ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر

بعد از انجام جراحی دیسک کمر برای حصول نتیجه بهتر بیمار احتیاج به رعایت یک سری نکات و انجام ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر دارد. باید توجه داشت که دیسک‌های افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است؛ از همین رو نوع درمان آن‌ها با یکدیگر تفاوت زیادی دارد و فرقی نمی‌کند که درمان به صورت عمل دیسک کمر یا روش‌های غیر از آن انجام‌ شده باشد.

پزشک نیز نمی‌تواند ورزش یکسانی را برای هر بیماری تجویز کند که در ادامه این مقاله ما تمامی تلاش خود را می‌کنیم تا شما را با کلیات این ورزش‌ها آشنا کنیم، اما انتخاب روش صحیح و ورزش درست برای هر فردی با فرد دیگری متفاوت است.

از این‌رو هر فردی که تحت عمل جراحی لیزر یا پلاتین قرار گرفته باشد نباید به‌صورت خودسرانه شروع به انجام یک سری از ورزش‌ها نماید  و قبل‌ از انجام ورزش‌ها حتما باید بیمار با پزشک خود در مورد نحوه انجام ورزش‌ها و حرکات صحیح مشورت نماید و از انجام خودسرانه هرگونه ورزش یا حرکتی نیز به‌شدت خودداری کند.

تحقیقات محققان ثابت کرده‌ است که انجام ورزش‌های متعاقب جراحی دیسک ناحیه کمر که تحت نظر یک درمانگر باشد، می‌تواند روند بهبودی وضعیت جسمانی بیمار را به مقدار زیادی افزایش بدهد.

بیمار می‌تواند با انجام دادن ورزش‌هامطابق یک برنامه جامع و کامل دردهای ناشی از جراحی دیسک ناحیه کمر را کم کند و زودتر به زندگی عادی و روزمره خود برگردد.

ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر

هدف از انجام دادن ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر

بعد از انجام دادن جراحی دیسک ناحیه کمر بیمار با توجه به هدفی که از بهبودی وضعیت کمر خود دارد، با ایجاد یک برنامه ورزشی مناسب و انجام فیزیوتراپی به‌صورت منظم می‌تواند عضلات کمر خود را به‌خوبی تقویت نماید.

 نوع ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر و حرکات ورزشی که فیزیوتراپ به بیمار پیشنهاد می‌دهد؛ متناسب با شغل بیمار است و به این بستگی دارد که آیا شغل بیمار به‌صورت پشت ‌میز نشینی و کم تحرکی است و یا شغل بیمار با انجام کارهای فیزیکی سنگین و فعالیت‌های بدنی شدید ارتباط دارد.

اما اهدافی که بیمار از انجام ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمردارد شامل موارد زیر است:

استفاده درست از وضعیت جسمانی صحیح از نظر ارگونومی در موقع نشستن و بلند کردن اجسام از طریق انجام حرکات صحیح توسط بیمار

کشش و تقویت عضلات پایین کمر و همین‌طور پاها از طریق انجام ورزش‌های مخصوص کمر

بهبود وضعیت دامنه حرکتی کمر و پاها با انجام دادن ورزش‌های مخصوص کمر

محدودیت‌های لازم برای بیماران در انجام ورزش‌های مخصوص عمل دیسک کمر

معمولاً پس‌ از انجام جراحی دیسک ناحیه کمر، محدودیت‌هایی را در میزان فعالیت‌های روزانه را در بازه زمانی حداقل دو هفته بعد از جراحی دیسک ناحیه کمر برای بیماران در نظر می‌گیرند که شامل موارد زیر است

  • بیماران نباید برای انجام دادن فعالیت‌ها و ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر از کمر خم شوند
  • بیماران نباید حین انجام دادن ورزش‌های مخصوص کمر اجسامی با وزن بیشتر از ۴ کیلوگرم را بلند کنند
  • بیماران نباید در موقع انجام ورزش‌های مخصوص کمر حرکت‌هایی را داشته باشند که در آن‌ حرکت‌ها ستون فقرات خود را بچرخانند

فرد بیمار برای این‌که بتواند وضعیت جسمانی خود را پس‌ از عمل بهبود ببخشد و در کمترین زمان ممکن بتواند فعالیت‌های روزانه و زندگی عادی خود را شروع کند، لازم است که تمامی محدودیت‌ها را به‌خوبی رعایت کند، استراحت زیادی را داشته باشد، فشار زیادی را نیز به خود وارد نکند و همین‌طور ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر را به طور منظم انجام بدهد.

