cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر

انجام مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر علاوه بر دستیابی به بهترین نتیجه درمانی و بازتوانی بهتر بیمار در کاهش زمان بهبودی نیز نقش دارد. عمل دیسک کمر یکی از جراحی‌هایی است که به طرق مختلف امروزه انجام می‌شود و چنانچه نزد پزشک متخصص ارتوپدی باتجربه انجام شود شاهد نتایج موفقیت آمیز آن خواهید بود.

آگاهی داشتن از مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر برای افرادی که تحت جراحی قرار گرفته‌اند بسیار ضروری و بااهمیت است. چون بدون انجام دادن درست و اصولی این مراقبت‌ها و عدم رعایت نکات ضروری نتایج عالی را از عمل جراحی دیسک نخواهند گرفت.

مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر

آنچه در این مقاله می خوانید :

اهمیت رعایت مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر در دوره ریکاوری چیست؟

امروزه بسیاری از افراد به‌خاطر ایجاد اختلال در دیسک‌های ستون فقرات خود اقدام به انجام جراحی دیسک می‌کنند که برای حصول بهترین نتیجه ممکن از این عمل باید مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر را به‌خوبی انجام بدهند و یک سری از نکات و توصیه‌های گفته‌ شده را نیز به‌درستی انجام بدهند.

معمولاً مدت‌ زمان لازم برای بهبودی زخم و جراحت ناشی از جراحی دیسک حدود ۲ هفته پس‌ از انجام عمل دیسک است که این مدت‌ زمان در بیماران مختلف متفاوت است و به مواردی همچون سلامت عمومی بیماران، وضعیت تغذیه‌ای بیمار، نحوه انجام عمل جراحی و بسیاری از موارد دیگر بستگی دارد.

 بیمار در این مدت‌ زمان باید مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر را مطابق نظر و توصیه متخصص ستون فقرات به‌خوبی انجام بدهد تا در کمترین زمان ممکن بتواند به بهبودی کامل دست پیدا کند.

برای بیماران ضروری است که پس از انجام جراحی دیسک تمامی مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک کمر پیشنهادی توسط پزشک معالج خود را به‌خوبی انجام بدهند.

اگر مایل به اطلاع و دانستن این موضوع که مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر چیست و برای انجام این موضوع بیماران باید چه نکاتی را رعایت کنند، پیشنهاد می‌دهم که تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا برخی از این روش‌های مراقبتی را به‌طور کامل برای شما عزیزان توضیح بدهیم.

مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر شامل چه مواردی است؟

به طور معمول 48 ساعت اول پس از انجام جراحی دیسک برای ترمیم سلول‌های بافتی بدن و جلوگیری از اسپاسم و آسیب‌های عضلانی بسیار سودمند است. از این‌رو بیمار باید این زمان را در منزل به‌صورت نسبی استراحت کند، بدین‌ معنا که فقط برای رفتن به دستشویی از جای خود بلند شود.

بیمار در طول این سه روز باید استراحت نسبی داشته باشد و به‌صورت دراز کشیده باشد و از انجام دادن حرکات چرخشی و همین‌طور خم و راست شدن تا سه ماه پرهیز نماید. انجام دادن فعالیت‌هایی همچون نشستن، ایستادن، دراز کشیدن و راه رفتن مطابق توصیه پزشک معالج بعد از روز سوم بدون اشکال است.

لازم به ذکر است که در این دوران معمولا به علت بی تحرکی و خطر وجود یبوست استفاده از رژیم غذایی گرم و فیبرها به این قبیل از بیماران توصیه می‌شود و برای جلوگیری از وارد شدن فشار به قسمت عمل شده بیمار باید حتما از سرویس بهداشتی فرنگی استفاده کند.

 موارد گفته شده فوق، شامل نکات اولیه مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک کمر می‌باشد که پزشک مربوطه برای روند بهبودی بیمار توصیه می‌کند.

