از رگ‌های خونی به بافت‌های هم‌جوار می‌شود و این تجمع مایع، موجب بروز ورم در پاها خواهد شد. تغذیه نامناسب در برخی از شرایط خاص، می‎‌تواند علت ورم پا در بیماران سرطان نیز باشد. برخی از بیماران، در مراحل بسیار خاص، توانایی تغذیه را نیز از دست خواهند داد و این می‌تواند، مزید بر علت شود.

به منظور آشنایی با علت ورم پا در بیماران سرطانی و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

علت ورم پا در بیماران سرطانی چیست؟

همان‌طور که اشاره شد، علت ایجاد ادم و یا ورم در پاها، تجمع مایع، به دلایل مختلف است. در بیماران مبتلا به سرطان خون، به دلیل انجام شیمی‌درمانی، پرتودرمانی، حذف گره‌های لنفاوی و همچنین جراحی‌های ناحیه لگنی، ورم پاها شایع است. 

برخی از داروهایی که در روند شیمی‌درمانی استفاده می‌شوند نیز می‌تواند موجب خروج مایعات از سلول‌ها، به سمت پوست شود که در نهایت، باعث ایجاد آنژیوادم (ورم همراه با کهیر) خواهد شد. بیمارانی که مبتلا به سرطان‌های پروستات، دهانه رحم و تخمدان، مثانه و کلیه و ریه هستند، بیش از سایر مبتلایان به انواع سرطان، مستعد ابتلا به ورم پا، هستند.

موارد متعددی، به‌عنوان علت ورم کردن پا در مریض‌های سرطانی، اشاره شد. در ادامه، به بررسی تخصصی هر کدام از آن‌ها، در ایجاد ورم پا در بیماران سرطانی، اشاره می‌کنیم. 

علل مهم ورم بدن در بیماران سرطانی

علت اول: تخلیه لنف و خون از اندام‌هایی که درگیر سرطان هستند کاهش پیدا کرده است مثلاً تومورهای شانه، لگن یا قفسه سینه چون این تومورها فضاگیر هستند باعث ایجاد فشار روی رگ‌های لنفی و سیاه رگه‌ها می‌شوند و اجازه نمی‌دهند که مایعات و لنف جمع شده در دست‌وپا به‌طرف قلب بیایند.

علت دوم: افراد سرطانی که پرتودرمانی یا جراحی کرده‌اند از عوارض آن آسیب‌های احتمالی به بافت‌ها است که باعث ایجاد ورم می‌شود.

از مهم‌ترین علل دیگر ورم، ایجاد لخته در سیاه‌رگ‌ها است. افراد سرطانی آگاه باشند که بدن آنها در شرایطی است که راحت لخته می‌سازند. این لخته‌ها می‌توانند در سیاهرگ‌های اندام فوقانی مثل ساعد و دست سیاهرگ را مسدود کند و باعث ایجاد تورم، درد یک‌طرفه، التهاب و قرمزی و گرمی پوست شوند و یا در سیاهرگ‌های پایین زانو ایجاد شود و دپار تورم شود.

شیمی‌درمانی

علت ورم کردن پا در مریض‌های سرطانی، می‌تواند ناشی از دوره شیمی‌درمانی باشد که باید حتماً پزشک را در جریان گذاشت. در اثر شیمی‌درمانی و استفاده از داروهای خاصی مانند سیس پلاتین و پاکلیتاکسل، مایعات ممکن است در بدن حبس شوند.  انژیو ادم یکی از مواردی است که در اثر حساسیت دارویی در این بیماران ایجاد می‌شود. در این پدیده، مایعات سلولی، به سمت پوست حرکت می‌کند و موجب ادم می‌شود. انژیو ادم، معمولاً با کهیر همراه است و می‌تواند موجب بسته‌شدن مجاری تنفسی و در موارد حاد، منجر به مرگ فرد شود.

معمولاً در چنین مواردی، پس از مراجعه به پزشک، داروهایی مانند فوروزماید (لازیکس) و هیدروکلروتیازید که از جمله داروهای دیورتیک هستند، تجویز می‌شود. داروهای دیورتیک یا ادرارآور، با تخلیه مایعات اضافی بدن از طریق کلیه‌ها و ادرار، به کاهش تورم پاها بعد از انجام شیمی‌درمانی، کمک می‌کند.

پرتودرمانی

پرتودرمانی نیز مانند شیمی‌درمانی، یکی از راه‌های درمان بیماران سرطانی است. در اثر پرتودرمانی، غدد لنفاوی ممکن است آسیب ببینند و گردش مایع لنف دچار مشکل شود. این معضل، در نهایت توازن مایع لنفی را با مشکل عدیده روبه‌رو خواهد کرد و منجر به تجمع مایع در پا و یا دست‌ها خواهد شد. بنابراین یکی از علت  ورم پا در بیماران سرطانی، انجام پرتودرمانی خواهد بود.

