تنگی کانال نخاعی در جوانان

تنگی کانال نخاعی در جوانان: هر آنچه که باید بدانید!

تنگی کانال نخاعی در جوانان، موضوع مهم و کمتر شناخته‌شده‌ای است که در این مقاله می‌خواهیم درباره‌اش بیشتر بدانید. تصور کنید یک روز صبح از خواب بیدار شده‌اید و نمی‌توانید پاهایتان را حس کنید. وحشتناک است، نه؟ جالب است بدانید این مشکل فقط مخصوص سالمندان نیست! جوانان هم گاهی درگیر آن می‌شوند. درد، بی‌حسی و مشکلات حرکتی این عارضه در جوانان که بیشتر ناشی از عوامل ژنتیکی، آسیب‌های ورزشی و ناهنجاری‌های مادرزادی است، زندگی را برای یک جوان خیلی سخت می‌کند. اما نگران نباشید! ما اینجاییم تا همه چیز از علائم اولیه گرفته تا روش‌های درمان را برایتان توضیح دهیم. حتی اگر لازم باشد، بهترین فوق تخصص تنگی کانال نخاع ما در میرکلینیک برای کمک همه‌جانبه به شما آماده است. پس با ما همراه باشید تا بفهمید چطور می‌شود این مشکل را شناخت و با آن کنار آمد و حتی با وجود آن زندگی شاد و سالمی داشت.

ارتباط با بهترین دکتر ارتوپدی در میرکلینیک
برای درمان تنگی کانال نخاعی در سن جوانی اکنون تماس بگیرید

علت تنگی کانال نخاعی در جوانان چیست؟

حالا که فهمیدیم تنگی کانال نخاعی فقط مخصوص افراد سالخورده نیست، بیاین ببینیم چرا این مشکل سراغ جوانان می‌آید. واقعیت این است که دلایل زیادی وجود دارد که باعث این مشکل می‌شود. در ادامه بیشتر درباره علت‌های تنگی نخاعی در جوانان صحبت می‌کنیم.

  • همانطور که گفتیم، ژنتیک یکی از مهم‌ترین دلایل است. تصور کنید ژن‌های شما مانند نقشه یک ساختمان هستند که از قبل طراحی شده‌اند. گاهی این نقشه جوری طراحی شده که باعث می‌شود کانال نخاعی کمی تنگ‌تر از حالت عادی ساخته شود. این یعنی شما از همان اول با یک کانال باریک‌تر به دنیا آمده‌اید و احتمالاً زودتر از بقیه، علائم تنگی را تجربه می‌کنید.
  • حالا برویم سراغ دلیل بعدی یعنی آسیب‌های ورزشی. فرض کنید دارید بسکتبال بازی می‌کنید و ناگهان به طرز وحشتناکی روی زمین فرود می‌آیید. این ضربه باعث جابجایی یا آسیب دیسک بین مهره‌هایتان می‌شود. یا مثلاً اگر اهل وزنه زدن باشید و این کار را اصولی انجام ندهید، فشار زیادی به ستون فقراتتان وارد می‌شود که گاهی منجر به فتق دیسک یا حتی شکستگی ناشی از فشار به مهره‌ها می‌شود.
  • ناهنجاری‌های مادرزادی هم خیلی مهم هستند. بعضی جوانان با یک ستون فقرات غیرعادی به دنیا می‌آیند. مثلاً اسکولیوز (انحنای جانبی ستون فقرات) دارند یا اینکه شکل مهره‌هایشان غیرعادی است. این ناهنجاری‌ها فضای داخل کانال نخاعی را کم کرده و باعث فشار روی اعصاب می‌شوند.
  • یک عامل دیگر که کمتر درباره‌اش صحبت می‌شود، التهاب است. گاهی بدن ما به دلایل مختلفی دچار التهاب می‌شود. این التهاب باعث تورم بافت‌های اطراف نخاع شده و فضای کانال نخاع را تنگ می‌کند. حتی بعضی بیماری‌های خودایمنی هم باعث این نوع التهاب می‌شوند.