مراقبت‌های مربوط به زخم پس از عمل جراحی دیسک کمر شامل چه مواردی است؟

معمولاً حدود ۲ هفته پس از انجام عمل جراحی دیسک کمر بهترین زمان برای بهبودی زخم و مراقبت های پس از جراحی دیسک است که بیمار باید تغذیه‌ی مناسبی را داشته باشد و از مصرف سیگار به‌شدت پرهیز نماید تا زمانی‌ که از جوش خوردن بخیه‌های خود اطمینان حاصل کند.

بیمار در طول این ۲ هفته حتما باید زخم محل جراحی را پاکیزه نگه دارد و به‌صورت روزانه آن را با پانسمان استریل کند و می‌تواند برای این منظور از بتادین استفاده کند. اما برای بیمار بسیار بهتر است که پس‌ از زدن بتادین به زخم بتادین را با گاز استریل مرطوب کند و با سرم مورد شستشو قرار بدهد و آن را با گاز استریل خشک کند و چسب زخم را نیز بپوشاند.

 البته پانسمان‌های ضد آب نیز امروزه به‌فراوانی در داروخانه‌ها وجود دارند و یک جایگزین راحت و مناسب برای چسب و گاز خشک برای پوشاندن زخم هستند و بیمار می‌تواند بدون نگرانی از آلوده شدن زخم جراحی استحمام کند. شما باید پس از گذشت ۱۰ روز تا ۲ هفته برای بررسی زخم جراحی به جراح خود حتما مراجعه کنید.

 مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر در منزل شامل چه مواردی است؟

به‌طور معمول حدود ۲ هفته اول پس از انجام عمل جراحی دیسک کمر مهم‌ترین زمان برای مراقبت کردن از زخم ناشی از جراحی دیسک است.

بیمار در طول این ۲ هفته باید به‌خوبی از زخم خود مراقبت کنید و به‌طور کامل یک سری از نکات توصیه‌ شده توسط پزشک جراح خود را به‌درستی انجام بدهد که در زیر مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر را برای شما توضیح می‌دهیم.

  • نحوه حمام کردن پس از انجام عمل دیسک کمر :

معمولاً پس‌ از انجام جراحی دیسک فاصله بین ۲ لبه زخم در مدت زمانی ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس‌ از انجام عمل پر می‌شود، اما شما نباید در نگهداری و مراقبت از زخم خود بی‌احتیاطی کنید؛ چون می‌تواند نتایج بسیار خطرناکی را به‌همراه داشته باشد.

بنابراین برای بیماران بهتر است که زخم آن‌ها تا ۱۰ روز پس‌ از انجام عمل جراحی با آب در تماس نباشد که برای این منظور شما می‌توانید که از پانسمان‌های ضد آب استفاده کنید.

در صورتی‌که ۱۰ تا ۱۴ روز پس‌ از انجام عمل جراحی دیسک کمر زخم شما توسط پزشک جراح معالج شما دیده شود و کاملاً سالم و بدون هیچ مشکلی باشد، شما می‌توانید با خیال راحت استحمام کنید.

  • نحوه انجام فعالیت‌های روزانه بیمار پس از انجام عمل جراحی دیسک کمر :

از آنجایی‌که شما به دلیل درد ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر خود برای انجام فعالیت‌های روزمره خود عمل جراحی دیسک را انجام داده‌اید و هدف از این عمل برگرداندن شما به زندگی روزمره برای انجام فعالیت‌های روزانه خود است.

 استراحت مطلق برای شما حتی پس‌ از انجام دادن جراحی دیسک توسط پزشک توصیه نمی‌شود ولی تا زمان بهبودی کامل زخم ناشی از جراحی و التیام آن شما باید دستورات پزشک و مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر را به‌خوبی و به‌طور کامل انجام بدهید.

