آیا “داروی گیاهی برای درد سیاتیک” میتواند موثر باشد؟ راه درمان سیاتیک چیست؟ درد سیاتیک شما را میکُشد! این فقط یک اغراق نیست تحقیقات نشان میدهد دردهای طولانیمدت سیاتیک میتوانند به تخریب دائمی عصب منجر شوند! آیا میدانید بسیاری از بیماران به دلیل درمان دیرهنگام، دیگر هرگز نمیتوانند به طور عادی راه بروند؟ در صورت درگیرشدن عصب سیاتیک، فرد دردهای شدیدی را احساس خواهد کرد که احتمال دارد به سایر قسمتهای بدن انتشار پیدا کند.
برای درمان این درد انواع داروی گیاهی برای درد سیاتیک وجود دارد که میتواند تنها این درد را تسکین بخشد. اما برای درمان این درد و بررسی علت آن توصیه میشود سریعاً به متخصص ارتوپدی در کلینیکهای تخصصی مراجعه کرده تا علت اصلی مشخص شود و شیوه درمانی متناسب با آن تجویز گردد. برای بررسی بیشتر انواع گیاه دارویی برای درد سیاتیک و دیگر خواص آنها با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
فهرست مطالب
بهترین داروی گیاهی برای درد سیاتیک چیست؟
درمان درد در ناحیه سیاتیک با روشهای گیاهی و استفاده از کپسولهای گیاهی سیاتیک امروزه بسیار رایج شده است. زیرا این روشها علاوه برنداشتن هیچگونه عوارض برای فرد، هزینه کمتری به همراه داشته و فرد در اثر این روشها مشکلات درمانهای تهاجمی را تحمل نخواهد کرد. از انواع داروهای گیاهی که برای تسکین درد و ناراحتی سیاتیک موارد زیر بسیار رایج هستند.
زنجبیل برای سیاتیک
- زنجبیل: گیاه زنجبیل به دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی خود برای درمان گیاهی کمردرد و دیگر مشکلات کمر مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای تسکین حالت تهوع، سردرد، درد مفاصل و درد عضلات نیز موثر میباشد. زنجبیل به دلیل طبع گرم خود برای مشکلات سیاتیکی نیز استفاده خواهد شد. این گیاه بهصورت دمنوش و یا پودر قابلاستفاده است.
- ریشه سنبلالطیب: ریشه سنبلالطیب برای تقویت سیستم عصبی و در رفع تنش، اضطراب و بیخوابی مفید بوده و توسط متخصصین طب سنتی توصیه میشود. این گیاه بهعنوان آرامبخش معروف است و طبق مطالعات انجام شده برای کاهش حساسیت اعصاب نیز مفید است. مصرف روزانه یک فنجان چای سنبلالطیب سبب بهرهمندی از خواص این گیاه میگردد.
- پوست بید سفید: پوست درخت بید سفید نیز دارای خاصیت ضدالتهابی بوده و بهعنوان داروهای گیاهی که برای تسکین درد و ناراحتی سیاتیک استفاده میشود. این ماده با کاهش التهاب دردهای ناشی از دیسک کمر را درمان میکند. همچنین این ماده دارای سالیسین نیز میباشد. سالیسین در آسپرین نیز وجود دارد و افرادی که به آسپرین حساسیت دارند نباید از این گیاه استفاده نمایند.
- سیر: این گیاه نقش بسیار موثری در درمان بیماریهای استخوانی دارد. سیر برای درمان کمردرد، در طب سنتی بسیار توصیه شده و میتوان آن را بهصورت پودر شده داخل غذا و یا همراه آب مصرف کرد. همچنین روغن سیر برای ماساژ کمر و کاهش دردهای سیاتیکی مؤثر است.
- چای بابونه: از گذشته استفاده از این چای برای درمان کمردرد رایج بوده است. زیرا برای درمان عفونت و سرماخوردگی نیز مؤثر است و میتواند دردهای عضلانی و کمردرد را کاهش دهد. توصیه میشود برای کاهش درد، روزانه سه فنجان از این چای را میل نمایید.