و در آخر، نباید فراموش کنیم که گاهی ترکیبی از این عوامل باعث تنگی کانال نخاعی می‌شود. مثلاً شاید شما از قبل، زمینه ژنتیکی ابتلا به این عارضه را داشته باشید و یک آسیب ورزشی هم این مشکل را تشدید کند. حالا که این همه دلیل را شنیدید، حتماً می‌خواهید بدانید چطور می‌شود فهمید که شما در معرض خطر هستید یا نه. درست است؟ در قسمت بعدی مقاله، می‌خواهیم درباره علائم و نشانه‌های این مشکل صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید!

نشانه‌ها و علائم تنگی کانال نخاعی جوانان: آیا در خطر هستیم؟

حالا که فهمیدیم چرا گاهی جوانان هم دچار تنگی کانال نخاعی می‌شوند، لازم است بدانید چطور می‌شود فهمید این مشکل در بدن ما هم وجود دارد یا نه. اولین چیزی که باید حواستان به آن باشد، درد است. اما نه هر دردی! این درد معمولاً از کمر شروع شده و به پاها کشیده می‌شود. گاهی درد طوریست که انگار یک مورچه دارد روی پایتان راه می‌رود! گزگز و مورمور شدن پاها هم از علائم شایع این عارضه در شماست. درد در ناحیه پشت یا گردن هم از شایع‌ترین علائم این عارضه است. یک نشانه بارز دیگر هم وجود دارد. شاید دیده باشید که بعضی از افراد مسن وقتی راه می‌روند، به جلو خم می‌شوند. این نشانه گاهی در جوانان هم دیده می‌شود! چون وقتی به جلو خم می‌شوید ، فشار روی اعصاب کمتر شده و درد کاهش پیدا می‌کند.

یک علامت دیگر این عارضه هم این است که گاهی موقع راه رفتن احساس ضعف در پاهایتان یا سایر اندام‌هایتان دارید. انگار که پاهایتان دارند زیر وزنتان خم می‌شوند. یا مثلاً وقتی یک مسیر طولانی را پیاده‌وری می‌کنید، پاهایتان شروع می‌کنند به درد گرفتن و مجبور می‌شوید یک جا بنشینید تا دردتان کمتر شود. کاهش قدرت حرکت، اختلال در تعادل و هماهنگی هم گاهی دیده می‌شود. علاوه بر این‌ها تنگی کانال نخاعی جوانان گاهی با علائمی مانند مشکلات مثانه و روده، کرختی و سوزش، کاهش قدرت دست‌ها و تشدید علائم هنگام فعالیت همراه است.

اگر شما هم گاهی دچار این علائم می‌شوید، نگران نباشید! این علائم گاهی به دلیل مشکلات دیگری هم دیده می‌شوند. مهم این است که اگر می‌بینید این علائم ادامه دارند و زندگی روزمره‌تان را مختل کرده‌اند، حتماً به یک دکتر مراجعه کنید. پس از همین امروز، کمی بیشتر به بدنتان توجه کنید. اگر دیدید این علائم را دارید، دقت کنید که کی شروع می‌شوند؟ چقدر طول می‌کشند؟ چه کارهایی باعث بدتر شدنشان می‌شوند؟ با این اطلاعات، اگر لازم شد، به دکتر مراجعه کنید و از او کمک بگیرید. به این ترتیب، اگر واقعاً مشکلی باشد، زودتر تشخیص داده شده و راحت‌تر درمان خواهد شد.

تشخیص تنگی مجرای نخاعی در جوانان به چه صورت انجام می‌شود؟

افراد جوانی که دچار تنگی مجرای نخاعی هستند دقیقاً همان علائم افراد مُسن مبتلا به تنگی مجرای نخاعی را تجربه می‌کنند. این علائم که پیش‌تر هم به آن‌ها اشاره نمودیم شامل مواردی همچون کمردرد، گردن درد، سردرد، احساس ضعف عضلانی، درد در ناحیه پاها و گزگز و بی‌حسی دست است. جالب است بدانید که تشخیص تنگی نخاعی در جوانان بسیار سخت‌تر از افراد پیر و کهن‌سال است چرا که از یک فرد جوان کمتر انتظار می‌رود که به این عارضه مبتلا شده باشد! درهرصورت فرد جوانی که این علائم را تجربه می‌کند باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص در ابتدا معاینه فیزیکی را انجام داده و سپس برای تشخیص دقیق‌تر و بهتر سوابق پزشکیتان را بررسی می‌نماید. برای این منظور اقدام به عکس‌برداری و اسکن می‌کند تا تنگی مجرای نخاعی را تشخیص دهد.