نکات مهم در تحرک بدنی و میزان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر

برای بیماران ضروری است که در این مدت از انجام فعالیت‌هایی همچون راه رفتن، نشستن و ایستادن های طولانی، بالا و پائین رفتن‌های مکرر از پله، نشستن در اتومبیل بیش‌ از زمان یک ساعت، خم و راست شدن به جلو و چرخیدن روی کمر به‌شدت خودداری کنند.

بیماران باید در طول این مدت نماز را به حالت نشسته و پشت میز بخوانند و روی تخت با تشک ابری پنبه‌ای یا سفت بنا بر تشخیص پزشک و راحتی خود بیمار استراحت نمایند.

بیماران  برای مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک کمر باید از سرویس بهداشتی فرنگی استفاده کنند و هرگز نباید روی شکم خود بخوابند و برای پایین آمدن از تخت ابتدا باید به سمت پهلوی خود بچرخند و پاهای خود را به سمت پایین تخت آویزان کرده بنشینند و سپس بایستند و از تخت خواب خود خارج شوند.

لازم به ذکر است که پزشکان برای بعضی از بیماران به دلایلی خاص پس از انجام جراحی دیسک اصطلاح استراحت مطلق را توصیه می‌کنند که بیمار در این وضعیت باید موارد زیر را به‌عنوان مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر انجام بدهد

  • حرکت دادن پاها به‌آرامی و انجام ماساژ و ورزش پا
  • استفاده کردن از جوراب واریس
  • داشتن برنامه رژیم غذایی نرم
  • تزریق کردن آمپول ضد انعقاد خون توسط پزشک معالج
  • تغییر وضعیت خوابیدن بیمار به پشت یا دو پهلو به‌صورت پشت سر هم

پیاده روی یکی از ورزش‌های آسان و کم هزینه است که هر فرد در هر سنی می تواند به راحتی انجام دهد. پزشک متخصص بسته به شرایط جسمی و سنی و حال بیمار میزان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر را مشخص می‌کند.

پیاده روی جزو ورزش‌هایی است که برای بیمارانی که مبتلا به بیماری دیسک و یا ستون فقرات می‌باشند، پزشکان توصیه می کنند زیرا عضلات و مهره‌های ستون فقرات را تقویت می کند و در نتیجه روند بهبودی بیمار تسریع می بخشد.

دارو برای مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک کمر

پزشک جراح پس‌ از انجام جراحی دیسک کمر معمولاً برای مراقبت های پس از جراحی دیسک و حتی مراقبت‌ های بعد از عمل دیسک کمر با لیزر با وجود مشخص کردن میزان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر، برای تسکین درد بیمار و حصول بهبودی بیمار در کمترین زمان ممکن یک سری از قرص‌ها و داروها را تجویز می‌کند که در زیر این داروها را به‌طور کامل برای شما بیان می‌کنیم:

  • آنتی‌بیوتیک‌ها جزو جدایی‌ناپذیر داروهای تجویز شده توسط پزشک جراح پس از انجام جراحی دیسک است که بیمار این داروها را باید به‌صورت منظم با تجویز پزشک مصرف نماید و اکثر این داروها دارای عوارضی همچون ایجاد درد، سوزش و نفخ معده و همین‌طور حالت تهوع هستند.

در صورتی‌که این علائم به‌صورت شدید در بیمار ایجاد شوند، بیمار باید این موضوع را سریعاً به پزشک خود اطلاع بدهد و در صورت صلاحدید پزشک باید مصرف این دارو را قطع نماید و یا داروهای مصرفی خود را با تشخیص و تجویز پزشک تغییر بدهد.

  • داروهای ضد التهاب نیز از جمله داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج پس از انجام عمل جراحی دیسک است که در جهت کاهش درد در محل جراحی و تسکین دادن التهاب موجود در بافت‌های برش خورده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از جمله داروهای ضد التهاب می‌توان به قرص‌های دیکلوفناک و سلوکسیب اشاره کرد که علاوه‌ بر تسکین دادن درد بیمار باعث کاهش و کنترل زخم محل عمل شده و در حهت بازگشت سریع بیمار به زندگی روزمره می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود.

