cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع

نخاع مانند طناب طویلی است که از انتهای سر تا ابتدای لگن کشیده شده است. نخاع با داشتن انشعابات فراوان، سرتاسر مسیر بدن را فرا می گیرد. ستون فقرات از نخاع، در مقابل آسیب های شدید، حفاظت می کند. حائز اهمیت است برای درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی به بهترین دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع در تهرانکه  متخصص ستون فقرات است مراجعه کنید.

Doctor-specializing-spinal-canal-stenosis

تنگی مجرا نخاعی کمر

نخاع در کنار مغز، سیستم عصبی انسان را تشکیل می دهند و درون جمجمه قرار گرفته اند به همین منظور، بدن ما برای حرکت و حس کردن، به طناب نخاعی نیاز دارد. همانطور که ذکر کرده ایم، ستون فقرات از نخاع در مقابل خطرات جانبی حفاظت می کند زیرا نخاع به همراه ریشه های عصبی از داخل کانال ستون فقرات عبور می کنند.

 وظایف نخاع، رساندن پیام های حسی از مغز به اندام های بدن و همچنین بالعکس، رساندن پیام های بدن به مغز می باشد. این کانال شامل بخش های استخوانی (مهره ها) و رباط ها است. عوامل مختلفی در به وجود آمدن اختلالات نخاعی و ستون فقرات نقش دارند. . وظایف نخاع، رساندن پیام های حسی از مغز به اندام های بدن و همچنین بالعکس، رساندن پیام های بدن به مغز می باشد.

 این عوامل می توانند باعث تنگ شدن کانال نخاعی افراد شوند و این موضوع فشار زیادی بر روی نخاع و رشته های عصبی وارد می کند بیشترین و شایع ترین مشکلات نخاعی، در قسمت کمر می باشد. تنگی مجرا نخاعی عوارض بسیاری دارد و درمان نکردن آن باعث به وجود آمدن اختلالاتی همچون فلج شدن اندام و نداشتن اختیار در ادرار و مدفوع می گردد.

علت ایجاد تنگی کانال نخاعی

به طور معمول بیشترین تنگی مجرا نخاعی در قسمت کمر به دلیل پیری ستون فقرات، اتفاق می افتد. افرادی که سن بالای 60 سال دارند، در معرض خطر این بیماری می باشند. این بیماری ها در برخی از افراد به طور خفیف و در برخی دیگر به طور شدید پدیدار می شوند.

با درمان نکردن این عارضه مشکلات جدی تری گریبان گیر فرد بیمار می شود زیرا ستون فقرات، انعطاف و انحنای خود را از دست می دهد. این امر موجب افزایش حجم رباط ها می شود. با متورم شدن این رباط ها فضای داخل کانال نخاعی تنگ می شود. بنابراین، مشکلات پی در پی همچون محدود شدن حرکات افراد، در زندگی روز مره ایجاد می گردد.

عوامل به وجود آمدن تنگی کانال نخاعی

افزایش سن:

تنگی کانال نخاعی، در بیشتر مواقع به دلیل بالا رفتن سن افراد به وجود می آید زیرا با بالا رفتن سن، مفصل های موجود در بدن، ساییده می شوند. این امر موجب از بین رفتن شکل طبیعی فاست ها می باشد. با ساییدگی و تحلیل رفتن عضلات، لیگامان ها شل می شوند. برای جبران این منظور فاست، فشار بیشتری را تحمیل می شود و این موضوع دلیلی برای به وجود آمدن تنگی مجرا نخاعی می باشد.

ژنتیک:

در بسیاری از افراد به دلیل ژنتیک، کانال نخاعی موجود در بدنشان نسبت به افراد عادی، کوچکتر می باشد.

شغل های سنگین:

افرادی که دارای شغل های سنگین هستند و حین کار، کمرشان مقدار زیادی به حرکت در می آید، در خطر به وجود آمدن تنگی مجرا نخاعی هستند.

وراثتی:

مواردی که در خانواده و نزدیکانشان مانند پدر، مادر، خواهر و برادر مشکلات تنگی نخاعی وجود دارد، می توانند خود نیز دچار این عارضه باشند زیرا به طور کلی، ستون فقرات افراد و دیگر اندام های بدن شبیه خانواده یا اقوام نزدیک می باشد.

