قرص تیزانیدین برای دیسک کمر

قرص تیزانیدین برای دیسک کمر؛ تسکین دردهای کمر
قرص تیزانیدین برای دیسک کمر، از گروه داروهای شل کننده عضلانی و برای پیشگیری و رفع انقباضات، کرامپ و گرفتگی‌های شدید ماهیچه، تنها توسط پزشک برای درمان دیسک کمر تجویز می‌شود. باید به این نکته توجه کنیم که تیزانیدین قادر به درمان بیماری نیست اما در تسکین موقت درد نقش به سزایی دارد.
این دارو با ایجاد اختلال در مسیر انتقال پیام‌های عصبی درد به مغز، تاثیر کوتاه مدت در کاهش و بهبود درد و ناراحتی بیمار دارد. انقباضات متناوب عضلانی که به آن اسپاستیسیتی گفته می‌شود، هنگامی بروز می‌کند که ماهیچه‌ها دچار انقباض شدید شوند.
در این وضعیت عضلات بسیار سفت می‌شوند، به طوری که بیمار در حرکت و تکان دادن آن‌ها دچار مشکل شده و درد و ناراحتی بسیاری را حس می‌کند. به همین دلیل قرص تیزانیدین برای دیسک کمر و تسکین گرفتگی‌های شدید و طولانی ناشی از بیماری‌های دیگری همچون ام اس، صدمات خاص ستون فقرات و… استفاده می‌شود.
از مصرف خودسرانه این دارو بدون تجویز پزشک متخصص جدا اجتناب نمایید و حتما با پزشک در خصوص تشخیص علت درد و نحوه درمان آن مشورت نمایید.

فهرست
1) استفاده از قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
2) دوز مصرفی قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
3) مراقبت‌های ضروری قبل از مصرف قرص برای درمان دیسک کمر
4) نحوه صحیح مصرف قرص تیزانیدین برای درمان دیسک کمر
5) توصیه‌های لازم جهت مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
6) مراقبت‌ها و بهترین زمان مصرف قرص تیزانیدین
7) عوارض قرص تیزانیدین برای بیماری دیسک کمر
8) تداخل دارویی قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
9) نظارت‌های لازم در هنگام مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
10) قرص برای دیسک کمر
11) سخن پایانی

استفاده از قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
همان گونه که در مقالات گذشته در مورد دیسک کمر گفته شد، درد سیاتیک به دلیل وارد شدن فشار به ریشه‌های عصبی ستون فقرات بروز پیدا می‌کند و از جمله اصلی‌ترین علت‌های ایجاد این درد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• آسیب یا پاره شدن دیسک کمر
• تنگی کانال نخاعی
• لیز خوردن مهره های ستون فقرات
به طور کلی، اسپاسم عضلانی به معنای انقباضات غیرارادی و ناخودآگاه عضلات بدن است که باعث ایجاد درد و ناراحتی در ناحیه عضله خواهد شد. فرایند اسپاسم موجب مصرف مقدار بسیاری اکسیژن و همچنین تولید اسید لاکتیک در درون ماهیچه می‌شود که این امر باعث بروز درد و گرفتگی برای شخص خواهد شد.
داروهای مختلف شل کننده عضلات موجب می شوند که ماهیچه با وجود تحریک‌های اعصاب بدن، از وضعیت اسپاسم بیرون آید و شل شود. از جمله این داروها می‌توان به قرص تیزانیدین برای دیسک کمر اشاره کرد که همین تاثیر را بر روی عضلات می‌گذارد.
این قرص و موارد مختلفی دیگر، جهت کنترل و بهبود اسپاسم عضلات تجویز می‌شود که از جمله این بیماری‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• ام اس
• سکته مغزی
• آسیب اسکلتی عضلانی
• آسیب مغزی
• آسیب نخاعی