بیمار پس‌ از انجام عمل دیسک ناحیه کمر در صورتی‌که احساس ضعف و خستگی داشته باشد و داروهای قوی را مصرف کند؛ انجام دادن فعالیت‌های بدنی روزانه می‌تواند موجب زمین خوردن بیمار یا باعث ایجاد انواع آسیب ‌دیدگی‌ها در او شود و باید در انجام ورزش‌های مخصوص کمر نهایت دقت را در انتخاب خود به کار ببرد.

لازم به ذکر است که وضعیت جسمانی و شرایط سلامتی هر بیماری با بیماری دیگر متفاوت است و برای بیمار لازم است که درمورد محدودیت‌های حرکتی و انجام ورزش‌های پس از انجام جراحی دیسک ناحیه کمر خود حتما با پزشک جراح مشورت نماید و توصیه‌های او را هنگام انجام دادن ورزش‌های مخصوص کمر را به خوبی رعایت کند.

آیا پیاده‌روی جزو بهترین ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر است؟

پیاده‌روی به ‌عنوان یکی از بهترین ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر شناخته می‌شود و یک ورزش بسیار مفید برای به دست آوردن هر چه سریع‌تر توانایی‌های حرکتی بیمار بعد از جراحی دیسک ناحیه کمر است.

معمولا شما هر عملی را که انجام بدهید، بعد از انجام عمل متخصص ستون فقرات به شما اجازه قدم زدن و آهسته راه رفتن را می‌دهد. پیاده‌روی جزو مفیدترین ورزش‌های مخصوص کمراست که هیچ‌ گونه فشاری را به ناحیه کمر وارد نمی‌کند و باعث تناسب اندام‌های بدن می‌شود و به حفظ انعطاف‌پذیری عضلات کمک زیادی را می‌تواند کند.

جراحان دیسک ناحیه کمر همواره به بیماران خود توصیه می‌کنند که پیاده‌روی را جزو ثابت ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر خود به حساب بیاورند. زمانی‌که بیمار پس‌ از مدت زمان کمی از جراحی دیسک ناحیه کمر خود شروع به پیاده‌روی و انجام دادن ورزش‌های مخصوص کمر می‌کند، در ابتدا باید بر روی سطوح صاف و هموار راه برود و از راه رفتن بر روی زمین‌های شیب‌دار یا ناهموار به‌شدت پرهیز کند.

پیاده روی یک توصیه عام است اما بعد از انجام جراحی دیسک ناحیه کمر انتخاب نوع و زمان انجام فعالیت و ورزش‌های مخصوص کمر به نظر پزشک و همین‌طور نوع جراحی انجام شده بستگی دارد.

 معمولاً بیمارانی که بعد از عمل در حفظ تعادل خود دچار مشکل می‌شوند توصیه می‌شود که برای انجام ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمرهمچون پیاده‌روی از عصا یا واکر استفاده کنند و اگر بعد از انجام ورزش‌هایی همچون پیاده‌روی دچار درد و ناراحتی شدند، برای کاهش درد خود می‌توانند داروهای ضدالتهاب استروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن را مصرف نمایند یا مدت زمان انجام ورزش‌های مخصوص پس از جراحی دیسک ناحیه کمر خود را کاهش بدهند.

چگونه می‌توان سطح ورزش‌های پس از جراحی دیسک کمر را به تدریج افزایش داد؟

پیاده‌روی و حرکات کششی سبک، از جمله مهم‌ترین ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با لیزر هستند که پزشکان استفاده از آن‌ها را معمولاً دو هفته بعد از عمل دیسک ناحیه کمر به بیماران خود توصیه می‌کنند.

  زمانی‌که پزشک جراح دو تا شش هفته بعد از انجام جراحی دیسک ناحیه کمر محدودیت‌هایی که برای بیماران تجویز کرده‌ است را کاهش می‌دهد ورزش‌ها و حرکات کششی بیشتری را به برنامه ورزشی بیمار تا حدی اضافه می‌کند که هیچ‌گونه فشاری را نتواند به بیمار وارد کند.