بیماری های مادرزادی:

افرادی که دچار مشکلات کانال نخاعی هستند، در بدو تولد از کوچک بودن دست و پا یا بزرگ بودن سر رنج می برند. کانال نخاعی موجود در بدن این افراد از قطر کمی برخوردار است.

بیماری های روماتیسمی:

افرادی که دچار مشکلات روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و اسپوندیلیت هستند، بیشترین مبتلایان به تنگی مجرا نخاعی می باشند زیرا مفصل های فاست و ستون فقرات دچار التهاب و تورم می شوند سپس با حجیم شدن استخوان ها تنگی مجرا نخاعی رخ می دهد.

(بیماری های دیگری علاوه بر آرتروز و آرتریت روماتوئید وجود دارد که بر تنگی مجرا نخاعی تاثیر می گذارد. از جمله این بیماری ها را می توان فتق دیسک، تومور، حجیم شدن لیگامان ها و رشد بیش از حد ستون فقرات نام برد.)

علائم تنگی کانال کمر

همانطور که می دانید، علائم همان پیام هایی از سوی بدن است و همه بیماری ها علائم دارند زیرا اختلالات فراوانی در بدن به وجود می آید و این امر موجب از بین رفتن کیفیت زندگی روزمره می شود. با بالا رفتن سن افراد، پیری ستون فقرات رخ می دهد.

همین امر در به وجود آمدن تنگی مجرا کمر، نقش به سزایی دارد و باعث می شود فرد درد شدیدی در ناحیه کمر حس کند. افرادی که منجر به این مشکلات می شوند با راه رفتن، دردشان تشدید پیدا می کندو به مرور زمان با علائمی مانند درد شدید، بی حسی، گزگز و ضعف شدید رو به رو می شوند.

عدم درمان تنگی مجرا، باعث پیشروی این عارضه می شود و بیمار را با دردسر های بسیاری رو به رو می کند. پیام دیگری که بیماران تنگی مجرا از سوی بدن خود دریافت می کنند، درد مزمن سیاتیک می باشد. سیاتیک یک نوع بیماری خاص نیست بلکه علامت درد می باشد.

شروع این علامت از کمر و باسن می باشد و به پشت ران، زانو و ساق سرایت می کند. درد سیایتک در بیشتر مواقع با رعایت نکردن افراد ابتلا به این بیماری، به وجود می آید و باعث تشدید این عارضه می شود. افرادی که دچار مشکلات این چنینی می شوند، باید به دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع مراجعه کنند زیرا پزشک با اقدامات لازم می تواند، از پیشروی این بیماری جلوگیری کند.

تشخیص تنگی کانال نخاعی

انواع روش های مختلفی برای تشخیص تنگی مجرا نخاعی وجود دارد. در وهله اول با به وجود آمدن علائمی که در پارگراف قبل ذکر کرده ایم، بهتر است به دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع مراجعه کنید تا به بهترین نحو ممکن این بیماری تشخیص داده شود همچنین روند درمان تسریع یابد و بیمار دچار مشکلات بدتری نشود.

بعد از مراجعه به پزشک و آگاهی کامل نسبت به بیماری خود، سوالاتی در این رابطه از شما پرسیده می شود. سپس پزشک اقدامات لازمی را برای تشخیص دقیق انتخاب می کند. این تشخیص ها می توانند از راه ام آر آی، سی تی اسکن، تست نوار عصبی و عضلانی یا سونوگرافی داپلر صورت بگیرند.

بیماری های همراه با تنگی کانال نخاعی

در بسیاری از افراد که با بیماری تنگی مجرا نخاعی مواجه هستند، ستون فقرات با مشکلات جدی دیگری نیز همراه است زیرا با اختلال موجود در نخاع، ستون فقرات تحت تاثیر فشار وارد شده قرار می گیرد. این امر موجب به وجود آمدن بیماری های دیگری همچون دیسک، لقی مهره و پوکی استخوان می شود.