  • پس از انجام جراحی دیسک کمر از مولتی ویتامین‌ها جهت افزایش حصول بهبودی و التیام زخم مورد استفاده می‌شود که از مهم‌ترین این مولتی‌ ویتامین ها می‌توان به ویتامین ث اشاره نمود.
  • از داروهای تقویتی و تسکین دهنده درد در بافت‌های عصبی تحریک شده بدن همچون گاباپنتین و پره گابالین می‌توان نام برد که در بعضی بیماران که دچار آسیب‌های بافت عصبی به‌خاطر فشار ناشی از بیرون‌ زدگی دیسک هستند و باعث ایجاد درد و دیسک در بیماران شده‌اند، می‌توان استفاده نمود.
  • تزریق داروی ضد انعقاد در بیشتر بیمارانی که عمل جراحی دیسک را انجام داده‌اند، جزو مهم‌ترین مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر است که در زیر پوست اطراف ناف بیمار توسط پزشک معالج تزریق می‌شود

نکات تغذیه‌ای مهم در دو هفته اول برای مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر

دو هفته اول پس از انجام عمل جراحی دیسک کمر بهترین زمان برای بهبود یافتن بیمار و انجام صحیح و اصولی مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر است و بیمار در طی این مدت نباید اصلا به فکر کاهش وزن و کاهش میزان کالری دریافتی خود باشد.

هفته‌ها و حتی ماه‌ها پس‌ از انجام عمل جراحی دیسک بهترین زمان برای بهبود وضعیت ستون فقرات بیمار است. در این زمان بیمار باید رژیم غذایی خاصی داشته باشد و یکسری نکات تغذیه‌ای را رعایت کند که در زیر این موارد برای شما به:

  • افزایش دریافت کالری‌های مفید:

کالری‌های مفید برای بدن بسیار ضروری هستند که این کالری‌ها را شما می‌توانید از غذاهایی همچون غلات، حبوبات، انواع میوه‌ها و سبزیجات تازه، اسفناج، کلم بروکلی، شیر، جگر، هویج و زرده تخم‌مرغ دریافت کنید. چون این مواد غذایی سرشار از ویتامین A ویتامین C و روی هستند که نقش مهمی را در مقابله با عفونت ایفا می‌کنند.

  • افزایش مصرف پروتئین:

 بیمار باید بعد از انجام عمل دیسک کمر از غذاهایی که مقدار پروتئین زیادی دارند، استفاده کند. ‌چون پروتئین اصلی‌ترین ماده ضروری و لازم برای بهبودی بعد از جراحی دیسک است که این ماده مغذی را می‌توانید در غذاهایی همچون گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و توفو دریافت کنید.

  • آب و فیبر:

در صورتی‌که داروی ضد درد پس از عمل جراحی دیسک شما را دچار یبوست کرده‌ است، باید آب بیشتری در طول روز بنوشید. چون آب می‌تواند به بهبودی وضعیت کلی بدن و کاهش درد یبوست کمک فراوانی کند.

 همچنین مصرف مواد غذایی دارای فیبر همچون غلات سبوس دار، سبزیجات و میوه‌ها می‌تواند به بهبودی وضعیت عمل جراحی شما کمک فراوانی کند.

مراقبت‌ های بعد از عمل دیسک کمر با لیزر

جراحی دیسک کمر با لیزر یکی از روش‌های جراحی دیسک‌های بیرون‌ زده ستون فقرات است که نسبت‌ به روش‌های دیگر جراحی دیسک آسان‌تر است و عوارض کمتری را نیز دارد.