حذف گره‌های لنفاوی

در برخی موارد، غدد لنفاوی، خصوصاً در ناحیه کشاله ران، به دلیل بروز سرطان‌های تخمدان، بیضه و ملانوم، متورم خواهند شد. یکی از راه‌های درمان این مشکل، در مراحل بسیار پیشرفته، خارج‌کردن غدد لنفاوی خواهد بود. این جراحی که به حذف  غدد لنفاوی منجر می‌شود، در نهایت، می‌تواند توازن مایعات میان‌بافتی و خونی را کمی برهم بزند. 

با حذف شبکه‌های لنفاوی از بدن، بازگشت مایع از اندام‌ها به‌خصوص دست و پاها به رگ‌های خونی، کمی دشوار خواهد شد. این عدم تعادل در مایعات میان‌بافتی و خون می‌تواند موجب تجمع آن در بخش خاصی از بدن، خصوصاً در بخش‌های تحتانی شود. بنابراین می‌توان حذف غدد لنفاوی را از علت ورم کردن پا در مریض‌های سرطانی، برشمرد.

جراحی‌های ناحیه لگنی

در سرطان‌های پیشرفته رحم و تخمدان، گاهی تنها راه ممکن برای نجات بیمار، برداشتن برخی از ارگان‌هاست. در این موارد، رحم، تخمدان، مثانه، بخشی از روده و هر ارگان دیگری که درگیر بیماری باشد را خارج می‌کنند. این جراحی‌های بسیار سنگین لگنی، معمولاً ساعت‌ها به طول می‌انجامد و طبیعتاً مویرگ‌های بسیاری در حین جراحی، پاره خواهند شد. خروج مایعات از خون به بافت‌های مجاور، در نهایت، در اندام‌های تحتانی مانند پاها، تجمع پیدا خواهند کرد.

مصرف داروهای خاص

در طول دوره درمان بیماری‌های سرطانی، برخی داروها تجویز می‌شوند که می‌تواند یکی از علت ورم پا در بیماران سرطانی باشد. داروهای استروئیدی، داروهای مربوط به تنظیم فشارخون، داروهای غیراستروئیدی و ضدالتهابی نظیر ناپروکسن و ایبوپروفن و در برخی موارد مصرف داروهای هورمونی جایگزین می‌تواند موجب بروز ورم پاها در بیماران سرطانی شود.

به منظور آشنایی با علت ورم پا در بیماران سرطانی و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

بیماران چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند؟

بیمارانی که مبتلا به سرطان هستند، بهتر است بعد از مشاهده هر گونه علائم خاصی که به طور ناگهانی و پیش‌رونده، بروز پیدا می‌کند و وسعت و یا شدت بالایی دارد، پزشک خود را در جریان قرار بدهند. بروز ورم پاها نیز از این قاعده، مستثنی نیست و نیاز است تا در همان ساعات اولیه که متوجه این علامت شدید، به کادر درمان مراجعه نمایید. 

در برخی از موارد، مانند انژیو ادم، ورم پاها همراه با بروز حساسیت پوستی و بسته‌شدن مجاری تنفسی خواهد بود. در این موارد شدید، حتی یک ثانیه تعلل نکنید و در همان لحظه اول به پزشک خود مراجعه نمایید و یا در مراحل شدیدتر، اورژانس را خبر کنید. به‌طورکلی بعد از مشاهده این علائم در پاها، بهتر است هر چه زودتر به بیمارستان بروید.

ورم پا به‌صورت منفرد؛ یعنی فقط در یکی از پاها، ورم و التهاب را مشاهده کنید

بروز ورم در پاها، به همراه احساس تنگی نفس

ورم پا، همراه با خارش و یا کهیر پوستی

باقی‌ماندن اثر انگشت، پس از فشاردادن پاها

پف‌کردن و براق شدن سطح پوست، بر اثر تجمع مایع و فشار زیر پوستی

به منظور آشنایی با علت ورم پا در بیماران سرطانی و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

علائم لنف ادم تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد؟

علت ورم پا در بیماران سرطانی هر چه که باشد، می‌تواند توان حرکتی و انجام فعالیت‌های روزمره را در آن‌ها با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کند. بنابراین سؤالی که مطرح می‌شود این است که این علامت، تا چه زمانی در بیماران مشاهده خواهد شد؟ در پاسخ باید گفت که ادم یا ورم پاها در بیماران مبتلا به سرطان به دودسته موقتی و مزمن تقسیم‌بندی می‌شود که هرکدام، طول درمان خاص خود را دارند.

