cropped-7F1C28B2-9030-48F9-8365-478748A833D7-150x150

رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر

رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر می تواند کمر درد را تشدید کند و همچنین مشکلات دیگری را به وجود آورد و نتیجه رابطه جنسی مثبت نباشد زیرا در این مواقع فرد به جای احساس لذت، درد بیشتر را تجربه و می کند و همین امر موجب می شود که فرد دچار مشکلات روانی شود فرد را افسرده کند. در ادامه پوزیشن های مناسب برای رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر، عوارض‌های پس از جراحی مهره های کمر، پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر، درد بعد از عمل دیسک کمر و… را توضیح می دهیم، با ما همراه باشید.

Marital-relationship-after-lumbar-disc-surgery

 

دیسک کمر و رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر

کمر از 5 مهره تشکیل شده است که در بین این مهره ها غضروف وجود دارد، این مهره ها دیسک نام دارند. ستون فقرات برای انجام راحت حرکات مختلف در زندگی روزمره بسیار مهم می باشد. ستون فقرات خاصیت نگه داری از بدن را دارد و زمانی که افراد مشکلات اضافه وزن، آرتروز، روماتیسم، تنگی کانال نخاعی و… دارند، با فشار وارد شده بر ستون فقرات باعث می شوند دیسک در ناحیه کمر یا گردن بیرون بزند و دیسک کمر یا گردن رخ دهد. دیسک کمر می تواند بر روی رابطه جنسی افراد نیز تاثیر بگذارد زیرا می تواند در تشدید درد بیمار تاثیرگذار باشد بنابراین زمانی که با مشکلات دیسک کمر مواجه شدید بایستی با همسر خود این مشکل را در میان بگذارید و با کمک یک دیگر این عارضه را درمان کنید. جراحی دیسک کمر خطرناک نیست و امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، دیسک گردن را با روشی کم تهاجم به نام لیزر این عارضه را درمان می کنند. افراد برای جراحی بایستی بهترین متخصص ستون فقرات را برگزینند تا خود را از عوارض جانبی دور نگه دارند. همانطور که ذکر نموده ایم رابطه زناشویی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر می تواند باعث تشدید درد شود، بنابر این برای برقراری رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر بایستی با پزشک مشورت کنید و پوزیشن های مناسبی را برای رابطه انتخاب کنید.

انواع کاربرد دیسک کمر:

  1. باعث می شود افراد به راحتی بتوانند دایره حرکاتی خود را حفظ کنند مانند جلو و عقب رفتن یا خم و راست شدن.

  2. به یکنواخت راه رفتن افراد کمک می کنند و از وارد شدن ضربه های احتمالی به ستون فقرات جلوگیری می کنند.

  3. دیسک باعث می شود پس از وارد شدن فشار به ستون، انعطاف به وجود آید و ستون فقرات دچار شکستگی نشود.

  4. دیسک ها مانند اهرم عمل می کنند و باعث می شوند فرد بتواند اجسام سنگین را بلند کند.

 

علت بروز دیسک کمر

اختلالات موجود در دیسک کمر می تواند زندگی روزمره افراد را برهم بزند و نارضایتی هایی به وجود آورد بنا براین افراد بایستی بعد از مبتلا شدن به این عارضه به درمان بپردازند. برای درمان دیسک کمر بایستی به دکتر فوق تخصص ستون فقرات مراجعه کنید و به عمل دیسک کمر بپردازید. ممکن است این عارضه رابطه زناشویی را تحت تاثیر قرار بدهد اما بایستی بدانید که انجام درست رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر خطرناک نیست فقط بایستی پوزیشن مناسبی را انتخاب نمایید تا از مشکلات دور بمانید. علت بروز دیسک کمر به انواع مختلفی بستگی دارد از جمله این موارد به شرح زیر می باشند:

  1. افزایش سن

  2. انجام مکرر فعالیت های سنگین

  3. بلند کردن جسم های سنگین

  4. چرخیدن ناگهانی

  5. افزایش وزن

  6. تضعیف عضله های کمر

  7. بی تحرکی

  8. ژنتیک و وراثت

  9. پوزیشن نامناسب حین انجام رابطه جنسی

 

انواع درمان دیسک کمر و رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر

به طور کلی دو نوع روش برای درمان دیسک کمر وجود دارد. ( روش با جراحی و روش بدون جراحی) پزشک معالج با توجه به شدت بیماری و خفیف و مزمن بودن درد، راه مناسبی را انتخاب می کند اما در وهله اول از روش های بدون جراحی اتفاده می کند. زمانی که روش بدون جراحی به درمان دیسک کمر کمک نکند از روش با جراحی استفاده می کنند اما در این مواقع یکی از مهم ترین دغدغه ها برای افراد برقراری رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر می باشد، پزشک با راه حل هاسی مناسب و معرفی پوزیشن های مناسب این نگرانی را بر طرف می کند.

روش بدون جراحی

استراحت مطلق: در مرحله اول برای درمان عارضه های دیسک کمر، پزشک متخصص استراحت مطلق را تاکید می کند. منظور از استراحت سه روز متوالی بدون فعالیت می باشد و اگر فرد بخواهد فعالیت های شخصی خود را انجام دهد بایستی برای انجام این فعالیت ها، آموزش های لازم را تحت نظر پزشک توان بخش یا فیزیوتراپ یاد بگیرد.

ورزش: ورزش می تواند روش مناسبی برای درمان دیسک کمر باشد. برای انجام ورزش های مناسب، ابتدا بایستی عضلات بدن خود را تقویت کنید. ورزش برای کاهش درد انجام می شود و نمی تواند دردهای شدید و مزمن را از بین ببرد. شما بعد از مبتلا به عارضه دیسک گردن بایستی به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا روش های خوبی را برای بهبودی در نظر بگیرید زیرا از نظر همه افراد پیاده روی برای مشکلات دیسک کمر بسیار مفید است اما این ورزش پیاده روی در مرحله اول برای افراد مبتلا به عارضه دیسک کمر مناسب نمی باشدو ممکن است پزشک در مرحله های بعدی پیاده روی را توصیه کند.

طب سوزنی: یکی از بهترین و مفید ترین راه درمان دیسک کمر، طب سوزنی می باشد. طب سوزنی یک روش الکترونیکی می باشد. نکته جالبی که در این زمینه وجود دارد این است که روش درمان طب سوزنی در دنیا به خصوص کشور آمریکا و چین از اهمیت بسیاری برخوردار است و در این کشورها انتخاب اول برای درمان دیسک کمر می باشد.

درمان خانگی: در درمان خانگی افراد می توانند با بهره گیری از توصیه های پزشک راه کارهای مناسبی را برای کاهش درد و درمان دیسک کمر برگزینند. به عنوان مثال ماساژ همراه با کیسه یخ یا آب گرم، استراحت کافی در خانه و دیگر حرکات مناسب می تواند به بهبودی این عارضه کمک به سزایی کند.

دارو درمانی: زمانی که افراد با درد شدید دیسک کمر رو به رو می شوند، می توانند از انواع مسکن ها برای تسکین درد خود استفاده کنند. این داروها می توانند به دو بخش شیمیایی و گیاهی تقسیم شوند.

انواع درمان گیاهی:

  1. خرمای بدون هسته را روی محل متورم و آسیب دیده قرار دهید.

  2. از دمنوش زنجبیل برای کاهش التهاب استفاده کنید.