گزینه‌های درمانی برای تنگی مجرای نخاعی در افراد جوان اغلب بسته به‌شدت علائم متفاوت است. گاهی پزشک توصیه می‌کند که از روش‌های سنتی برای درمان استفاده کنید و گاهی هم برایتان داروهایی را تجویز می‌کند. در برخی اوقات که علائم بسیار شدیدی بروز پیدا کرده است پزشک چاره‌ای جز جراحی ندارد. البته ناگفته نماند که روش جراحی روشی کاملاً تهاجمی بوده و معمولاً به‌عنوان آخرین گزینه درمانی به کار برده می‌شود.

اهمیت درمان تنگی کانال نخاعی در جوانان و روش‌های آن

اگر در سنین جوانی علائم تنگی مجرای نخاعی را تجربه می‌کنید بسیار مهم است که به‌سرعت به دنبال درمان‌های پزشکی باشید. تشخیص و درمان به‌موقع به مدیریت مؤثر علائم کمک کرده و از پیشرفت بیشتر بیماری جلوگیری به عمل می‌آورد. این موضوع کاملاً بدیهی است که عارضه تنگی مجرای نخاعی کیفیت زندگیتان را به‌شدت مختل کرده و بر عملکرد و فعالیت‌هایتان تأثیر منفی قابل‌توجهی می‌گذارد.

درصورتی‌که برای درمان آن دنبال راه چاره‌ای نباشید، تحرک و عملکردتان کاهش پیدا کرده و مانند گذشته نمی‌تواند فعالیت‌های ورزشی که از آن بسیار لذت می‌بردید را انجام دهید. نکته قابل‌توجه این است که تأخیر در درمان این عارضه باعث تشدید آن می‌شود و اگر روش‌های درمانی دارویی و سنتی کارساز نباشد، پزشک چاره‌ای جز جراحی ندارد. بنابراین تنگی مجرای نخاعی مُعضل و مشکلی نیست که بتوانید به‌آسانی نادیده‌اش بگیرید و اقدامی را برای درمان آن انجام ندهید. در شدید‌ترین حالت زمانی که این عارضه به اوج خود می‌رسد، به‌شدت به اعصابتان آسیب زده و باعث بی‌حسی و فلجی دائمی خواهد شد.

درمان با استفاده از روش‌های سنتی و طبیعی

با توجه به مطالبی که گفته شد اگر دچار کمردرد هستید، برای پیشگیری از عوارض خطرناکی که دارد باید به فکر درمان آن باشید. خبر خوب این است که راه‌های طبیعی زیادی وجود دارند که در مواقعی که عارضه خفیف است، کمکتان می‌کند. اما نباید فراموش کنید که این روش‌ها اغلب موقتی هستند و جای درمان تخصصی را نمی‌گیرند. این روش‌ها اغلب برای درمانی تکمیلی در کنار درمان اصلی به‌کار می‌روند. بد نیست با این روش هم آشنا باشید تا در زندگی روزمره‌تان از آن‌ها استفاده کنید:

  1. گیاهان جادویی

  • زنجبیل: این گیاه خوشمزه فقط برای چای و دمنوش نیست! این گیاه، از بهترین ضد درد و التهاب‌هاست. تکه کوچکی از آن را بجوید یا در غذاهایتان بریزید.
  • زردچوبه: فقط به درد رنگ دادن به برنج نمی‌خورد! مصرف روزانه یک قاشق چایخوری از آن با کمی فلفل سیاه در غذاها یا مخلوط با آب ولرم و یا ماست، معجزه می‌کند.
  • پنجه شیطان: نترسید! درست است که اسم ترسناکی دارد ولی این گیاه دوست مفاصلتان است. از عصاره، دمنوش، کپسول و پمادش استفاده کنید.
  1. ماساژ درمانی

هنگام استفاده از این روش حس می‌کنید یک نفر دارد با انگشت‌هایش جادویتان می‌کند! ماساژ، گرفتگی عضلاتتان را باز کرده و خون را به جریان می‌اندازد. استفاده از روغن‌های گیاهی مثل نارگیل یا زیتون هم اثر ماساژ را بیشتر می‌کند.

