cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

درمان سیاتیک

تحت فشار قرارگیری ریشه‌های عصبی خروجی از گردن که در هم تنیده شده و تنه عصب سیاتیک بزرگ ترین عصب بدن که از گردن تا کل اندام تحتانی امتداد یافته را تشکیل می‌دهند منجر به بروز درد سیاتیکی می‌شود. به دلیل حساسیت این ریشه‌های عصبی و احتمال بروز فلج دائمی عضو ضروری است برای درمان سیاتیک در اسرع وقت به پزشک متخصص ارتوپدی یا فوق تخصص عصب سیاتیک مراجعه کنید.

Treatment-sciatica

آنچه در این مقاله می خوانید :

سیاتیک و ضرورت درمان آن چیست؟

به تحت فشار قرارگرفتن عصب سیاتیک و رشته های ظریف عصبی که در پائین کمر و بالای باسن از بهم پیوستن آن ها عصب سیاتیک تشکیل می شود اصطلاحا ، دردهای سیاتیک یا عارضه سیاتیک گفته می شود.

 این عارضه در بیشتر موارد می تواند علائمی مانند احساس داغی ، سوزش ، گزگز و مورمور و یا دردهای تیر کشنده ای در قسمت پائین کمر و باسن که به پائین ران و ساق پا منتشر می شوند برای فرد ایجاد می کند. این علائم درد که معمولا یکی از پاهای شما را درگیر می کند گاهی همراه با گرفتگی عضلات پشت ساق پا همراه می شود .

اینکه بهترین درمان سیاتیک برای همیشه چی هست و چه راه هایی برای از بین بردن صد در صد درد سیاتیک وجود دارد موضوع این مقاله ما می باشد . معمولا درمان موفق سیاتیک با درمان های تخصصی و ارتوپدی و فیزیوتراپی های اختصاصی به خوبی قابل دستیابی است.

  • کاهش میزان درد عصب سیاتیک
  • افزایش دامنه حرکتی و افزایش تحرک پاها
  • بهبود مراحل درمان بافت نرم
  • درمان کارکرد عصب سیاتیک
  • جلوگیری از بازگشت درد و یا به حداقل رساندن احساس درد
  • درمان سیاتیک حتما بایستی توسط متخصص ارتوپدی و فوق تخصص های ستون فقرات انجام بشود. از بکار بردن روش های مدعیان طب سنتی و یا طب اسلامی که داخل فضای مجازی تحت عنوان درمان سیاتیک در خانه تبلیغ می کنند، بپرهیزید چونکه این روش ها متاسفانه در افراد زیادی منجر به عوارض ماندگاری مانند فلج دائم شده است.

    علائم سیاتیک و درمان سیاتیک به طور قطعی

    درمان سیاتیک در خانه و ورزش برای درمان سیاتیکاکثرا شامل یک سری برنامه های ورزشی کنترل شده است. انجام تمرین های ورزشی برای درمان سیاتیک به برطرف کردن و جلوگیری از بازگشت علت اصلی درد بسیار کمک می کند. در اغلب موارد تمامی تمرینات هدفمند برای درمان اهداف کلی زیر را دنبال می کنند :

    کاهش میزان درد عصب سیاتیک

    افزایش دامنه حرکتی و افزایش تحرک پاها

    بهبود مراحل درمان بافت نرم

    درمان کارکرد عصب سیاتیک

    جلوگیری از بازگشت درد و یا به حداقل رساندن احساس درد

    برای دریافت بهترین نتیجه از انواع تمرین ها و ورزش ها برای درمان سیاتیک ، باید این تمرین ها بصورت منظم و طبق دستور پزشک انجام بشود. در طول مراحل درمان سیاتیک و درمان سیاتیک در خانه ، توجه و دقت کافی برای نحوه صحیح انجام انواع حرکت های ورزشی و حالت کلی بدن یک چالش مهم و ضروری است .

    علت اصلی عارضه سیاتیک

    عارضه سیاتیک اغلب بعلت محبوس شدن عصب رخ می دهد. این بیماری می تواند به علت مشکلات و اختلالاتی همچون عارضه فتق دیسک کمر ، خار استخوان ستون فقرات و یا در برخی موارد به دلیل سخت شدن بیش از حد یک عضله و درگیر شدن عصب اتفاق می افتد. ( این عارضه بیشتر برای ورزشکاران و حتی مردم عادی بسیار شایع است) .