ادم موقتی

این نوع از لنف ادم ممکن است بلافاصله بعد از انجام جراحی ایجاد شود که عموماً پس از یک ماه، از تورم آن کاسته می‌شود. گاهی اوقات نیز ممکن است ساعاتی بعد از انجام جراحی و یا پرتودرمانی و شیمی‌درمانی بروز پیدا کند که علائم آن نیز موقتی است و تقریباً 5 الی 8 هفته پس از بروز اولیه آن، ناپدید خواهد شد. 

باید توجه داشته باشید که با این که ادم موقتی، در یک بازه زمانی نهایتاً 45 روزه از بین خواهد رفت؛ اما اگر داروهای خاص کاهش تورم مصرف نشود و یا مراقبت‌های ویژه به عمل نیاز، ممکن است مزمن شود. بنابراین به‌محض بروز اولیه، خارش، قرمزی و التهاب پوستی، پزشک خود را مطلع سازید و در انجام دستورالعمل‌های مراقبتی، کوتاهی نکنید.

ادم مزمن 

این نوع خاص از لنف ادم، می‌تواند تا ماه‌ها و یا سال‌ها پس از درمان شریان، همراه فرد باشد. بنابراین این سؤال که آیا ورم کردن پا نشانه سرطان است و یا بازگشت پیدا کرده است، راه پیدا نمی‌کند. بیمار ممکن است این تورم را به‌کندی در پاها احساس کند و سیر پیشرفت آن، بسیار آرام باشد. معمولاً تورم مزمن در پاها، بسیار خوب درمان می‌شود. فقط باید توجه داشته باشید که کندی این تورم را دست‌کم نگیرید و در همان روزهای ابتدایی به پزشک مراجعه نمایید تا این مشکل حل شود.

به منظور آشنایی با علت ورم پا در بیماران سرطانی و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

عوامل کاهش‌دهنده ورم پا در بیماران مبتلا به سرطان خون

ادم و یا ورم پاها در بیماران مبتلا به سرطان خون، ممکن است دیریازود رخ دهد؛ اما شدت و یا پیشرفت آن، می‌تواند با رعایت برخی از نکات، کاهش پیدا کند. همان‌طور که اشاره شد علت ورم کردن پا در مریض‌های سرطانی، عمدتاً استفاده‌ از روش‌های درمانی خاص و داروها است. طبیعتاً با ابتلا به این بیماری‌های صعب‌العلاج، نمی‌توانید روند درمان را بدون تجویز پزشک تغییر و یا کاهش دهید. بنابراین بهتر است از روش‌های تسکین‌دهنده و کاهش‌دهنده برای بهبود ورم پاها، بهره بگیرید. 

گفتنی است که بیماران مبتلا به سرطان، نسبت به هر تغییر و استفاده از مواد غذایی و یا داروها، بسیار حساس هستند. بنابراین بهتر است پیش از استفاده از هر گونه موارد گفته شده در ذیل، پزشک معالج خود را در جریان بگذارید. 

برخی از این نکات کاهش‌دهنده علائم ورم پا در بیماران سرطانی، به شرح زیر هستند:

ممکن است پزشک شما برخی از داروهای ادرارآور مانند “دیورتیک” را تجویز کند تا از ظهور و یا شدت ورم پا، جلوگیری کند؛ بنابراین آن‌ها را به‌موقع مصرف کنید. این داروها، با خروج مایعات اضافی بدن از طریق ادرار، به بهبود علائم تورم ناشی از تجمع مایع یا لنف در اندام‌ها، کمک می‌کنند.

از مصرف بیش از حد نمک خوراکی، خودداری نمایید؛ حتی اگر می‌توانید غذاهای خود را کمی کم‌نمک مصرف کنید. مواد خوراکی مانند چیپس، پفک، غذاهای فرآوری شده و کنسروها را از وعده‌های غذایی خود حذف کنید و به‌جای آن‌ها از مواد غذایی سالم و بدون مواد نگهدارنده، استفاده نمایید. 

از مصرف انواع ترشی، شور، غذاهای نمک اندود شده و انواع فست‌فود، خودداری کنید. این غذاها، عمدتاً از مقدار بسیاری زیادی نمک، تشکیل شده‌اند. به‌اندازه کافی تحرک داشته باشید و با دستور پزشک، ورزش‌های سبک و پیاده‌روی آرام انجام دهید. ایستادن، نشستن روی صندلی و یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، می‌تواند علائم ادم پاها را تشدید کند.

 شاید در مراحل پیشرفته سرطان‌ها، توانایی خود را در انجام کارها ازدست‌داده باشید؛ اما به‌خاطر داشته باشید که عدم تحرک، می‌تواند مزید بر علت باشد و از علت ورم کردن پا در مریض‌های سرطانی باشد. بنابراین تا جایی که می‌توانید سعی کنید از نشستن‌های طولانی‌مدت و یا از کشیدن‌های پی‌درپی، خودداری کنید.  