اساس و توجه اصلی ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر بر مبنای تقویت و کشش عضلات همسترینگ است که بعد از عمل دیسک ناحیه کمر امکان دارد که حالت سفتی و انعطاف‌پذیری را پیدا کرده باشند.

 فیزیوتراپ در ادامه تمرینات بیشتری را برای تقویت عضلات اصلی تثبیت کننده ستون فقرات مانند عضلات دراز را در ناحیه کمر به برنامه‌ ورزش‌های مرتبط با جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر بیمار اضافه می‌کند.

لازم به ذکر است که انجام هر عمل جراحی در بدن حتما با ایجاد و تشکیل جای زخم (اسکار) بر روی بدن بیمار همراه است. بسیاری از جراحان معتقدند که بیماران می‌توانند بعد از انجام عمل جراحی دیسک ناحیه کمر برای به حداقل رساندن جای زخم و تشکیل بافت اسکار حرکات کششی و ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر را به‌صورت ملایم در اولین روزهای بعد از عمل جراحی دیسک ناحیه کمر انجام بدهند.

 این جراحان همواره به بیماران خود توصیه می‌کنند که در حدود 6 تا ۱۲ هفته بعد از انجام عمل جراحی، حرکات کششی و ورزش‌های مخصوص کمر را به‌صورت چند مرتبه در طول روز انجام بدهند تا بتوانند از تشکیل بخش عمده‌ای از بافت اسکار در این ناحیه جلوگیری به عمل بیاورند.

ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با لیزر

امروزه بیماران زیادی وجود دارند که خواهان جراحی دیسک ناحیه کمر خود با استفاده از لیزر هستند؛ چون بلافاصله بعد از جراحی دیسک ناحیه کمر به وسیله لیزر دردهای مربوط به کمر و پاهای آن‌ها کاهش و سپس بهبود می‌یابد، اما این کاهش درد و ناراحتی به معنی برگشت سریع فرد به زندگی عادی و فعالیت روزمره نیست و بیمار برای این‌که بتواند بهبودی وضعیت جسمانی خود را به‌طور کاملی به دست بیاورد، احتیاج به رعایت یک سری نکات و انجام ورزش‌های مخصوص جراجی دیسک ناحیه کمر با لیزر را دارد.

بیان روش‌های انجام این ورزش‌ها در این مقاله به این معنا نیست که چون شما دیسک ناحیه کمر خود را با روش لیزر عمل کرده‌اید، می‌توانید این ورزش‌ها را انجام بدهید.

شما برای انجام ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر حتما باید مطابق نظر پزشک عمل کنید و تمامی ورزش‌ها و حرکات گفته شده را با مشورت پزشک انجام بدهید. در ادامه مقاله ما سعی می‌کنیم که تمامی ورزش‌هارا برای شما بیان کنیم که شما بتوانید با این ورزش‌ها به‌خوبی آشنا شده و از آن‌ها استفاده کنید.

بازتوانی بیماران با ورزش‌های پس از جراحی دیسک کمر

فعالیت و ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر بیمارانی که جراحی دیسک ناحیه کمر را با لیزر انجام می‌دهد، در ۴۸ ساعت اول به‌صورت دراز کشیدن همراه با کمی راه رفتن یا نشستن است. بیمار بعد از گذشت ۴۸ ساعت می‌تواند راه رفتن و نشستن خود را به میزان ۲۰ دقیقه در روز افزایش بدهد.

 برای بیمار لازم است که در حین انجام ورزش‌های مخصوص پس از جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر حتما از شکم‌بند استفاده کند تا از حرکات خم شدن یا چرخیدن شکمی خود در دو هفته اول پس‌ از عمل جلوگیری نماید و در صورتی‌که شغل بیمار پشت‌ میز نشینی باشد و بیمار احتیاجی به خم شدن و چرخیدن را نداشته باشد، قادر است که سه روز پس‌ از عمل به سرکار خود برگردد، اما بیمار نباید به مدت طولانی بنشیند و باید نکات و توصیه‌های پزشک را به‌خوبی رعایت کنند و بنا بر توصیه فیزیوتراپ خود ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر را به خوبی انجام بدهد.