  1. ورزش‌های جادویی

ورزش‌های مفید برای تنگی کانال نخاعی جوانان شامل موارد زیر هستند:

  • کشش‌های ملایم: کشش همسترینگ و پشت و همچنین چرخش آرام کمر بهترین حرکات کششی هستند که می‌توانید انجام دهید.
  • تقویت عضلات مرکزی: حرکاتی مثل پلانک و کرانچ شکم ساده به‌خوبی عضلات مرکزی بدنتان را تقویت می‌کنند و در کاهش دردتان موثرند.
  • پیاده‌روی: بهتر است پیاده‌روی را با مسافت کم شروع کنید و سپس به‌صورت تدریجی مسافتتان را افزایش دهید.
  • شنا: این یکی از بهترین ورزش‌ها برای این عارضه است چون ورزشی کم‌فشار برای مفاصل به شمار می‌رود.
  • یوگا: حرکات ملایمی مثل گربه-گاو برای بهتر شدن عارضه تنگی کانال نخاعی خیلی مفید و موثرند.
  • تای چی: این حرکت باعث بهبود تعادل و انعطاف‌پذیری بدنتان شده و برای افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی توصیه می‌شود.

نکته مهم در انجام این تمرینات این است که قبل از شروع آن‌ها حتما با پزشکتان مشورت کنید. تمرینات را با شدت کم شروع کنید و کم‌کم به شدت آن بیفزایید. در صورت درد شدید، تمرینات را متوقف کنید. انجام دادن صحیح تکنیک‌های ورزشی خیلی برایتان مهم است. این ورزش‌ها به تقویت عضلات، بهبود انعطاف‌پذیری و کاهش فشار روی اعصاب کمک می‌کنند. با انجام منظم، می‌توانید بهبود قابل توجهی را ببینید.

  1. طب سوزنی

طب سوزنی از سه طریق به تنگی کانال نخاعی جوانان کمک می‌کند: اول، با تحریک نقاط خاصی در بدن، جریان خون را بهبود می‌بخشد که به کاهش التهاب کمک می‌کند. دوم، با تحریک ترشح اندورفین‌ها، درد را کاهش می‌دهد. سوم، با شل کردن عضلات اطراف ستون فقرات، فشار بر روی اعصاب را کم می‌کند و به بهبود عملکردشان کمک می‌کند.

  1. گرما و سرما درمانی

سرما و گرما درمانی برای تنگی نخاعی در جوانان به این صورت عمل می‌کنند: گرما با افزایش جریان خون، شل کردن عضلات و کاهش سفتی مفاصل، درد را تسکین می‌دهد. سرما با کاهش التهاب و بی‌حس کردن موضعی، درد و تورم را کم می‌کند. استفاده متناوب از این دو روش به بهبود انعطاف‌پذیری و کاهش درد کمک می‌کند.

  1. غذاهای جادویی

  • ماهی‌های چرب: ماهی‌های چرب مانند سالمون و ساردین، سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 هستند که خاصیت ضد التهابی قوی دارند. این اسیدها به کاهش التهاب و درد کمر کمک کرده و سلامت عمومی مفاصل را بهبود می‌بخشند.
  • آجیل و دانه‌ها: آجیل‌ها و دانه‌ها، منبع غنی از ویتامین ایی و منیزیم هستند که به تقویت عضلات و استخوان‌ها کمک می‌کنند. مصرف روزانه یک مشت از این مواد مغذی به کاهش درد و بهبود وضعیت کلی بدن شما کمک می‌کند.
  • میوه و سبزی رنگارنگ: میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که به مبارزه با التهاب و رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. هر چه رنگ میوه‌ها و سبزیجات بیشتر باشد، نشان‌دهنده غنای بیشتر مواد مغذی و فواید سلامتی آن‌هاست.