در این شرایط بیمار با مراجعه به دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع و انجام اقدامات لازم مانند تزریق برای درمان پوکی استخوان، درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی و درمان تنگی مجرا نخاعی با جراحی به درمان می پردازد. در درمان با جراحی بررسی لقی مهره بسیار مهم است. دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاعی، در این شرایط با اقدام به تراشیدن استخوان و رهایی عصب، پایدار شدن لقی مهره ها را نیز در نظر می گیرد. این پایداری با پلاتین گذاری انجام می شود.

درمان تنگی کانال نخاعی با طب سنتی

در طب سنتی توصیه و روش های بسیاری برای درمان وجود دارد. بسیاری از افراد برای درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی علاوه بر مراجعه به دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع، با طب سنتی نیز به روند درمان کمک به سزایی می کنند.

درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی روش بسیاری دارد که یکی از این روش ها طب سنتی می باشد. طب سنتی در بسیاری از افراد به دلیل نداشتن عوارض، از اهمیت بسیاری برخوردار است. در ادامه این مطالب موارد مهمی برای رعایت و درمان تنگی مجرا نخاعی در اختیار شما قرار داده ایم.

حمام روغن:

دوش گرفتن با آب گرم، یکی از روش های مفید و تاثیرگذار برای درمان درد خفیف در قسمت کمر و گردن می باشد. بیماران دچار این عارضه می توانند، برای تسریع کاهش درد از نمک منیزیم سولفات یا روغن هایی که باعث آرام شدن درد می شوند، در حمام آب گرم استفاده کنند. این روغن ها شامل نعناع، اسطوخودوس، سیاه دانه و… می باشد.

ماساژ:

ماساژ با شل کردن ماهیچه ها و از بین بردن انقباض در آن، باعث می شود که سفتی و قفل شدن عضلات از بین بروند. همچنین با انجام ماساژ، جریان خون افزایش یافته و اندورفین تولید می شود که این موارد درصد کاهش درد را افزایش می دهند. (بهتر است قبل از انجام ماساژ، این موضوع را با دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع در میان بگذارید.)

بادکش گرم:

پس از دوش گرفتن با روغن باید از بادکش گرم استفاده کنید. این روش نیز به درمان تسریع می بخشد.

نوشیدن عرق یا دمنوش خارخسک:

خارخسک از گل های زرد رنگ تشکیل شده است و در مناطق صحرایی به وجود می آید. این گیاه را می توان جزو خانواده اسفندها دانست و دارای ترکیباتی به نام گلیکوزید، آلکالوپید، فلاونوئید و لیگنینامیدها هستند. این ترکیبات در روند درمان و تسکین درد، بسیار اهمیت دارند. بیماران مبتلا به عارضه تنگی کانال نخاعی و اختلالات ستون فقرات می توانند، با مصرف کردن دمنوش خارخسک به همراه عسل، درد ناشی از بیماری خود را کاهش دهند. عرق خارخسک علاوه بر این درمان، خاصیت درمانی دیگری همچون سنگ کلیه، درد مثانه و مجاری ادرار، بواسیر و تورم پروستات نیز دارد.

آویشن، شاه تره، بومادران:

یکی از بهترین و موثر ترین دمنوشی که می تواند به روند بیماری کمک کند، ترکیب دمنوش آویش، شاه تره، بومادران می باشد. این دمنوش را روزانه یک وعده مصرف کنید.

حجامت و خون گیری:

پس از تشخیص دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع به این عارضه، می توانید از زالودرمانی یا خون گیری، استفاده کنید. زیرا این روش باعث از بین رفتن مواد زائد موجود در ستون فقرات می شود.

عدم استفاده از سردیجات و مواد سودازا:

با اسفاده از مواردی مانند گوشت گوساله، سوسیس و کالباس، مرغ، شکر، شکلات، پیتزا و… باعث می شوید که درد در بدن افزایش یابد. بهتر است از مصرف این نوع مواد خوراکی بپرهیزید.

درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی

همانطور که در پاراگراف های قبل ذکر نموده ایم، درمان تنگی کانال نخاعی به چند روش انجام می شود. روش های بدون جراحی، برای درمان خفیف این بیماری بسیار مناسب است. افراد با مراجعه به دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع و تشخیص نوع این بیماری می توانند، گاهی اوقات بدون جراحی درمان شوند. انواع مختلف درمان تنگی کانال نخاعی به شرح زیر می باشد.

