10 علت پا درد شدید

آیا پا درد شدید دارید و به دنبال راهی برای رفع آن هستید؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی علت پا درد شدید و راههای درمان آن بپردازیم. با ما تا انتها همراه باشید.

10-causes-of-severe-foot-pain

 

 

قبل از اینکه به علت درد شدید پا و درمان آن بپردازیم، لازم است به این نکته اشاره کنیم که در بیان عامیانه به کل اندامهای ران، زانو، ساق پا و بخش مچ به پایین، پا گفته می شود. اما در اصطلاح پزشکی پا به بخش مچ به پایین گفته می شود. ما در این مقاله به دلایل پا درد شدید می پردازیم. برای مشاهده عوارض و مشکلات زانو و اطراف آن می توانید به مطالب سایت دکتر میر و دیگر مطالب همبن سایت مراجعه کنید.

 

دلایل پا درد شدید چیست؟

تحمل وزن ما هنگام راه رفتن و ایستادن به عهده پاهای ماست. بنابراین اگر از آن به خوبی مراقبت نکنیم ممکن است به آن آسیب بزنیم. درد پا ممکن است در هر سنی دیده شود و معمولاً تا زمانیکه دچار پا درد شدید نشویم به فکر مراقبت از آن نیستیم. برای آنکه بهتر بتوانیم از پاهای خود مراقبت کنیم بهتر است دلایل پا درد شدید را بشناسیم.

در زیر موارد شایع علت پا درد شدید را برایتان لیست کرده ایم:

 

تنگی کانال نخاع

 

افزایش سن یکی از دلایل ایجاد بیماری تنگی کانال نخاع است. افزایش سن در افراد موجب باریک شدن فضای درون ناحیه استخوان ستون فقرات شده، در نتیجه تنگی کانال ایجاد می شود. از علائم شایع این بیماری می توان به سوزن سوزن شدن، بی حسی و ضعف در پاها اشاره کرد.

 

 

تاندونیت آشیل

این عارضه به دلیل استفاده مفرط از تاندون آشیل بوجود می آید. تاندون آشیل، بافت فیبر مانندی است که عضلات بخش پایین ساق پا را به پاشنه مرتبط می کند.

 

بونون (Bunion)

زائده استخوانی است که در بخش انتهای انگشت بزرگ پا بیرون می زند. در این حال انگشت پا به سمت دیگر انگشتان متمایل می شود. اگرچه بیشتر مواقع درد خاصی ندارد، اما وقتی درد آن شروع می شود بسیار شدید است.

 

بورسیت (Bursitis)

بورسها کیسه های حاوی مایع در اطراف مفاصل هستند که مانع از اصطکاک در حرکات استخوانها می شوند. این کیسه ها به دلیل ضربه، فشار یا استفاده بیش از حد، ملتهب می شوند و مایع درون آن زیاد می شود که درد زیادی ایجاد می کنند. بنابراین بورسیت یکی دیگر از دلایل پا درد شدید است.

درد دست چپ و پشت کتف

 

کرن و کالوس (Corn and callus)

لایه های سفت و ضخیمی هستند که در دست، پا و انگشتان دست و پا ایجاد می شوند. دلیل بوجود آمدن کرن و کالوس، مقاومت پوست در برابر فشارهای وارد شده است.

درد دست چپ و پشت کتف

 

نوروپاتی دیابتی

از علل ایجاد درد در قسمتهای مختلف بدن و از جمله یک علت پا درد شدید است که به دلیل آسیبی که دیابت به عصب وارد می کند بوجود می آید.

صافی کف پا

صاف بودن کف پا باعث می شود تمام کف پای شما موقع ایستادن با سطح زیری در تماس باشد. این عارضه در مواردی با درد همراه است. اما حتی اگر خودش باعث درد نشود می تواند در ستون فقرات، زانو و دیگر بخشهای پا درد ایجاد کند.

نقرس

نیز یک علت پا درد شدید است که باعث تورم، التهاب و درد و سوزش شدید در مفاصل می شود. نقرس به دلیل افزایش اسید اوریک خون بوجود می آید و معمولاً در مفصل انگشت پا مشاهده می شود.

درد دست چپ و پشت کتف

 

همرتو یا انگشت چکشی

یک نوع ناهنجاری در ماهیچه، رباط و تاندون است که باعث می شود انگشتان، دیگر صاف و کشیده نباشند و تغییر شکل شوند.. در این حالت باید از کفش طبی استفاده کنید.