دوز مصرفی قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
قرص تیزانیدین به دو صورت زیر در بازار موجود است:
• کپسول‌های موجود در سه دوز 2 ، 4 و 6 میلی‌گرم
• قرص‌های موجود در دو دوز 2 و 4 میلی‌گرم
طبق گفته سازمان جهانی غذا و دارو (FDA)، مصرف یک دوز هشت میلی گرمی از این دارو، موجب بهبود و تسکین اسپاستیسیته به مدت چندین ساعت خواهد شد.
تاثیر مثبت تیزانیدین بعد از گذشت 1 الی 2 ساعت از مصرف قرص، به خوبی دیده می‌شود و به میزان زیادی ناراحتی‌های بیمار را تسکین می‌بخشد، اما پس از گذشت 3 الی 6 ساعت، اثر دارو تقریبا از بین می‌رود و فرد نیاز به مصرف مجدد این قرص برای دیسک کمر خواهد داشت.
به علت بروز عوارض احتمالی در ابتدای مصرف این دارو، لازم است که استفاده از آن با دوزهای کم‌تر همچون 2 یا 4 میلی گرم آغاز شود و در صورت لزوم، به مرور زمان افزایش یابد. به این صورت که هر 1 الی 4 روز یک بار، دوز مصرفی قرص تیزانیدین برای دیسک کمر را 2 الی 4 میلی گرم افزایش می‌دهیم تا جایی که به مقدار مناسب و اثربخش برسیم.
این دارو را جهت بهبود اسپاستیسیته می‌توان هر 6 یا 8 ساعت یک بار مصرف کرد، ولی دقت کنید که هیچ گاه میزان دوز مصرفی آن نباید از جمعا 36 میلی گرم در روز و بیش از 3 مرتبه، بیشتر شود.
علاوه بر این، مصرف تیزانیدین برای بیماران مبتلا به مشکلات کبدی و کلیوی باید با احتیاط کامل و تحت نظر پزشک متخصص تجویز شود.
علت آن این است که اختلالات گفته شده موجب کاهش میزان دفع تیزانیدین و باقی ماندن آن در بدن بیمار می‌شوند که این حضور طولانی مدت دارو، تاثیرات بدی خواهد داشت و عوارض قرص تیزانیدین را افزایش خواهد داد.

مراقبت‌های ضروری قبل از مصرف قرص برای دیسک کمر

• اگر مبتلا به هر یک از بیماری‌های کبدی یا کلیوی هستید، پیش از مصرف قرص مخصوص دیسک کمر پزشک خود را مطلع کنید؛
• در صورتی که در دوران حاملگی یا شیردهی هستید یا قصد باردار شدن را دارید، پزشکتان را در جریان قرار دهید؛
• یک لیست کامل از داروها و مکمل‌های گیاهی که در حال حاضر مصرف می‌کنید، تهیه کرده و در اختیار پزشک خود بگذارید؛
• اگر دارای سابقه آلرژی به قرص تیزانیدین یا هر گونه داروی دیگری دارید، پزشک شما باید خبر داشته باشد تا از بروز عوارض قرص تیزانیدین جلوگیری شود.
نحوه صحیح مصرف قرص تیزانیدین برای درمان دیسک کمر
اصولا متخصص ستون فقرات برای شروع درمان از میزان کم دارو برای بیمار استفاده می‌کند و سپس در ادامه به تدریج این مقدار را زیاد خواهد کرد.
این روش به پزشک در تعیین دوز مناسب قرص تیزانیدین برای دیسک کمر و متناسب با شرایط هر بیمار کمک می‌کند و همچنین ریسک بروز عوارض ناخواسته دارو را کاهش می‌دهد. بنابراین مصرف دارو را به طور کامل بر اساس دستورات گفته شده پزشک انجام دهید.
قرص تیزانیدین دارای مدت اثرگذاری کوتاهی است، از همین رو احتمال دارد که برای تسکین درد خود، نیاز به مصرف تعداد بیشتریی از آن ( 3 الی 4 مرتبه در روز) داشته باشید. در ادامه به بررسی برخی از نکات مهم در خصوص نحوه صحیح مصرف این قرص برای درمان دیسک کمر و بهترین زمان مصرف قرص تیزانیدین می پردازیم:
• بهترین زمان مصرف قرص قبل یا بعد از غذا است، به این صورت که دارو را همراه با یک لیوان پر از آب و به طور کامل مصرف کنید؛
• مصرف دارو را تا هنگامی که پزشک برای شما تجویز کرده است، قطع نکنید و همچنین بهتر است که تیزانیدین را به صورت منظم و در ساعت معینی از روز میل کنید. با این کار هم تاثیر و نتیجه بخشی دارو بیشتر می‌شود و هم از فراموشی مصرف آن جلوگیری کرده‌اید؛
• اگر یک بار مصرف قرص خود را فراموش کردید، در زمان یادآوری دارو را حتما استفاده کنید، مگر این که زمان مصرف نوبت بعدی قرص شده باشد. در این شرایط، نوبت بعدی را میل کنید و از مصرف دوز فراموش شده، اجتناب کنید؛
• مواردی همچون زمان استفاده از دارو و غذاهای مصرفی، بر روی نحوه مصرف دارو تاثیر گذار خواهند بود، به علاوه شیوه مناسب توقف دارو (در صورت نیاز) نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛
• به علت کم بودن مدت زمان اثربخشی دارو، بهترین زمان مصرف آن هنگامی است که تسکین اسپاستیسیته مورد نظر است؛
• عدم رعایت فاصله لازم بین مصرف هر دوز دارو (6 تا 8 ساعت) باعث بروز اور دوز و افزایش عوارض قرص تیزانیدین خواهد شد؛
• نوع خوراکی‌های مصرفی بیمار در افزایش یا کاهش نتیجه بخشی قرص تیزانیدین برای درمان دیسک کمر تاثیر گذار هستند؛ از همین رو، مواد غذایی می‌توانند در بروز عوارض تیزانیدین موثر باشند؛
• جهت تعیین بهترین زمان مصرف قرص تیزانیدین باید از پزشک خود بپرسید که دارو را همراه با غذا یا بدون آن استفاده کنید؛
• در صورتی که می‌خواهید مصرف تیزانیدین را متوقف کنید، باید این کار را به آرامی و به مرور زمان انجام دهید؛ زیرا قطع سریع دارو به خصوص در دوزهای بالا موجب ایجاد علائم ترک یا دیگر عوارض جانبی همچون افزایش فشار خون و ضربان قلب خواهد شد.