انجام تمرینات و ورزش های مهم

پزشکان متخصص بر این باورند که بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاعی، برای از بین بردن درد در ناحیه گردن و کمر و جلوگیری از پیشرفت این بیماری، ورزش کنند. ورزش حرکات منظم و پی در پی باید تحت نظر دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع باشد تا بیمار با انجام ورزش غلط، با مشکلات بدتری مواجه نشود. حرکات کششی، فعالیت های هوازی و تمرینات بدون وزنه باعث از بین رفتن یا کاهش التهاب در بدن می شوند. انجام این ورزش ها به تقویت عضلات بدن کمک بسیاری می کنند همچنین خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان و فشار زیاد وارد شده بر ستون فقرات را کاهش می دهند.

حرکات کششی

با انجام حرکات کششی، عضلات گرفته بدن به طور طبیعی ریلکس و منعطف می شوند. این حرکات برای جلوگیری صدمه و گرفتگی عضلات بسیار مناسب هستند. بهتر است قبل از تمرین و بعد از تمرین، حرکات کششی صورت گیرد. افراد باید هنگام انجام این حرکات، بر روی تنفس خود تمرکز داشته باشند، به اصطلاح دیگر نفس عمیق منظم داشته باشند. حرکات کششی مناسب برای پیشگیری یا از بین بردن درد به شرح زیر است.

در مواقعی که می نشینید، پاها را به سمت جلو یا مستقیم بکشید.

زانوی خود را به داخل قفسه بکشید.

کشش پشت را مواقعی که دراز کشیده اید انجام دهید. در انجام این کشش سینه و پاها از زمین جدا می شوند.

برای کشش عضلات چهارسر می توانید، بایستید و با خم کردن یک زانو و کشیدن همان پا به پشت، حرکات کششی متناسب را انجام دهید.

برای کشش عضلات ران، باید روی زمین دراز بکشید. سپس پاهای خود را خم کرده و مچ یک پا را بر روی زانوی دیگر بگذارید همچنین می توانید، برای عمیق تر شدن این حرکت کششی، پشت ران را به سمت سینه بکشید.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی باید تحت نظر دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع انجام شود. فیزیوتراپی برای درمان بیماری تنگی کانال نخاعی، آرتروز و خلل موجود در ستون فقرات بسیار پراهمیت می باشد. فیزیوتراپیست، می تواند کمک کند تا شرایط بهبود بیماری فرد تسریع یابد همچنین این امر موجب توان بخشی به حرکات روزمره و کاهش درد به دلیل اختلالات ستون فقرات می شود. در این روش فیزیوتراپی، به بیمار توضیحات کاملی در رابطه با پوشیدن کفش مناسب، انتخاب صندلی، تشک و بالش را می دهد. با انجام مکرر فیزیوتراپی، فرد به مرور زمان می تواند، به راحتی بدون کارشناس فیزیوتراپیست به ورزش خود ادامه دهد تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کند و درمان صورت گردد.

تغذیه مناسب

بیمارانی که دچار مشکلات ستون فقرات همچون تنگی کانال نخاعی می شوند، باید از تغذیه و مصرف بسیاری از مواد های خوراکی بپرهیزند یا حدالامکان استفاده آن ها را کاهش دهند. این مواد خوراکی شامل شکر، گوشت های فرآوری شده، محصولات کشاورزی که سم به آن ها پاشیده شده است، دانه و غلات تصفیه شده، مشروبات الکی و همچنین تنقلات بسته بندی شده می باشند. بهتر است از غذاهای ضدالتهابی بیشتر مصرف کنید. از جمله این غذاها را می توان سبزیجات برگ سبز، روغن های سالم شامل روغن زیتون و روغن نارگیل، محصولات پروتئینی (تخم مرغ، ماهی غیر پرورشی، گوشت دام)، زنجبیل، زردچوبه و… مصرف کنید.