 

متاتارسالژیا (Metatarsalgia)

یکی دیگر از دلایل پا درد شدید است که موجب التهاب و سوزش در زیر پشت انگشتان پا می شود. این عارضه به دلیل کفش ناماسب ایجاد می شود و هنگام پریدن و دویدن درد آن بیشتر می شود.

درد دست چپ و پشت کتف

 

فانتزیات پلانتار (Plantar fasciitis)

التهاب بافت پا از پاشنه تا انگشتان پا، از دیگر مواردی است که می تواند درد شدید در پا ایجاد کند. علت آن کششهای مکرر در این قسمت از پا است که می تواند باعث پارگی بافت شود.

درمان پا دردشدید

در این بخش به راههای درمانی هر یک از موارد فوق می پردازیم. قبل از آن لازم است به این نکته اشاره کنیم که برای درمان پا درد شدید باید اول علت درد آن به درستی تشخیص داده شود. بنابراین با پرهیز از خود درمانی، برای رفع مشکل، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. راههای درمان پا درد شدید به شرح زیر است.:

 

درد دست چپ و پشت کتف

تنگی کانال نخاع:

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. متخصص پس از معاینه و تشخیص علت پا درد شدید و علائم مذکور، با تجویز دارو سبب کاهش درد و درمان این بیماری می شود.

تاندونیت آشیل:

در مواردی که درد شما شدید نشده باشد، راههای خانگی مانند استفاده از یخ، استراحت کردن، فشرده سازی با بانداژ و بالا نگه داشتن آن در حالت نشسته یا خوابیده جوابگوست. اما اگر درد پایتان شدید باشد و آرام نشود، پزشکتان داروهای مسکن مانند ایبوپروفن، یا در صورت لزوم فیزیوتراپی و گاهاً جراحی را توصیه می کند.

بونون ها:

در این مورد درمان پا درد شدید شما به دو صورت انجام می شود. در بیشتر موارد توصیه پزشک روشهای غیر جراحی می باشد. مانند استفاده از کفش طبی مناسب، استفاده از کفی طبی در کفش، استفاده از یخ و یا دارو برای آرام کردن درد. اما در مواردی که درد و یا تغییر شکل پا شدید باشد عمل جراحی پیشنهاد می شود. در این حالت استخوان اضافی کنار انگشت پا و یا بافت متورم برداشته می شود

بورسیت:

همانطور که گفته شد یکی از دلایل پا درد شدید است که درد آن می تواند بسیار دردناک باشد. بورسیت می تواند با استراحت و استفاده از یخ و مسکن ها درمان شود. اما در مواردی که درد آن بسیار شدید باشد، داروهای ضد التهاب تجویز می شود. همچنین ممکن است لازم باشد که مایع آن تخلیه شود و یا در محل تزریق انجام شود. در مواردی نیز که بورسیت عفونی شود و مشکل حل نشود بورس را کلاً خارج می کنند.

کرن و کالوس:

در این مورد گوشت اضافی را برمی دارند. روش دیگر درمان پا درد شدید در این حالت، داروهای از بین برنده کالوس و یا قرار دادن پدهایی درون کفش است. در صورتیکه این موارد جواب نداد گزینه نهایی انجام عمل جراحی است.

نوروپاتی دیابتی:

برای درمان پا درد شدید ناشی از نوروپاتی دیابت، قبل از هر چیز باید بیماری را کنترل کرد که از بدتر شدن عوارض آن جلوگیری کرد. بنابراین لازم است فشار خون خود را کنترل کنید. سیگار نکشید. از مشروبات الکلی بپرهیزید. وزن خود را متناسب نگه دارید و برنامه غذایی سالمی داشته باشید. در صورت لزوم، استفاده از مسکن ها، پمادهای موضعی، داروهایی برای درمان نوروپاتی، تزریق انسولین و روش محرک الکتریکی عصب، قدمهای بعدی هستند.

کف پای صاف:

برای رهایی از درد ناشی از کف پای صاف استفاده از کفش طبی، فیزیوتراپی و تمرینهای کششی توصیه می شود.

نقرس:

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و یا کورتیکواستروئیدها داروهایی هستند که در درمان پا درد شدید ناشی از نقرس استفاده می شوند. این داروها از حملات بعدی پیشگیری می کند.