همانطور که می‌بینید این روش‌ها بیشتر با سبک زندگی شما مرتبط هستند. پس از همین امروز شروع کنید و آن‌ها را در زندگی‌تان به‌کار ببرید. اما یادتان باشد، این روش‌ها جای دکتر رفتن را نمی‌گیرند، ولی کنار آن به شما کمک می‌کند. همین حالا یک لیوان چای زنجبیلی درست کنید و یک کشش ساده انجام دهید. شاید همین کارهای کوچک زندگیتان را تغییر دهد! اگر دیدید درد ادامه دارد، حتماً به یک دکتر خوب مراجعه کنید.

درمان تنگی مجرای نخاعی در جوانان با کمک فیزیوتراپی

اگر برای درمان تنگی مجرای نخاعی تصمیم گرفته‌اید که به سراغ داروهای شیمیایی بروید و یا از روش جراحی استفاده کنید پیشنهاد می‌کنیم که اول چند جلسه به یک متخصص فیزیوتراپیست مراجعه نمایید. چرا که شاید پس از سپری‌کردن جلسات فیزیوتراپی اصلاً لزومی به جراحی و یا استفاده از داروهای شیمیایی نباشد!

فیزیوتراپیست پس از معاینه فیزیکی و بررسی شرایط شما قادر است یک سری تمرینات ورزشی به شما ارائه نماید که پس از انجام‌دادن آن‌ها دیگر خبری از درد گردن و کمر نباشد. شاید تصور کنید که ورزش‌کردن موجب تشدید علائم می‌شود و اوضاع را از حالت کنونی که در آن قرار دارید بدتر و بدتر می‌کند؛ اما باید بگوییم که به‌هیچ‌عنوان به این صورت نخواهد بود.

با تمرینات ورزشی که فیزیوتراپیست به شما می‌دهد، قادرید فشاری که بر روی اعصابتان وجود دارد را برداشته و توانایی حرکتی مفاصل بدن را بهبود دهید. علاوه بر این یک فیزیوتراپیست در خصوص نحوه نشستن و برخاستن و انجام فعالیت‌های روزمره نکاتی را به شما خواهد گفت که از بروز مجدد درد جلوگیری به عمل می‌آورد.

درمان تنگی نخاعی در جوانان با دارودرمانی

یکی دیگر از روش‌های درمان تنگی مجرای نخاعی گردن و کمر، دارودرمانی است که البته استفاده از این روش فقط برای مدت کوتاهی توصیه می‌شود. برخی از داروها مانند استامینوفن خاصیت ضد درد دارند، اما برخی از داروهای دیگر مانند بروفن و ناپروکسن علاوه بر ضد درد بودن، ضدالتهاب نیز هستند. چنانچه این داروها برای کاهش درد و التهاب مؤثر نباشند، پزشک از داروهای دیگری استفاده خواهد کرد. سلکوکسیب یکی از آن دسته داروهاست که اگر در دوز پایین و به‌اندازه مصرف شود در کاهش علائم درد و التهاب تاثیر بسیار خوبی دارد.

لازم به ذکر است که مصرف بی‌رویه و خودسرانه این دسته از داروها اغلب منجر به مشکلاتی از قبیل مشکلات گوارشی، زخم معده، احساس حالت تهوع و استفراغ و… می‌شود. دقیقاً به همین دلیل است که حتی خود پزشک نیز استفاده طولانی‌مدت از این داروها را به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌کند. به همین دلیل اگر خودتان برای کاهش درد و گرفتگی عضلات تصمیم به استفاده از داروی مُسکن گرفته‌اید، ضروری است که پزشکتان را در جریان قرار داده و از وی راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

درمان تنگی کانال نخاع در جوانان با کمک تزریق

گاهی پزشک تشخیص می‌دهد که برای درمان درد ناشی از تنگی مجرای نخاعی گردن و یا کمر نیاز به تزریق دارو دارید. در این روش کورتیکواستروئید و یا کورتیزن تزریق می‌شود. برای آنکه فرد در طی تزریق درد زیادی را احساس نکند، پزشک از بی‌حسی موضعی استفاده خواهد کرد و برای تزریق نیز از سوزن‌های باریکی استفاده می‌کند تا امکان تزریق دارو به بافت‌های عمیق پوست وجود داشته باشد. برخی از بیماران مدعی شده‌اند که تنها پس از گذشت چند ساعت پس از تزریق، شاهد کاهش علائم درد خود بوده‌اند و عدة دیگری عنوان کرده‌اند که پس از گذشت چند روز بهبودی را تجربه کرده‌اند.