- هل: این گیاه عنوان سالمترین مسکن شناخته میشود. این گیاه در درمان کمردرد و دیسک کمر در طب سنتی توصیه شده و خواص آن نیز مورد بررسی قرار گرفته است. هل را میتوان به صورتهای مختلف در غذاها نیز استفاده کرد.
- زردچوبه: خواص ضدالتهابی زردچوبه برای درمان انواع مختلف بیماریها اثبات گردیده است. کاشه درد و التهاب سیاتیکی و رگبهرگ شدن از دیگر کاربردهای این ادویه است. زردچوبه دارای کورکوما است که مانند قرص مسکن خاصیت تسکیندهندگی داشته و میتواند دردهای اسکلتی را نیز تسکین بخشد. زردچوبه به دلیل استفاده فراوان مردم در زندگی روزمره بهصورت مکملها نیز در بازار وجود دارد. استفاده از این مکملهای گیاهی نیز برای تسکین درد موثر خواهد بود.
بهترین داروی گیاهی برای درد سیاتیک
- اسطوخودوس: چای خوشعطر و طعم اسطوخودوس، خواص تسکیندهندگی داشته و مصرف سه فنجان از آن در روز برای کاهش درد و التهاب سیاتیکی مفید است. این گیاه به معجون کمردرد معروف است. همچنین روغن و اسانس این گیاه علاوه بر رایحه عالی بهعنوان یک مسکن قوی و طبیعی برای تسکین درد و التهاب سیاتیکی به شمار میرود.
- اکالیپتوس: اکالیپتوس در انواع روغنها، داروها، پمادها و کرمها مورد استفاده قرار میگیرد. روغن اکالیپتوس که با تبخیر و تقطیر این گیاه تهیه میشود، حاوی فلاونوئیدها و تاننها میباشد که این دو ماده به ترتیب آنتیاکسیدان و ضدالتهاب قوی محسوب میشوند و برای تسکین دردهای اسکلتی از جمله سیاتیک مفید هستند. این گیاه برای کاهش درد، التهاب و تورم استفاده شده و بهعنوان داروهای گیاهی که برای تسکین درد و ناراحتی سیاتیک شناخته میشود.
معمولاً داروهای مسکن مانند ایبوپروفن و استامینوفن که بدون نسخه نیز قابلتهیه کردن هستند، برای بهبود دردهای سیاتیکی استفاده میشوند. اما باید توجه داشت که مصرف طولانیمدت آنها سبب بروز عوارض جانبی میگردد. به همین دلیل بهتر است در صورت داشتن درد و التهاب سیاتیکی به پزشک متخصص مراجعه کرده و از خوددرمانی پرهیز نمایید. در کنار درمانهای پزشک میتوانید از داروی گیاهی برای درد سیاتیک استفاده نمایید.
خواص روغن زیتون برای سیاتیک و دیگر روغنهای طبیعی
روغنهای گیاهی نیز مانند داروهای گیاهی که برای تسکین درد و ناراحتی سیاتیک بسیار پرمصرف هستند. زیرا این درمانها تأثیرات مثبتی روی درد داشته و هیچ عارضهای به همراه ندارند. به همین دلیل مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفتهاند. روغنزیتون برای بهبود دردهای سیاتیک یکی از این درمانهای رایج است.
در ادامه بیشتر به خواص این روغن و دیگر روغنهای طبیعی برای بهبود دردهای سیاتیک میپردازیم. اسانسها از طریق تقطیر یا روشهای مکانیکی مانند پرس سرد از گیاهان استخراج میگردند. پس از تهیه اسانسها، آنها با روغن حامل ترکیب شده و روغنهای گیاهی را ایجاد میکنند. همچنین انواع پمادهای گیاهی نیز دارای خاصیت درمانی و تسکیندهندگی بوده و در درمان کمردرد و درد و التهاب سیاتیکی مورد استفاده قرار میگیرند.
خواص روغنهای گیاهی ازجمله روغنزیتون برای تسکین دردهای مفصلی و استخوانی مانند درد و التهاب سیاتیکی شناخته شده است. این روغنها معمولاً به هنگام درد استفاده شده و نتیجه رضایتبخشی دارند. روغنزیتون یکی از پرکاربردترین و مؤثرترین روغنهای گیاهی میباشد که برای ماساژدرمانی در بهبود درد و التهاب سیاتیکی نیز استفاده میشود. مصرف مداوم این روغن خواص بسیار خوبی را برای فرد به همراه دارد.