    علائم رایج سیاتیک عبارتند از:

    احساس درد در کمر

    احساس درد تیر کشنده در پشت ساق پا

    احساس درد در قسمت مفصل ران

    سوزش یا گز گز شدن پاها و قسنت تحتانی بدن

    دردهای گسترش یافته و تیر کشنده به قسمت های انتهایی بدن

    در بیشتر موارد درصورتیکه پاها نیز تحت تأثیر مشکلات عصب سیاتیک قرار بگیرند احساس درد در یک سمت بدن بیشتر منتشر می شود. در صورت بروز حادثه ، آسیب و یا جراحت ممکن است بیماری سیاتیک تشخیص داده بشود.

     با بررسی و معاینات ابتدایی که شامل چند حرکت مختلف می باشد مشخص می شود که در کدام مرحله و آزمایش بیشترین درد احساس می شود.

    چگونگی درمان سیاتیک در خانه

    در صورت نیاز به درمان سیاتیک در خانه باید بگوییم بیشتر افراد در زمان بروز احساس درد و التهاب سریعا به دنبال مصرف مسکن هایی مانند ایبوپروفن و غیره می روند. قطعا این روش خود درمانی می تواند یک راهکاری سطحی در کوتاه مدت برای ادامه روند زندگی روزمره شخص استفاده شود، ولی باید به دنبال راه حل های قطعی و درمان سیاتیک برای همیشه باشیم.

    قرار دادن کیسه ها و کمپرس سرد و گرم هم می تواند برای کاهش میزان درد برای دوره های کوتاه مدت مفید باشد. کیسه یخ پیچیده شده داخل حوله را می توان برای مدت تقریبا 20 دقیقه در روز بر روی محل درد و یا تورم بمالید تا التهاب و احساس درد کاهش یابد. پس از دو روز استفاده از کیسه های کمپرس یخ ، استفاده از کمپرس و کیسه های گرم می تواند به عنوان درمان سیاتیک در خانه مفید باشد.

    ورزش برای درمان سیاتیک

    در صورتیکه تصور می کنید این روش درمانی برای درمان سیایک غیرعادی باشد ، ولی تمرین و ورزش برای درمان سیاتیک و کاهش میزان درد بسیار مفیدتر از استراحت مطلق و یا انجام فعالیت های بدنی روزانه و روزمره است. انواع تمرینات و ورزش های درمانی برای درمان سیاتیک با فعالیت های روزمره متفاوت می باشد.

     این نوع تمرین و ورزش برای درمان سیاتیک مورد استفاده قرار می گیرد و شامل تمرین های ورزشی دقیق برنامه ریزی شده و دارای یک ترتیب پیشرونده برای بهبود و افزایش آمادگی جسمانی کلی بدن فرد است .

    هرچند که در زمان افزایش میزان درد عصب سیاتیک ، احتمالا برای بیمار یک دوره بسیار کوتاه مدت استراحت و همچنین محدود کردن برخی حرکات حرکتی تجویز می شود، ولی در اکثر موارد نداشتن تحرک برای طولانی مدت موجب افزایش و تشدید میزان درد در فرد بیمار می شود.

     با انجام تمرینات مخصوص ورزشی برای درمان سیاتیک برای همیشه، انواع درد های سیاتیک به علت تغییرات بافتی و ماهیچه ایی تسکین و بهبود می یابد .

     هدف اصلی درمان سیاتیک با ورزش

    • افزایش میزان قدرت ماهیچه ها

    ورزش برای درمان سیاتیک موجب افزایش میزان فعالیت ماهیچه ها و قسمت عمیق عضلات می شود . ورزش و انجام حرکات ورزشی موجب افزایش قدرت و استقامت ماهیچه ها می شود. عضلات قوی تر به حمایت بهتر ستون فقرات نیز کمک می کند و باعث پایداری بهتر ستون فقرات می شود. انجام حرکت های ورزشی احساس دردهای ناشی از خستگی ماهیچه ها را نیز کاهش می دهد .

    • بهبود سلامت کلی استخوان ها

    انجام ورزش برای درمان سیاتیک موجب افزایش میزان تراکم استخوان می شود و استخوان های محکم تری را ایجاد می کند. ثابت شده است که کیفیت استخوان ها در مواردی مانند عارضه پوکی استخوان و احساس درد های استخوان ناشی از بیماری آرتروز با ورزش و انجام تمرینات ورزشی  بهبود یافته است.