برای بیماران ضروری است که بعد از انجام جراحی دیسک برای از بین بردن عوارض ناشی از عمل و همین‌طور حصول بهترین نتیجه ممکن و التیام زخم در کمترین زمان باید تمامی نکات و توصیه‌ها و همین‌طور مراقبت‌ های پس از جراحی دیسک با لیزر را به‌خوبی انجام بدهند تا بتوانند بهبودی خود را به‌سرعت به دست بیاورند.

  • نحوه حمام کردن:

برای مراقبت‌ های پس از جراحی دیسک کمر با لیزر، بیمارانی که تحت عمل جراحی دیسک با استفاده از لیزر قرار گرفته‌اند، می‌توانند روز بعد از ترخیص از بیمارستان استحمام کنند. البته بیماران باید توجه داشته باشند که در یک ماه اول پس‌ از انجام عمل جراحی نباید از وان برای حمام کردن استفاده کنند.

  • استفاده از ارتوز یا بریس طبی :

بیماران باید برای مراقبت‌ های بعد از عمل دیسک کمر با لیزر حتما از کمربند، گردن‌بند یا پشت بند که بستگی به محل عمل آن‌ها دارد، در طی سه روز تا یک هفته به‌صورت شبانه‌روزی و مداوم استفاده نمایند.

البته بیماران می‌توانند از این کمربند در هنگام خواب یا رانندگی استفاده نکنند و فقط آن را در هنگام فعالیت روزانه مورد استفاده قرار بدهند که این مورد نیز بستگی به وضعیت جسمانی بیمار و تشخیص پزشک مورد نظر دارد.

  • انجام دادن ورزش و تمرین‌های مخصوص :

بهترین نوع ورزش‌های مورد استفاده برای بیمارانی که جراحی دیسک را انجام دادند، ورزش‌های ترکیبی هستند که ترکیبی از چند حرکت و ورزش متفاوت است.

بیماران باید از انجام حرکت‌های تکراری و ناگهانی در سه‌ ماهه اول پس‌ از انجام عمل و با توجه به‌ نظر پزشک پرهیز کنند و باید سعی کنند که از ورزش‌های سبک بنابر توصیه و نظر پزشک استفاده نمایند.

پیاده‌روی یکی از بهترین ورزش‌های بعد از جراحی دیسک است که بیماران می‌توانند ۱۵ الی ۳۰ دقیقه در طول روز از این ورزش استفاده کنند. ورزش‌های تقویتی و کششی اندام‌ها نیز از دیگر ورزش‌های بعد از جراحی دیسک هستند که باید از آن‌ها بر روی سطح صاف و غیر شیب‌دار استفاده شود.

انجام تمامی این ورزش‌های ذکر شده و مراقبت های بعد از عمل دیسک کمر با لیزر باید حتما با توجه به نظر پزشک معالج آن‌ها انجام شود تا بتواند بیشترین میزان بهبودی را برای بیمار حاصل کند.

لازم به ذکر است که در صورت بروز درد در هنگام انجام ورزش‌های ذکر شده شما باید از انجام این ورزش‌ها پرهیز کنید و بلافاصله پزشک معالج خود را در جریان بگذارید، چون نشانه تحریک‌پذیری عضلات و اعصاب کمر است و می‌تواند صدمات جبران‌ ناپذیری را به سلامت بیمار وارد کند.

  • تغذیه :

بیمار پس از انجام این عمل احتیاج به استفاده از غذاهای سرشار از پروتئین و انواع ویتامین‌ها و املاح به ویژه ویتامین D و کلسیم را دارد تا بتواند به بهبودی و ترمیم بافت‌های آسیب‌bدیده بیمار کمک فراوانی را کند.

  • خوابیدن :

تشک افرادی که جراحی دیسک را انجام داده‌اند، باید مناسب باشد؛ بدین‌ معنا که تشک نباید خیلی سفت یا خیلی نرم باشد. البته تجویز تشک با درجه سفتی یکسان برای تمامی بیماران مناسب نیست و نحوه انتخاب یک تشک به عادات خواب افراد بستگی دارد.