انگشت چکشی:

بهترین درمان پا درد شدید در این مورد، پوشیدن کفش مناسب است.

متاتارسالژیا:

درد متاتارسالژیا معمولاً با به کار بردن یخ و فشرده کردن با بانداژ، استراحت و بلند نگه داشتن پا حین استراحت کاهش می یابد. در موارد بسیار کمی، برای تنظیم استخوان متاتارس، شاید نیاز به جراحی باشد.

بیماری فاشیای پلانتار:

استفاده از مسکن، اسپلینت شبانه و فیزیو تراپی در این مورد برای درمان پا درد شدید توصیه می شود. در مواردی نیز، از عکسبرداری، استفاده از شوک خارج بدن و یا جراحی استفاده می شود.

پا درد شدید در افراد مسن

در سال 2016، مطالعه ای بر روی علت پا درد شدید در افراد سالمند انجام شد. در این تحقیق، به بررسی میزان شیوع، ریسک فاکتورها و عوامل موثر در درمان پا درد شدید در افراد مسن پرداخته شده است. نتایج نشان داد که از هر چهار فرد سالخورده یک نفر مبتلا به پا درد شدید است. این عارضه منجر به ناتوانی آنها در حرکت می شود و باعث می شود بسیاری از آنها نتوانند از خانه بیرون بیایند.

 

علت پا درد شدید در افراد مسن

جنسیت به عنوان یک علت پا درد شدید در سنین بالا شناخته شده است. به طوریکه زنان بیشتر از مردان مبتلا می شوند. از دیگر دلایل پا درد شدید در این افراد، می توان به افسردگی، چاقی و بیماریهایی مانند آرتروز و دیابت اشاره کرد. در این میان شایع ترین علت پا درد شدید گزارش شده، شامل اختلالات ناخن، کرن و کالوس و تغییر شکل در ساختار پا مانند هالوکس واگوس است.  

 

درمان پا درد شدید در افراد مسن

مراقبت منظم از پا نقش بسیار مهمی در کاهش درد شدید پا دارد. زیرا در غیر اینصورت اختلالاتی مانند عفونتهای قارچی و یا گوشتهای اضافی ناشی از کالوس، بسیار دردناک خواهد بود. انتخاب کفش مناسب یکی از راههای موثر درمان پا درد شدید برای این افراد است. استفاده از کفش با پاشنه خیلی بلند یا کفش با جلوی خیلی تنگ از دلایل پا درد شدید هستند که می توانند ناهنجاری و درد در پا ایجاد کنند. کفشهای پاشنه بلند باعث ایجاد مشکل در ستون فقرات، لگن و زانو نیز می شوند. همچنین طبق مطالعات انجام شده، استفاده از ارتزهای پا با قوس داخلی مناسب یک روش موثر برای درمان پا درد شدید و بسیاری از اختلالات پا در این افراد است.البته پا درد می تواند موارد غیر از ارتوپدی نیز داشته باشد.

بیماری شریان محیطی PAD

بیماری شریان محیطی، پلاک هایی از نوع کلسیم و چربی و دیگر مواد موجود در خون، در شریان های خونی به وجود می آورد. با افزایش سن، پلاک ها راه رگ های خونی را سخت و باریک می کند. این مسئله باعث محدودیت جریان خون به ناحیه های بدن از جمله پاها می شود. لازم به ذکر است که مطالب گفته شده در این مقاله، صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. برای تشخیص صحیح علت پا درد شدید توصیه می شود حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید. شما می توانید برای رهایی از پا دردهای شدید با متخصصان ما در تماس باشید.

 

چه زمانی برای درد پا به متخصص مراجعه شود

برخی افراد با وجود علائم ذکر شده فوق و یا احساس درد در ناحیه کمر و پا توجهی نداشته و بدون مراجعه به متخصص مربوطه، خود سرانه داروهای گوناگونی را مصرف می کنند. برخی دیگر، روش درمان خانگی و داروهای گیاهی را جایگزین چکاب و درمان پزشک می کنند. این روش ها برای بازه زمان کوتاه ممکن است درد را کاهش دهد اما عوارض آن در طولانی مدت خود را نشان می دهد. در صورت داشتن علائمی مانند درد در زمان راه رفتن، رگ های واریسی و ورم کردن پاها حتما به متخصص ارتوپد مراجعه کرده و پس از چکاب لازم تحت درمان قرار بگیرید.