cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

دکتر خوب برای کمر درد

کمردرد بنابه دلایل مختلفی از جمله پوستجر نامناسب، گرفتگی عضلانی، مشکلات ساختاری مثل صافی کف پا، کوتاهی طول یک پا و شرایطی چون بیرون زدگی دیسک، تنگی کانال نخاع و آسیب عصبی بروز کند. در صورت وجود شرایط پیچیده‌ای چون آسیب عصبی و احتمال پیامدهای ناگواری چون عدم کنترل روی دفع ادرار و مدفوع، بروز آسیب عصبی پایدار، ضعف و ناتوانی و در مواقع حادتر فلج دائم باید به دکتر خوب برای کمر درد یا دکتر کمردرد مراجعه نمایید.

Varicose-veins-groin

دکتر خوب برای کمر درد

افرادی که از ناراحتی کمر رنج می‌برند همواره به دنبال یک متخصص ستون فقرات خوب برای درد کمر هستند. انتخاب یک پزشک متخصص مناسب به عوامل مختلفی از جمله مدت زمان پدیدار شدن علائم، علائم کمر درد بیمار و شدت آسیب بستگی دارد.

درد کمر جزو دردهای اسکلتی-عضلانی طبقه بندی می‌شود و از همین رو بهترین و مناسب‌ترین گزینه برای درمان چنین دردهایی پزشک متخصص ارتوپد است ک با تخصص در حوزه مشکلات و آسیب‌های اسکلتی-عضلانی در پیشگیری، تشخیص و درمان کمردرد تبحر دارد.

 

علت کمر درد ناگهانی از نظر دکتر خوب برای کمر درد

حال که می‌دانیم طبق چه فاکتورهایی باید یک پزشک مناسب را برای درمان انتخاب کنیم نوبت به آن می‌رسد تا با علت کمر درد ناگهانی آشنا شویم.

  1. مشکلات ساختاری مادرزادی: یکی از مشکلاتی که قادر به بروز درد کمر است مشکلات مادرزادی احتمالی شخص است که می‌تواند شامل صافی یا انحنای پیش از حد کف پا، کوتاهی طول یک پا، کوتاهی ماهیچه، زانوی پرانتزی یا ضربدری باشد، این اختلالات ساختاری مادرزادی می‌توانند در درازمدت منجر به بروز درد کمر شوند، از همین افراد درگیر باید بلافاصله پس از تشخیص چنین مشکلاتی به دنبال یک پزشک متخصص خوب برای درد کمر باشند تا از بروز مشکلات در آینده جلوگیری شود.

  2. مشکلات دژنراتیو: مشکلات دژنراتیو از جمله آرتروز، اسپوندیلوزیس و تخریب یا سایش دیسک بین مهره‌ای خواهد بود. برخی بیماری‌های التهابی مشابه آرتروز، آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت، ملتهب شدن مهره‌ها و اسپوندیلیت همگی با التهاب ستون فقرات مرتبط هستند می‌توانند در صورت بروز مشکلاتی چون درد کمر ایجاد کنند.

از سوی دیگر بیماری اسپوندیلوزیس که به مفهوم تخریب و فرسایش کلی ستون فقرات در اثر سایش طبیعی و پارگی ناشی از افزایش سن در دیسک‌ها، مفاصل و استخوان‌ها است نیز می‌تواند درد کمر ایجاد کند. به همین جهت معمولاً افرادی که از چنین مشکلاتی رنج می‌برند نیازمند یافتن یک پزشک متخصص خوب برای درد کمر می‌باشند.

  • آسیب دیدگی: آسیب‌های ناشی از تروماهای گوناگونی چون افتادن و زمین خوردن، آسیب‌های ناشی از تصادفات رانندگی و آسیب‌های ورزشی وارده به عضلات، استخوان‌ها و تاندون و لیگامان‌ها قادرند به ستون فقرات فشار وارد کرده و منجر به بیرون زدگی دیسک یا پارگی آن شده و درد کمر ایجاد کنند. به علاوه کشیدگی و پارگی لیگامان‌ها، گرفتگی‌ها و اسپاسم‌های عضلانی و یا پارگی و کشیدگی عضلات نیز قادر به بروز درد در کمر هستند.