- روغن سیاهدانه برای کمردرد: روغن سیاهدانه به دلیل داشتن خاصیت تسکیندهندگی برای بهبود دردهای سیاتیکی کاربرد دارد. این روغن سبب کاهش تنش عضلات شده و به آرامشدن درد و التهاب سیاتیکی کمر کمک میکند.
- روغن خشخاش: این روغن خواص دارویی و تسکیندهندگی بینظیری دارد و در تولید بسیاری از داروهای مسکن قوی نیز استفاده میشود. روغن خشخاش سبب شلکنندگی عضلات شده و به آرام شده آنها کمک میکند و درنهایت دردهای کمر را تسکین میدهد. ماساژ کمر با روغن خشخاش سبب کاهش دردهای عضلانی شده و درد و التهاب سیاتیکی را بهبود میبخشد.
- روغن بادام تلخ: این روغن حاوی انواع ویتامینهای مفید بوده و تنش عضلات را کاهش میدهد به همین جهت برای تسکین درد و التهاب سیاتیکی نیز استفاده میشود.
خواص انواع داروی گیاهی برای درد سیاتیک
درد و التهاب سیاتیکی یک به اعصاب بدن ارتباط دارند. این دردها در اثر عوامل ارثی یا عدم مراقبتهای جسمی ایجاد میشوند. تأثیرات داروهای گیاهی که برای تسکین درد و ناراحتی سیاتیک اثبات شده است. در این مقاله برخی گیاهان مفید در این زمینه را شرح دادهایم. زنجبیل یکی از این گیاهان است که خواص بسیاری دارد و برای کاهش دردهای التهابی و سیاتیکی در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص زنجبیل برای درد سیاتیک
زنجبیل میتواند دردهای مفاصل و التهاب در بدن را کاهش دهد و به تسکین علائم سیاتیک در بدن کمک کند. گیاه زنجبیل دارای فواید بسیاری برای سلامتی است که یکی از آنها کاهش درد و التهاب سیاتیکی است و دیگر خواص این گیاه شامل درمان سوءهاضمه، دردهای عادتماهانه، کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان و آلزایمر میگردد.
طبق مطالعات انجام شده روی زنجبیل در کاهش مواد شیمیایی که سبب ایجاد التهاب در بدن میشوند نیز نقش دارد. التهاب علت اصلی ایجاد آرتروز میباشد. همچنین مطالعات نشان داده این گیاه در بدن سبب تولید اسید سالیسیلیک میگردد که یک ترکیب طبیعی در تولیدداروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی است. این ترکیب در بدن برای کاهش و تسکین دردها کمککننده خواهد بود.
درمان سیاتیک با زردچوبه
زردچوبه در طب سنتی به دلیل خواص مختلف آن کاربردهای مختلفی دارد. این ادویه نیز به دلیل وجود ماده دیفرولویل متان در آن خاصیت ضدالتهابی داشته و برای کنترل علائم درد و تورم بسیاری از بیماریهای التهابی مانند آلرژی و آرتریت روماتوئید نیز مؤثر است.
مصرف روزانه بین 250-500 میلیگرم از زردچوبه برا استفاده از خواص آن توصیه میشود. این ماده برای تسکین درد و التهاب سیاتیکی بسیاررایج است. اما لازم به ذکر است که زردچوبه ممکن است برای افرادیکه دچار مشکلات رودهای هستند، زنان یائسه و افراد دارای بیماری کیسه صفرا مناسب نباشد.
سیر
متخصصین طب سنتی از سیر به دلیل خواص بیشمار آن بهعنوان یک گیاه ارزشمند یاد میکنند. سیر برای درمان بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای قلبی نیز مفید است. سیر برای درمان درد و التهاب سیاتیکی نی توصیه شده و به این منظور میتوان یک حبه سیر را در نیم لیوان شیر انداخته و دو بار در طول روز استفاده نمود.