شما باید بدانید که بهترین تشک برای شما تشکی است که بتواند موجب راحتی شما در هنگام خواب شود. شما در هنگام خواب باید سعی کنید که به قسمت پهلوهای خود بخوابید و با قرار دادن بالشتکی در بین زانوهای خود، ستون فقرات خود را صاف و بدون چرخش نگه دارید.

در صورتی‌که تمایل به خوابیدن به پشت را داشته باشید، باید بالشتی را زیر زانوهای خود قرار بدهید و از این‌که بر روی تشک راحت خوابیده‌اید، اطمینان کامل حاصل نمایید.

  • نشستن :

بیماران پس‌ از انجام جراحی دیسک با لیزر باید از نشستن‌های طولانی‌ مدت بیشتر از ۳۰ دقیقه پرهیز کنند و بعد از این مدت نیز باید به مدت چند دقیقه راه بروند یا به‌صورت طاق‌باز دراز بکشند. شما در هنگام نشستن باید حتما تکیه بدهید تا به ستون فقرات و دیسک‌های بین مهره شما فشار مضاعف نتواند اعمال شود.

  • رانندگی کردن :

بیماران باید چهار هفته بعد از انجام جراحی دیسک از رانندگی کردن بپرهیزند و بعد از هفته چهارم می‌توانند رانندگی کردن خود را شروع کنند. معمولا در هنگام رانندگی کردن به ستون فقرات و دیسک‌های کمر شما ضرباتی ریز و نامحسوس وارد می‌شود که برای کمر شما بسیار مضر است.

بیماران در هنگام رانندگی کردن باید حتما به پشتی صندلی خود تکیه بدهند و بنا بر توصیه‌های پزشک باید در حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه رانندگی کنند و بعد از گذشت یک ساعت باید حتما از ماشین پیاده شوند و چند دقیقه‌ای را پیاده‌روی کنند.

  • افزایش وزن :

گاهی اوقات بیماران پس‌ از انجام جراحی دیسک به علت‌های گوناگونی همچون کم‌ تحرکی و مصرف غذاهای پر کالری دچار افزایش وزن می‌شوند که می‌توانند این افزایش وزن خود را با استفاده از برنامه غذایی رژیمی و انجام ورزش‌های مناسب از بین ببرند.

وزن اضافی بیماران فشار زیادی را به دیسک‌های کمر آن‌ها وارد می‌کند و می‌تواند نتیجه عمل آن‌ها را دچار اخلال کند و موجب تاخیر در فرآیند ترمیم بافت‌های سلولی بیمار شود. بیمارانی که دچار مشکل چاقی و اضافه‌ وزن هستند، باید حتما اضافه‌ وزن خود را کاهش بدهند تا فشار وارده بر روی دیسک‌های کمر خود را بتوانند از بین ببرند.

  • سیگار کشیدن:

بیماران باید در مدت ۶ ماه پس‌ از انجام جراحی دیسک از سیگار کشیدن به‌شدت پرهیز کنند و همین‌طور از سیگار کشیدن اطرافیان خود نیز جلوگیری کنند چون در ۶ ماه اول پس‌ از انجام جراحی دیسک استخوان سازی و غضروف سازی در محل عمل اهمیت زیادی را دارد و بیمار نباید در طول این مدت خود را در معرض دود سیگار قرار بدهد.

بنابر موارد گفته شده بیماران باید به شدت از سیگار دوری کنند؛ چرا که سیگار یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش تراکم استخوان و ضعیف شدن دیواره دیسک کمر است و آسیب‌های جبران‌ناپذیری را می‌تواند به سلامت بیماران وارد کند.

مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین

جراحی دیسک کمر با پلاتین یکی از روش‌های جراحی دیسک است که پزشک برای کاهش درد بیمار از آن استفاده می‌کند. این بیماران باید بعد از انجام دادن جراحی دیسک با استفاده از پلاتین برای حصول بهترین نتیجه ممکن از این عمل تمامی توصیه‌های پزشک و مرا‌قبتهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین را به‌خوبی انجام بدهند.

بیماران باید بعد از انجام جراحی دیسک با پلاتین از روش‌های درمانی و مراقبتی استفاده کنند. ازجمله ورزش‌هایی که در دوره بهبودی بیمار توصیه می‌شود شامل شنا، آب‌ درمانی و انجام دادن حرکات نرمشی در آب است که انجام این ورزش‌ها جزو مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین است و می‌تواند به کاهش درد بیمار کمک فراوانی را کند.

برای بیماران ضروری است که پس‌ از انجام جراحی دیسک با پلاتین تا شش هفته از انجام فعالیت‌های سنگین پرهیز کنند.

اقدامات اضافی برای مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر کدام است؟

بیماران بعد از انجام جراحی دیسک با لیزر یا پلاتین باید علاوه بر تمام مواردی که در طی این مقاله ذکر شد، یک سری مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک کمر را نیز انجام بدهند تا بتوانند قدرت و نیروی از دست رفته خود را به دست بیاورند و به زندگی عادی و روزمره خود بازگردند.

این موارد شامل فیزیوتراپی و آب درمانی هستند که در زیر این موارد را برای شما توضیح می‌دهیم.

  • فیزیوتراپی :

فیزیوتراپی بعد از انجام عمل جراحی دیسک کمر به بیماران کمک زیادی را می‌کند تا با کشش عضلات، تاندون‌ها و رباط‌های ستون فقرات بتوانند میزان انعطاف‌پذیری بدن خود را افزایش بدهند.

 ورزش کردن با افزایش جریان خون و تقویت نمودن بافت استخوانی مهره‌ها، می‌تواند موجب افزایش سرعت بهبودی بیمار شود.

روش‌های فیزیوتراپی بعد از انجام عمل جراحی دیسک به‌صورت تدریجی و آهسته است تا بدن بتواند بدون تحمل فشار اضافی قوی شود و توانایی از دست‌ رفته خود را به دست بیاورد.

  • آب درمانی :

آب‌ درمانی یکی از روش‌های طب سنتی است که بیمار به عنوان مراقبت های پس از جراحی دیسک مطابق تجویز و تحت نظر پزشک فیزیوتراپ از این روش برای کاهش درد و افزایش دامنه حرکات بیمار با آب استفاده می‌شود.

فیزیوتراپی در آب یا همان آب درمانی می‌تواند به تسکین و از بین بردن درد بیمار بعد از فیزیوتراپی کمک فراوانی کند. در این روش از آب گرم برای کاهش و تسکین درد، تقویت نمودن عضلات آسیب‌ دیده و تقویت سیستم ایمنی بدن و سم زدایی نیز استفاده می‌شود.

سخن پایانی

دیسک کمر و درد زیاد ناشی از آن، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از مردم با آن درگیر هستند و می‌تواند که فعالیت‌های روزمره آن‌ها را تحت تأثیر قرار بدهد و محدودیت‌های زیادی را برای آن‌ها به وجود بیاورد.

از این‌رو بسیاری از بیماران برای کاهش درد و برگشتن به فعالیت‌های زندگی روزمره خود جراحی دیسک را انجام می‌دهند و پس‌ از انجام این عمل باید تمامی نکات و توصیه‌های پزشک و همین‌طور مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر را به‌خوبی انجام بدهند.

رعایت نکاتی که در این مقاله ذکر شد، برای رسیدن به نتیجه دلخواه ضروری است و در صورت مواجه با هر گونه مشکلی پس از عمل جراحی دیسک کمر از خود درمانی و مراجعه نکردن به پزشک متخصص دیسک کمر جدا خودداری نمایید.