درمان شیمیایی:

  1. استفاده از داروی ضدالتهابی و غیر استروئیدی

  2. مصر داروهای شل ککنده مانند باکلئوفن و تیزانیدین

  3. استفاده از داروهای مخدر برای کاهش دردهای تشدیده شده مانند کودئین، استامینوفن و اکسی کدون

  4. استفاده از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن، آدویل، مورتین، ناپروکسن برای دردهای خفیف

فیزیوتراپی: فیزیوتراپی نیز یکی روش های نوین بدون جراحی می باشد و می تواند به درمان درد سیاتیک کمر کمک به سزایی کند بنا بر این فیزیوتراپیست با انجام حرکات اصلاحی و تمرینات مکرر، توان بخش اسیجاد می کند و افراد دایره حرکاتی خود را به دست می آورند. در روش فیزیوتراپی درمان های مختلفی مانند ماساژ درمانی، آب درمانی، گرما درمانی، سرما درمانی و… وجود دارند و انجام صحیح این حرکات بایستی تحت نظر فیزیوتراپیست انجام شود.

اوزون تراپی: اوزون تراپی برای درمان دیسک کمر بسیار مناسب می باشد زیرا روشی بدون تهاجم است. این روش به جریان خون در مفصل ها شدت می بخشد و با داشتن خاصیت ضد التهابی بافت های آسیب دیده را ترمیم می کند. اوزون تراپی یک روشی نوین برای درمان مفاصل می باشد و اندازه آن توسط پزشک تایین می شود.

پی آر پی: پی آر پی همان پلاسمای غنی شده با پلاکت می باشد که جزو راه کار درمانی جدیده است. از این روش برای درمان عارضه های ستون فقرات مانند بیرون زدگی دیسک کمر، شکستگی استخوان، درمان زانو درد و… استفاده می کنند. این تکنیک برای درمان آسیب های جدی توسط ورزش نیز مناسب می باشد و پزشک با تزریق پی آر پی می تواند بافت آسیب دیده را درمان کند.

روش با جراحی

روش با جراحی انتخابی است که بستگی به نوع و شدت بیماری فرد دارد. زمانی که فرد دچار اختلالات شدید مانند عدم کنترل ادرار و ناتوانی در حرکت و… می شود جزو جراحی اورژانسی قرار می گیرد امروزه با پیشرفت تکنولوژی جراحی های نوینی برای عمل دیسک کمر انتخاب شده اند که از درد و خونریزی کم تری برخوردار هستند یا به عبارت دیگر کم تهاجم می باشد.

انواع جراحی دیسک کمر

  1. جراحی آندوسکوپی دیسک کمر

  2. جراحی با لیزر

  3. جراحی باز

 

مراقبت های بعد از عمل دیسک کمر

بسیاری از افراد امروزه به دلیل داشتن شغل نامناسب، فشارهای روحی روانی و… دچار مشکلات ستون فقرات مانند پارگی دیسک کمر شوند. این افراد برای درمان سریع تر، جراحی را انتخاب می کنند. به طور کلی می دانید که همه عمل های جراحی به مراقبت های قبل و پس از جراحی نیاز دارند که این مراقبت ها بایستی بنا به توصیه های پزشک باشند. همچنین افراد با انجام این مراقبت ها می توانند در نتیجه عمل بسیار تاثیرگذار باشند. یکی از مهم ترین مراقبت ها انجام رابطه زناشویی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر می باشد که این مورد می تواند زندگی افراد مبتلا به این عارضه را تحت تاثیر قرار بدهد.

انواع مراقبت های بعد از عم دیسک گردن:

  1. مراقبت از ستون فقرات: افراد مبتلا به عارضه دیسک کمر بایستی با توجه به توصیه های پزشک، پیاده روی های کوتاه انجام دهند و هر دفعه به این مساحت افزایش دهند تا با انجام مکرر ورزش روزانه بتوانند فعالیت های روزانه خود را به راحتی انجام دهند. علاوه بر این موضوع افراد بایستی از مواردی مانند خم شدن، پیچاندن، بلند کردن جسم های سنگین بپرهیزند از ستون فقرات خود مراقبت کنند تا از پیش روی این عارضه جلوگیری کنند.
  2. مدیریت درد: بیمار بایستی داروهایی را که پزشک برای کنترل درد تجویز کرده است را به طور منظم مصرف کنند و زمانی که این داروها به کاهش درد شما کمک نکردند می توانید با پزشک در میان بگذارید و از قرص های قوی تر برای کاهش درد استفاده کنید همچنین در کنار این موارد پزشک روش های غیر دارویی را نیز در اختیار شما قرار می دهد که در این باره به طور کامل در موارد بالا توضیح داده ایم.
  3. سفر رفتن بعد از عمل جراحی: توصیه می شود که بیمار پس از جراحی دیسک کمر استراحت مطلق داشته باشد و در مواقع غیرضروری سفر رفتن را کنسل کند اما اگر در مواقعی سفری ضروری پیش رو داشته باشد بایستی برای طی نمودن مسیر از هواپیما استفاده کند تا سریع تر به مقصد مورد نظر برسد.
  4. تغذیه سالم: رژیم غذایی مناسب در بهبودی عمل دیسک گردن بسیار مفید می باشد. بنابر این موضوع فرد بیمار بایستی از غذاهای کم چرب، سبزیجات و میوه های تازه استفاده کند. در این دوران نقاحت به دلیل فعالیت کم بایستی از خوردن غذاهای سنگین، پرکالی و چاق کنند دوری کنید و مصرف غذای سالم را افزایش دهید تا به بهبودی کمک کنید.
  5. حمام و مراقبت از ناحیه برش داده شده: پزشک جراح پس از جراحی توصیه های لازمی را برای انجام حمام ذکر می کند و شما بایستی این توصیه ها را جدی بگیرید. به عنوان مثال پوست اطراف زخم باید به مدت 4 روز پس از جراحی خشک و تمیز بماند، تا اتمام دوران نقاحت و بهبودی کامل از وان بپرهیزید.
  6. نحوه دراز کشیدن پس از جراحی: خوابیدن درست به بهبودی سریع کمک می کند بنابراین افراد بایستی نکاتی مانند خوابیدن به پشت، قرار داردن سر و شانه کمی بالاتر و همچنین بلند سدن از رخت خواب را رعایت کنند.
  7. نحوه نشستن پس از جراحی: نشتن پس از جراحی جراحی ممکن است فشار بیش از حدی را به فرد وارد کند به همین منظور جراح بعد از عمل توصیه می کند که نشستن را به حداقل برسانید و در زمان بهبودی دراز بکشید و هر نیم ساعت یک بار بایستید و راه بروید.
  8. مهاربندی بعد از عمل: گاهی مواقع ممکن است پزشک برای بهبودی پس از عمل بریس پشتی تجویز کند بنابراین شما بایستی طبق دستورالعمل پزشک آن ها را مورد استفاده قرار بدهید.
  9. رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر: جراحی دیسک کمر نمی تواند تاثیر بسیاری بر روی میل جنسی افراد بگذارد به همین منظور بهتر است رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر را به مدت یک ماه به تعویق بیاندازید. رابطه زناشویی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر بعد از یم کاه بایستی آرام آرام شروع شود و انجام آن با پوزیشن های مناسب باشد سپس بعد از گذشت دو هفته افراد می توانند رابط زناشویی خود را به حالت قبل انجام دهند.

 

رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر

بسیاری از افراد برای انجام جراحی دیسک کمر از مواردی مانند رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر رنج می برند. این افراد بایستی بدانند انجام رابطه زناشویی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر می تواند منجر به تشدید درد شود پس طبق نظر پزشک انجام رابطه زناشویی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر بایستی به تعویق افتد و این مدت زمان طی 1 ماه می باشد.

اگر زمانی که فرد بیماری خود را زود درمان نکند ممکن است با عوارضی مانند اختلالات جنسی، کنترل نکردن ادرار، اختلالات در حرکت و… مواجه شود به همین منظور افرادی که علائم بیرون زدگی دیسک یا مشکلات ستون فقرات را از سوی بدن خود دریافت می کنند، بایستی هرچه سریع تر برای درمان اقدام کنند.