    • گردش بهتر خون ( خونرسانی بهتر )

    میزان جریان خون و خونرسانی به عضلات، عصب ها و دیگر قسمت های نرم ستون فقرات با انجام حرکات ورزشی افزایش پیدا می کند. این روش درمانی توسط ورزش به ارسال مواد مغذی برای این قسمت ها می شود و موجب تسکین درد ها و انواع گرفتگی ها می شود.

    • کاهش سفتی عصب سیاتیک

    سفتی و خشکی عصب سیاتیک را می توان توسط کشش عصب سیاتیک و یا انجام تمرینات و ورزش برای درمان سیاتیک برطرف کرد.

    این ورزش ها و تمرینات به حفظ جریان مواد مفید بین عصب ها و ماهیچه های اطراف کمر کمک می کنند و حتی انعطاف پذیری عضلات را افزایش می دهد. این حرکات همچنین التهاب عصب سیاتیک را کاهش می دهد.

    عدم تحرک و نداشتن ورزش و حرکات ورزشی باعث می شود ماهیچه های کمر و ستون فقرات حالت طبیعی خود را از دست داده و بسیارضعیف و منقبض شوند و در نتیجه بسیار کمتر از کمر و ستون فقرات حمایت کنند.

    انجام انواع تمرین ها برای درمان سیاتیک برای همیشه، دلیل اصلی شروع درد را مورد هدف قرار می دهد. واژه سیاتیک برای توصیف دسته ایی از نشانه های کمردرد استفاده می شود. اصطلاح کلمه سیاتیک همان رادیکولوپاتی است.

    نشانه های عارضه سیاتیک می تواند بعلت برخی شرایط همانند بیماری فتق و یا اختلالات دیسک و حتی تنگی کانال نخاعی رخ دهد. تمرین های ورزشی اغلب برای درمان علت بوجودآمدن سیاتیک طراحی و استفاده می شوند.

    چند حرکت ورزشی برا ی درمان سیاتیک متناسب با علت درد سیاتیک

    احتمالا بیرون زدگی های دیسک های با انجام تمرین های تقویت عضلات شکمی و قسمت مرکزی بدن درمان می شوند.

    انجام تمرین های مخصوص عارضه تنگی کانال نخاع برای افزایش انعطاف پذیری ماهیچه های کمر و لگن و همچنین تقویت ماهیچه های شکم تمرکز دارد.

    اختلالات دیسک های ستون فقرات که علت اصلی بی ثباتی ستون فقرات و در نهایت احساس درد در پا می شود با تمرین ها و حرکات ورزشی تا حد زیادی درمان می شوند. انجام این حرکات ورزشی و تمرین ها بر تقویت ماهیچه های کمر و پشت تمرکز دارد و حرکات کوچک و لغزش های کوچک در فضای دیسک کمر را کاهش می دهد.

    درمان سیاتیک به طور قطعی با انجام حرکات ورزشی

    اغلب تمرین ها و حرکات ورزشی برای درمان سیاتیک شامل مجموعه ای از اهداف کلی می باشد که در ادامه به آن ها بیشتر توضیح می دهیم.

    • افزایش قدرت ماهیچه های کلی بدن

    اغلب تمرین ها برای درمان سیاتیک برای همیشه و تقویت عضلات شکم پشت و باسن مورد استفاده قرار می گیرند تا با تقویت آن ها از کمر حمایت و حفاظت بیشتری کنند.

    زمانیکه شخص بیمار در طول یک برنامه منظم ، ورزش های سبکی را برای تقویت ماهیچه های شکم ، کمر و پشت انجام می دهد می توانند بسیار سریعتر از دردهای سیاتیک رها شود و کمتر احتمال دارد که در مراحل بعدی درمان ، درد را تجربه کند.

    • افزایش میزان انعطاف پذیری ماهیچه همسترینگ

    ماهیچه همسترینگ عضلات قسمت پشت ران پا می باشند . انجام تمرینات منظم و کشش عضلات همسترینگ پا برای درمان سیاتیک بسیار مفید می باشد. داشتن عضلات همسترینگ بیش از حد سفت و منقبض ، فشار را بر روی کمر افزایش داده و غالبا موجب افزایش و یا حتی ایجاد بعضی از شرایطی می شود که باعث بوجودآمدن عارضه سیاتیک می شود.

    • تمرین ها و ورزش های هوازی

    انجام تمرین های هوازی برای تناسب کلی اندام بدن ، افزایش میزان گردش خون و ترشح انواع هورمون های ضد درد ( اندورفین ) بسیار توصیه می شود. یک تمرین ساده هوازی همان ورزش پیاده روی است که می تواند همگی محاسن یک تمرین هوازی را به دنبال داشته باشد.