لباس‌ها و یا جوراب‌هایی وجود دارند که به جریان خون در پاها و یا سایر اندام‌ها کمک می‌کنند؛ برای تهیه این لباس‌های مخصوص، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید. در مجموع، سعی کنید لباس‌های آزاد بپوشید و در استفاده از لباس‌های تنگ که موجب کاهش گردش خون در اندام‌های شما می‌شوند، خودداری کنید. 

در انتخاب کفش نیز دقت کافی را داشته باشید و کفش‌های راحت و آزاد را در اولویت انتخاب، قرار دهید. پوشیدن صندل‌های راحت و خنک، کفش‌های جلوباز که فشار کمتری را به پاها وارد می‌کنند و حتی کتانی‌های اسپرت و ورزشی، می‌توانند گزینه خوبی برای کاهش تورم پاها باشند.

 لباس‌هایی که در بخش‌های تحتانی، بسیار جذب و تنگ هستند، مانع از انقباض عضلات و همچنین جریان خون و مایعات خواهند شد. بیماران مبتلا به سرطان خون، عمدتاً از تورم اندام‌های تحتانی رنج می‌برند؛ بنابراین سعی کنید با انتخاب لباس‌های مناسب، بر علت ورم پا در این بیماری، دامن نزنید.

فیزیوتراپی و درمان‌های این‌چنینی، با دستور پزشک، می‌تواند در برخی از موارد، موجب کاهش ورم پا در بیماران مبتلا به سرطان خون شود. از علت ورم کردن پا در مریض‌های سرطانی، می‌توان به کاهش انقباضات صحیح عضلات در پاها و تخریب سیستم‌های جریان لنفی اشاره کرد. 

با انجام تمرینات فیزیوتراپی و یا استفاده از دستگاه‌های به‌خصوص زیر نظر پزشک، می‌توان جریان مایعات تجمع‌یافته در پاها را افزایش داد و عضلات مجاور را برای انجام این کار، قوی‌تر نمود. توجه داشته باشید که برگزاری جلسات فیزیوتراپی و افزایش توان حرکتی در بیماران سرطانی، باید زیر نظر پزشک معالج انجام شود؛ در غیر این صورت، ممکن است نتیجه‌ای نامطلوب داشته باشد.

سعی کنید هنگام نشستن و یا درازکشیدن، حتی‌المقدور پاهای خود را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید تا از تجمع بیش از حد خون و مایعات بدن در قسمت‌های تحتانی، جلوگیری کنید. قرارگرفتن بالاتر پاها از سطح بدن، به دلیل کمک نیروی گرانشی، جریان متناوب خون و مایعات بدن را به دنبال خواهد داشت که همین امر می‌تواند به بهبود وضعیت تورم پاها در بیماران سرطانی، کمک کند.

در برخی موارد، بانداژ کردن‌های اصولی، زیر نظر پزشک معالج نیز، می‌تواند در تسریع کاهش تورم پاها نیز کمک‌کننده باشد. همان‌طور که اشاره شد، علت ورم پا در بیماران سرطان خون، تجمع مایعات زیر پوست خواهد بود. با بانداژ کردن‌های اصولی، این مایعات تجمع‌یافته، به جریان خود ادامه خواهند داد و از محل مورد نظر، به‌مرورزمان، حذف خواهند شد.

به منظور آشنایی با علت ورم پا در بیماران سرطانی و دریافت اطلاعات بیشتر، اکنون تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید.

سخن پایانی

علت ورم پا در بیماران سرطانی چیست؟ آیا ورم پا نشانه سرطان است؟ سرطان خون، یکی از بیماری‌هایی است که علاوه بر علائم اولیه، دارای علامت‌های ثانویه‌ نیز است که در اثر پرتودرمانی، شیمی‌درمانی و یا جراحی‌های متعدد، بروز پیدا می‌کنند. ادم و یا ورم پا، یکی از این علائم ثانویه است که ممکن است در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. نکته حائز اهمیت این است که دراسرع‌وقت، این عارضه را با پزشک خود در جریان بگذارید و در انجام موارد تجویزی، برای کاهش آن، کوشا باشید تا از خطرات ناشی از پیشرفت آن، جلوگیری کنید.

“ورم پا در بیماران سرطانی می‌تواند نشانه لنفادم، لخته خون یا پیشرفت بیماری باشد! این عارضه به‌سادگی بهبود نمی‌یابد و بی‌توجهی به آن عواقب جبران‌ناپذیری دارد. اگر شما یا عزیزانتان دچار این علامت هستید، هرگز منتظر نمانید! کلینیک تخصصی ما با روش‌های پیشرفته تشخیصی و درمانی، آماده کمک به شماست. برای دریافت مشاوره فوری و جلوگیری از خطرات احتمالی، همین امروز با ما تماس بگیرید. زندگی شما ارزش مبارزه دارد! “