همین‌طور بیمارانی که شغل آن‌ها به‌گونه‌ای است که در آن باید فعالیت داشته باشند و کارهای فیزیکی را انجام بدهند، می‌توانند هفت تا ده روز بعد از جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر به زندگی عادی و روزمره خود بازگردند و حتی می‌توانند پس‌ از گذشت این مدت نیز کارهای سبک منزل را انجام بدهند.

اما بیماران در تمامی این مراحل و حین انجام ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر نباید اصلا خم شوند. فیزیوتراپی با انجام ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر باید یک هفته بعد از جراحی دیسک ناحیه کمر بیمار شروع شود و بیمار باید ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر را در خانه توسط درمانگر برای خود ایجاد نماید.

  • مرحله اول ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک کمر با لیزر

مرحله اول درمان بیمار و شروع ورزش های بعد از عمل دیسک کمر با لیزر حدود یک هفته بعد از عمل آغاز می‌شود و به‌طور معمول حدود چهار تا شش هفته طول می‌کشد. این مرحله مخصوص بیمارانی است که قبل‌ از انجام جراحی دیسک کمر با لیزر در انجام فعالیت‌های روزمره خود مانند نشستن، ایستادن و راه رفتن با مشکل مواجه بوده و به‌سختی این فعالیت‌ها را انجام می‌دادند.

این بخش از ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمربا لیزر بر حرکات کششی بیمار بیشترین تمرکز را دارد و در صورتی‌که بیمار با انجام این حرکات احساس درد و ناراحتی کند، باید از انجام این حرکات بپرهیزد و موضوع را سریعاً به پزشک خود اطلاع بدهد که در زیر نحوه انجام ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر را به طور کامل برای شما توضیح می‌دهیم.

  • در برنامه ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک ناحیه کمر با لیزر برای شروع بیمار باید در حالت چهار دست ‌و پا قرار بگیرد و حالت قرارگیری کمر و سر خود را به سمت پایین قرار بدهد و کمر خود را به‌آرامی به بالا و پائین تکان بدهد و این حرکت را حدود ۱۰ تا ۲۰ مرتبه در هر جلسه با فاصله ۵ دقیقه استراحت بعد از انجام هر حرکت ورزشی، حرکات را مجدداً تکرار کند
  • در حرکتی دیگر از ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک کمر با لیزر بیمار باید به‌صورت دمر (خوابیده بر شکم) دراز بکشد و آرنج‌های خود را بر روی زمین قرار بدهد و از آن‌ها به‌عنوان ستون پشتیبانی استفاده کند.

بیمار باید این حالت ورزشی را حدود ۸ الی ۱۰ مرتبه تکرار کند و باید به مدت ۳۰ ثانیه در این حالت قرار بگیرد و سپس بیمار می‌تواند حالت قرارگیری خود را حفظ کند و فقط آرنج خود را از روی زمین بردارد و با قرار دادن کف دست‌های خود بر روی زمین به مدت ۳۰ ثانیه نیز در این حالت باقی بماند و با توجه به قدرت و توانایی بیمار در انجام ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک کمر با لیزر این حرکت را حدود ۱۰ الی ۲۰ مرتبه تکرار کند.

  • در ادامه ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک کمر با لیزر، بیمار باید در حالت طاق‌ باز یا همان خمیده به پشت قرار بگیرد و زانوهای خود را به سمت سینه به داخل بکشد. بیمار باید حدود ۲۰ تا ۳۰ ثانیه به همین حالت باقی بماند و سپس استراحت کند. بیمار این حرکت را باید حدود ۱۰ الی ۲۰ مرتبه تکرار کند.
  • مرحله دوم ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک کمر با لیزر

دومین مرحله یا بخش از ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک کمر با لیزر به‌طور معمول طی بازه زمانی چهار تا شش هفته بعد از جراحی دیسک کمر یا زمانی‌که درد بیمار متمرکز می‌گردد، شروع می‌شود و این مرحله از ورز‌شهای بعد از عمل دیسک کمر با نام ثبات سازی ناحیه کمر شناخته می‌شود و تمرکز بر تقویت گروه خاصی از عضلات ثابت را دارد.