  • مشکلات عصبی: مشکل دیگری که فرد را به انتخاب یک دکتر خوب برای کمر درد وا می‌دارد، مشکلات عصبی است. تحت فشار قرارگیری اعصاب در اثر التهاب یا آسیب دیدگی یا برخی بیماری‌ها از جمله تنگی کانال نخاعی که منجر به تحت فشارقرارگیری عصب می‌شود.

درد رادیکولوپاتی سیاتیک که در اثر تحت فشار قرارگیری عصب سیاتیک بروز می‌کند که از کمر تا باسن و انتهای پای فرد امتداد می‌یابد و در صورت درگیری فرد درد کمر را تجربه خواهد کرد. اسپوندیلولیستزیسم، در اثر خروج مهره‌های انتهایی ستون فقرات از جای خود  و تماس با  اعصاب خروجی از ستون فقرات بروز می‌کند.

در صورت بیرون زدگی دیسک‌های بین مهر‌ه‌ای، احتمال پارگی و فشردگی دیسک‌ها وجود دارد. از سوی دیگر عفونت دیسک و مهره‌ها نیز می‌تواند روی اعصاب ستون فقرات فشار وارد کند. از سوی دیگر پوکی استخوان نیز می‌تواند به تدریج استحکام استخوان‌ها را کاهش داده و منجر به شکستن دردناک مهره‌ها و فشار بر اعصاب می‌شود.

 

دکتر خوب برای کمر درد چه مواردی را به عنوان علائم کمر درد در نظر می‌گیرد؟

پیش از تصمیم گیری در خصوص انتخاب یک پزشک متخصص خوب برای درد کمر بد نیست با علائم کمر درد آشنا شویم تا در انتخاب نوع متخصص برای مراجعه دچار تشخیص اشتباه نشویم.

  • درد سیاتیکی: که به درد رادیکولوپاتی نیز معروف است و از کمر وارد باسن شده و تا نوک انگشتان پا امتداد می‌یابد.

  • گزگز، مور مور و خواب رفتن اندام‌های تحتانی: معمولاً در نتیجه آسیب به مهر‌ه‌های L4-L5 و مهره‌های L5-S1 و دیسک‌های بین مهره‌ای آنها احتمال خواب رفتن انگشتان پا وجود دارد.

  • دفع کنترل نشده: ناتوانی در کنترل دفع مدفوع و تکرر ادرار در بیمار

  • ضعف در اندام‌های از جمله پا: در صورت آسیب دیدگی دیسک‌های بین مهره‌ای L4-L5 احتمال افتادگی مچ پا و ناتوانی فرد در ماندن روی پاشنه پا وجود دارد، آسیب دیدگی دیسک‌های بین مهره‌ای L5-S1 منجر به ناتوانی فرد در راه رفتن روی پنجه خواهد شد.


چگونه می‌توان درد کمر را تشخیص داد؟

یک پزشک متخصص ارتوپد برای تشخیص درد کمر و علت آن از روش‌های ذیل بهره خواهد گرفت:

  1. تصویربرداری اشعه ایکس: از این رویکرد تشخیصی برای مشاهده فضای بین استخوان‌ها و بررسی وضعیت استخوان، شکستگی بین مهره‌ای و هر نوع کمبود در فضای بین دیسک استفاده می‌شود.
  2. ام آر آی و سی تی: از این روش‌های تشخیصی برای بررسی وضعیت اعصاب و بافت‌های نرم ستون فقرات مثل دیسک و مفاصل استفاده می‌شود و به پزشک در تشخیص صحیح علت درد کمک می‌کند.

  3. تزریق مسکن: به داخل فضای ستون مهره‌ها در کنار تسکین درد و التهاب اطلاعات خوبی در خصوص محل احتمالی درد و علت آن ارائه می‌کند.