تعادل وزن

تعادل وزن در درمان اختلالات ستون فقرات بسیار اهمیت دارد. زیرا داشتن اضافه وزن، به ستون فقرات فشار وارد کرده و افراد دچار عارضه های جدی می شوند. بهتر است افراد با رژیم غذایی مناسب و برنامه ریزی در ورزش، وزن خود را کاهش دهند زیرا تعادل وزن از تنگی ستون فقرات و دیگر مشکلات ستون فقرات، جلوگیری می کند.

درمان با دارو

زمانی که دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع، تشخیص بدهد که فرد به تنگی کانال نخاعی گردن و کمر مبتلا شده است، روش های مناسبی برای درمان انتخاب می کند. انواع روش های دارویی به شرح زیر می باشند.

تجویز داروی ضدالتهابی

داروی شل کننده عضلات یا از بین برنده اسپاسم عضلانی

داروهای مخدر به دلیل وجود درد شدید عصبی (مصرف این دارو کوتاه مدت می باشد)

(عدم مصرف دخانیات مانند سیگار و قلیان همچنین عدم استفاده از قرص های روانگردان از جمله موارد مهم برای کاهش التهاب، می باشند.)

درمان تنگی کانال نخاعی با جراحی

بیمارانی که مبتلا به تنگی کانال نخاعی شده باشند، با علائم یا پیام هایی رو به رو می شوند. همانطور که در موارد قبل ذکر کرده ایم بهترین گزینه برای درمان مراجه نمودن به دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع، می باشد. در برخی شرایط این عارضه توسط دارو یا ورزش های بخصوص، درمان می شوند اما گاهی اوقات نیز پزشک تصمیم به جراحی می گیرد. جراحی ستون فقرات اصولا با دو تکنیک انجام می شود.

دکمپرشن یا برداشتن فشار:

در این روش، جراح فشار وارد شده را از روی ساختار عصبی حذف می کند. این امر موجب بیشتر شدن فضای کانال نخاعی می باشد.

تثبیت ستون مهره ها:

در این روش مهره های ستون فقرات را پایدار و تثبیت می کنند تا حرکت بین مهره ای، انجام نشود.

مقایسه جراحی ستون فقرات باز با جراحی کم تهاجمی

در عمل جراحی، اگر فرد را به صورت عمل باز جراحی کنند، برش بزرگی در پشت فرد صورت می گردد. امکان دارد بیمار بعد از عمل با کمی درد مواجه شود. البته با رعایت نکردن یک سریع اصول قبل و بعد از عمل جراحی باز، امکان دارد با عفونت زخم، خونریزی و… مواجه شوید.

امروزه در درمان اختلال های موجود در ستون فقرات، جراحی لیزری را انتخاب می کنند. همچنین دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع، میکروسکوپ و آندوسکوپ را مورد استفاده قرار می دهد.

خطرات جراحی

همه عمل های جراحی می توانند، خطراتی را دارا باشند. بهترین گزینه برای کاهش این خطرات، برگزیدن دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع، می باشد زیرا با انتخاب دکتر فوق تخصص نخاع در تهران مشهور و مجرب، درصد عوارض کاهش یافته و عمل با نتیجه مثبت انجام می شود. البته علاوه بر انتخاب پزشک مناسب، باید از حساسیت های بدن خود نیز آگاه باشید.

عوارض بعد از جراحی:

خطرات بیهوشی

آسیب دیدگی عصب و نخاع

جوش نخوردن استخوان یا عدم فیوژن

عدم بهبود و درمان بیمار

شکستگی و یا خرابی ابزار پزشکی در بدن

عفونت، خونریزی و درد استخوان در قسمت عمل شده

مراقبت های بعد از جراحی تنگی کانال نخاعی

افرادی که برای درمان تنگی کانال نخاعی جراحی می کنند، بلافاصله بعد از عمل باید استراحت کنند و تا قبل از 24 ساعت نمی توانند از جای خود بلند شوند. پزشک شما برای کاهش درد، مسکن تجویز می کند. بیمار باید مسکن را 2 یا 4 هفته به طور مداوم مصرف کند.

 توجه داشته باشید که بعد از عمل، مواردی از جانب پزشک به شما گفته می شود. برای بهبودی کامل و سریع، بهتر است این موارد را رعایت کنید.

برای انجام هر کاری نباید ستون فقراتتان را زیاد به حرکت درآورید.