در این بین برخی از بیماران نیز گفته‌اند که نه‌تنها بهبودی حاصل نشد بلکه شاهد بدتر شدن علائم خود نیز بوده‌اند. باید بگوییم که این موضوع کاملاً طبیعی است و گاهی که داروی تزریق شده در ابتدا و به شکل موقتی موجب ملتهب شدن و فشردگی اعصاب آن ناحیه می‌شود. اما پس از آنکه دارو به شکل کامل اثر خود را بر جای بگذارد، به‌تدریج علائم رو به بهبودی خواهند رفت. به‌هرحال توصیه ما این است که پس از تزریق تا چند روز برای کاهش درد و کنترل علائم از کمپرس یخ استفاده نمایید.

درمان تنگی کانال نخاع در جوانان با استفاده از روش جراحی

به طور معمول روش جراحی زمانی پیشنهاد می‌شود که سایر گزینه‌های درمانی با شکست مواجه شوند و هیچ‌کدام نتوانند روی بهبودیتان تأثیری داشته باشند. لازم است بدانید که جراحی تنگی مجرای نخاعی به روش‌ها و طُرق کاملاً مختلفی صورت می‌گیرد. در یکی از این روش‌های جراحی که تحت عنوان لامینکتومی شناخته می‌شود، لامینا برداشته می‌شود. لامینا به همان قسمت پشتی مهره‌ای گفته می‌شود که ناحیه کانال نخاعی را پوشش داده است. با برداشته‌شدن لامینا فضایی ایجاد می‌شود که فشار وارده بر نخاع و اعصاب، کاهش داده خواهد شد. یکی دیگر از روش‌های جراحی، لامینوتومی است که در این جراحی فقط بخش بسیار کوچکی از لامینا برداشته می‌شود. روش دیگر جراحی فورامینوتومی نامیده می‌شود که در آن قسمتی از استخوان برداشته خواهد شد تا فضایی برای ریشه‌های عصبی باز شده و فشار از بین برود.

همان‌طور که گفتیم روش جراحی معمولاً به‌عنوان آخرین گزینه درمان است و تنها زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که یا روش‌های دیگر اثری نداشته باشند و یا بیماری به‌قدری پیشرفت کرده است که در راه‌رفتن و حفظ تعادلتان دچار مشکل شده باشید. روش جراحی به‌عنوان روشی بسیار تهاجمی، پُرریسک و دارای عوارض شناخته می‌شود. پس از جراحی تا مدت‌ها باید تحت مراقبت باشید و اجازه انجام هیچ‌گونه فعالیت سنگینی را نخواهید داشت. برنامه باشگاه رفتن تا مدت‌های طولانی باید کنسل شود و به مدت چند روز پس از جراحی نباید به حمام بروید چرا که هرگونه رطوبتی باعث ایجاد عفونت در زخمتان می‌شود.

چطور با تنگی کانال نخاعی زندگی شاد داشته باشیم؟

شاید با توصیفی که از این بیماری در جوانان داشتیم تصور کنید تنگی کانال نخاعی یعنی خداحافظی با زندگی شاد؟ در صورتی‌که اصلاً اینطور نیست! اجازه دهید به شما بگوییم چطور با چند تا تغییر ساده، زندگیتان را راحت‌تر کنید.

خواب راحت، زندگی راحت!

اگر شما هم شب‌ها موقع خواب انگار دارید شکنجه می‌شوید، ما برایتان راه حل‌های زیر را داریم:

  • به پهلو بخوابید و یک بالش نرم بین زانوهایتان بگذارید.
  • اگه به پشت می‌خوابید، یک بالش زیر زانوهایتان بگذارید.
  • تشک یادتان نرود! دقت کنید تشکتان نه خیلی سفت باشد و نه خیلی نرم.

نشستن و ایستادن به طرز درست!

وقتی می‌شینید یا می‌ایستید، دقت کنید که در وضعیت درستی باشید:

  • موقع نشستن، پشتتان را صاف نگه دارید. انگار که یک نخ از سرتان به سقف وصل است و دارد شما را بالا می‌کشد.
  • پاهایتان را 90 درجه خم کنید. مثل زاویه‌ای که معلم ریاضی، می‌خواست با گونیا بسازید!
  • موقع ایستادن، وزنتان را به طور مساوی روی هر دو پا بندازید. مثل ترازویی که دو کفه‌اش دقیقاً برابرند.