  4. میلوگرام: این رویکرد تشخیصی به دکتر خوب برای کمر درد در خصوص تعیین شدت آسیب کمک کرده و میزان ضرورت جراحی را مشخص می‌کند.

 

چه روش‌های درمانی و چه دارویی برای کمر درد خوب است؟

در واکنش به این پرسش پرتکرار مراجعین که چه روش‌های درمانی و چه دارویی برای کمر درد خوب است، باید بگوییم درمان درد کمر شامل درمان‌های دارویی و اقدامات مراقبتی-حمایتی متعددی است که شامل موارد ذیل است:

  1. دارو: پزشک متخصص معمولاً برای دردهای کمر در گام نخست تجویز داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، مسکن و شل کننده‌های عضلانی را در دستور کار قرار می‌دهد.

  2. پک‌های گرم و سرد: استفاده از پک‌های گرم و سرد به ترتیب در تسکین اسپاسم و گرفتگی عضلانی و تنش و پک‌های سرد در تسکین التهاب و درد موثرند.

  3. فیزیوتراپی: یک پزشک متخصص خوب برای درد کمر پس از انجام اقدامات بالا ممکن است برخی تمرینات اصلاحی، تقویتی و کششی را به عنوان درمان تجویز می‌کند تا با بهبود انعطاف بدنی و تقویت عضلانی علائم کمر درد ناپدید شوند.

  4. تزریق اوزون و کورتون: در مرحله بعد چنانچه رویکردهای اولیه در تسکین درد بیمار موثر واقع نشود، پزشک تزریق داروی ضدالتهاب قوی کورتون داخل فضای اپیدورال و یا تزریق اوزون به عنوان یک ترمیم‌کننده و کاهنده درد و التهاب را تجویز خواهد کرد.

  5. استفاده از بریس، کمربند، کفی و کفش حمایتی طبی: گاهی همانطور که اشاره کردیم علت بروز کمردرد به دلیل ناهنجاری‌های ساختاری مادرزادی بروز می‌کند، از همین جهت استفاده از ابزارهای کمکی حمایتی چون کفش و کفی طبی، بریس و کمربند در اصلاح این ناهنجاری‌ها و یا پوشاندن این نقصان‌ها موثر بوده و می‌تواند درد را کاهش دهد.

  6. جراحی: چنانچه رویکردهای درمانی که تا به این نقطه توسط پزشک اتخاذ شده موثر واقع نشده برای تسکین درد به دلیل آسیب‌های جدی عصبی، اسکلتی-عضلانی یا تحت فشار قرارگیری اعصاب  رویکردهای جراحی را ارائه می‌کند.

در حقیقت یک دکتر خوب برای کمر درد این رویکرد درمانی را معمولاً برای خارج ساختن اعصابی که در اثر تنگ شدن کانال نخاع، آسیب دیدگی مهره‌ها ناشی از شکستگی، بیرون زدگی دیسک و یا مواردی از این دست تحت فشار قرار گرفته‌اند، پیشنهاد می‌کند. از سوی دیگر برای ترمیم آسیب دیدگی عضلات، تاندون‌ها و رباط‌ها نیز نیاز به جراحی وجود دارد.

و کلام آخر

کمردرد بسیار شایع است و معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد یا یک آسیب جزئی ایجاد می‌شود. حتی ممکن است کمردرد نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای از جمله تنگی کانال نخاع، آرتروز، عفونت و … باشد.

 برای کمردردی که شدید است، بهبود نمی‌یابد یا همزمان با سایر علائم نگران کننده بروز می‌کند، ضروری است فرد بلافاصله به یک دکتر خوب مراجعه کند. اگر کمردرد بر هماهنگی فرد و یا کنترل مثانه یا روده تأثیر می‌گذارد، نیازمند مراقبت‌های پزشکی فوری و بررسی جدی توسط یک دکتر خوب برای کمر درد است.