گیاه آرنیکا
آرنیکا یا گل همیشهبهار از داروهای گیاهی پرکاربرد است که برای بهبود دردهای سیاتیکی نیز استفاده میشود. این گیاه برای درمان گرفتگیهای عضلانی و آسیبهای اسکلتی در اثر بلندکردن اجسام سنگین یا آسیبهای ورزشی نیز مفید است. از مهمترین خواص آن درمان درد و التهاب سیاتیکی است و برای استفاده از خواص آن میتوان مقداری پودر آرنیکا را داخل آب جوش ریخته تا خمیری شکل شود و خمیر بهدستآمده را روی محل درد بمالید.
رزماری
گیاه رزماری طبع گرمی داشته و برای درمان دردهای مفصلی مناسب است. رزماری در بهبود گرفتگیهای عضلانی و دردهای سیاتیکی نیز موثر خواهد بود. برای استفاده از خواص رزماری برای سیاتیک میتوان مقداری روغن رزماری را روی محل درد ماساژ دهید. پس از ماساژ، ناحیه درد گرم شده و سبب رفع گرفتگی و دردهای آن قسمت میگردد. رزماری بهعنوان یک داروی گیاهی برای درد سیاتیک به شمار میرود.
زغالاخته
زغالاخته برای درمان دردهای عصبی، ازجمله سیاتیک در طب سنتی استفاده میشود. لازم به ذکر است این ماده دارای تعدادی آلکالوئیدها است که با مصرف زیاد میتواند برای انسان سمی باشد. این ماده دارای خواص آرامبخشی و ضد گرفتگی نیز میباشد به همین جهت برای کاهش دردهای سیاتیکی مفید است.
قهوه برای سیاتیک (کراتوم)
کراتوم از خانواده قهوه میباشد و برای تسکین دردهای مزمن، اضطراب و بیخوابی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده به دلیل خواص آن برای بهبودهای سیاتیکی نیز مفید است. بنابراین قهوه برای بهبود دردهای سیاتیک نیز مفید است.
کچوله یا جوزالقی
استفاده از این گیاه دارویی برای بهبودهای سیاتیکی خفیف تا متوسط میتواند کمککننده باشد. دردهای سیاتیکی معمولاً شبها تشدید شده و ممکن است فرد در تغییر حالت در خواب دچار مشکل شود. این گیاه دردهای سیاتیکی را بهخوبی تسکین میدهد.
کالکاریا کاربونیکا
به طور معمول این گیاه برای درمان کمردرد و ضعف عضلات استفاده میشود. همچنین برای رفع ضعف عضلات یا اضافهوزنی که سبب واردشدن فشار به کمر میشود نیز کاربرد دارد. کمردردهای مزمن و دردهای سیاتیکی در اثر خشکی بدن تشدید میشوند و این گیاه از بروز این موضوع جلوگیری میکند.
کالکاریا فسفریکا
برای برطرفشدن سفتی و درد عضلات ستون فقرات استفاده از این گیاه میتواند کمککننده باشد و بهعنوان داروهای گیاهی که برای بهبود درد و ناراحتی سیاتیک شناخته میشود. خستگی، احساس سوزنسوزنشدن و ناراحتی در افراد دچار مشکلات سیاتیکی شایع است که این گیاه میتواند سبب تسکین این موارد شود.
نمک طعام
استفاده از نمک به طور معمول در کمردردهایی که با درازکشیدن روی سطح سخت یا فشاردادن ناحیه دردناک بهبود پیدا میکنند، میتواند مؤثر باشد. کمردرد در اثر احساسات سرکوب شده و دردهای سیاتیکی با استفاده از نمک طعام و دوش نمک میتوانند تسکین پیدا کنند. گیاه فاشرا این درمان برای بهبود دردهای کمر که با کوچکترین حرکتی تشدید میگردند توصیه میشود. تغییر حالت فرد، سرفه یا راهرفتن میتوانند سبب تشدید درد و ناراحتی فرد شوند.
سورینجان
ماده مؤثره اصلی سورینجان کلشی سین است که برای کنترل درد و التهاب در بدن قوی عمل میکند. مصرف خوراکی این ماده خواص ضدالتهابی زیادی دارد. به همین دلیل برای کاهش دردهای سیاتیکی میتواند مؤثر باشد.
گوگرد
استفاده از گوگرد زمانی کاربرد دارد که فرد کمر ضعیفی داشته باشد و درد با ایستادن یا نشستن تشدید شود و هرگونه کمردرد که در اثر التهاب ایجادشده باشد با گوگرد قابلکنترل است.