     ورزش پیاده روی را می توان با سرعتی بسیار کم و سبک انجام داد. با افزایش قدرت عضلات کلی بدن، بهتر است روزانه تا 5 کیلومتر پیاده روی با سرعت متناسب برای درمان سیاتیک مطابق با شرایط بدنی خود انجام دهید.

    درمان سیاتیک با ورزش در منزل

    بیشتر ورزش ها و تمرینات برای درمان سیاتیک مخصوص قسمت کمر و پشت می باشد. پیش از انجام این ورزش ها و حرکات برای درمان سیاتیک در خانه، با دکتر خود مشورت نمایید .

    • رساندن زانو به سمت سینه

    این حرکت کششی بسیار ساده برای ناحیه انتهایی باسن و بالای ران تمرکز بیشتری دارد

    1. به سمت پشت دراز کشیده و پاها را از زانو خم نمایید و کف پاها را بر روی زمین بگذارید .
    2. یکی از زانوها را به سمت سینه کشیده در حالی که پای دیگر بر روی زمین قرار گرفته است.
    3. با فشار دادن کمر به سمت زمین این وضعیت را برای مدت 30 ثانیه حفظ کنید.
    4. این تمرین را برای سمت دیگر بدن نیز تکرار نمایید.

    بهتر است که این حرکت را 2 الی 4 تکرار برای هر سمت انجام بدهید. برای افزایش سختس و شدت این حرکت می توانید یک پا را بصورت صاف بر روی زمین گذاشته و پای مخالف را به سمت داخل قفسه سینه بکشید. همچنین می توانید هر دو زانو را بصورت همزمان به سمت سینه نزدیک کنید.

    • حرکت کششی عضلات همسترینگ بصورت ایستاده

    در هنگام انجام این حرکت مراقب باشید و در صورت نیاز وسیله ایی را نگه دارید و بیشتر از حد فشار وارد نکنید

    1. بصورت صاف بایستید و یکی از پاها را بر روی سطحی اندکی بالاتر همانند پله قرار دهید
    2. 2.        پا را بر روی پله صاف کنید و انگشت های پا را به سمت بالا بکشید
    3. 3.       در وضعیتی که پشت و کمر را بصورت کاملا صاف حفظ کرده اید ، اندکی به سمت جلو خم شوید
    4. در حدود 20 الی 30 ثانیه در این وضعیت بمانید و تنفس خود را حبس کنید.
    5. 5.       با پای مخالف نیز این حرکت را تکرار نمایید.

    این حرکت را برای هر پا بین 2 الی 3 مرتبه تکرار کنید.

    • ورزش  های مختلف بلند کردن لگن

    این ورزش از حرکات و تمرین های ساده و مفید برای درمان سیاتیک است.

    1. به سمت پشت کمر دراز کشیده و پاها را خم کنید و دست ها را در دو سمت بدن خود بگذارید
    2. عضلات شکم خود را منقبض کرده ، کمر خود را به سمت زمین فشار دهید و لگن و باسن را اندکی به سمت بالا بکشید
    3. نفس خود را حفظ کنید و پس از چند ثانیه رها سازید. و مجددا این حرکت بصورتی که در بالا توضیح دادیم ، تکرار نمایید.

    این تمرین و حرکت را 8 الی 12 بار بصورت منظم تکرار کنید.

    • حرکت کششی پل گلوت

    در واقع گلوت ها دسته ایی از عضلات باسن می باشند. در صورتیکه سفت و منقبض باشند می توانند بر روی عصب سیاتیک فشار بیاورند و باعث درد بشوند .روش انجام این حرکت در زیر توضیح داده شده است :

    1. بر روی پشت به سمت زمین دراز کشید و زانوها را خم نمایید سپس پاها به اندازه عرض شانه ها از یکدیگر فاصله داشته باشد. بازوها و دست های خود را در دوطرف خود قرار بدهید.
    2. با فشار دادن پاشنه پا بر روی زمین  باسن و لگن خود را از زمین بلند کنید تا بدن شما از قسمت زانو تا شانه ها بصورت یک خط مستقیم باشد
    3. این موقعیت را برای چندین ثانیه حفظ کنید
    4. به آهستگی و آرامش باسن و لگن خود را بر روی زمین گذاشته و دوباره این حرکت ورزشی را با آرامش تکرار کنید.