مراقبت های لازم در رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر:

  1. زمانی که حین رابطه جنسی با درد مواجه شدید، بایستی رابطه جنسی را قطع کنید.

  2. در انجام رابطه جنسی می توانید بالشتی را زیر زانو و کمر قرار بدهید.

  3. می توانید بعد از وقوع درد، قرص ضد التهابی مصرف کنید.

  4. بهترین پوزیشن برای انجام رابطه زناشویی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر خوابیده به پهلو، ایستاده و نشسته و صندلی می باشد.

 

عوارض بعد از عمل مهره های کمر

بعد از پارگی دیسک کمر بایستی در وهله اول به پزشک متخصص مراجعه نمایید سپس پزشک تحت شرایط خاص، دیسک کمر را با جراحی درمان می کند. جراحی از مزیت های بسیاری برخوردار می باشد که مهم ترین آن ها برداشتن دیسک بیرون زده که اعصاب را تحریک می کند و تسکین بلند مدت علائم در مدت زمان کوتاه می باشد اما علاوه بر مزیت های فراوان می تواند از عوارض نیز برخوردار باشد. جراحی زمانی انجام می شود که فتق یا بیرون زدگی دیسک به حالت اورژانسی تبدیل شده باشد.

عوارض بعد از عمل مهره های کمر:

  1. بیهوشی

  2. خونریزی

  3. لخته شدن خون

  4. پارگی سخت شامه ای

  5. عفونت

  6. مشکلات ریوی

  7. درد مداوم

 

پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر

همانطور که در موارد قبل ذکر نموده ایم، بهترین ورزش مناسب برای بهبودی، پیاده روی می باشد. پیاده روی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر می تواند دامنه حرکاتی افراد را افزایش دهد و عضلات فرد را تقویت کند همچنین دیگر اهمیتی پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر افزایش جریان خون می باشد. این موارد می تواند سلامتی قلب و عروق افزایش دهد و قلب و ریه را در شرایط مناسب قرار دهد. پیاده روی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر نه تنها به دامنه حرکاتی و تقویت عضلات کمک می کند بلکه می تواند از وقوع دیسک های جدید جلوگیری کند.

 

درد بعد از عمل دیسک کمر

درد پس از جراحی دیسکوپاتی کمر کاملا عادی می باشد و همه افراد این دردها را پس از جراحی تجربه می کنند. افراد بایستی برای از بین بردن درد بعد از عمل دیسک کمر مواردی را رعایت کنند تا این درد ها تشدید نشوند. یکی از مهمترین مواردی که فرد را دچار درد بعد از عمل دیسک کمر می کند، رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر می باشد بنابر این فرد بایستی این موارد مهم را رعیات کند و رابطه جنسی را تا یک ماه به تعویق بیاندازد.

برای تسکین درد پس از جراحی دیسکوپاتی کمر بایستی استراحت کافی، تغذیه مناسب، توان بخشی را مورد توجه قرار بدهید.

 

سخن آخر

رابطه زناشویی یکی از مهم ترین ارتباط، میان زوج ها می باشد بنابراین افراد زمانی که دچار دیسک کمر می شوند با اختلالاتی ماهجه هستند گاهی این اختلالات در رابطه زناشویی منجر به افسردگی می شود. افراد بایستی پس از مبتلا شدن به اختلالات ستون فقرات به پزشک متخصص مراجعه کنند تا موقعیت زمانی و پوزیشن مناسبی را برای رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر برگزینند. شما با خواندن مطالب فوق می توانید اطلاعات مهمی درباره رابطه زناشویی پس از جراحی دیسکوپاتی کمر، عوارض‌های پس از جراحی مهره های کمر، پیاده روی بعد از عمل دیسکوپاتی کمر، درد پس از جراحی دیسکوپاتی کمر و … را به دست آورید. امیدواریم از خواندن مطالب فوق لذت برده باشید.