در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا حرکات ورزشی تقویت کننده عضلات و ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک کمر با لیزر را برایتان توضیح بدهیم.

یکی از حرکات و ورزش‌های بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر در این مرحله که برای تقویت عضلات شکم به کار می‌رود، خوابیدن به پشت و قرار دادن دست‌ها در دو طرف بدن و گذاشتن کف پاها بر زمین است که این حرکت عضلات عمقی شکم را تقویت می‌کند، بدون این‌که عضلات راست شکم را بتواند درگیر نماید.

 بیمار باید در این حرکت از ورزش‌های بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر بتواند شکم خود را به سمت سر و ستون فقرات یعنی به داخل بکشد. بیمار باید بتواند به مدت ۲۰ ثانیه در این حالت باقی بماند و سپس استراحت کند و این حرکت را حدود ۱۰ مرتبه تکرار نماید.

هنگامی‌که بیمار توانست مهارت لازم را در این حرکت به دست بیاورد، می‌تواند به مراتب ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با لیزر را ارتقاء ببخشد؛ به‌عنوان مثال می‌تواند هم‌زمان با فرو بردن شکم خود به داخل، حرکت‌های ورزشی پا را نیز انجام بدهد یا بدن خود را در حالت پل قرار بدهد.

بیمار پس از انجام دادن این حرکات و ورزش‌های بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر می‌تواند حرکت فرو بردن شکم خود را در فعالیت‌های روزانه خود مانند ایستادن، نشستن و خم شدن انجام بدهد که با انجام این حرکت می‌تواند سبب تقویت عضلات راست کننده کمر با انجام دادن ورزش‌های بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر شود.

  • مرحله سوم یا نهایی ورزش‌های مخصوص جراحی دیسک کمر با لیزر

در مرحله آخر ورزش‌های بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر، تمامی تمرکز بر روی ایجاد ثبات دینامیک در ستون فقرات کمر است. بیمار تمامی حرکات این مراحل را می‌تواند با توپ سوئیسی انجام بدهد.

بیمار برای انجام دادن ورزش‌های متعاقب جراحی دیسک کمر با لیزر، لازم است که به حالت پل قرار بگیرد و توپ را زیر گردن و کمر خود قرار بدهد یا می‌تواند شکم خود را بر روی این توپ‌ها قرار بدهد و همین‌طور می‌تواند حرکات کششی یک پا را با استفاده از این توپ انجام بدهد؛ بدین‌ صورت که دو کف دست خود را بر روی زمین قرار بدهد و توپ را زیر یکی از پاهای خود بگذارد و پای دیگر را نیز به حالت آویزان در هوا نگه دارد.

بیمار باید تمام حواس خود را جمع کند و در طول انجام ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با لیزر لازم است که شکم خود را در حالت فرو رفته نگه دارد.

بیمار بعد از گذراندن این مراحل و انجام دادن تمامی ورزش‌های خاص باید بتواند تمامی فعالیت‌های روزانه خود را به‌خوبی انجام بدهد. برای بیمار ضروری است که هنگام بلند کردن اجسام و در حالت‌های دیگر فعالیت‌های روزانه خود، مطابق با آنچه که به او آموزش داده شده‌ است عمل نماید.

 تمامی این ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با لیزر بر قرارگیری و خنثی بودن حالت کمر در این مواقع و بلند کردن اجسام در وضعیتی که وزن آن‌ها در نزدیکی مرکز ثقل بدن قرار داشته باشد، صورت می‌گیرند و در واقع مزیت انجام دادن ورزش‌های مخصوص این است که هیچ‌ گونه آسیبی را به بیمار وارد نمی‌کنند.

ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین

جراحی دیسک کمر با پلاتین یکی از روش‌های جراحی دیسک کمر است که در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که ستون فقرات ناپایدار است و مواردی که دیسک کمر با لغزش مهره‌ها همراه است و همچنین در مواردی که دیسک کمر به‌خاطر یک سری از توده‌ها و آسیب‌های استخوانی ایجاد شده باشد، از پلاتین گذاری برای بهبود یافتن علائم احساس درد و ناراحتی در بیمار استفاده می‌شود.