پیچک سمی
این گیاه برای افرادی مناسب است که درد در هنگام حرکت اولیه تشدید میگردد و درد معمولاً مداوم است و قطع نمیشود. در افرادی که احساس سوزش و سفتی در هوای مرطوب حمام یا دوش تشدید میشود نیز مصرف این گیاه توصیه میشود.
آلوئهورا
گیاه آلوئهورا خواص درمانی مختلفی دارد و به دلیل داشتن تعدادی عناصر فعال دارویی برای درمان بیماریهای مختلف مانند زخم، آرتریت و دیابت موثر خواهد بود. این گیاه دارای انواع ویتامینهای مفید برای بدن است که برای جلوگیری از التهاب ضروری هستند.
همچنین آلوئهورا دارای برادی کیناز، آمیلاز، سلولاز و پراکسیداز است که آنزیمهای مهمی برای بدن هستند و برای بهبود دردهای سیاتیکی نیز میتوانند مفید باشند. گیاه آلوئهورا سبب میشود تولید پروستاگلاندین کاهش پیدا کند. درنتیجه از بروز التهاب نیز جلوگیری میشود و بهاینترتیب آلوئهورا برای بهبود دردهای سیاتیکی نیز مفید خواهد بود. همچنین وجود اسید سالیسیلیک در آن سبب شده تا بهعنوان یک مسکن، ضددرد و ضدالتهاب شناخته شود.
کوهش سیاه
در برخی افراد درد و سفتی در قسمت کمر و گردن و وجود دارد که با دردهای تحتانی در ران یا در باسن همراه است. برای تسکین این دردها و کمردرد دوران قاعدگی استفاده از کوسه سیاه در طب سنتی توصیه شده است. این گیاه نیز بهعنوان داروهای گیاهی که برای تسکین درد و ناراحتی سیاتیک به شمار میرود.
گل رز
گل رز به دلیل ترکیبات موجود در آن برای کنترل دردهای سیاتیکی در بدن استفاده میشود. این گیاه، مزایای بسیاری برای سلامتی بدن دارد که مهمترین آنها خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی و ضد سرطانزایی آن میباشد. گل رز طبق مطالعات انجام شده میتواند تاثیر زیادی در کاهش درد بیماران مبتلا به استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و کمردرد داشته باشد. این گیاه برای تسکین درد در ناحیه سیاتیک به دلیل وجود ترکیبات موثر آن مورد استفاده قرار میگیرد.
ایگنیشیا
دردهای کمری که در اثر ناراحتیهای عاطفی، ایجاد میشوند با مصرف این گیاه بهبود پیدا میکنند. عضلات قسمت تحتانی کمر معمولاً در این شرایط دچار اسپاسم، پیچخوردگی، درد و گرفتگی میشوند که مصرف ایگنیشیا توصیه میشود.
گیاه سداب
سداب سبب تسکین کمردرد ناشی از بیتحرکی و یا تشدید درد کمر در اثر عدم فعالیت و یا دردهای سیاتیکی میگردد.
کالیوم کربونیکوماین
گیاه یک داروی هومیوپاتی است که جهت تسکین درد کمر همراه با خالیشدن زانوها مورد استفاده قرار میگیرد.
گل راعی
گل راعی سبب تسکین درد پایین کمر همراه با درد تیز ضرباندار میگردد.
روغن اسانس نعناع
طبق بررسیهای انجام شده گیاه نعناع دارای اثرات ضدالتهابی، ضدمیکروبی و کاهنده درد میباشد. روغن نعناع به دلیل داشتن ترکیبات فعال دارای کارواکرول، منتول، و لیمونن هستند. معمولاً روغن نعناع بهصورت موضعی برای تسکین دردهای سیاتیکی استفاده میشود. توصیه میشود روغن نعناع روی پوست ترکخورده و خشک استفاده نشود.
روغن اسطوخودوس
برای کاهش دردهای سیاتیکی، بوییدن اسانس اسطوخودوس نیز میتواند موثر باشد. اسانس اسطوخودوس و روغن اسطوخودوس برای تسکین دردهای کمر و رفع استرس مورد استفاده قرار میگیرند.