    نحوه صحیح انجام این تمرین بسیار مهم است. از گرد کردن پشت و کمر بپرهیزید. این حرکت را بین 2 الی 3 ست و با 8 الی 10 تکرار در هر مرتبه بصورت روزانه انجام دهید.

    • کشش عمیق گلوتال برای درمان سیاتیک

    اگر انعطاف و کشش عضلات مناسبی ندارید شاید نیاز باشد تا این تمرین را اندکی اصلاح و تغیر دهید.

    1. به سمت پشت و کمر دراز کشید و پاها را خم نمایید مچ پای راست را بالا آورده و بر روی زانوی چپ خود قرار دهید.
    2. توسط هر دو دست قسمت پشت ران چپ خود را گرفته و به آهستگی به سمت بدن خود بکشید . در حین حرکت قسمت سر و کمر خود را بر روی زمین نگه دارید.
    3. این حرکت را برای 20 الی 30 ثانیه نگه دارید.
    4. با پای مخالف نیز این حرکت را تکرار نمایید.

    درمان سیاتیک برای همیشه

    بیماری و عارضه بیماری سیاتیک دردی است که از قسمت پایین کمر شروع می شود و به سمت پاها و در بعضی موارد انگشتان پا تیر کشیده می شود. عارضه سیاتیک هنگامی رخ می دهد که عامل خارجی و یا داخلی بدن به قسمت عصب سیاتیک فشار بیاورد.

    بعضی افراد احساس درد بسیار شدیدی را تجربه می کنند و بعضی دیگر احساس سوزن سوزن و داغی در پاها و همچنین در برخی افراد احساس ضعف و بی حسی در پاها رخ می دهد.

    بیماری سیاتیک موجب احساس درد و ناراحتی در فرد می شود ولی انواع راهکارهای فراوانی برای درمان سیاتیک وجود دارد. اغلب افراد مبتلا به بیماری سیاتیک نیازی به عمل جراحی ندارند .این بیماران تقریبا پس از  6 هفته فقط با کمک درمان های حمایتی – مراقبتی  بیش از 70 درصد آن ها بهبود می یابند.

    روش های مختلف درمان سیاتیک پس از تشخیص

    انتخاب روش های غیر جراحی

    بیشتر اشخاص مبتلا به بیماری سیاتیک در چند روز ابتدایی ابتلا توسط درمان های حمایتی – مراقبتی بصورت کامل بهبود می یابند. اگر احساس درد شما نسبتا کم و سطحی می باشد و فعالیت های روزمره شما را متوقف نمی کند ، دکتر شما در ابتدا به پیشنهاد می کند که  ترکیب انواع درمان های ساده را انجام بدهید .

    فیزیوتراپی توسط فیزیوتراپیست با تجربه

    یک فیزیوتراپیست با تجربه می تواند یک برنامه تمرینی شامل حرکات کششی و ورزشی برای درمان سیاتیک به شما ارائه بدهد. انجام فیزیوتراپی همچنین به بهبود عملکرد کلی بدن شما برای تسکین درد و کاهش میزان فشار بر روی عصب سیاتیک کمک می نماید .

    انواع مختلف تمرینات و حرکات کششی

    شما می توانید برای درمان سیاتیک و کاهش نسبی دردهای سیاتیک از انواع مختلف حرکات کششی و تمرینات کششی قسمت پایین کمر (ارائه شده توسط دکتر ، فیزیوتراپیست و ارائه شده در این مقاله) جهت تسکین و کاهش درد های سیاتیک استفاده کنید.

    انواع ورزش برای درمان سیاتیک برای همیشه

     ملتهب شدن نواحی اطراف عصب سیاتیک می توانند در هنگام پیاده روی و ورزش های سبک تا حدودی بهبود و کاهش یابد . پس انجام پیاده روی های کوتاه می تواند یک نوع ورزش بسیار خوب برای درمان سیاتیک برای مبتلایان به این بیماری باشد.

    استراحت و درازکشیدن به مدت محدود

    فقط به مدت 2 الی 3 روز بر روی پا های خود نایستید و بهمراه انواع روش های مراقبتی – حمایتی  استراحت کنید . این روش درمانی معمولا برای درمان سیاتیک موثر می باشد. بسیار مهم و ضروری است که بر روی تشک طبی و سفت و یا بر روی زمین دراز بکشید و استراحت کنید.

    انواع کمپرس گرم و سرد برای درمان سیاتیک

    چندین مرتبه در طول روز و به مدت چند دقیقه ( 10 الی 20 دقیقه ) کیسه های سرد ( برای دو روز اول ) و  کیسه گرم ( بعد از روز دوم ) را بر روی قسمت پایینی کمر خود قرار بدهید.