توصیه‌های لازم جهت مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر

پس از مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر احتمال بروز عوارض مختلفی از جمله سرگیجه، سبکی سر و حتی غش در زمان بلند شدن ناگهانی از حالت نشسته و خوابیده وجود خواهد داشت.
این وضعیت به ویژه در زمان اولین مصرف این دارو شایع‌تر است؛ بنابراین جهت جلوگیری از بروز عوارض قرص تیزانیدین از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید و به آرامی از رختخواب خود بلند شوید و پیش از ایستادن روی پاهای خود چند دقیقه آن‌ها را بر روی زمین قرار دهید.
علاوه بر این، توجه کنید که مصرف الکل می‌تواند عوارض گیجی و خواب آلودگی ناشی از مصرف قرص برای دیسک کمر (تیزانیدین) را افزایش دهد.
مصرف قرص تیزانیدین می‌تواند باعث کاهش میزان انقباض ماهیچه‌های بدن در حالت طبیعی (تون عضلانی) شود، در نتیجه هنگام پیاده روی یا انجام کارهایی که به انقباض عضلات نیاز دارند، بسیار مراقب خود باشید.
در ادامه به ذکر برخی دیگر از توصیه‌های لازم در خصوص مصرف و عوارض قرص و همچنین بهترین زمان مصرف قرص تیزانیدین می‌پردازیم:
• با مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر احتمال دارد که علائمی مانند گیجی و خواب آلودگی در شما ایجاد شود، بنابراین در این وضعیت از انجام فعالیت‌هایی که نیاز به تمرکز دارند مانند رانندگی و یا کار با ماشین آلات فنی خودداری کنید تا این علائم از بین بروند و به حالت طبیعی برگردید؛
• در صورتی که در هر دوره‌ای از زندگی خود به بیماری‌های کلیوی یا کبدی مبتلا بوده‌اید، لازم است که پزشک شما این موضوع را بداند؛
• اگر در دوران حاملگی هستید، قصد باردار شدن دارید یا به نوزاد خود شیر می‌دهید، پزشک را مطلع کنید؛ زیرا مصرف تیزانیدین در این دوران توصیه نمی‌شود؛
• در صورتی که قصد انجام هرگونه جراحی را دارید، مانند جراحی دندان، به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید تا از بروز هر گونه مشکلی جلوگیری شود؛
• اگر دارای سابقه آلرژی و حساسیت به هرگونه دارویی از جمله تیزانیدین را دارید، حتما پزشک یا داروساز خود را مطلع کنید تا از بروز عوارض قرص تیزانیدین به صورت خطرناک جلوگیری شود؛
• اگر داروهایی مانند سیپروفلوکساسین یا فلووکسامین را مصرف می‌کنید به پزشک خود خبر دهید؛ زیرا در صورت استفاده از هر یک از این داروها، احتمالا پزشک به شما پیشنهاد می‌کند که تیزانیدین را مصرف نکنید.