اسانس اکالیپتوس
از روغنهای ضروری برای درمان طبیعی دردهای سیاتیکی میتوان روغن اکالیپتوس را نام برد. این روغن برای کاهش درد، تورم و التهاب مؤثر است. باید توجه شود که این روغن میتواند سبب ایجاد حساسیت شود و باید پیش از استفاده تست شود. همچنین، اکالیپتوس نباید خورده شود.
کپسایسین
برای تسکین دردهای سیاتیکی با داروی گیاهی برای درد سیاتیک از کپسایسین موجود در فلفل قرمز نیز استفاده خواهد شد. استفاده از این ماده بهصورت موضعی ممکن است سبب ایجاد سوزش خفیف یا احساس سوزنسوزنشدن روی پوست گردد.
لازم به ذکر است استفاده از کرمهای موضعی کپسایسین نقش مهمی برای کنترل درد توصیه شده است. در تولید بسیاری از محصولات تسکیندهنده درد از کپسایسین استفاده میشود. کپسایسین برای تسکین دردهای سیاتیکی نیز مؤثر است.
خواص روغن سیاهدانه برای سیاتیک
طبق بررسیهای انجام شده خواص روغن سیاهدانه برای رگ سیاتیک اثبات گردیده است. روغن سیاهدانه یک محصول طبیعی است که طبع گرمی دارد و التهاب عضلات کمر را کاهش میدهد و سبب تسکین درد میگردد. این محصول برای انواع دردهای عضلانی، درد مفصل، التهاب و تورم در طب سنتی استفاده میشود.
در ادامه خواص روغن سیاهدانه برای درد سیاتیک را شرح میدهیم. سیاهدانه، گشنیز، دانه زیره سیاه از گذشته برای درمان انواع مشکلات مانند خنثیکردن نیش مار، رفع سوءهاضمه، بثورات و حتی تومورها و دردهای عضلانی استفاده میشدهاند. اکنون نیز در تهیه بسیاری از داروها از سیاهدانه استفاده میشود.
کمردرد میتواند در اثر عوامل مختلفی مانند انقباض و گرفتگی عضلات گرفته، گرفتگی رگ سیاتیک و آسیبهای مفصلی ایجاد شود. در برخی موارد که کمردرد در اثر بیرونزدگی دیسک ایجاد میشود، روش جراحی توصیه خواهد شد و استفاده از روشهای طبیعی در طب سنتی نمیتوانند مؤثر باشند و تنها برای مدت کوتاهی درد را کاهش میدهند.
در این شرایط توصیه میشود ابتدا به متخصص ارتوپدی در کلینیکهای تخصصی مراجعه نمایید تا علت اصلی درد بررسی شود. استفاده از داروهای گیاهی که برای تسکین درد و ناراحتی سیاتیک دردهای عضلانی خفیف تا متوسط را بهبود میبخشد. همچنین دردهایی که در اثر سبک غلط نادرست، کار زیاد، کمتحرکی، ضربه خوردن به کمر و بلندکردن اجسام سنگین ایجاد میشوند با مصرف روغن سیاهدانه قابلدرمان خواهند بود.
تیموکینون ماده اصلی تشکیلدهنده روغن سیاهدانه است که این ماده دارای خواص ضدالتهابی میباشد و میتواند درد و تورمهای ناحیه کمر را بهخوبی کاهش دهد. ماده تیموکینون میتواند سبب کنترل درد بیمار بشود و همچنین روغن سیاهدانه حاوی نوعی تیلنول طبیعی بوده که خاصیت ضدالتهاب و ضددرد دارد. طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه روغن سیاهدانه یک ضددرد موثر و طبیعی بوده که خواص آن به اثبات رسیده است. همچنین در این تحقیقات اثبات شده که روغن سیاهدانه در درمان کمردرد و زانودرد بهویژه در افراد سالمند میتواند مفید باشد.
برای استفاده از خواص روغن سیاهدانه ببرید میتوان آن را بهصورت موضعی یا خوراکی مصرف نمود. مصرف خوراکی روغن سیاهدانه به این صورت است که باید آن را در برنامه غذایی روزانه خود قرارداد. جهت استفاده موضعی از روغن سیاهدانه برای درمان کمردردهای سیاتیکی، باید دو بار در روز روغن را در ناحیه درد ماساژ داده و بهتر است محل مورد نظر تمیز و خشک باشد تا جذب روغن بهتر صورت گیرد.