از ورزش های فیزیکی، چرخشی و یا وزنه زدن بپرهیزید.

با به وجود آمدن علائمی از سوی بدن مانند تب، افزایش درد و عفونت، فورا به پزشک مراجعه کنید یا ایشان را در جریان بگذارید.

درست نشستن و درست ایستادن را رعایت کنید.

اجسام سبک و سنگین را با نحوه درست بلند کنید.

تحت نظر دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع، ورزش منظم انجام دهید.

تعادل وزن را رعایت کنید.

غذای سالم مصرف کنید و رژیم غذایی مناسب داشته باشید.

از کشیدن دخانیات اجتناب کنید.

دکتر فوق تخصص نخاع در تهران

همانطور که می دانید، نخاع یکی از بخش های اصلی بدن می باشد و کارایی فراوانی در بدن دارد. به طوری که اگر نخاع فردی آسیب ببیند، ممکن است دیگر نتواند دایره حرکاتی درستی داشته باشد. با مطالعه موارد فوق مطلع می شوید که درمان های بسیاری، برای تنگی کانال نخاع وجود دارند و نکته پراهمیت دیگری که ذکر کرده ایم، توجه به علائم بدن می باشد.

همچنین بعد از به وجود آمدن این پیامد ها بیمار می بایست، به دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع مراجعه نماید تا درمان خود را به درستی انجام دهد. پزشکان مجرب و باتجربه بسیاری برای این عارضه وجود دارند، پیشنهاد ما برای درمان مراجعه دکتر فوق تخصص نخاع در تهران می باشد.

نظرات عمل تنگی کانال نخاع کمر

پرسش:

سلام. من درد شدید در ناحیه کمر داشتم، دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع مراجعه کردم. پزشک با انجام MRI تشخیص دادن که بنده به بیماری تنگی کانال نخاعی مبتلا شده ام و راه حل درمان عملی جراحی است. از آن جایی که من از عمل جراحی می ترسم، می خواستم از شما بپرسم که آیا راه دیگری وجود دارد؟

پاسخ:

سلام. بهترین راه درمان در بیماری تنگی کانال نخاعی شدید، عمل جراحی می باشد. در این صورت باید شرایط عمل و عوارض را بپذیرید. گاهی اوقات بیمار از انجام عمل جراحی، رضایت ندارد که در این صورت دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع، می تواند با تزریق داخلی، نخاع را درمان کرده و درد را از بین ببرد.

پرسش:

سلام. من ساکن کرج هستم، حدود چند سالی است که درد شدید در قسمت کمر دارم. سال پیش این درد شدت پیدا کرد. به پزشک عمومی مراجعه کردم، با تجویز آمپول و قرص کمی از دردم کاهش یافت اما در این چند روز اخیر درد وحشتناکی را حس می کنم طوری که نمی توانم راه بروم یا کارهای روزمره را انجام دهم. مشکل دیگری که دارم پیدا نکردن دکتر فوق تخصص نخاع در تهران مناسب، برای درمان این درد است. به راهنمایی شما نیازمندم. با تشکر.

پاسخ:

سلام دوست عزیز. علائمی که توضیح داده اید می تواند به دلیل تنگی کانال نخاعی کمری یا دیسک کمر باشد. پیشنهاد ما برای درمان، انتخاب دکتر فوق تخصص نخاع در تهران می باشد. بعد از مراجه به پزشک و انجام اقدامات لازم از این عارضه اطلاع می یابید.

سخن آخر

در مقاله فوق، توضیحات کامل و رایجی برای درمان تنگی کانال نخاعی، انتخاب دکتر فوق تخصص نخاع در تهران و نظرات عمل تنگی کانال نخاع کمر را شرح داده ایم. با خواندن موارد ذکر شده متوجه می شوید که نخاع و ستون فقرات از چه اهمیت هایی برخوردار هستند.

همه افراد باید از صدماتی که ممکن است به این ناحیه بدن برسد، جلوگیری کنند تا درگیر مشکلات و عوارض های جانبی نشوند. امیدواریم با خواندن مقاله فوق به تمامی سوالات خود در رابطه با بیماری ستون فقرات و درمان آن با دکتر فوق تخصص تنگی کانال نخاع، رسیده باشید.