مراقبت‌ها و بهترین زمان مصرف قرص تیزانیدین

1. بروز برخی از عوارض قرص همچون احساس خواب آلودگی، خستگی، گیجی و احساس ضعف، طبیعی است. تنها لازم است پس از ایجاد این علائم از انجام فعالیت‌هایی که نیاز به تمرکز و توجه دارند مانند رانندگی و کار با ابزار آلات اجتناب کنید تا حادثه خطرناکی برای شما پیش نیاید؛
2. در صورت مصرف قرص تیزانیدین و ایجاد مشکلاتی همچون سوءهاضمه و احساس تهوع، از خوردن غذاهای سنگین، پر چرب و پر ادویه خودداری کنید و وعده‌های غذایی خود را سبک کنید تا وضعیت شما بهتر شود؛
3. اگر حس سبکی سر یا سرگیجه دارید، به خصوص در هنگام برخاستن از جای خود، تلاش کنید تا حد امکان برای تغییر حالت خود از وضعیت خوابیده به نشسته و ایستاده از انجام حرکات ناگهانی خودداری کنید و به آرامی بلند شوید؛ به علاوه در زمان بالا و پایین رفتن از پله‌ها باید بسیار مراقب باشید؛
4. اگر در وضعیت خواب شما مشکل و اختلالی ایجاد شود، باید به پزشک خود اطلاع دهید؛
5. در برخی از موارد نادر در هنگام مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر، عوارض کبدی برای بیمار پیش می‌آید که در صورت اطلاع به پزشک، انجام آزمایشات بالینی و مراقبت های لازم، جای نگرانی نخواهد بود.
6. جهت احتیاط، در صورت بروز هرگونه عارضه‌ای از قبیل تهوع بدون دلیل، کاهش سریع وزن، احساس خستگی شدید، رنگ تیره ادرار و کاهش حجم ادرار سریعا به پزشک خود خبر دهید.

عوارض قرص تیزانیدین برای بیماری دیسک کمر

در ادامه به بیان برخی از عوارض قرص تیزانیدین می‌پردازیم که بروز برخی از آن‌ها شایع است و برخی دیگر تنها در موارد نادر رخ می‌دهند:
• عوارض قلبی عروقی مانند افت فشارخون و برادی کاردی
• عوارضی که در سیستم اعصاب مرکزی بدن اتفاق می‌افتد، مانند احساس خواب آلودگی، سرگیجه، عصبانیت، توهم بینایی، اختلال در تکلم، هذیان و بیهوشی
• اختلالات گوارشی همچون سوءهاضمه، یبوست، استفراغ و خشکی دهان
• عوارض عصبی، عضلانی و اسکلتی مانند سستی ماهیچه‌های بدن و دیس کینزی
• عوارض ادرای تناسلی همچون تکرر ادرار و عفونت مجاری ادرار
• اختلالات کبدی مانند اختلال در عملکرد کبد بدن
• عوارض عفونی مانند عفونت
• اختلالات چشمی همچون تاری در دید
• اختلالات تنفسی مانند بروز علائمی شبیه به آنفولانزا، فارنژیت و رینیت
• بروز واکنش ازدیاد حساسیت
• انجام حرکات غیرارادی
در نتیجه مصرف قرص تیزانیدین باید تنها با تجویز پزشک و تحت نظر او انجام شود تا از بروز عوارض شدید مانند عوارض قرص تیزانیدین جلوگیری شود و در صورت صلاحدید پزشک برای تجویز قرص برای درمان دیسک کمر، بهترین زمان مصرف قرص مخصوص دیسک کمر را به شما پیشنهاد می‌دهد.