    درمان های جایگزین برای درمان سیاتیک

    اغلب مردم معتقدند که انواع مختلف درمان های جایگزین همانند ورزش یوگا، ماساژ درمانی و طب سوزنی برای درمان سیاتیک مفید و موئر است .

    انواع داروها برای درمان سیاتیک

    اولین داروهای انتخابی شما داروهای مسکن بدون نسخه می باشند . انواعNSAID  ها ، داروهای ضد التهابی غیر استروییدی، ناپروکسن ،آسپرین و ایبوپروفن برای کاهش درد و التهاب بسیار مفید می باشند. اما نباید این داروها را برای مدت زمان طولانی و بدون مشورت با دکتر متخصص خود استفاده کنید.

    اگر این نوع داروهای اشاره شده در بالا برای درمان سیاتیک به شما کمک نکرد، احتمالا پزشک شما انواع آرامبخش های عضلانی و یا داروهای ضد التهاب قوی را برای شما تجویز کند.

    برخی از داروهای ضد افسردگی همانند آمیتریپتیلین و داروهای ضد تشنج نیز در بعضی موارد برای کاهش درد موثر می باشند. در موارد شدید تزریق استروئیدها به صورت مستقیم به ناحیه عصب تحریک شده می تواند برای تسکین و کاهش درد سیاتیک شما مفید باشد .

    انواع عمل های جراحی برای درمان سیاتیک

    زمانیکه تمامی روش های ارائه شده برای درمان سیاتیک بی اثر باشد انجام عمل جراحی آخرین گزینه برای درمان سیاتیک میباشد. عمل جراحی تقریبا برای 5 الی 10 درصد بیماران مبتلا به عارضه سیاتیک رخ می دهد.

     در مواردی که بیمار از بیماری سیاتیک رنج می برد و پس از گذشت تقریبا 3 ماه استراحت (درمان های مراقبتی- حمایتی) ، حرکات و ورزش های کششی و همچنین مصرف دارو هنوز از دردهای سیاتیک رنج می برد، پزشک معمولا برای درمان سیاتیک بیمار ، عمل جراحی را پیشنهاد می دهد .

    در موارد نادری، سیاتیک می تواند سندرم دم اسب را ایجاد کند وضعیت و شرایطی که باعث کاهش کنترل روده و مثانه می شود. این نوع بیماری یک عارضه ایی می باشد که باید حتما بوسیله انجام عمل جراحی برای برطرف نمودن و درمان آن عارضه اقدام بشود .

    دو نوع کلی جراحی برای درمان سیاتیک لامینکتومیو دیسککتومی می باشند.

    1. عمل دیسککتومی برای درمان سیاتیک

    در این عمل جراحی ، جراح هرآنچه که باعث ایجاد فشار (فتق دیسک ، ذائده استخوانی) بر روی عصب سیاتیک شما می شود را با عمل جراحی حذف می کند. اما در بعضی موارد پزشک جراح باید تمامی دیسک را برای برطرف نمودن مشکل حذف کند.

    • عمل لامینکتومی برای درمان سیاتیک

    لامینا یک قسمتی از حلقه استخوانی شکل می باشد که نخاع را احاطه کرده است. در طول عمل جراحی لامینکتومی پزشک جراح  ناحیه لامینا و هر گونه بافت و ماهیچه ایی که بر روی عصب آن قسمت اثر می گذارد و باعث احساس درد می شود را بصورت کامل برطرف می کند.

    سخن آخر

    از آنجایی که انواع درد سیاتیک معمولا بسیار شدید می باشد، اغلب بیماران احتمالا تصور کنند که یک بیماری و عارضه جدی وجود دارد. در حقیقت بیش از 70 درصد مبتلایان پس از چند هفته با انواع درمان های حمایتی و مراقبتی به بهبودی کاملی می رسند. داشتن تحرک های بیشتر در طول روز به روند بهبودی و درمان سیاتیک کمک می کند

    احتمالا درمان سیاتیک به روش محافظه کارانه و حمایتی مراقبتی و درمان سیاتیک در خانه برای آن دسته از بیمارانی که احساس درد آنها بیشتر از چهار ماه ادامه داشته است، بهترین روش درمانی نباشد. اکثر بیماران مبتلا به انواع درد های طولانی مدت ناشی از عارضه فتق دیسک کمر با انواع عمل های جراحی کمر شرایط بهتری را تجربه می کنند.