توصیه میشود برای اثرگذاری بیشتر روغن، پیش از ماساژ کمرتان را گرم نمایید زیرا این کار سبب بهبود گردش خون و جذب بهتر روغن میشود. همچنین میتوان روغن را بهصورت گرم یا همدمای محیط استفاده کرد. برای استفاده از این روغن روی باید ماساژ بهآرامی توسط فرد دیگری انجام شود و از ماساژهای شدید پرهیز نمایید.
برای تأثیرگذاری روغن سیاهدانه برای بهبود دردهای سیاتیکی، باید حداقل تا 40 روز از این روغن استفاده نمایید تا نتیجه مشخص شود البته پس از گذشت 20 روز نیز نتیجه تا حدودی خود را نشان میدهد.
درمان دردهای سیاتیکی با سرکه سیب
بهبود دردهای سیاتیکی با روشهای سنتی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. برای استفاده خواص سرکه سیب برای سیاتیک میتوان مقداری نمک و سرکه سیب را در یک سطل آب ریخته و پاهای خود را به مدت 15 دقیقه داخل آن قرارداد و چندبار در طول روز این عمل باید تکرار شودذ تا نتیجه مطلوب حاصل شود. همچنین توصیه میشود پاها در طول شبانه روز گرم نگه شوند.
سرکه سیب به دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی برای تسکین موقت دردهای سیاتیکی مناسب است و در صورت داشتن دردهای شدید باید به متخصص مراجعه شود. بروز احساس ضعف و بیحسی در پاها، دردی که با حرکت تشدید میشود و عدم کنترل روده و مثانه مواردی هستند که نیاز به مراجعه زودهنگام به پزشک دارند. همچنین باید توجه داشت که سرکه سیب نمیتواند دردهای سیاتیکی را درمان کند و تنها سبب تسکین آنها میشود و برای درمان درد باید به متخصص ارتوپدی مراجعه شود.
مراجعه زودهنگام به پزشک سبب میشود بیمار در مراحل اولیه تشخیص داده شود و با سادهترین روشهای درمانی بهبود پیدا کند. اما مراجعه دیرهنگام سبب پیشرفت بیماری و درمانهای دشوارتر میگردد.
سخن پایانی
سیاتیک یک قاتل خاموش است! اگر دردهای شما مداوم شدهاند، احتمالاً عصبهایتان در حال نابودی هستند! بدون درمان فوری، ممکن است به فلج جزئی دچار شوید! باتوجهبه اینکه در این مقاله نیز اشاره شد، داشتن رژیم غذایی مناسب میتواند در کاهش التهاب و دردهای سیاتیکی نقش موثری داشته باشد. همچنین مصرف داروی گیاهی برای درد سیاتیک نیز کمککننده خواهد بود. در این مقاله به شرح داروهای گیاهی مفید و کپسول گیاهی سیاتیک برای مشکلات سیاتیکی پرداختیم.
ترک عادتهای غلط زندگی و داشتن سبک زندگی سالم مانند انجام ورزش منظم میتواند تا حد زیادی از آسیبهای اسکلتی عضلانی جلوگیری کرده و دردهای سیاتیکی به طرز قابلتوجهی کاهش پیدا کنند. توصیه میشود افراد بههیچعنوان به طور خودسرانه از داروهای مسکن برای کاهش دردهای سیاتیکی استفاده نکنند.
درد سیاتیک را سرسری نگیرید! هر روز تأخیر، خطر آسیب دائمی به اعصاب را افزایش میدهد. خوشبختانه،کلینیک تخصصی ما با ترکیب گیاهان دارویی قدرتمند و روشهای نوین، میتواند شما را از این درد رها کند. همین حالا تماس بگیرید شاید این تماس، نجاتدهنده زندگی شما باشد! منتظر فلج شدن یا دردهای غیرقابلتحمل نمانید؛ فردا ممکن است دیر باشد! با ما تماس بگیرید و دوباره زندگی بدون درد را تجربه کنید!