تداخل دارویی قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
مصرف این قرص برای دیسک کمر با برخی از داروهای دیگر دارای تداخل دارویی هستند، در نتیجه اگر هرگونه داروی دیگری به جز تیزانیدین مصرف می‌کنید، باید پزشک خود را در جریان بگذارید؛ برخی از این داروها شامل موارد زیر است:
• سیپروفلوکساسین
• درونیدرونات
• سیزاپراید
• فلووکسامین
• ساکوییناویر
• پیموزاید
• ترفنادین
• زیپرازیدون
• تیوریدازین

نظارت‌های لازم در هنگام مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر
در زمان مصرف قرص تیزانیدین لازم است که عملکرد دو اندام کلیه و کبد را، مخصوصا قبل از زیاد کردن دوز، تحت آزمایش و بررسی قرار داد؛ اصولا این نظارت‌ها شامل مراحل زیر است:
• بررسی نشانه‌های افت فشار خون
• بررسی و سنجش میزان کراتینین (ماده زائدی که مقدار آن بیانگر چگونگی عملکرد کلیه‌ها است)
• انجام آزمایشات چگونگی عملکرد کبد به وسیله اندازه گیری آنزیم‌ها
قرص برای دیسک کمر
اصولا اولین کاری که افراد درگیر با عارضه دیسک کمر، پس از عود بیماری خود انجام می‌دهند، مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی می‌باشد که بدون نیاز به نسخه پزشک نیز فروخته می‌شوند.
این داروها مسکن‌‌های به نسبت ضعیفی هستند که تنها به عنوان درمان لحظه ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این، این مسکن‌ها دارای عوارض جانبی خاص خود نیز هستند و اگر از آن‌ها به مدت طولانی و به میزان زیاد استفاده شود، علائمی که در ادامه بیان می‌کنیم بروز پیدا می‌کنند:
• زخم ‌های گوارشی
• آسیب‌های کلیوی
• مشکلات گوارشی
علاوه بر موارد گفته شده، مصرف زیاد از حد داروی استامینوفن، احتمال بروز مشکلات کبدی را به همراه خواهد داشت.
در صورتی که درد بیمار بیش از 3 ماه پس از مصرف قرص برای دیسک کمر ادامه داشته باشد، به آن درد مزمن گفته می‌شود.
اگر بیمار پس از بروز علائم بیماری خود، شروع به مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی کند و پس از گذشت سه ماه بهبود نیابد، لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کند و تحت نظر او داروی مناسبی همچون قرص تیزانیدین برای دیسک کمر مصرف کند.
به غیر از استفاده خوراکی از داروهای ضدالتهاب، شما می‌توانید آن‌ها را به صورت کرم‌های موضعی بر روی پوست خود در ناحیه تحت درمان استفاده کنید. این کرم‌ها نیز احتمال بروز عوارض جانبی را به همراه دارند، ولی این تاثیرات منفی به نسبت کم تر است و بر همه قسمت‌های بدن بیمار تاثیر نخواهند گذاشت.

سخن پایانی

تزانیدین برای دیسک و بهبود اسپاستیسیته عضلات در بیماری‌های مختلف دیگر توصیه و تجویز می‌شود. شیوه تاثیرگذاری این دارو به این صورت است که با ایجاد اختلال و متوقف کردن فعالیت نورون‌های حرکتی، موجب شل شدن ماهیچه‌های بدن می‌شوند.
این دارو در دو نوع قرص و کپسول ارائه می‌گردد و با توجه به عوارض قرص، لازم است که میزان مناسب دوز مصرفی آن به کمک پزشک متخصص مشخص شود.
مصرف این دارو می‌تواند باعث افت فشار خون شود؛ لذا توصیه اکید می‌شود که هنگام مصرف آن، قبل از بلند شدن از حالت نشسته حتما چند دقیقه در لبه تخت بنشینید و سپس با کمک گرفتن از مکانی برای تکیه دست، بلند شوید (به خصوص درمورد افراد سالمند، چرا که می‌تواند باعث افتادن آن‌ها شود).
متوقف کردن ناگهانی قرص تیزانیدین برای دیسک کمر می‌تواند باعث تاثیرات جدی بر روی فشار خون شود و همچنین می‌تواند موجب برگشت انقباضات عضلانی با قدرت و شدت بیشتر شود.