ورزش، اما نه تمرینات سخت و سنگین!

فکر نکنید باید مثل بدنسازها ورزش کنید. ورزش‌های ساده هم در تسکین دردتان معجزه می‌کنند:

  • پیاده‌روی کنید، اما آرام و با لذت. انگار دارید تو پارک قدم می‌زنید و منظره زیبایی تماشا می‌کنید.
  • شنا عالی است! در آب وزنتان کم می‌شود. مثل این است که دارید در فضا شناور می‌شوید.

دور استرس، خط قرمز بکشید!

استرس در تشدید وضعیتتان تاثیر دارد پس باید تا جای ممکن، استرس را از خودتان دور کنید:

  • مدیتیشن کنید. تصور کنید روی یک ابر نرم و پفکی نشستید و همه مشکلات زیر پایتان قرار دارند.
  • نفس عمیق بکشید. طوری که انگار می‌خواهید بوی یک گل رز خوشبو را با تمام وجودتان حس کنید.

محل کارتان را مثل خانه راحت کنید

اگر مجبورید پشت میز بشینید، حداقل راحت باشید:

  • صندلی‌تان را طوری تنظیم کنید که پشتتان صاف و پاهایتان 90 درجه باشد.
  • از استند لپ‌تاپ استفاده کنید. طوری که صفحه نمایش آن دقیقاً روبروی صورتتان باشد!

در زندگی روزمره مراقب حرکاتتان باشید!

دو ترفند ساده زندگیتان را راحت‌تر می‌کند:

  • موقع بلند کردن چیزهای سنگین، از پاهایتان استفاده کنید نه کمرتان. انگار دارید اسکات می‌زنید!
  • از کمربند حمایتی استفاده کنید. مثل یک سوپرقهرمان که کمربند قدرتش را می‌بندد.

و در آخر یادتان باشد، این تغییرات کوچک زندگیتان را کلی تغییر می‌دهند. هر کدام از روش‌ها و نکات گفته شده مثل تکه‌های کوچک پازل سلامتی‌تان هستند. وقتی آن‌ها را کنار هم می‌چینید، یک تصویر بزرگ و قشنگ می‌سازید که همان سلامتی و زندگی شادی است که به دنبالش هستید. یادتان نرود، شما قهرمان زندگی خودتانید! با این تغییرات کوچک، حتی با وجود تنگی کانال نخاعی یک زندگی شاد و راحت خواهید داشت. پس همین الان شروع کنید و به خودتان یک زندگی بهتر هدیه دهید!

ارتباط با بهترین دکتر ارتوپدی در میرکلینیک
برای درمان تنگی کانال نخاعی در سن جوانی اکنون تماس بگیرید

سخن پایانی

امیدواریم با خواندن این مقاله درک کاملی از تنگی کانال نخاعی در جوانان کسب کرده باشید. ما می‌دانیم شنیدن تشخیص تنگی کانال نخاعی در سن و سال جوانی بسیار سخت است. شاید فکر می‌کنید زندگیتان دیگر مثل قبل نمی‌شود. اما اجازه دهید رازی را با شما در میان بگذاریم: این پایان راه نیست، بلکه شروع یک مسیر جدید است! شروع این مسیر پرچالش، کمی سخت به نظر می‌رسد، اما به هیچ وجه غیر ممکن نیست! با ترکیب درمان‌های طبیعی، تغییر سبک زندگی و کمک متخصصان، این مرحله را هم با موفقیت پشت سر خواهید گذاشت.

اگر علائم تنگی کانال نخاعی شما را نگران کرده است، پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به متخصصان ما یک برنامه درمانی شخصی‌سازی‌شده دریافت کنید. متخصصان ما در میرکلینیک در کنارتان هستند تا کمکتان کنند دوباره زندگی شاد و فعالی داشته باشید. یادتان باشد، شما قوی‌تر از چیزی هستید که فکر می‌کنید. پس همین امروز با ما تماس بگیرید و به سمت آینده‌ای سرشار از سلامتی و امید حرکت کنید!