جراح پس‌ از انجام عمل، برای تسریع بهبودی بیمار استفاده از یک سری از ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین را به بیمار توصیه می‌کند.

بعد از انجام عمل پلاتین گذاری معمولاً پزشک به بیمار توصیه می‌کند که تا حدود دو الی سه ماه اول بعد از انجام جراحی دیسک کمر با پلاتین حتما باید از کمربند استفاده کنند و بهترین ورزش‌هایی که پس از جراحی دیسک کمر و تا هنگامی‌که بیمار از کمربند استفاده می‌کند، راه رفتن و پیاده‌روی خواهد بود.

اما فعالیت‌های توصیه‌ شده در آب برای بیمارانی که تحت جراحی دیسک کمر با پلاتین قرار گرفته‌اند، تا هنگامی‌ که بیمار از کمربند استفاده می‌کند، یعنی حدود سه ماه اول پس‌ از انجام عمل جراحی امکان‌پذیر نیست.

بعد از گذشت حدود سه ماه از انجام عمل پلاتین گذاری بیمار می‌تواند از ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین که شامل شنا، آب‌ درمانی و حرکات نرمشی در آب است را استفاده کنند.

 انجام دادن ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین به تسکین درد و بهبود وضعیت جسمانی بیمار کمک فراوانی می‌کند و می‌تواند به بیمار کمک کند که زودتر به زندگی و فعالیت‌های روزمره خود بازگردد.

لازم به ذکر است که بیماران بعد از انجام عمل جراحی با پلاتین باید توجه کنند که انتخاب نوع ورزش و روش انجام فعالیت‌ها و ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین به نظر پزشک و همین‌طور نوع جراحی انجام شده بستگی دارد.

 برای بیماران لازم و ضروری است که حتما مطابق نظر پزشک عمل کنند و در انجام تمامی حرکات و ورزش‌های مخصوصبا پزشک خود مشورت نمایند و تحت نظر او کلیه فعالیت‌های ورزشی گفته شده را انجام بدهند.

بدیهی است برای بهبود وضعیت بیمار پس از جراحی حتماً با پزشک در خصوص حرکات تقویتی که منجر به بازتوانی او می‌شود صحبت کرد و از هر گونه اقدام خودسرانه جلوگیری نمود. همانقدر که عدم فعالیت پس از جراحی دیسک کمر می‌تواند آسیب زا باشد انجام نادرست ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین نیز می‌تواند سلامت بیمار را تحت الشعاع خود قرار دهد.

جمع بندی

زمانی‌که دیسک کمر شما به مرحله دردناکی برسد، پزشک برای از بین بردن احساس درد و ناراحتی روش جراحی دیسک کمر را به شما پیشنهاد می‌دهد. امروزه عمل دیسک کمر به دو روش جراحی دیسک کمر با لیزر و جراحی دیسک کمر با پلاتین انجام می‌شود که پزشک بنا بر وضعیت جسمانی بیمار تشخیص می‌دهد که چه روش درمانی برای او مناسب‌تر است.

برای بیماران بسیار ضروری است که پس‌ از انجام عمل دیسک کمر، برای بهبودی سریع و زودتر برگشتن به زندگی و فعالیت‌های روزمره خود، ورزش‌های مخصوص بعد از جراحی را به‌خوبی انجام بدهند.

فردی که تحت عمل جراحی لیزر یا پلاتین گذاری قرار می‌گیرد، باید حتما تا سه ماه به صورت کامل از کمربند استفاده کند تا حرکات و فعالیت‌های ورزشی او محدود شود؛ بنابراین بیمار نباید فعالیت‌ها و ورزش‌های پس از جراحی دیسک ناحیه کمررا به صورت خود سرانه انجام بدهد و باید این ورزش ها و حرکات را تحت نظر پزشک و با مشورت او انجام بدهد.

بیمار در هر مرحله بعد از انجام ورزشهای بعد از عمل دیسک کمر در صورت وقوع احساس درد و ناراحتی، بیمار باید از ادامه انجامورزش‌های مرتبط با جراحی دیسک ناحیه کمر خودداری کند و موضوع را به پزشک خود اطلاع بدهد.